Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τη Κυριακή 31-08-08 στο λιμάνι της Μήλου το Highspeed 1 ξεκουραζόταν. Ενώ το Ρόδος επέπλευσε από τη Μήλο (αφού γέμισε τις δεξαμενές της Μήλου με νερό) για το Λαύριο. Ενώ στην Απολλώνια ήταν τρία φορτηγά. Το Navis και το Angel Island που περιμένανε να πάρουν τη σειρά για να φορτώσουν στο μολακι της Απολλώνιας, που εκείνη τη στιγμή φόρτωνε Blas Nickhow.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Το μικρό φορτηγό Athanasios K ήταν τη Δευτέρα του Πάσχα στο κόλπο του Αδάμαντα στη Μήλο. Η θέση που ήταν φουνταρισμένο μάλλον δυσκόλευε τη μανούβρα των πλοίων που προσέγγιζαν στο λιμάνι (ήταν λίγο αριστερά από το κεφάλι της προβλήτας).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δελτίο Μήλου 22-23/08/09

Το Σάββατο 22/08/09 στο κόλπο του Αδάμαντα της Μήλου, συναντηθήκαμε με τον Αδαμάντιο Κοραή γύρω στις 17:30, που εκείνη τη στιγμή αναχωρούσε για Φολέγανδρο Σίκινο Ίο Θήρα. Κατά τις 20:15 είχε φτάσει το Super Jet στο λιμάνι της Μήλου και πλαγιοδέτησε στη προβλήτα της Μήλου. Για να ξεκινήσει την αποβίβαση και την επιβίβαση των επιβατών του αλλά και να πάρει και καύσιμα. Ενώ στο κεφάλι της προβλήτας ήταν δεμένο το Αρτεμις που διανυκτερευε στη Μήλο. Αργότερα το βράδυ είχε φτάσει το Highspeed 3 στη Μήλο και έπεσε δίπλα από το Αρτεμις.

Την άλλη μέρα το πρωί είχαμε μια παρουσία ενός κρουαζιεροπλοιου στο λιμάνι της Μήλου. Επρόκειτο για το Wind Star που ήταν φουνταρισμένο ανοικτά της προβλήτας και έβγαζε τους επιβάτες του με τα tenders. Στις 11:00 το Αρτεμις ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Σύρο, μέσω Κιμώλου Φολεγάνδρου Σίκινου Σαντορίνης Ίου Νάξου. Γυρω στις 11:15 εφτανε στο λιμάνι της Μήλου το Speedrunner IV. Κάνοντας δεξιά στροφή, ανάποδα και έδεσε στο κεφάλι της προβλήτας. Μετά από 20 λεπτά που χρειάστηκε να ξεφορτώσει και να φορτώσει (αρκετούς επιβάτες και ΙΧ), το Speedrunner IV αναχώρησε από τη Μήλο, αφήνοντας πίσω του, το Wind Star και έβαλε γραμμή για τη Σίφνο.

Πριν φύγει το Speedrunner IV, έφτασε στη Μήλο το Super Jet και έδεσε στην ίδια θέση με τη προηγουμένη ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • 9 months later...

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Μήλο είχαμε τη Κυριακή 9/10/16.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε κίνδυνο λόγω εισροής υδάτων του Θ/Γ ''ROSE LINE'', στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νησίδας Αντίμηλου, με επιβαίνοντες ικανό αριθμό προσφύγων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ ''FESTOS PALACE'' Ν. Ηρακλείου 33, το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ'' Ν.Π. 10181 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Φ/Γ ''ΕΛΕΝΗ Κ. ΙΙ'' Ν.Π. 11287 στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν εκατόν δεκατέσσερις (114) αλλοδαποί, ενώ το Θ/Γ στο οποίο επέβαιναν ρυμουλκήθηκε από το ως άνω Φ/Γ και συνοδευόμενα από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσαν με ασφάλεια στο δυτικό λιμένα Αδάμαντας ν. Μήλου.

