Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση του Κ/Ζ ZENITH με το Κ/Ζ THE AEGEAN PEARL στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Για το The Aegean Pearl ξερουμε οτι εχει ζημια στις σωσιβιες λεμβους οποτε ειναι λογικο να του απαγορευτει ο αποπλους. Το αλλο ισως μεχρι να επιθεωρηθει... Παντως του Λουη του χουνε ριξει πολλα φασκελα... Και χωρις να φταιει το δικο του βαπορι παλι ζημιες παθαινει. :o

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το zougla.gr το THE AEGEAN PEARL πηρε αδεια για ενα δρομολογιο ωστε να παει στη Συρο για την επισκευη ενω το ZENITH θα εφευγε στις 10

Μεχρι στιγμης παντως και τα δυο πλοια ειναι στον Πειραια

Link to comment
Share on other sites

...επισκευή που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες. Σαν πολλές δεν είναι? :confused:

Οπτικα φαινεται μικρη ζημια, αλλα καπονια και μαλλον πιο πολλα απο ενα ζευγος ειναι περιεργη δουλεια καθως και οι βάρκες. Τυχερο παντως αφου το κατασκευαστικο ζωναρι που ειχε το βαπορι κατω απο τις βαρκες πηρε ολη την ενεργεια της συγκρουσης και οι βαρκες και τα καπονια την εφαγαν πιο ξοφαλτσα.

Το περιεργο ειναι οτι το ZENITH χτυπησε με τη δεξια καταπρυμα ενω εδεσε με την αριστερη. Ή πήγε για αριστερη στροφη και δεν το πηρε να γυρισει, ή πηγε για δεξια και περασε πολύ κοντά στο AEGEAN PEARL.

Link to comment
Share on other sites

Πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πλοίαρχος του The Aegean Pearl είναι ο Κώστας Γκριντζελης ενώ στο Zenith που ήταν πλοηγούμενο ήταν από τον πλοηγό Δημήτρη Παούρη, το πλοίαρχο του πλοίου και υποβοηθούμενο από το ρυμουλκό «Ταξιάρχης».[/Quote]

Πηγη: MARINEWS

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κρατείται ο πλοίαρχος του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου Zenith, το οποίο έπεσε πάνω στο υπό ελληνική σημαία Aegean Pearl του Ομίλου Louis, που ήταν δεμένο στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Το Zenith αναμένεται, μόλις πάρει άδεια από τον νηογνώμονά του, να συνεχίσει την κρουαζιέρα του με άλλον πλοίαρχο ενώ στο Aegean Pearl απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθούνοι ζημιές. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα αντικαταστήσει το πλοίο για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να μην ακυρωθούν οι κρουαζιέρες.[/Quote]

Δε ξέρω εάν έφυγε με το κανονικό του πλοίαρχο ή με άλλον, αλλά χθες το Zenith έφυγε κανονικά στην ώρα στις 22:00.

Με ποιο πλοίο θα αντικατασταθεί το «The Aegean Pearl», που αναφέρει η εταιρεία??

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Πλήγμα η απόσυρση του Aegean Pearl από τα δρομολόγια για 2 εβδομάδες, ειδικά στην υψηλή περίοδο που διανύουμαι τώρα.

Δε νομίζω να υπάρχει εύκαιρο πλοίο αυτή την εποχή για να αντικατασταθεί και υποθέτω ότι οι επιβάτες θα προωθούνται στα Aquamarine και Ocean Countess.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ασφαλισμένο το πλοίο για τα έσοδα που χάνει αυτές τις 2 εβδομάδες της ακινησίας του?

Αν έχει κανείς και καμιά φωτό της ζημιάς, θα εκτιμηθεί ;) !

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα είναι πλήγμα για τις μερες που διανύουμαι η αποσυρση του αλλα το μόνο σιγουρο είναι οτι θα αποζημιωθει οικονομικά η εταιρεια.Και αυτο διοτι απο τη στιγμη που η υπαιτιοτητα είναι του Zenith θα πληρωσουν αρκετα χρηματα (ισως και περισσοτερα απο αυτα που θα εβγαζε η Louis) ως αποζημιωση.Τωρα αναφορικα με τον κοσμο την Δευτερα το Aqumarine εφυγε απο τον Πειραια με 1000+ επιβατες και μετεφερε και αρκετους ακομη στη Μυκονο για αν επιβιβαστουν στο Cristal.Τωρα πως θα τα καταφερουν να χωρεσουν τον κοσμο στις επομενες κρουαζιερες αυτο ειναι ενα αναπαντητο μεχρι στιγμης ερωτημα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστος ο Argy, η Louis θα αποζημειωθει οικονομικα σιγουρα αν και εφ' οσον αποδειχθει υπαιτιοτητα του Zenith. Το θεμα δεν ειναι αυτο ομως, νομιζω πως στην παρουσα φαση και με ολα οσα εχουν γινει τον τελευταιο εναμιση χρονο, το τελευταιο πραγμα που χρειαζεται η εταιρεια ειναι δημοσιοτητα για τετοιου ειδους συμβαντα, ασχετως αν φταιει η δεν φταιει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει ακουστεί καθόλου θέμα πιλότων. Κατά την πρόσκρουση υπήρχε πιλότος πάνω ώστε να δούμε αν έχει να κάνει με το bridge management του πλοίου?

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ο Αγγελος εννοεί για το Zenith.Εγω αυτο που έμαθα ειναι οτι ο πλοιαρχος του Zenith δεν ενεργοποιησε τα χειριστηρια στην βαρδιολα και για το λογο αυτο υπηρξε μια συγχηση και το ατυχημα αυτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...