Jump to content
Shipfriends

Superfast II (IMO 9458511)


Recommended Posts

Εκεινα ομως που δεν μπορουσαν να φωτογραφηθουν,ειναι 2 αλλα κομματια μεσα στην δεξαμενη,που προχωρουν γοργα.

Μολις 3 βδομαδες μετα και φαινεται η προοδος εργασιων μεσα στην δεξαμενη.

Superfast_II_-_2009-04-06_Marina_di_Carrara_-_3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ειδαμε πρυμα ας το δουμε κ πλωρα(6/4).Επισης το κομματι που εχουμε φωτογραφημενο ως SUPERFAST II(τερμα αριστερα)και εδω αλλα και στην gallery δεν ειναι...B)Προφανως αποτελει το σκαρι για ενα απο τα επομενα 2 ιδια πλοια που θα φτιαχτουν για λογαριασμο της Grimaldi Holding.picture link

post-709-128326980298_thumb.jpg

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προς: Γενικον Αρχηγείον Shipfriends, Αθήναι

Από: Εκστρατευτικό Σώμα Marina di Carrara

Κυριοι,

Λαμβάνομεν την τιμήν να αναφέρομεν εις συνέχειαν της καταλήψεως των υψωμάτων πέριξ της Castellamare di Stabbia προς παρακολούθησιν της καθελκύσεως του Cruise Europa, την επιτυχήν κατάληψιν των περί των Ναυπηγείων Nuovi Cantieri di Apuania περιοχών δια την φωτογραφικήν κάλυψιν του καθελκυσθέντος Superfast II.

Αι εχθρικαί Λιμενικαί Δυνάμεις ετράπησαν εις άτακτον φυγήν και το σήμα των Shipfriends κυματίζει εις την περιοχήν. Προτιθέμεθα δε εντός των επομένων ωρών και ενώ ο εχθρός διατελλεί εν συγχύσει, να προβούμε εις επιχειρήσεις-αστραπή εντός γειτονικών λιμένων. Η συνέχεια εις τας οθόνας σας!

Σας καλώ λοιπόν να αναφωνήσωμεν άπαντες:

Ζήτω οι Shipfriends

Ζήτω τα βαπόρια

Κάτω ο ISPS (Δε σε θέλει ο Λαός, πάρ' τα κάγκελα και μπρός)

Οι βετεράνοι της Napoli και της Marina di Carrara,

NHSOS XIOS

Nick the Greek

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν το ζητησε η DFDS LISCO η απλα ηταν ιδεα των ναυπηγειων αλλα το LISCO MAXIMA απεκτησε επιπλεον παραθυρα στον καθρεφτη της πλωρης(3 επιπλεον ανα πλευρα).Αντιθετα το SUPERFAST I(και ολα τα λοιπα αδερφια)εχει 5 κι απο τοτε που ειχα ταξιδεψει μαζι του,αναρωτιομουν το γιατι,αφου εσωτερικα υπαρχει χωρος;)

Τελικα μαλλον ηταν special request απο την LISCO αφου και το ΙΙ(οπως το Ι)εχει μονο 5 παραθυρα στον καθρεφτη.:(

Οι εργασιες και η κατασκευη του πλοιου παντως,προχωρουν γοργα,και λογικα,οπως και το αδερφακι του,Σεπτεμβριο θα ειναι στα νερα μας(να δουμε τις αλλαγες θα επιφερει ο ερχομος του;))Παρακατω μια φωτο μεσα απο τα καγκελα του ναυπηγειου:P.

post-709-128326981316_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Περυσι τετοια εποχη ειχε φυγει πληρωμα της Superfast για την παρακολουθηση της κατασκευης του Ι,γνωριζει κανεις αν ηδη βρισκονται ανθρωποι των 'κοκκινων' στην Carrara η ποτε θα αναχωρησουν για εκει?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχει γινει απο τον Μαιο και για την ακριβεια 'τεχνικη καθελκυση'(ετσι το ονομαζουν οι ιταλοι)αφου το πλοιο απλα αρχισε να επιπλεει μεσα στην δεξαμενη(γεμιζοντας τη)οπου κατασκευαζονταν.

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζουμε το λογο που επιλεχθηκε να γινει αυτος ο τυπος καθελκησης και οχι ο πατρωπαραδωτος και κλασσικος οπως στο Cruise Europa:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, συνεχάρη, με επιστολή του, τον κ. Πέτρο Βέττα, της διαχειρίστριας εταιρείας SUPERFAST FERRIES S.A., για την απόφασή του να υψώσει την Ελληνική σημαία στο ναυπηγούμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΙΙ».

