Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Πολύ όμορφη μανουβρα του Μπλού Στάρ Νάξος στο ομώνυμό του νησί πρίν λίγο. Αριστερή στροφή, άγκυρα(φαντάζομαι) και αφήνουμε τον καιρό να μας χτίσει για τη θέση μας. Συνολικά 4-5 ΙΧ και 13 νταλίκες η κίνησή του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

To thunder χθες είχε 2 ώρες καθυστέρηση καθώς συνήθως εχει ετσι και αλλιώς καθυστερήσεις και χθες έπρεπε να περιμένει και έξω από το λιμανι της Νάξου (μαζί με το Αικατερίνη Π και το Bs Delos)  την αναχωρηση του Ariadne σύμφωνα με το NaxosPress.

Link to comment
Share on other sites

Βιντεακι με τις στιγμες χαους για ακομα ενα Σαββατου με τις ταυτοχρονες αναχωρησεις  των πλοιων επιστροφης!η ουρα ειναι 3 χλμ για οσους ξερουν τους δρομους στο νησι

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Έχει πέσει ο καιρός σήμερα κι έτσι είδαμε μόλις πρίν λίγο το Ιωσήφ Κ σε μια πολύ ωραία αριστερή στροφή για το κεφάλι της προβλήτας της Νάξου, όπου ο καταπέλτης έπεσε στις 1350. Φόρτωση 8 κομμάτια συνολικά, 5 συρόμενα βυτία αλλά και 3 νταλίκες με ξηρό φορτίο. Απόπλους για Πάρο - Πειραιά λίγο μετά τις 1400.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης/επισκευές στο κεφάλι της προβλήτας με αποτελέσματα το BS Delos να ρίχνει μόνο τον έναν καταπέλτη και να πέφτει όσο πιο δεξιά γίνεται . Νομίζω ρίχνει μόνο αριστερό κάβο.

Ελπίζω να προλάβουν να τελειώσουν πριν χαλάσει ο καιρός όπως λένε οι μετεωρολόγοι γιατί μετά θα είναι αρκετά δύσκολο να σταθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είναι μεσάνυχτα, αλλά η φύσις δεν ησυχάζει γιατί ο Κώστας ο Βελαλόπουλος με το Τάλως κάνει αριστερή στροφή στη Νάξο. Το πλοίο προερχόταν από Πειραιά και Πάρο. Η webcam της Νάξου δεν βοηθάει αλλά νομίζω πως είχε εκφόρτωση 9 κομμάτια συνολικά ενώ φόρτωσε και ένα μεγάλο μηχάνημα επίστρωσης ασφάλτου είτε για τη Κώ, είτε για την Ρόδο που είναι οι επόμενοί του προορισμοί. Απόπλους λίγο μετά τις 0020.

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικά βίντεο, απόλαυση. Πλημμύρα από cultίλα των 80s σε φάτσες, ενδυμασίες, αυτοκίνητα, θησαυρός. Αξιοσημείωτα στο πρώτο βίντεο τα σπανιότατα πλάνα από το Αλέκος, μετέπειτα Καπετάν Αλέξανδρος ανώ στο τρίτο βίντεο έχουμε και πολλά πλάνα αλλά και φόρτωση από το Πάρος. Ειδικά εκείνο το ΜΑΝ που μπαίνει μέσα με ανάποδα είναι όλα τα λεφτά. 

Link to comment
Share on other sites

Ποσα πολλα εχουν αλλαξει μετα απο 34 χρονια στο νησι εκτος απο το λιμανι😂εμενα παντως τοτε μου αρεσε πιο πολυ απ οτι τωρα κ ειδικα μετα υο 2004 που πηρε τη μεγαλη οικοδομικη αναπτυξη

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο Μαργαριτη!

Τα πάντα έχουν αλλάξει! Η παραλιακή οδος μεγάλωσε. Φαίνεται η πολυκατοικία που ειναι Τ λιμεναρχείο σε ένα βίντεο ν κατασκευάζεται! Αλλά Τ λιμάνι ίδιο όπως και ο λιμενοβραχιονας με την μόνη διαφορά ότι έχει ενισχυθεί με κομμάτια μαρμάρου.. 

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό το βίντεο στα τελευταία δευτερόλεπτα, βλέπουμε τον θρυλικό Ποσειδώνα να κάνει αριστερή μανουβρα ώστε να δέσει στο κεφάλι του λιμανιού της Νάξου.. 

