Jump to content
Shipfriends

Φήμες αγοράς/πώλησης ΕΓ/ΟΓ


Recommended Posts

Αν και το είχα αναφέρει πριν κάνα μήνα.........

Προς αναζήτηση αγοραστών στη διεθνή αγορά απο τις αρχές του χρόνου τα ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ!

............... εντούτοις η φήμη που μας μεταφέρθηκε για το Παναγία Τήνου, έχει ακουστεί εδώ και 5 μέρες περίπου στην "πιάτσα" και μάλιστα ακούγεται ότι θα πάρουν και το Χοζοβιώτισσα:confused:!

Πρέπει όμως να αναμένουμε να αλλαχτούν σινιάλα, σημαίες, κλπ, γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία, κυκλοφορεί κάθε μήνα φήμες περί αγορών πλοίων:eek:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tις προσεχής ημέρες, θα επιθεωρηθεί το Salamis Glory απο υποψήφιους αγοραστές, μιας και πωλείται έναντι 11,000,000$USD!!

Όπερ και εγένετο, άνευ αποτελέσματος!! Ακολουθεί κι άλλη σύντομαB)

Παρεπιμτόντως, γνωστή μικρή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρουαζιέρας, σχεδιάζει-μιας και σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει περί φετινής κινήσεως τουριστών έχουμε πτωτικά αποτελέσματα-κρουαζιέρες αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους!!:eek:

Πνεύμα Ελληνικό αθάνατο!!

Link to comment
Share on other sites

Ακουγεται οτι ο Λουης ειναι πολυ κοντα στην πωληση 2 κρουαζιεροπλοιων. Μαλιστα αν το πιασα καλα το πουλι στον αερα το ενα ειναι σχεδον βεβαιο οτι μας χαιρεταει. Μηπως ο PERIHGHTHS σαν ποιο ειδικος επι των θεματων ξερει κατι παραπανω?

Link to comment
Share on other sites

Όπως είχα αναφέρει, το ένα είναι αυτό........

Επίσης, εαν βρεθεί αγοραστής και δώσει στη Louis 70,000,000$USD περίπου, τότε-δυστυχώς-θα αποκτήσει ένα απο τα πολύ καλά της πλοία το Cristal!!

............ και τα παλιά της, που όποιος προσφέρει μια καλή τιμή, είναι δικά τουB)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως εχεις πεσει λιγο εξω. Το Aegean Pearl φερεται να εχει πουληθει λοιπον η να βρισκεται πολυ κοντα στην πωληση του ενω ισως και το Emerald να μην προλαβει να λειτουργησει τον εναμιση μηνα για τον οποιο εχει ανοιξει πλανα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως εχεις πεσει λιγο εξω. Το Aegean Pearl φερεται να εχει πουληθει λοιπον η να βρισκεται πολυ κοντα στην πωληση του ενω ισως και το Emerald να μην προλαβει να λειτουργησει τον εναμιση μηνα για τον οποιο εχει ανοιξει πλανα. ;)

Σε τί έπεσα έξω?:confused: Για δές το ανωτέρω μήνυμα μου καλύτερα τί λέει! Εκτός και αν θεωρείς το Aegean Pearl και το Emerald καινούργια!!!

Υ.Γ.: Το Emerald πωλείται εδώ και καιρό;)

Αν ανατρέξουμε και λίγο πίσω, θα δούμε και αυτό

Και τέλος, κάνουν "ντροπαλές εμφανίσεις" αρκετά κρουαζιερόπλοια και ειδικά-αν τελικά οριστικοποιηθεί η πώλησή τους-την τιμητική του θα έχει ο Louis!!

Νεότερα στο προσεχές μέλλον!;)

οπότε, όποια κίνηση της Louis, δεν μας εκπλήσσει!B)

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Neptune όταν είπε τα δύο παλιά εννοούσε το Emerald και το Ivory.Και επειδή όπως είπε το Pearl είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις ίσως δούμε το Emerald στα 3-4ημερα στη θέση του.Και έχουμε πει και ξαναπεί οτι σχεδόν κάθε εβδομάδα επισκέπτονται ναυλωτές ή αγοραστές τα πλοία αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι προς πώληση ούτε και οτι θα πουληθούν.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι το να βγεί κάποιο πλοίο προς πώληση, δεν είναι "φήμη για πώληση"...αφού αυτό αφορά σχεδόν όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας. Φήμη είναι το "...άκουσα ότι πωλήθηκε (ή συζητείται η πώληση) το τάδε πλοίο... στον δείνα αγοραστή...σε αυτή τη τιμή...". Κάτι συγκεκριμένο δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

...Και έχουμε πει και ξαναπεί οτι σχεδόν κάθε εβδομάδα επισκέπτονται ναυλωτές ή αγοραστές τα πλοία αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι προς πώληση ούτε και οτι θα πουληθούν.

Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την άποψη του Captain Argy. Πράγματι έτσι είναι, κατανοητόν και σεβαστόν.

Μήπως λοιπόν θα ήταν καλό να καταργηθεί από το φόρουμ το συγκεκριμμένο thread ??? Διότι ποία η χρησιμότητα του από την στιγμή που όλα τα πλοία είναι προς πώλησιν, όλα κάποια στιγμή θα πωληθούν, όλα κάποια στιγμή θα τα επισκεφθούν ναυλωτές ή αγοραστές ??? Άλλο πράγμα ο καλοπροαίρετος διάλογος και η όποια αντιπαράθεση ακολουθεί την όποια "φήμη" και "off the record", και άλλο όποτε κάποιος γράφει κάποια πληροφορία να βγαίνουμε και να του λέμε τα ...ευνόητα (όλα είναι προς πώλησιν, ολα κάποια στιγμή θα πουληθούν κλπ. κλπ.)

Ερώτηση 1η. Αν μάθω αύριο ότι αγοραστές επισκέφθηκαν πχ. το ΚΑΡΥΣΤΟΣ στο Πέραμα, να το μεταφέρω στο φόρουμ ή θα βρεθεί κάποιος που θα μου ...υπενθυμίσει ότι και πριν τρία χρόνια το είχαν ξαναεπισκεφθεί αγοραστές (θεμιτόν) και ότι όλα τα πλοία είναι προς πώλησιν (αστείον) ???

Ερώτηση 2η. Αν αύριο πχ. το ΛΙΣΣΟΣ αναχωρήσει με δύο ώρες καθυστέρηση να το γράψω στο φόρουμ, ή δεν χρειάζεται μιας και πλοία είναι, κάποια στιγμή θα καθυστερήσουν ?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα φόρουμ χρειάζεται και τις φήμες και τις πληροφορίες και τα ...κουτσομπολιά, για να είναι ζωντανό και ενδιαφέρον. Προς θεού βέβαια, όχι τις ανακρίβειες, αλλά αυτές μπορούν να αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα, και όχι με εξορκισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Η όποια κίνηση της Louis, θα είναι αναμενόμενη!! Όλα σχεδόν τα πλοία της, τα έχει προς πώληση, όποτε δεν λέει κάτι αυτό!! Και για το Ivory το είχα αναφέρει

Το Ivory της Louis έναντι 10,000,000USD

Υ.Γ.: Παρεπιμπτόντως, στη διεθνή αγορά, έχουν βγεί προς πώληση πάρα πολύ καλά κρουαζιερόπλοια, απο μεγάλες και σοβαρές εταιρείες, όπως η Costa και η NCL, γι αυτό το επόμενο διάστημα αν βγούν προς πώληση και "δικά μας" καλά κρουαζιερόπλοια,μην σας φανεί παράξενο!B):confused:

....και το Emerald είναι προς πώληση αρκετό καιρό και άλλα. Μέχρι και το Cristal!! Οπότε stay cool:cool:

Πάμε παρακάτω;)

Στο χορό των πωλήσεων, μπήκε και το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, έναντι 1,300,000$USD

Σημείωση : Εγώ φίλε ΣΕΙΡΙΟΣ συμφωνώ εν μέρη μαζί σου και θα πρότεινα να βγάζουμε το εκάστοτε πλοίο που πωλείται με την τιμή που το διαπραγματεύοντε, έτσι ώστε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και όχι να λέμε: ναι πωλείται, έτσι ξεκάρφωτα!! Γιατί πολλά πλοία πωλούντε, αποσύροντε και μετά ξαναβγαίνουν προς πώληση!

Edited by PERIHGHTHS
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

αφου καποια στιγμη ολα θα πουληθουν γιατι να το γραψουμε; αφου καποια στιγμη ολοι θα πεθανουμε γιατι να τρωμε και να ξοδευομαστε; οπως ελεγε και ο θανασης βεγγος ολα ειναι ατμος;). στο τελος τελος εχει νοημα να υπαρχει και τετοιο φορουμ, αφου στο τελος, ολα θα τα μαθουμε απο τα δελτια τυπου των εταιριωνB)

ασφαλως και χρειαζονται και οι φημες και τα κουτσομπολια και οι καθυστερησεις κλπ κλπ γι'αυτο υπαρχουν και χωριστα thread για αυτες τις συζητησεις;) απο εκει και περα μεγαλα παιδια ειμαστε και μπορουμε να ζυγιασουμε τι ειναι φρεσκο κουλουρι και τι οχι. εδω ειμαστε και φαινεται ποιος κουλουρας εχει φρεσκα κουλουρια και ποιος οχι.