Πενήντα οχτώ (58) άνδρες, είκοσι έξι (26) γυναίκες και είκοσι επτά (27) παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους, παραμένουν προσωρινά σε αίθουσα αναμονής εντός του επιβατικού λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, ενώ τρεις (03) άνδρες συνελήφθησαν ως διακινητές.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος.

Έτυχε να ήμουν χθες στη Μήλο και τους μετανάστες τους είχαν υπό κράτηση στο σκίαστρο στην αίθουσα αναμονής των επιβατών στο λιμάνι του Μήλου. Το Ελένη Κ ΙΙ είχε δέσει στην δυτική μεριά της προβλήτας και η θαλαμηγός στην ανατολική προβλήτα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Για πρώτη φορά μεγάλο κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο μώλο του Αδάμαντα

Quote

Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο δένει στην προβλήτα του Αδάμαντα. Πρόκειται για το Celestyal Nefeli που αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής, περνώντας από το μπουγάζι των Πολλωνίων προς την Κίμωλο. Το πλοίο με πλοίαρχο τον Cpt Ρήγα Νεκταριο μετέφερε 863 επιβάτες και 343 μέλη του πληρώματος. Κατέπλευσε από Σάμο και αναχώρησε με προορισμό τον Πειραιά. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν το πλοίο θα δένει και στις επόμενες προσεγγίσεις του κάθε Κυριακή κατά τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Δόξα ΙΙ στη Μήλο στις 28/08/17

Quote

Στην απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΞΑ ΙΙ'' Ν. Π. 2263 προέβη η Λιμενική Αρχή Μήλου,απογευματινές ώρες χθες, διότι κατά τη διενέργεια ελέγχου στα πιστοποιητικά του, και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησής του, διαπιστώθηκε η μη αποκατάσταση δύο (02) παρατηρήσεων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τους πρώτους επιβάτες από Πειραιά έφερε στη Μήλο το Φαιστός Παλλάς που έδεσε στο λιμάνι του Αδάμαντα στις 14.30 τη Πέμπτη 05/07/18. Το πλοίο αποβίβασε 450 επιβάτες και πήρε 170 για Κρήτη. Είναι το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου που μαζί με το Κνωσός Παλλάς που θα ενώνουν το νησί μας με την Κρήτη. Στην υποδοχή των πλοίων των Μινωικών στο νησί μας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης με την σύζυγο του Γεωργία Κεφάλα, ο Λιμενάρχης Μήλου Βασίλης Βαρδαξής και ο κεντρικός πράκτορας των Μινωικών στη Μήλο Παναγιώτης Πειρουνάκης του Milos Travel .Το Κνωσός Παλλάς έφτασε στον Αδάμαντα στις 15.00 προερχόμενο από Ηράκλειο και παρέμεινε αρόδο για μισή ώρα μέχρι να αναχωρήσει το Διονύσιος Σολωμός. Το πλοίο έφερε από το Ηράκλειο 375 επιβάτες και πήρε από Μήλο για Πειραιά 195 επιβάτες. Τα δύο πλοία θα καταπλέουν εναλλάξ στη Μήλο κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα συνεχίζουν το ταξίδι για το Ηράκλειο και θα φθάνουν ύστερα από τέσσερις ώρες στις 18.30 . Επίσης τα δύο πλοία θα αναχωρούν εναλλάξ από το λιμάνι του Ηρακλείου κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 11 το πρωί και θα φθάνουν στη Μήλο στις 15.30, όπου θα συνεχίζουν το ταξίδι για Πειραιά με ώρα άφιξης στις 18.30. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου το μεσημέρι τα δύο πλοία των Μινωικών, Κνωσός Παλλάς και Φαιστός Παλλάς πραγματοποίησαν το δεύτερο δρομολόγιο στη Μήλο. Στο Φαιστός Παλλάς επιβιβάστηκαν από Μήλο για Ηράκλειο 376 επιβάτες και 56 Ι.Χ – μοτοσυκλέτες και στο Κνωσός Παλλάς για Πειραιά 423 επιβάτες και 82 Ι.Χ – μοτοσυκλέτες . Πρόκειται για μία ελπιδοφόρο εξέλιξη στην τουριστική ανάπτυξη της Μήλου. Θεωρείται ως μία σημαντική επιτυχία του Δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη, ο οποίος εδώ και χρόνια κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για την δρομολόγηση πλοίων που θα συνδέουν τη Μήλο με την Κρήτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Μήλου των τριών τελευταίων χρόνων (2016-2017 και 2018) η Μήλος σημείωσε ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών το καλοκαίρι του 2018. Το σπουδαιότερο από τα  στοιχεία φαίνεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Quote

