Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κατι μου λεει πως το Εξπρες Σκιαθος  δεν προκειται να επιστρεψει συντομα0 στην γραμμη των Σποραδων για αυτην την σεζον ...

ΥΓ : Δυσκολο να βρεθει η να αγοραστει νεα προπελα !!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο αυτό!! Εξαρτάται ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς με τη προπέλα!! Έσπασε κανένα κομμάτι από το πτερύγιο?? Υπάρχει θέμα με το μηχανισμό της προπέλας που κάνει ανάστροφη στη μανούβρα? Υπάρχει κάποια διαρροή στο μηχανισμό?? Υπάρχει κάποια διαρροή στα στεγανωτικά του άξονα??

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι οι προσφατες πλημμυρες στο Πηλιο και η ζημια στην προπελα ( πολυ μεγαλο σπασιμο σε 2 απο τα 4 φτερα ) οτι σιγουρα θα συσχετίζονται, ίσως καποιος μεγαλος κορμός δέντρου η αλλο μεγάλο αντικείμενο να προκάλεσε την ζημια.

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρες Σκιαθος στην Αλόννησο στις  11/11/18.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλόννησου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι διαπιστώθηκε βλάβη υδραυλικού συστήματος ανύψωσης καθόδου αριστερού καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937 στο λιμένα Αλόννησου.

Το πλοίο απέπλευσε με 64 επιβάτες για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Αλόννησο για Σκόπελο -Σκιάθο και Βόλο με χρήση του κεντρικού και δεξιού καταπέλτη του πλοίου, κατόπιν αιτήσεως του πλοιάρχου και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο στην οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εχουμε μια βλάβη στο καταπέλτη του πλοιου και γιαυτο το πλοιο εχει καθυστερήσει στην Γλώσσα ( εδω και 1 ώρα ), ευτυχώς αναμένεται να διορθωθεί συντομα και να συνεχίσει το ταξίδι του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απώλεια δεξιάς άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στον Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρυμνοδετήσεως, κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον Βόρειες Σποράδες, υπήρξε απώλεια της δεξιάς άγκυρας και το ανωτέρω πλοίο πρυμνοδέτησε με ασφάλεια κάνοντας χρήση της αριστερής άγκυρας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 646 επιβάτες, 117 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 16 Φ/Γ και 8 δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάσταση βλάβης και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, πραγματοποιήθηκε άρση απαγόρευσης απόπλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π.9937 παρουσίασε βλάβη στο σύστημα της αριστερής προπέλας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου, ενώ ο Πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου δήλωσε αδυναμία προσέγγισης στον οικείο λιμένα.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο-Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκόπελο-Αλόννησο-Σκόπελο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκιάθο-Βόλο με 63 επιβάτες, 11 Ι.Χ.Ε., 11 Φ/Γ και 01 Δ/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Σκοπέλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ", ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του εν λόγω πλοίου για μεμονωμένο πλου.

Πάντως χθες το πλοίο έκανε το δρομολόγιο της επιστροφής κανονικά

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...