Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 5 months later...
  • 4 months later...

2 ταυτόχρονες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σήμερα στο λιμάνι της Καβάλας. Το VOYAGER αναχώρησε πριν λίγα λεπτά ενώ το SILVER SPIRIT θα φύγει το απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Κράτηση του M/V Byblos, σημαίας Togo στην Καβάλα είχαμε τη Δευτέρα 23/01/17

Quote

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο M/V ''BYBLOS'' σημαίας Togo, βραδινές ώρες χθες, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Κ.Γ.Ε. Θεσσαλονίκης λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο παράρτημα Χ του ΠΔ 16/2011, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε λιμένα Νέας  Καρβάλης Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
On 30/7/2017 at 11:05 AM, thanosp said:

Πάρα πολλή κίνηση παρατηρείται στη γραμμή εδώ και βδομάδες με αποτέλεσμα το Ν. Ρόδος να έχει μονίμως καθυστερήσεις. Χθες έφυγε στις 11.40μμ με ώρα αναχώρησης τις 10.00μμ. Η ουρά των οχημάτων έβγαινε εκτός λιμανιού για περίπου 200 μέτρα.

Όταν έλεγα προχθές για την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας, που δημιουργούν καθυστέρηση στο δρομολόγιο του Νήσος Ρόδος, δεν φαίνεται ότι έγινα πιστευτός!! Όποτε ας αναφέρουμε τη χθεσινή κίνηση του Νήσος Ρόδος φόρτωσε μόλις 2.315 επιβάτες, 680 ΙΧ αυτοκίνητα και 57 φορτηγά, σπάζοντας ένα ρεκόρ 2 ετών!!

Quote

 

Μια μικρή πόλη θα επιβιβαστεί στο «Νήσος Ρόδος» με προορισμό τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου-Στο αποκορύφωμα η τουριστική κίνηση

Η τουριστική κίνηση και φαίνεται και είναι μεγάλη στην Καβάλα. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί που αποτυπώνουν την αύξηση της κίνησης το 2017 στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και στο αεροδρόμιο του «Μέγας Αλέξανδρος».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεκόρ που θα σπάσει σε λίγο, με την άφιξη του «Νήσος Ρόδος» της Hellenic Seaways το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ναυτιλιακού Πρακτορείου Μηλιάδη αναμένεται να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου 2.315 επιβάτες, 680 ΙΧ αυτοκίνητα και 57 φορτηγά, σπάζοντας ένα ρεκόρ 2 ετών.

Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη, σύμφωνα με τις κρατήσεις, για όλο τον Αύγουστο, κάτι που εκτός των άλλων, καταδεικνύει και τη στρατηγική θέση που κατέχει το λιμάνι της Καβάλας στον τουριστικό και αναπτυξιακό «χάρτη» της χώρας.

 

Η ουρά αυτοκινήτων για το Νήσος Ρόδος όπως φαινόταν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καβάλας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω το άχρηστο δημοσίευμα του Kavalapost απλά να αναφέρω ότι οι καθυστερήσεις του πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας είναι μικρές και ΔΕΝ είναι αυτός ο μόνος λόγος που αναχωρεί καθυστερημένα το πλοίο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι το πλοίο φθάνει με μεγάλη καθυστέρηση και για αυτό υπάρχει η αντίστοιχη καθυστέρηση στην αναχώρηση. Το πλοίο έφτασε 21.50 αντί για 19.40 και αναχώρησε 00.55 αντί για 22.00.

Γίνεται μεγάλη προσπάθει από την Τροχαία και το Λιμενικό ώστε να αδειάσει το πλοίο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την παρουσιά τρονοχόμων και αξιωματικών του Λιμενικού σε διασταυρώσεις και σημεία στα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η εταιρεία για τα σφιχτά ωράρια που έχει στο πλοίο και το οποίο αδυνατεί να τα τηρήσει εκτός από τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Όλο τον υπόλοιπο καιρό οι εκδρομείς του Ν. Ρόδος ταλαιπωρούνται.

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

αυτο με το λιμανι που δεν μπορει να σηκωσει την κινηση, θυμιζει το ρητο. κοντης.... απαυτης, της φταινε οι τριχες.

οταν τα δρομολογια εχουν σχεδιαστει με χρονους ταξιδιου και παραμονης, που δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα λογικο ειναι να συσσωρευονται καθυστερες

On 2/8/2017 at 7:06 PM, georgios express said:

Μεγάλη η χάρη σου Παναγία μου, αλλά κάνοντας data mining στο AIS και συνδυάζοντάς τα με τα ανηρτημένα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της HSW, βλέπω ότι στην Καβάλα έφθασε χθες βράδυ ήδη με δύο ώρες καθυστέρηση. Στην Καβάλα με προβλεπόμενη παραμονή 90 λεπτά, άργησε να αποπλεύσει άλλα 30, άρα όχι κάτι τραγικό. Επομένως ο προγραμματισμός για τα ενδιάμεσα λιμάνια με προβλεπόμενους χρόνους παραμονής 15-20 λεπτά, αλλά με πραγματικούς σταθερά άνω του ημιώρου-και βάλε, είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

 

On 2/8/2017 at 8:57 PM, thanosp said:

Χθες το Ν. Ρόδος ήρθε 20.15 αντί για 18.30 και έφυγε 22.15 αντί για 20.00. Οι χρόνοι των δρομολογίων θα πρέπει να αναθεωρηθούν αφού εκτός τον Ιούνιο όλο το υπόλοιπο διάστημα έρχεται και φεύγει με καθυστερήσεις.