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες του ΥΕΝΑΝΠ θα είναι αρωγοί στο έργο του προαναφερομένου και ευχήθηκε το πλοίο να είναι καλοτάξιδο.

www.yen.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το πλοιο εχει κανει καποια δοκιμαστικα και ειναι στο τελευταιο σταδιο της κατασκευης. Λογικα μεχρι τα μεσα Σεπτεμβριου θα το εχουμε στην Πατρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο το shippingonline.it

Επικυρωθηκε σημερα στην Γενοβα η παραδοση στην Grimaldi Holding του SUPERFAST II που θα παραδοθει στην ΑΤΤΙΚΑ τις επομενες μερες.Το πλοιο αποτελει το 6ο της σειρας απο τα 8 που εχουν παραγγελθει στα ναυπηγεια της Carrara,απο τον Aldo Grimaldi.
Link to comment
Share on other sites

Όσο για τα πλάνα, σε περιπτώσεις παραλαβών νεότευκτων ή μετασκευών συνηθίζουν να μην ρισκάρουν να ανοίξουν πλάνα και να συμπεριλάβουν τα νέα αποκτήματα μέχρις ότου αποκλειστεί κάθε περίπτωση στραβής.

Και εδω εχουμε το χαρακτηριστικο παραδειγμα οπου τα πλανα λενε(εδω και καιρο)οτι αυριο εχει το πρωτο δρομολογιο αλλα ακομα το παπορι ειναι στα ναυπηγεια.

Link to comment
Share on other sites

Ο Orestis είχε ρωτήσει εάν έγινε η παραλαβή του Superfast II?? Κάτι δε πρέπει να πηγαίνει καλά με το πλοίο (μήπως έχει προβληματάκια??) και για αυτό καθυστέρει η παραλαβή του πλοίου, γιατί κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει και δρομολόγια σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρείας

Link to comment
Share on other sites

Ο Orestis είχε ρωτήσει εάν έγινε η παραλαβή του Superfast II?? Κάτι δε πρέπει να πηγαίνει καλά με το πλοίο (μήπως έχει προβληματάκια??)

Πράγματι είχα ρωτήσει προχθές (το μήνυμα σβήστηκε λόγω του τεχνικού προβλήματος), γιατί άκουσα παράξενες φήμες, περί πιθανότητας μη παραλαβής του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως στο πλοιο ειναι εδω και πολυ καιρο ελληνικο πληρωμα. Οντως σημερα επρεπε να ξεκιναει δρομολογια κανονικα.

Τελευταιο σημειο ζωης απο το βαπορι ειναι στις 26/8 οπου γυρισε απο ενα seatrial. Μετα ειναι μονιμα δεμενο στο ναυπηγειο.

Link to comment
Share on other sites

άκουσα παράξενες φήμες, περί πιθανότητας μη παραλαβής του πλοίου.

Επειδη δεν καταλαβα:o εννοεις να μην το παραλαβουν καθολου λογω προβληματων ή να εχουμε μια μικρη καθυστερηση στην παραλαβη?

Link to comment
Share on other sites

Είχα ακούσει ότι είχε τρελό vibration λόγω της προπέλας και όχι από το προπέλακι. Αλλά μερικές φόρες δε πιάνουν καλά οι κεραίες μου και μπορεί να μην άκουσα καλά

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Απολυτη ησυχια σημερα στα ναυπηγεια της Carrara,τιποτα δεν κουνιοταν πανω η γυρω απο το πλοιο(Σαββατο βεβαια...).

Πρωτα πρωτα μια κοντινη ματια στα 2 bow thrusters μηπως και φαινοταν τιποτα,απο το φημολογουμενο προβλημα αλλα ουτε καν καποιο σημαδι η εστω ενα υποτυπωδες εργοταξιο.

Το πλοιο παντως ειναι του κουτιου,φρεσκοβαμμενο και λαμπερο.Ανεβηκα και λιγο πιο ψηλα,στο εστιατοριο του γιωτ κλαμπ(που ειμαι μελος:P)για να παρατηρησουμε την 'χαρη' του απο πρυμα.Επισης επιδοθηκα στις κλασικες ποζες απο τον απεναντι μωλο(δεν εφτασα ομως μεχρι το αγαλμα Nick:D,βαριομουνα),δηλαδη 1.με φοντο τις ομορφες Αλπεις της Apuania,2.face to face και τελος 3 αυτη που φαινεται ολοκληρο.

Γενικα παντως απογοητευτηκα:o αφου περιμενα να δω οργασμο εργασιων η εστω το πληρωμα να πινει το φραπεδακι του πανω στο πλοιο:P,τιποτα απο ολα αυτα,απολυτη ησυχια οπως προειπα!

Καλοταξιδο να ειναι και συντομα να ξεκινησει τα δρομολογια του!Απο δω κ περα,μπορειτε κ εσεις να το φωτογραφισετε οσο θελετε:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...