ολα προς πωληση ειναι, αλλα καποια ειναι περισσοτερο;). τα περισσοτερα βαπορια ειδικα των μεγαλων εταιρειων ειναι σε sites brockers σε μονιμη βαση και ισως να μην ειναι καν νεα φημη, ουτε να πρεπει ντε και καλα να αναφερονται ολα οσα ειναι μονιμα σε τετοια sites απλα και μονο επειδη διαβασαμε το ονομα τους, αλλα δεν θα πρεπει να προσκομιζουμε και το MOA μαζι με το statement του λογαριασμου οτι δοθηκε η προκαταβολη, για να γραφτει κατι. αλλωστε οι ναυλωτες και οι υποψηφιοι αγοραστες προφανως δεν ανεβαινουν για να δουν τη θεα απο την κοντρα γεφυρα.

ΥΓ1 οσοι δεν ξερετε τι ειναι ο ΑΥΔΜ που λεω στον τιτλο, θα μαθετε οταν βαλετε την παραλλαγη;)

Link to comment
Share on other sites

Και να επιβεβαιώσουμε τον Neptune γι'αυτό που άκουσε περί ΝΗΡΕΑ;)

F/B NΙREAS

Blt 2002 in Greece, 60m x 14.20m x 3.60m with max loaded draft of 2.25m,Caterpillar 2 x 1060hp, 150kva + 80kva gensets, props x 2, 12knots @ 850rpm service speed, 190L/hr @ 11.5knots for both main engines and auxs, 75 European type cars 500/300 pax summer/winter, 5 crew cabins, FULL NAVIGATION EQUIPMENT ACCORDING TO RINA CLASS AND CATEGORY C!!! Vessel has been fully upgraded over the past four months (now February 2009) and is ready for immediate inspection. VESSEL WILL BE DELIVERED WITH FRESH RINA CERTIFICATES AND WILL BE CATEGORY C!!

Special price!!!

_________________________

Επίσης, για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ που είχα πεί κάτι, αλλά δεν με καταλάβατε

............... εντούτοις η φήμη που μας μεταφέρθηκε για το Παναγία Τήνου, έχει ακουστεί εδώ και 5 μέρες περίπου στην "πιάτσα" και μάλιστα ακούγεται ότι θα πάρουν και το Χοζοβιώτισσα:confused:!

Πρέπει όμως να αναμένουμε να αλλαχτούν σινιάλα, σημαίες, κλπ, γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία που φημολογείται ότι το πήρε, κυκλοφορεί κάθε μήνα φήμες περί αγορών πλοίων:eek:

....να προσθέσω ότι άπο σήμερα το πρωί, η τουρκικών συμφερόντων εταιρεία κυκλοφορεί τη φήμη ότι θέλουν να πάρουν το ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ! Γι αυτό εν αναμονή των εξελίξεωνB)

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε και τι γίνεται εις την αλλοδαπήν.;) Φήμες φέρνουν την Stena να πουλάει (άντε και στα δικά μας:D) τα HSS STENA EXPLORER και DISCOVERY...μάλλον στη Βενεζουέλα...που διαθέτει και πετρελαιοπηγές.:rolleyes: Επίσης, (και εδώ μας ενδιαφέρει) θα αντικαταστήσει το HSS STENA VOYAGER και το STENA CALEDONIA (μακριά από εμάς:rolleyes:)...με 2 μεγάλα ropax. Τα οποία προτείνονται να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Speed – 21 - 24 knots

• Lane metres – 1800-2200

• Passengers - 1200-1500

• Length – 200-214 metres

• Drive through

• Twin Decks

• Passenger facilities similar to an HSS

Οπότε, ό,τι παρόμοιο ελληνικό πλοίο πουληθεί...μη πέσετε από τα σύννεφα.

Πάντως, προ μηνών η Stena είχε επιθεωρήσει το SFV, όπως μας είχαν μεταφέρει έγκυροι shipfriends.;)

Οι αποκλειστικές πληροφορίες...από το Irish S.S.

Link to comment
Share on other sites

θα αντικαταστήσει το HSS STENA VOYAGER και το STENA CALEDONIA (μακριά από εμάς:rolleyes:)...με 2 μεγάλα ropax.

Μηπως ειναι αυτα τα συμπαθητικα ropax?Το περιεργο ειναι οτι λειπουν απ το orderbook της Aker:confused: Εκτος αν εχει κανει ο Σουηδος λαθος για το που θα κατασκευαστουν....

