Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Royal Caribbean ανακοινώνει το πρόγραμμα του Oasis of the Seas

Πηγη: www.porntet.gr
 

Quote

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2008 ενώ το παρθενικό του ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2009

Με τις εκπληκτικές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας που προσφέρουν τα νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean International, οι ταξιδιώτες θα δυσκολευτούν αρκετά να ζήσουν ξανά μια τόσο μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία όσο αυτή του Oasis of the Seas. Η εταιρεία, γνωστή για τις καινοτόμες επιλογές της, ανακοίνωσε πρόσφατα το πρόγραμμα οκταήμερων κρουαζιέρων στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική, που θα πραγματοποιήσει το νεότευκτο πλοίο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, με το παρθενικό ταξίδι να έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2009. Οι κρατήσεις για το Oasis of the Seas θα ξεκινήσουν στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ το λιμάνι αναχώρησης και βάση του θα είναι το Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Το πρόγραμμα του Oasis of the Seas θα περιλαμβάνει 19 διαδοχικές οκταήμερες κρουαζιέρες στην Ανατολική Καραϊβική και θα επισκεφτεί τα θέρετρα Charlotte Amalie, St. Thomas, Philipsburg, St. Maarten και το Νασάου στις Μπαχάμες. Από την 1η Μαΐου 2010, το κρουαζιερόπλοιο θα αλλάξει το πρόγραμμά του από την Ανατολική στην Δυτική Καραϊβική και θα επισκέπτεται το Labadee, τον ιδιωτικό προορισμό της Royal Caribbean στην Αϊτή, το νέο λιμάνι του Falmouth στη Τζαμάικα και το Cozumel στο Μεξικό.

Το Oasis of the Seas θα είναι το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, που θα προσφέρει στους ταξιδιώτες την μοναδική εμπειρία της γειτονιάς εν πλώ και θα τους δώσει την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ 7 θεματικών περιοχών, βάσει του προσωπικού τους στυλ, των προτιμήσεων και της διάθεσής τους. Το Boardwalk θα είναι μια εκπληκτική περιοχή, ιδανική για οικογένειες. Εμπνευσμένο από τις νοσταλγικές προβλήτες του παρελθόντος, το Boardwalk θα προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες διασκέδασης σε όλη την οικογένεια με επιλογές που εκτείνονται από μοναδικά εστιατόρια μέχρι καταστήματα και διασκεδαστικά παιχνίδια. Ένα αυθεντικό καρουσέλ, το πρώτο που συναντάται σε κρουαζιερόπλοιο, θα αποτελέσει το κέντρο του ενδιαφέροντος σε αυτή την πραγματικά «γειτονιά».

Το AquaTheater, το πρώτο αμφιθέατρο εν πλώ, θα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη πισίνα που έχει υπάρξει ποτέ σε κρουαζιερόπλοιο και θα προσφέρει ευρεία σειρά δραστηριοτήτων και παραστάσεων για τους επιβάτες. Το AquaTheater έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, αφού επιτρέπει στους επιβάτες να κολυμπούν στην μαγευτική πισίνα, να χαλαρώνουν στις σαιζ-λονγκ που βρίσκονται στις πλατφόρμες γύρω από αυτή και να συμμετέχουν σε μαθήματα SCUBA τα απογεύματα. Το βράδυ, το αμφιθέατρο μεταμορφώνεται και εκπλήσσει τους επιβάτες, καθώς ζωντανεύει μέσα από συναρπαστικές παραστάσεις ακροβατικών, συγχρονισμένης κολύμβησης, μπαλέτου στο νερό και επαγγελματικής κατάδυσης από βατήρα, καθώς επίσης και περίτεχνων σόου με σιντριβάνια τα οποία θα συγχρονίζουν την κίνησή του νερού με το φωτισμό και τον ήχο. Άλλη μια έκπληξη είναι οι 2 τοίχοι αναρρίχησης, ύψους 13 μέτρων ο κάθε ένας, σε κάθε πλευρά του AquaTheater και το πρώτο zip-line εν πλώ, ένα σκοινί το οποίο θα αιωρείται εννέα ορόφους πάνω από το Boardwalk και χάρη στο οποίο οι τολμηροί επιβάτες θα μπορούν να διασχίζουν το πλοίο από άκρη σε άκρη σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην Royal Promenade, την καρδιά του πλοίου, περιλαμβάνουν έναν ημιώροφο που θα βλέπει στον κύριο χώρο του περίπατου και το Crystal Canopy, έναν γυάλινο θόλο, ο οποίος επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται από τον ουρανό μέσα στο πλοίο. Θα υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για τα ψώνια, την εστίαση και την διασκέδασή, που θα περιλαμβάνουν και το μπαρ Rising Tide, το πρώτο κινούμενο μπαρ εν πλώ, που θα καταλαμβάνει τρία καταστρώματα και θα επιτρέψει στους επιβάτες να απολαύσουν το κοκτέιλ τους ανεβαίνοντας σιγά σιγά στο Central Park.