 

Link to comment
Share on other sites

Χαχα που το ξεσυρες αυτό το βίντεο?? Ο Ξάδερφος το έχει ανεβάσει.
Εκτός από τον Ποσειδώνα, στο 16΄ λεπτό αυτός με την πράσινη τσάντα είμαι εγώ!! Νομίζω εκείνη την ημέρα πήγαμε Δήλο Μύκονο ημερήσιο με το Naxos Star. Ο Πατέρας δούλευε τότε εκεί και μας υποδέχτηκε όπως φαίνεται στο βίντεο 😁

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στίς 1506 ντάν έριξε καταπέλτη το Τάλως στη φουρτουνιασμένη Νάξο και με αρκετή δυσκολία με την πλώρη στο νοτιά, προερχόμενο από Ρόδο και Κώ ήδη με κάμποσα κομμάτια να διακρίνονται στο επάνω γκαράζ. Μάλιστα στην αρχή προσπάθησε για το κεφάλι αλλά δεν του βγήκε. Και στη Νάξο όμως η φόρτωση δεν ήταν μικρή με σειρά από βυτία και όχι μόνο να το περιμένουν. Τελικά όσο μπόρεσα να διακρίνω φόρτωσε 7 κομμάτια και ανεχώρησε στις 1540 για Πάρο και Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Νάξος: Έσπασε όλα τα ρεκόρ αφίξεων τουριστών ο φετινός Αύγουστος

Ξεπέρασαν τους 145.000 οι επισκέπτες της Νάξου τον φετινό Αύγουστο, αφήνοντας πίσω ακόμη και το 2019, τελευταία χρονιά πριν την άφιξη του κορωνοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στο naxostimes.gr το Λιμεναρχείο Νάξου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: η Νάξος συγκαταλέγεται στις top επιλογές διακοπών Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών!

Ειδικότερα, όσον αφορά στον αριθμό των επιβατών που αποβιβάστηκαν στη Νάξο τον Αύγουστο του 2022, αυτός έφτασε τους 145.556 επιβάτες, ενώ τα τρία περασμένα χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν 132.038 επιβάτες (Αύγουστος του 2021), 75.840 επιβάτες (Αύγουστος του 2020) και 137.515 επιβάτες (Αύγουστος του 2019).

Η συνολική κίνηση στο λιμάνι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Νάξου, τον Αύγουστο του 2022, ο συνολικός αριθμός επιβατών που αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν στα πλοία από το λιμάνι της Νάξου, ανήλθε στους 303.692, όταν τον ίδιο μήνα του 2021 ο αριθμός αυτός έφτασε τους 275.052 επιβάτες και τον Αύγουστο του 2020 ήταν μόλις 161.142 επιβάτες. Μάλιστα, ο φετινός Αύγουστος ξεπέρασε ακόμη και τον Αύγουστο του 2019, οπότε οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν στη Νάξο και επιβιβάστηκαν από αυτή, ήταν 283.088.

synolikos_arithmos_epivaton_naxos_2019_2022_1.jpg

Μείωση των οχημάτων

Σχετικά με τα δίκυκλα και τα Ι.Χ. που έφτασαν στο νησί τον Αύγουστο του 2022, διαπιστώνεται ότι ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε στα 35.463, κατά πολύ λιγότερα από τον Αύγουστο του 2021 (και σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο του 2019).

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο του naxostimes.gr, η μείωση αυτή ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες δεν αφήνουν επιλογή σε όσους θέλουν να επισκεφθούν τη Νάξο από το να νοικιάσουν μεταφορικό μέσο στο νησί, αν όχι για όλες τις μέρες, τουλάχιστον για δύο ή τρεις.

synolikos_arithmos_dikykla_ix_naxos_2019_2022_1.jpg

Οι αφίξεις Αυγούστου τα τελευταία 10 χρόνια στη Νάξο

Χρόνο με το χρόνο η Νάξος κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες που την καθιστούν ως ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα. Από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2022 η Νάξος έχει σχεδόν διπλασιάσει τους επισκέπτες τον κατεξοχήν μήνα των διακοπών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχείου του naxostimes.gr τα οποία έχουμε λάβει επίσημα από το Λιμεναρχείο Νάξου, αν εξαιρέσει κανείς τον Αύγουστο του 2020 όπου λόγω πανδημίας τα στοιχεία είναι απογοητευτικά, η Νάξος χρόνο με το χρόνο αυξάνει τον τουρισμό της. Σημασία πλέον έχει το νησί να μπορέσει να κρατήσει και να αυξήσει αυτόν τον τουρισμό, με έργα υποδομής και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας καθώς και να προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό ώστε να κερδίσει το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

aygoystos_stoixeia_afixeon_2012-2022.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Με αριστερή στροφή έριξε ο Constantin Velalo το Τάλως στο κεφάλι της Νάξου περί ώρας 0130. Από κίνηση 2 μονά και 3 επικαθήμενα βυτία. Απόπλους μέσα σε ένα πεντάλεπτο για Κώ και Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Προερχόμενο από την Πάρο έφτασε στη Νάξο απόψε το Τάλως, κατάπλους στις 0025 και άμεση φόρτωση που περιέλαβε 6 κομμάτια, χωρίς να καταφέρω να ξεχωρίσω αν ήταν όλα βυτία. Απόπλους ώρα 0040 για Μύκονο - Τήνο - Σύρο και Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...