Καλές οι ενημερώσεις για τις καθυστερήσεις αλλά η ταλαιπωρία και η δυσαρέσκεια των επιβατών παραμένει.

2 hours ago, thanosp said:

 οι καθυστερήσεις του πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας είναι μικρές και ΔΕΝ είναι αυτός ο μόνος λόγος που αναχωρεί καθυστερημένα το πλοίο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι το πλοίο φθάνει με μεγάλη καθυστέρηση και για αυτό υπάρχει η αντίστοιχη καθυστέρηση στην αναχώρηση. Το πλοίο έφτασε 21.50 αντί για 19.40 και αναχώρησε 00.55 αντί για 22.00.

Γίνεται μεγάλη προσπάθει από την Τροχαία και το Λιμενικό ώστε να αδειάσει το πλοίο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την παρουσιά τρονοχόμων και αξιωματικών του Λιμενικού σε διασταυρώσεις και σημεία στα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

σε ολο τον κοσμο προσαρμοζουν τα πλοια στα λιμανια, (πχ Νικαια), εδω θελουμε να προσαρμοσουμε τα λιμανια στα πλοια.

@thanosp

καθολου αχρηστο δεν ειναι το δημοσιευμα του kavalapost. χρησιμοτατο ειναι. καπως πρεπει να ανταποδοσει για τα bannerακια της HSW που ειναι παντου στο site.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Rainbow H στην Καβάλα

Quote

Το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου επιβλήθηκε στο Φ/Γ ''RAINBOW-H'' σημαίας Σιέρρα Λεόνε, από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο ανωτέρω πλοίο από επιθεωρητή M.O.U. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η πλαστότητα των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας δύο (02) αλλοδαπών μελών του πληρώματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

 

Link to comment
Share on other sites

Το λιμάνι της Καβάλας στα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας και δια στόματος της Hellenic Seaways. Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας Άρης Κατσαΐτης αναλύει το «φαινόμενο Καβάλα» με στοιχεία και αριθμούς-Πού αποδίδει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Quote

Ένα από τα θέματα που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το τελευταίο διάστημα είναι η πολύ σημαντική κίνηση που παρατηρήθηκε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το πρώτο οκτάμηνο του 2017 με τα στοιχεία και τους αριθμούς να αποτυπώνουν την «έκρηξη» στην επιβατική κίνηση από το λιμάνι της πόλης προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (διαβάστε αναλυτικά τους πίνακες με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης το 2017 εδώ).

Η αύξηση των τουριστών και οι λόγοι που τους «φέρνουν» στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways Άρης Κατσαϊτης επιβεβαιώνει το γεγονός, θυμίζοντας ότι με τα πλοία της εταιρίας συνδέονται με το λιμάνι της Καβάλας τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος), όπως και η Καβάλα με το Λαύριο, προσφέροντας στους επιβάτες άνεση και ασφάλεια στα ταξίδια τους.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι υπάρχει μία σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης. Ειδικά φέτος είχαμε μία αύξηση της διακίνησης σε σχέση με πέρυσι γύρω στο 15%. Πρόκειται για κάτι πολύ ελπιδοφόρο και πιστεύουμε πως τα χρόνια που έρχονται η αύξηση αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και επιτυγχάνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών στη χώρα μας και κυρίως, λόγω της αύξησης του επιπέδου διαβίωσης των όμορων χωρών, κυρίως της Βουλγαρίας που είναι ένας κοντινός προορισμός», αναφέρει ο κ. Κατσαΐτης.

Το κυριότερο παράπονο των επιβατών και πώς συνάδει με το τεράστιο τουριστικό ρεύμα

Κατά τον κ. Κατσαϊτη, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη σε επίπεδο υποδομών, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διακίνηση των αυτοκινήτων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται εξαιτίας της ρυμοτομίας της Καβάλας.

«Αυτό είναι όντως ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί. Δεν χρειάζεται να το επισημάνουμε ιδιαίτερα, γιατί είναι κάτι το οποίο φαίνεται. Νομίζω ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, ώστε τα δρομολόγια να διενεργούνται στην ώρα τους, να μην υπάρχουν δηλαδή καθυστερήσεις, καθώς η ίδια κίνηση που υπάρχει στην Καβάλα υπάρχει και στη Λήμνο, στην Μυτιλήνη κλπ.