Αναλυτικά τα στοιχεία :

2016

ΑΤΟΜΑ

ΜΗΝΑΣ  ΑΠΟΒΙΒ

Ιανουάριος 1643

Φεβρουάριος 1432

Μάρτιος 2085

Απρίλιος 4844

Μάιος 5940

Ιούνιος 14434

Ιούλιος 30626

Αύγουστος 33599

Σεπτέμβριος 15299

Οκτώβριος 4822

Νοέμβριος 1949

Δεκέμβριος 1337

ΣΥΝΟΛΟ 118010

2017

ΑΤΟΜΑ

ΜΗΝΑΣ ΑΠΟΒΙΒ

Ιανουάριος 1999

Φεβρουάριος 1717

Μάρτιος 2336

Απρίλιος 4997

Μάιος 7262

Ιούνιος 19112

Ιούλιος 34998

Αύγουστος 37990

Σεπτέμβριος 19749

Οκτώβριος 5250

Νοέμβριος 1836

Δεκέμβριος 1445

ΣΥΝΟΛΟ 138691

2018

ΑΤΟΜΑ

ΜΗΝΑΣ ΑΠΟΒΙΒ

Ιανουάριος 1876

Φεβρουάριος 1685

Μάρτιος 2600

Απρίλιος 5160

Μάιος 9947

Ιούνιος 22279

Ιούλιος 40006

Αύγουστος 42639

Σεπτέμβριος 22165

Οκτώβριος

Νοέμβριος

Δεκέμβριος

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι έχει τόσο άμεση σχέση η προσθήκη των Μινωικων!! Γιατί και πέρυσι είχε αύξηση στη κίνηση η Μήλος και φέτος πριν την είσοδο αλλά και μετά την αποχώρηση τους, υπήρξε αύξηση!!! 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και τα στοιχεία της κίνησης για φέτος έχουν διαμορφωθεί σε τόσο θετικούς αριθμούς και λόγω των Μινωικών. 

Οι προσεγγίσεις Πεμπτες και Κυριακές δημιούργησαν ένα τριήμερο και ενα τετραήμερο καθε εβδομάδα και ετσι πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το φθηνο εισιτηριο και την σύντομη διαδρομή για εξόρμηση στην Μήλο.

Τις προηγούμενες χρονιές δεν υπηρχε ο συνδυασμός αυτός γρήγορα/φθηνά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 8 months later...

Με μεγάλη δυσκολία και μετά από πολλές προσπάθειες και καθυστέρηση περίπου μίας ώρας κατάφερε και έδεσε το Φαιστός Πάλας χθες το μεσημέρι στον Αδάμαντα προερχόμενο από Ηράκλειο με προορισμό τον Πειραιά. Λόγω του βοριά το πλοίο δυσκολεύτηκε να δέσει. Η καθυστέρηση της πρόσδεσης του Φαιστός Πάλας  είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών του Αδαμάντιος Κοραής, που περιμένει αρόδου για να πάρει σειρά να δέσει.