To Central Park είναι ένα επαναστατικό έργο το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο ανοιχτό κέντρο του πλοίου, το οποίο εκτείνεται στον ουρανό, ενώ περιλαμβάνει πλούσια, τροπική βλάστηση που καταλαμβάνει χώρο με διαστάσεις ίσες με αυτές ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Με τα ήρεμα μονοπάτια, τους κήπους με τα εποχιακά λουλούδια και τα τεράστια δέντρα, το Central Park θα εξελίσσεται από ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος την ημέρα σε σημείο συνάντησης για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν το δείπνο τους και να διασκεδάσουν το βράδυ, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν κονσέρτα και παραστάσεις δρόμου.

Με την ενσωμάτωση της ιδέας της γειτονιάς, το Oasis of the Seas θα εισάγει μια νέα σειρά καμπινών 37 κατηγοριών, εκ των οποίων πολλές θα διαθέτουν μοναδική θέα στο πλοίο. Οι καμπίνες Park View και Boardwalk View θα έχουν θέα στις υπαίθριες γειτονιές. Ένα ακόμη πρωτοποριακό χαρακτηριστικό είναι η εισαγωγή 28 υπερσύγχρονων λοφτ με δύο ορόφους, τα οποία θα επαναπροσδιορίσουν την φιλοξενία στα κρουαζιερόπλοια και θα είναι επενδυμένα με ζωντανά, εμπνευσμένα από την θάλασσα, χρώματα και εκλεπτυσμένους και ευρύχωρους χώρους. Τα λοφτ θα βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους του πλοίου, προσφέροντας έτσι θέα που κόβει την ανάσα στην θάλασσα, καθώς επίσης και παράθυρα που εκτείνονται από το πάτωμα εως την οροφή, για να απολαμβάνει κανείς την συναρπαστική θέα από οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας. Αλλα χαρακτηριστικά αυτών των 28 λοφτ είναι η κομψή διακόσμηση με μοντέρνα έργα αφηρημένης τέχνης, οι ευρύχωροι χώροι με σύγχρονες και λιτές λεπτομέρειες, καθώς επίσης και το μπαλκόνι με τις σαιζ λόνγκ και την μοναδική θέα που θα βοηθήσουν τους επιβάτες να χαλαρώσουν.

