Jump to content
Shipfriends

Open υψηλών επιδόσεων


proud_ionian

Recommended Posts

72067_b.jpg

Όντας βραβευμένο για τον εσωτερικό σχεδιασμό του, στο ναυτικό σαλόνι του Μονακό το 2007, το Canados 90 αποτελεί ένα ιδιαίτερο σκάφος της κατηγορίας open, με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή αισθητική του και την μεγάλη του ταχύτητα η οποία φθάνει τους 45 κόμβους.

Η ιστορία του ιταλικού ομώνυμου ναυπηγείου, το οποίο εδρεύει στην Ρώμη, ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του ’40, με την παραγωγή σκαφών που προορίζονταν κυρίως για τον στρατό. Σήμερα παράγει τέσσερα μοντέλα, με μήκος από 76 έως 110 πόδια ενώ η επιβεβαίωση της εμπορικής καταξίωσης του ναυπηγείου έρχεται από τις πωλήσεις του, οι οποίες ξεπερνούν τα 500 σκάφη.

Εξωτερικά το Canados 90 διέρχεται από κλασσικές γραμμές, με την καμπύλη υπερκατασκευή να καλύπτει την μισή επιφάνεια του καταστρώματος. Πλευρικά βρίσκονται ενσωματωμένοι τριγωνικοί και ελλειψοειδείς υαλοπίνακες ενώ στην οροφή έχουν τοποθετηθεί υαλοπίνακες ορθογώνιου προφίλ, προσφέροντας φυσικό φως στο εσωτερικό. Η γάστρα είναι σε απόχρωση του μπλε και διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο που "τρέχει" κατά το διάμηκές της.

Με διαστάσεις μήκους 28 μέτρα και πλάτους 6,3 μέτρα, εκτείνεται σε δύο ευρύχωρα καταστρώματα με ωφέλιμη επιφάνεια περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα. Η πρωραία περιοχή του ανώτερου καταστρώματος είναι εξοπλισμένη με μια μεγάλη επιφάνεια που προορίζεται για ηλιοθεραπεία. Εκατέρωθεν της επιφάνειας συναντάμε δύο γυάλινες επιφάνειες που αντιστοιχούν στην κύρια καμπίνα, προσφέροντας πλούσιο φυσικό φωτισμό.

Πρίμα προσφέρεται ένα υπαίθριο καθιστικό, με δυνατότητα φιλοξενίας 8 ατόμων, ενώ κατάπρυμα είναι εγκατεστημένο το γκαράζ, στο οποίο φιλοξενούνται το βοηθητικό σκάφος και το τζετ σκι.

Το-βραβευμένο- εσωτερικό αποτελεί έναν ενιαίο και πρακτικό χώρο, ο οποίος είναι φωτεινός και ευχάριστος. Για την επένδυση του δαπέδου έχει χρησιμοποιηθεί ανοιχτόχρωμη ξυλεία, ταιριάζοντας αρμονικά με τις μπεζ επενδύσεις των καναπέδων ενώ ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής κυκλικού προφίλ (σποτς).

Οι επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό. Πρίμα είναι εγκατεστημένο το καθιστικό, αποτελούμενο από δύο μεγάλους καναπέδες και δύο κυκλικά τραπέζια με μεταλλική βάση. Στην αριστερή πλευρά αναπτύσσεται η τραπεζαρία της οποίας οι καρέκλες είναι διάφανες, έχοντας την υπογραφή του Philippe Starck. Πιο μπροστά συναντάμε την επιπλοσύνθεση της τηλεόρασης, που ενσωματώνει έναν μηχανισμό καταβύθισης για την προστασία της οθόνης εν πλω. Κατάπλωρα βρίσκεται το πιλοτήριο αποτελούμενο από μία κονσόλα ενός επιπέδου, στην οποία ενσωματώνονται όργανα πηδαλιουχίας και πλοήγησης τελευταίας γενιάς.

Αριστερά του πιλοτηρίου βρίσκεται μία σκάλα που σηματοδοτεί την πρόσβαση στις καμπίνες. Τα πατήματα των σκαλοπατιών είναι εφοδιασμένα με ένα εμφανές φως, προσφέροντας ασφαλή διέλευση κατά την νύχτα αποτελόντας παράλληλα και ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε τέσσερις πολυτελείς καμπίνες με πλούσιο εξοπλισμό ενώ όλες διαθέτουν αποκλειστικό λουτρό. Από αισθητικής άποψης κινούνται σε αντίστοιχα επίπεδα με το κύριο κατάστρωμα, διαθέτοντας μοντέρνα αισθητική ενώ είναι εξολοκλήρου επενδυμένες από ανοιχτόχρωμη ξυλεία.

Στο μηχανοστάσιο φιλοξενείται ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων από την MTU με συνολική ισχύ 4900 ίππων (2x 2450), προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων και υπηρεσιακή 37 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 28 μέτρα

Μέγιστο πλάτος: 6,3 μέτρα

Βύθισμα: 1,1 μέτρα

Εκτόπισμα: 58 τόνοι

Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 7500 λίτρα

Χωρητικότητα δεξ. νερού: 1300 λίτρα

Αριθμός καμπίνων: 4+2 πληρώματος

Αριθμός κρεβατιών: 8+3 πληρώματος

Κινητήρες: 2x2450 ίπποι

Μέγιστη ταχύτητα: 45 κόμβοι

Υπηρεσιακή ταχύτητα: 37 κόμβοι

απο το www.in.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...