current5.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Κνωσός σημερα από μήλο για Πειραιά 810 επιβάτες 173 ιχ. Πάει πάρα πολύ καλά το πλοίο στην μήλο Γενικά . Από Ηράκλειο κατέβασε περίπου 200 άτομα και 30 με 40 ιχ 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πολύ γρήγορη(για τα δεδομένα του πλοίου) και αποφασιστική η αποψινή μανούβρα του Πρέβελης στη Μήλο. Αποβίβασε καμιά 10αριά επιβάτες, 2 ΙΧ και 4 ή 5 νταλίκες, απ΄όσο μπόρεσα να διακρίνω. Στο 15λεπτο που ήταν δεμένο το Πρέβελης στη Μήλο, ο Διονύσιος Σολωμός περίμενε υπομονετικά και έδεσε αμέσως μετά. Είναι πραγματικά κατόρθωμα πως χειμωνιάτικα μπορούν να πέφτουν πλοία το ένα επάνω στο άλλο στο ίδιο λιμάνι. Επιβάτες και ΙΧ δεν είδα να βγαίνουν από το Σολωμό, είδα 4 νταλίκες και το πλοίο μόλις αναχώρησε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Παρακολουθούσα πριν λίγο την άφιξη των Speedrunner iii και Champion Jet 2 στον Αδάμαντα της Μήλου.Μπροστά το Runner και πίσω το Champion σε απόσταση αναπνοής έξω από το κλήμα.Το 1ο είχε πάρει την εξωτερική και έκοψε πολύ νωρίς δένοντας στο πλάι με τη πλώρη στο Πουνέντε,ενώ το 2ο έχοντας πάρει την εσωτερική πέρασε μπροστά με 30+ κόμβους άργησε να κόψει και έδεσε πρώτο στο κεφάλι.Από ότι κατάλαβα το Runner άφησε το Jet να περάσει.Από αναχωρήσεις το Jet είχε προγραμματισμένη αναχώρηση 5 λεπτά νωρίτερα ενώ και τα δύο έμειναν κάνα 10αλεπτο δεμένα και τήρησαν το χρόνο.

Αυτό που συμπεραίνω και νομίζω έχει ενδιαφέρον είναι πως το Runner είχε πρώτο άφιξη και έδωσε πιθανόν τη σειρά του στο Jet.Η προσπέραση έγινε ακριβώς πάνω στο φανάρι και 0,5 μίλι έξω από τη προβλήτα.Το σωστό ήταν να δέσει πρώτο το Runner στο Πουνέντη να περιμένει το Jet όση ώρα χρειαζόταν να γίνει αυτό και εν συνεχεία να έδενε το Jet  πάνω στο κεφάλι.Έτσι το ένα δε θα εμπόδιζε τη μανούβρα του άλλου. Η τακτική αυτή μου θυμίζει Πάρο και το ατύχημα του Ποσειδώνα.Οι πλοίαρχοι μπορεί να κάνουν ότι θέλουν,όμως τα λιμεναρχεία πρέπει να ορίζουν τους κανόνες στα λιμάνια..

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παμε λιγες μερες πισω. σαββατο 24/7.

το κυδων παλας φτανει στον αδαμαντα, μεταφεροντας πληθος παραθεριστων με τα επιβατηγα τους οχηματα ιδιωτικης χρησεως^_^ και ο αδαμαντας παγωνει a la ναξοςB).

λιγο πριν ειχε φυγει ο λαζαρος olympus, μεταφεροντας μυγες, για σιφνο πειραια.

το ΕΚΟ 1 περιμενε φουνταρισμενο να τελειωσουν οι αφιξεις απο πειραια, για να παει στη θεση του να δεσει, ενω πιο περα αρκετες θαλαμηγοι παντος τυπου, ηταν δεμενες στο μπαστουνι των yacht. την προσοχη μου κερδισε αυτο, που δεν καταφερα να μαθω το ονομα του.

φευγοντας περασε στα πρασινα με το Κύδων Παλάς, το naxos jet

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...