Το κάθε λοφτ, με διαστάσεις τουλάχιστον 51 τετραγωνικών μέτρων (καθώς εάν γίνει συνδυασμός 2 ή περισσοτέρων ο διαθέσιμος χώρος αυξάνεται αισθητά) θα είναι διακοσμημένο με μοντέρνα στοιχεία με επιρροές από την Καραϊβική, ενώ ο εντυπωσιακός τους σχεδιασμός θα περιλαμβάνει επίσης υπνοδωμάτια με θέα που ξεκινά από το σαλόνι και χάνεται στην θάλασσα. Τα κρεβάτια θα είναι ντυμένα στα λευκά με πολυτελή υφάσματα σε συνδυασμό με λεπτομέρειες στο χρώμα του τροπικού γαλάζιου και του πράσινου, που δένουν απόλυτα με το περιβάλλον του δωματίου. Τέλος, οι τηλεοράσεις LCD, οι γκαρνταρόμπες, το μπάνιο για τους φιλοξενούμενους και το μεγάλο μπάνιο με ντουζιέρες, καθρέφτες και λεπτομέρειες μωσαϊκού από ασβεστόλιθο, είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία που θα μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτά τα μοναδικά λοφτ.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στα τέλη του 2009, το Oasis of the Seas θα είναι το μεγαλύτερο και πιο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω, ένας αυτοτελής προορισμός που θα εκτείνεται σε 16 καταστρώματα, θα έχει χωρητικότητα 220.000 τόνους, δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών και 2.700 καμπινών. Το Oasis of the Seas θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα περιλαμβάνει γειτονιές, 7 θεματικές περιοχές, που θα περιλαμβάνουν το Central Park, το Boardwalk και την Royal Promenade. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι από το Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Ζήστε τη μαγεία της κρουαζιέρας καλώντας τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή τον τουριστικό οργανισμό Navigator, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Royal Caribbean Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο στο (+30) 2103609801-3.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγω προσωπικα διαβαζω ολα αυτα τα super-duper πραγματα που θα εχει πανω το πλοιο, και μου ερχεται στο νου το αμιμητο αποσπασμα του Χαρρυ Κλυνν στα μεσα της δεκαετιας του 80, οπου ο γιατρος του νεοσυστατου ΕΣΥ(Εθνικο Συστημα Υγειας) παιρνει συνεντευξη απο το Δημητριο Βοιδούμπαση σχετικα με το τι ανεσεις θελει να εχει το δωματιο του στο νοσοκομειο. Και η ξεκαρδιστικη κουβεντα που ειναι ακομα και σημερα επικαιρη, τελειωνει με το Βοιδουμπαση να αναφωνει "για τ' ονομα του Θεου, οχι αραπη" στην ερωτηση του γιατρου του ΕΣΥ για το αν θελει εναν τετοιο να του κανει αερα. Νομιζω οτι εχει χαθει και το μετρο, και η μπαλα σε αυτα τα πλοια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με επτά θεματικές περιοχές το νεότευκτο «Oasis of the Seas» της Royal Caribbean

Πηγη: ΕΞΠΡΕΣ

Αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω χαρακτηρίζεται το κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas των 220.000 τόνων με τα 16 καταστρώματα και τις 2.700 καμπίνες, που θα φιλοξενούν 5.400 άτομα, καθώς θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα περιλαμβάνει τις επτά διαφορετικές θεματικές περιοχές που θα προσφέρουν πολλαπλών επιπέδων ψυχαγωγία στους επιβάτες.

Πρόσφατα, η Royal Caribbean International παρουσίασε δύο ακόμη θεματικές περιοχές του Oasis of the Seas, που θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο επαναστατικό, από άποψη τεχνολογικών καινοτομιών και σχεδιασμού, κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το οποίο θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι τον Νοέμβριο του 2009.

Τα Pool and Sports Zone και Vitality at Sea Spa and Fitness Center ήρθαν να προστεθούν στην καινοτομία και τις επιλογές ψυχαγωγίας για τις οποίες η Royal Caribbean International έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη στη βιομηχανία κρουαζιέρων.

Ο κ. Adam Goldstein, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, δήλωσε σχετικά: "Η προσθήκη δύο ακόμα θεματικών περιοχών στο Oasis of the Seas συνεχίζει να αποδεικνύει την παράδοση των επαναστατικών σχεδίων που χαρακτηρίζουν τα πλοία μας. Eχουμε δημιουργήσει τα Pool and Sports Zone και Vitality at Sea Spa and Fitness Center για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ακόμη περισσότερες επιλογές σε μια μοναδική και αξέχαστη κρουαζιέρα με την εταιρία μας". Οι θεματικές περιοχές Pool and Sports και Vitality at Sea Spa and Fitness Center, σε συνδυασμό με τις Central Park, Boardwalk και Royal Promenade, θα παρέχουν στους επιβάτες πρωτόγνωρες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

«Θαλάσσια Όαση» από την Royal Caribbean Cruises

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του, πριν την παράδοσή του το φθινόπωρο του 2009, μπαίνει πλέον το κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas, το οποίο αποδεξαμενίστηκε προσφάτως στα ναυπηγεία STX Europe στο Turku της Φινλανδίας.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

Στις 10 Ιουνίου έγιναν κάποια δοκιμαστικά ανοικτά των ακτών της Φινλανδίας στο OASIS OF THE SEAS, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παράδοση του πλοίου το Δεκεμβρίου. Κάποιες φωτογραφίες από τα δοκιμαστικά μπορείτε να δείτε εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tερατούργημα σίγουρα. Αυτή τη στιγμή περνάει το Channel για να βγει στον Ατλαντικό.