»Το κυριότερο παράπονο των επιβατών επικεντρώνεται στις καθυστερήσεις, λόγω της δυσκολίας τους να μπουν και να βγουν από το πλοίο. Εμείς φυσικά δεν μπορούμε να υποδείξουμε με ποιον τρόπο θα γίνονται οι υποδομές στο κάθε λιμάνι. Αυτό είναι δουλειά των Οργανισμών Λιμένων», δηλώνει ο κ. Κατσαΐτης.

«Μπορούμε όμως να πούμε μετά βεβαιότητας, ότι τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται κατά τον μήνα Αύγουστο, καθώς τον προτιμούν οι περισσότεροι για τις διακοπές τους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα κόστους ωφέλειας, αν θα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες για να καλυφθεί η περίοδος του Αυγούστου (σ.σ.: εργασίες που άπτονται της ρύθμισης της κυκλοφορίας), όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και είναι η περίοδος που ενισχύει την εθνική μας οικονομία», προσθέτει το στέλεχος της εταιρίας.

Ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της επικράτειας το «Απόστολος Παύλος»

Όσον αφορά τη δυναμική του λιμανιού της Καβάλας, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και τη δίνουν οι αριθμοί: «Το λιμάνι της Καβάλας είναι από τα πιο σημαντικά ανά την επικράτεια. Εμείς δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον άξονα του βορειοανατολικού Αιγαίου. Παρά το ότι είναι μία επιδοτούμενη γραμμή από τη Μυτιλήνη και πάνω, παρατηρείται πάρα πολύ μεγάλη κίνηση. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς, 87.000 κόσμος έφυγε από την Καβάλα και άλλος τόσος ήρθε. Αν για κάθε τρία άτομα υπάρχει ένα αυτοκίνητο, μιλάμε για 30.000 αυτοκίνητα. Πρόκειται δηλαδή για μία πολύ σημαντική κίνηση», σημειώνει ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways.

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μας πει ο κ. Κατσαΐτης γιατί το καράβι φτάνει πάντα καθυστερημένο τους καλοκαιρινούς μήνες στο λιμάνι της Καβάλας? Φταίει η ρημοτομία και το λιμάνι της Καβάλας και για αυτό?

Μπορεί να μας πει γιατί τα δρομολόγια του Ν. Ρόδος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?

Αντιλαμβάνεται ο κ. Κατσαΐτης ότι το να φτάνει το πλοίο βράδυ Σαββάτου στο λιμάνι μιας επαρχιακής παραλιακής πόλης (η οποία έχει αναπτυχθεί οικιστικά περιμετρικά του) και να απαιτεί η αποβίβαση 600 αυτοκινήτων και 1500+ επιβατών να πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις είναι ανορθόδοξο?

Ζητάει να λυθεί το ρημοτιμικό της Καβάλας (όπως κάθε άλλης ελληνικής πολής) πως ακριβώς? Να πάρουμε τις μπουλντόζες και τα εκρηκτικά και να ρίξουμε οποιοδήποτε κτίριο υπάρχει στις άκρες των κεντρικώς οδών της πόλης?

Αντιλαμβάνεται ο κ. Κατσαΐτης στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι ο Μωάμεθ θα χρειαστεί να κουνήσει τον "πισινό" του και να μετακινηθεί προς το "βουνό" γιατί δεν γίνεται διαφορετικά?

Δεν είναι δύσκολο, η αρχή έγινε με την αλλαγή ώρας αναχώρης του Ν. Ρόδος κάθε Κυριακή από 21.30 σε 23.55. Ότι χειρότερο για τους επιβάτες προς Λήμνο βέβαια.

Καλή, χρυσή και αγαπητή η κρουαζιέρα του Ν.Ρόδος σε αρκετούς εδώ μέσα αλλά προφανώς τα logistics του δρομολογίου είναι περίπλοκα, δημιουργούν προβλήματα και στην τελική το δρομολόγιο πάντα θα ταλαιπωρεί τους επιβάτες ορισμένων προορισμών.

Είπαμε το kavalapost δημοσιεύει οτιδήποτε του σερβίρει η Hellenic αμάσητο μιας και το ταίζει αλλά και ο κ. Κατσαΐτης ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας με τις ίδιες ανοησίες κάθε χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 6 months later...

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ βρίσκονται από το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας.

Quote

Μεταφέρουν το σύνολο των μαθητών της σχολής ναυτικών δοκίμωνν σε εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Συνολικά οι δόκιμοι είναι 170

Μερικές ακόμη φωτογραφίες με την φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Edited by thanosp
Δεύτερο λινκ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Από το πρωί βρίσκεται στο λιμάνι της Καβάλας το Azamara Pursuit με 650 επιβάτες.

Έτσι το απόγευμα αναμένεται να βρεθούν ταυτόχρονα στο λιμάνι της Καβάλας το Azamara Pursuit, ο Διαγόρας, το Εξπρές Πήγασος, η παντόφλα Άγιος Παντελεήμων και το δελφίνι Κωνσταντίνος I. Ωραίο θέαμα για φωτογραφία!

azamara_pursuit_kavala.thumb.JPG.390e72de3e881ea9d8507bcf44679559.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...