Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το λιμανι του Bari εχει πολυ traffic, ειδικα τα πρωινα. Τα περισσοτερα απο οσα ferries πανε δυρραχιο (και μαυροβουνιο) φτανουν το πρωι κατα τις 8 και φευγουν μεσημερι. δωδεκα λενε συνηθως κατα τη μια την κανουν. στο bari ειναι και 4 δεμενα. 2 μοτορσιπακια, ενα τανκερακι και ενα μικρο ferry.

το σαββατο 6-9 ειχαμε το παροπλισμενο pamissos στο πρασσινο, ενω στον μεγαλο κυματοθραυστη ηταν το (σε κατασταση wave) ambar, το μικρουλι tiber και το ferry guglielmo mazzola.

το horizon πηρε πιλοτο 08.40 τοπικη ωρα, νωριτερα ειχε μπει το flaminia, ενω μεσα ηταν ηδη το athens, το rigel, το grecia, το sveti stefan και το siren. μετα το horizon μπηκε τελευταιο και το duchess m.

μεσημερι, με μια ωρα καθυστερηση ξεκινησε το κομβοϊ της αναχωρησης. πρωτο το flaminia κατα τις 12.00, μετα το duchess κατα τις 12.30. λιγο μετα τη μια το rigel και καπακι το sveti stefan και τελευταιο το grecia.

το siren την ειχε κανει καμια ωρα πριν το κομβοϊ με αρκετη ωρα καθυστερηση (κοντα στις 2μιση ωρες).

το πρωι εξω απο το λιμανι, για την ακριβεια πανω στη μπουκα παρα πολλα βαρκακια και μικρα ταχυπλοα με ανεμελους ιταλους που ψαρευαν, ενω και πολλα ιστιοπλοϊκα εκοβαν βολτες ολη τη μερα. στα βραχακια δε μπροστα απο το φαρο (δεξια στη μπουκα) παρα πολλοι... μπαριωτες :P ψαροντουφεκαδες ψαρευαν και ολοι με τη σημαδουρα απο πανω.

Edited by proud_ionian
Dictee
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ψες(19/12)βρεθηκα στο Μπαρι μετα απο 4-5 χρονια περιπου για να ταξιδεψω με το SUPERFAST I(details και φωτο αυριο)και διαπιστωσα τις αλλαγες που εκαναν στο σημειο που φευγουν τα πλοια για Ελλαδα.Την καθετο του γαμα που εδεναν παλια τα πλοια το ενα πλαι στο αλλο,την εχουν προεκτεινει προς τον βορρα δημιουργοντας εναν ολοκληρο ντοκο που μπορουν να πρυμοδετησουν τουλαχιστον 4 πλοια(3 στις αγκυρες και 1 στο καινουργιο γαμα),περιφραγμενο φυσικα με καγκελα ωστε να ελεγχεται ποιοι περνουν σε αυτον.

Απο κινηση τωρα,ειχαμε τα POLARIS,RIVIERA ADRIATICA,RIGEL και ενα της TIRRENIA(αυτα με τις χτιστες πολυκατοικιες στα καταστρωματα)ενω υπηρχαν και αλλα 2-3 που λογω της νυχτας αλλα και επειδη περασα σχετικα μακρια απο αυτα δεν καταφερα να τα αναγνωρισω:(

Υπηρξε καθυστερηση στην αναχωρηση των 'ελληνικων',καθως εμεις φυγαμε 21.20(με ωρα αναχωρησης 20.00)ενω το Βεντουροπλοιο ακολουθησε αμεσως μετα(με ωρα αναχωρησης 19.00)πιθανοτατα λογω φορτωσης των πολλων φορτηγων που ειχαν μαζευτει.Βαζω και μια ενδεικτικη φωτο του κοκκινου αφου δεν ηταν για την gallery(του εκοψα τον κ...ο:D απ την βιασυνη μουB))

post-709-128326977706_thumb.jpg

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετα απο 24ωρες κ βαλε,'φαινεται' πως η περιπετεια των επιβατων του POLARIS τελειωνει.Και λεω φαινεται γιατι εδω κ μια ωρα ειναι εξω απ το Μπαρι και κοβει βολτες.Στην αρχη φανηκε να περιμενει να βγουν τα RIGEL,VENEZIA,SVETI STEFAN,FLAMINIA αλλα ενω ελευθερωθηκε το traffic,συνεχισε να παραμενει απ εξω.Ισως περιμενε 'πιλοτο',ισως το λιμεναρχειο ηθελε να κανει καποιο ελενχο,δεν γνωριζω:confused:Ειναι κ περιεργοι εκει...,θυμαμαι μια φορα με το παλιο SUPERFAST I,να περιμενουμε 2 ωρες εξω απ το λιμανι,γιατι ηθελαν να κανει το πληρωμα γυμνασιο σε περιπτωση πυρκαγιας:eek:.Τεσπα,απ οτι φαινεται μαλλον μπαινει στο λιμανι τωρα.

post-709-12832697856_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν δεις το ιδιο εκαναν και το Σουπερφαστ και το Σιρεν σημερα.