Ένα ακόμα πλοίο που γίνεται μεγάλη φασαρία γύρω του, αλλά σε 1-2 χρόνια κανείς δε θα ασχολείται, ένα πλοίο "της σειράς".

Πώς να είναι η αίσθηση να είσαι πάνω σε πλοίο και να βλέπεις τον "ακάλυπτο" και την απέναντι καμπίνα και όχι τη θάλασσα?

Link to comment
Share on other sites

Είναι φαινόμενο καθώς φαίνεται των αρχών του ...κάθε αιώνα. :rolleyes:

Και στην αρχή του 20ου αιώνα υπήρχε η μανία να κατασκευάζονται όλο και μεγαλύτερα, πολυτελέστερα, "ασφαλέστερα" και ..."αβύθιστα" :rolleyes: πλοία (παράδειγμα καλύτερα ας μην αναφέρω... κούφια η ώρα που τ' ακούει...)

Μου κάνει εντύπωση πάντως να υπάρχει κόσμος που του αρέσει να ταξιδεύει με αυτά τα τερατουργήματα, και πολύ περισσότερο από την στιγμή που διάβασα στον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ του τρέχοντος μηνός, ένα σχόλιο του Douglas Ward που θεωρείται ως "γκουρού" της παγκόσμιας κρουαζιέρας :

"Η ποιότητα θα πέσει, γιατί οι εταιρείες πιέζονται να κατεβάσουν τις τιμές και οι επιβάτες δείχνουν μία προτίμηση σε όλο και μικρότερα πλοία. Υπάρχει μια καθοδική τάση όσον αφορά στην χωρητικότητα, με τους επιβάτες να προτιμούν πλοία 1.500 αντί 3.000 επιβατών, και καμμιά φορά ακόμη και πλοία 700 επιβατών."
Link to comment
Share on other sites

Ξεφεύγουμε λίγο αλλά λογικό δεν είναι? Γιατί να αποφασίσεις να περάσεις μια εβδομάδα από τις διακοπές σου μαζί με άλλους 3000 επιβάτες, να περιμένεις σε ουρές για να αποβιβαστείς, στα εστιατόρια κτλ?

Το επίπεδο των υπηρεσιών πέφτει λογικά όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των επιβαινόντων.

Δυστυχώς όμως το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών συνήθως σημαίνει και πολύ μεγαλύτερη τιμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επτά ανάδοχοι στη τελετή ονομασίας του πλοίου Oasis of the Seas

Ανάδοχοι θα γίνουν οι:

• Gloria Estefan, παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και συγγραφέας, επίσης ανάδοχος στο Empress of the Seas

• Michelle Kwan, Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ και μία από τις πολυβραβευμένες πατινέρ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι επίσης εκπρόσωπος του Αμερικανικού Διπλωματικού Σώματος, υπεύθυνη για τη προώθηση της εκπαίδευσης, των θετικών πρακτικών υγείας και του σεβασμού για την διαφορετικότητα

• Jane Seymore, βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός, που ασχολείται ενεργά με το ίδρυμα J and J, που βοηθά παιδιά σε ανάγκη. Προάγοντας την φιλοσοφία ότι η αντιμετώπιση των κακοτυχιών με αισιοδοξία μπορεί να φέρει αγάπη, ελπίδα και έμπνευση, ίδρυσε την ιστοσελίδα www.KeepAnOpenHeart.com, μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και να συζητούν ανοιχτά για την ζωή τους.

• Dara Torres, δώδεκα φορές Ολυμπιονίκης και η μεγαλύτερη σε ηλικία κολυμβήτρια που αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς αγώνες με συμμετοχές στις διοργανώσεις του 1984, 1988, 1992, 2000 και 2008.