Link to comment
Share on other sites

τις επομενες μερες βγαινει στη Φινλανδια σε πληστηριασμο το Julia, (oχι των Pavlov's Dogs:D), που οπως ειδαμε ακουστηκε οτι μπορει να παει Swansea Cork. το ενδιαφερον της Swansea Cork Ferries ειναι μαλλον φιλολογικο και παιζουν παιχνιδια για να ακουστει το βαπορι και να ανεβει η τιμη. Γιατι σας σκοτιζω; μα γιατι εκτος απο την τιμη, στον πληστηριασμο θα ανεβουν και ελληνες;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σήμερα γίνεται (για 2η φορά) ο πλειστηριασμός. Δεν έχει οριστεί τιμή εκκίνησης, αλλά η συμμετοχή προϋποθέτει από τον υποψήφιο αγοραστή δυνατότητα καταβολής σε μετρητά $1,5 εκ. δολ. κατ' ελάχιστο. Από κύκλους της αγοράς εκτιμάται ότι η τιμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ $5 και $10 εκατομμύρια. Προφανώς πολύ χαμηλή τιμή για ένα πλοίο που αγοράστηκε $13 εκ μόλις 9 μήνες νωρίτερα.

Η προηγούμενη δημοπρασία τον περασμένο μήνα (26/2) βγήκε άγονη αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά αν και παραβρέθηκαν καμιά τριανταριά ενδιαφερόμενοι. Εδώ ένα άρθρο με τη φήμη για τη Swansea που αναφέρει ο φίλος proud: http://www.irishexaminer.com/ireland/ideygbeyau/

Γενικά είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση να "βγαίνει στο σφυρί" με αυτόν τον τρόπο ένα πλοίο και μάλιστα ένα μεγάλο φέρρυ με πρωτόκολλο 1.700 επιβατών. Tεχνικά πρόκειται για υποχρεωτική εκποίηση που γίνεται υπό την εποπτεία των αρχών λόγω της κήρυξης χρεωκοπίας της εταιρίας και της αδυναμίας πώλησης των παγίων εντός σχετικής προθεσμίας.

Για να δούμε αν θα βρεθεί αυτή τη φορά αγοραστής...

Υ.Γ. Για όσους βρίσκονται κάπου εκεί κοντά, έχουν μαζί το πορτοφόλι τους και θέλουν να γίνουν "σκαφάτοι", η δημοπρασία γίνεται στο Κότκα της Φινλανδίας και πωλητής είναι η Stella Naves Russia Oy

Edited by iason
Προσθήκες
Link to comment
Share on other sites

Σε πρωτοφανές τσίρκο εξελίχθηκε τελικά η δημοπρασία, με τον Ιρλανδό πλειοδότη να ανεβάζει τη δική του προσφορά (!) και στο τέλος να μη μπορεί να δώσει το 1,5 εκατομμύριο των μετρητών, με αποτέλεσμα την ακύρωση της δημοπρασίας.

Η τελική προσφορά ήταν 6 εκατομμύρια αν και η προηγούμενη πλειοδοσία ήταν του ίδιου με 5,5 εκατομμύρια (σ.σ. άρα με τόσα το αγόραζε κανείς στα σίγουρα). Για την ιστορία, προσφορές κατέθεσαν και άλλοι τρεις.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα να δοθούν τα απαιτούμενα μετρητά, δεν έγινε δυνατή η μεταφορά και έτσι πώληση γιόκ.

Μάλλον στην ενότητα shipfun θα καταλήξει η ιστορία :P

Link to comment
Share on other sites

στον πληστηριασμο θα ανεβουν και ελληνες;)
Σε πρωτοφανές τσίρκο εξελίχθηκε τελικά η δημοπρασία,

...και για να δούμε εάν η συνέχεια θα έχει χρώμα ελληνικό:confused::

[...]They will continue negotiations with the Irish as well as potential buyers from Finland and Greece.

http://www.yle.fi/uutiset/news/2009/03/ship_sale_goes_awry_as_irish_buyer_lacks_deposit_610357.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παραταύτα από ότι πήρε το μεγάλο μου αυτί έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει εσχάτως υποψηφιος αγοραστης.Δυστυχως δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα της εταιρείας αλλά σε αυτή την ζωή όλα είναι ένας κύκλος κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.;)

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον εχουμε το ιδιο μεγεθος αυτιου :D

Εκεινο που με μπερδεψε ειναι οτι ο Μανουσης δινει ολα του τα πλοια σε αλλους να τα δουλεψουν με τα δικα τους σινιαλα αναλαμβανοντας τη συντηρηση τους κτλ και με μονη υποχρεωση να του δινουν ενα μηνιατικο (bareboat νομιζω το λεμε στα χωρια) Αλλα το συγκεκριμενο δεν εχει κατασχεθει απο την τραπεζα πριν το καλοκαιρι?

Link to comment
Share on other sites

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι ένα γενναίο βήμα για την ανανέωση του στόλου του αγοραστή. Ειδικά μετά από (ουσιαστικά) 2 χρόνια παροπλισμού, υπό πλοιοκτησία ΣΑΟΣ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...