By the way ο νοτιας δεν αστειευεται εκει πανω. Το Σιρεν απο την ωρα που εφυγε 15.5 και το Σουπερφαστ 13. ;) Δε νομιζω απλα να το κανουνε για να φτασει το Σιρεν μια φορα πρωτο :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο προεδρος του Ο.Λ Μπαρι εδωσε τα στατιστικα της κινησης επιβατων για το 2008.Καταγραφηκε ρεκορ(αυξηση 3.73%)με 1.846.408 επιβατες,με ιδιαιτερη αυξηση στην κινηση απο κρουαζιερες και απο/προς Αλβανια ενω μειωθηκαν οι επιβατες απο κ προς Ελλαδα.(shippingonline.it)

Edited by NHSOS XIOS
ξεχασα ενα λ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

Της .... το καγκελο στο Μπαρι σημερα. Το Σουπερφαστ ΙΙ εφτασε με κομμενο δρομο εκανε μια βολτα και τελικα επεσε στη μοναδικη θεση που μπορει να δεσει το Seatrade λογω καιρου. To Seatrade με τη σειρα του εφτασε τωρα με 12 κομβους οχι φυσικα λογω βλαβης (ε ρε να μην ειμαι μεσα) και περιμενει εξω. Μαζι με το Σαντα Μαρια Ι και το MSC Armonia. Βολτες και για το Riviera Adriatica... Ενω το κακομοιρο το Athens εφυγε με προορισμο την Αλβανια αλλα κατευθυνση.... Τεργεστη... (επισης να μουνα μεσα...) Το ανεμομετρο μου μετρησε 50 knots αερα.:eek:

Αντε καλο χειμωνα αδερφια..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

AQUA HERCULES και OLYMPUS κρατουνται στο λιμανι λογω χρεων προς τις εταιριες καυσιμων.Εδω ολο το αρθρο.

Μαύρη μέρα για την επιβατική κίνηση μεταξύ Απούλιας και Ελλάδας: Λόγω χρεών Ελληνικών ναυτιλιακών σε Ελληνικές και Ιταλικές εταιρίες προμήθειας καυσίμου, έχουν κατασχεθεί δύο πλοία στο λιμάνι του Μπάρι και ένα στο λιμάνι του Μπρίντιζι.Πρόκειται για τα πλοία «Όλυμπος» και «Aqua Hercules" της ναυτιλιακής εταιρείας Βεντούρη, και στο Μπρίντιζι το IONIAN QUEEN της Endeavor.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • 1 year later...

Μου έστειλαν κάποιες φωτογραφίες απο την κίνηση στο λιμάνι του Μπάρι χτες βραδυ και λόγω της μέτριας ποιότητας προτίμησα να μην τις ανεβάσω, οπότε ας δούμε το Rigel III, Af Francesca, MSC Magnifica νομίζω και το φουγάρο του costa deliziosa.

 IMG_4010.thumb.JPG.4bb2576e36dff7c99181b729d84fca5e.JPG  IMG_8284.thumb.jpg.4d1fb975f3c285dfc63f9a04e3f67fc6.jpg  IMG_8289.thumb.jpg.9a0f84e22a1cad210d2958ce14168a94.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Πρέπει να γίνεται χαμός από καιρό. Πριν από λίγα λεπτά έδεσε το Superfast 1, το οποίο έφυγε από Ηγουμενίτσα 6 το πρωί αντί για 12 το βράδυ και όλη μέρα περιπλανιότανε στην Αδριατική (έφτασε μέχρι ανοιχτά του Dubrovnik για να γυρίσει). Το Eurocargo Genova με άφιξη 09:45 driftαρε όλη μέρα βόρεια του Bari και τώρα σιγά σιγά κατεβαίνει προς το λιμάνι. Αξιοσημείωτη και η πορεία του Superfast 2 το οποίο φεύγοντας από Bari έβαλε ρότα καρφί για το Bar. Να δούμε που θα φτάσει για να γυρίσει προς τα κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...