• Keshia Knight Pulliam, τηλεοπτική και κινηματογραφική ηθοποιός, γνωστή για τον ρόλο της Rudy Huxtable στην κλασσική κωμική σειρά “The Cosby Show”. Είναι η νεαρότερη ηθοποιός που προτάθηκε ποτέ για Emmy, σε ηλικία μόλις 6 ετών, ενώ σήμερα πρωταγωνιστεί στην κωμωδία “Tyler Perry’s House of Payne” και στην ταινία “Madea Goes to Jail.”

• Shawn Johnson, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, με μεγάλη φιλανθρωπική δράση για την καταπολέμηση του καρκίνου, η οποία εκτός από νονά του Oasis of the Seas θα εκπληρώνει και ευχές εν πλώ, μέσα από την ενασχόλησή της με το ίδρυμα Make-A-Wish

• Daisy Fuentes, τηλεοπτική προσωπικότητα και παραγωγός διεθνούς φήμης, εμπειρογνώμων σε θέματα φυσικής ευεξίας και ομορφιάς και αναγνωρισμένο πρότυπο για τις γυναίκες Λατινοαμερικάνικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες των ιδρυμάτων St. Jude’s Children’s Hospital, Starlight Children’s Foundation και March of Dimes, που έχουν σαν σκοπό στην βελτίωση της υγείας άρρωστων παιδιών και την αναβάθμιση της ιατρικής τους αγωγής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Royal Caribbean International πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Oasis of the Seas, με την συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών και αθλητών, που επιλέχθηκαν ως ανάδοχοι για να εγκαινιάσουν τις επτά θεματικές περιοχές του μεγαλύτερου και πιο πρωτοποριακού κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο.

Η τελετή εγκαινίων του Oasis of the Seas είχε επίσης και ιδιαίτερο, φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η εταιρεία επέλεξε μέσα από αυτήν να ενισχύσει τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish, που αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των παιδιών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

πάντως, ό,τι κι αν λέμε, όσες ενστάσεις κaι εάν έχουμε για την αισθητική και την φιλοσοφία αυτών των κατασκευών, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι πρόκειται για επιτεύγματα τη ναυπηγικής, όσον αφορά την οργάνωση και τον συντονισμό τόσων επιμέρους κατασκευών. ωραίο φιλμάκι που όμως αφήνει ένα πικρό χαμόγελο, λόγω του πρόσφατου ναυαγίου. Iδιαίτερα εκεί που δοκιμάζουν τα υπερσύγχρονα MES...

http://vimeo.com/35223857

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Αναχώρησε χθες το Oasis of the Seas από το Fort Lauderdale με προορισμό τη Βαρκελώνη! 13 & 18/9 σε Civitavecchia & Napoli, ενώ 23/9 απο Βαρκελώνη στο Rotterdam όπου θα δεξαμενιστεί και θα παραμείνει μέχρι τις 14/10 για να ξεκινήσει την επιστροφή του στην Καραϊβική!  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεξαμενισμός με 600.000€ πρόστιμο για τις συνθήκες εργασίας μελών του πληρώματος αλλά και των εργαζομένων στο ναυπηγείο, παράβαση κανονισμών, ενώ μερικά μέλη του πληρώματος δεν διέθεταν ούτε τα απαραίτητα έγγραφα!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Oasis of the Seas βρίσκεται για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Grand Bahamas στο Freeport και φαίνεται η δεξαμενή πήρε κλίση προς τα δεξιά μαζί με το βαπόρι, με αποτέλεσμα ένας γερανός της δεξαμενής να πέσει πάνω στη πρύμη του πλοίου

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά το ατύχημα στη διάρκεια του δεξαμενισμό του Oasis of the Seas στο Freeport, ήρθε στο ναυπηγείο Navantia στο Cadiz και πραγματοποίησε το δεξαμενισμό του. Χθες ολοκλήρωσε το δεξαμενισμό του και αναχώρησε για τη Βαρκελώνη όπου θα επιστρέψει στις κρουαζιέρες του στις 5 Μαΐου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...