Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ειχε ακουστει προβλημα στο μειωτηρα απο πριν ξεκινησει τα δρομολογια. Αλλα τωρα μπορει να μην ειναι αυτος ο λογος που σταματησε τα δρομολογια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μέχρι τις 31/07/08 και ώρα 14:00 τα δρομολόγια του πλοίου δε θα εκτελεσθούν.

Ενώ σε μια άλλη ανακοίνωση λέει ότι τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου (26-27/07/08) δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή το πλοίο δε μπορούσε να αναπτύξει ικανοποιητικές ταχύτητες.

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με το πλοιο ειναι οτι ακομα και στις χαμηλες στροφες ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Γι αυτο το τελευταιο σκελος του ταξιδιου το εκανε με 16 μιλια αλλα απ οτι ακουσα ακομα και εκει οριακο ηταν. Επισης εμαθα οτι θα ερθει συνεργειο απ εξω να το δει αν δεν ειναι ηδη μες το πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 10 months later...

Ακυρώθηκε λόγω βλάβης το πρωινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ "MEGA JET" από Ηράκλειο για Θήρα - Πειραιά.

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια εισόδου του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο καπετάνιος διαπίστωσε βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του.

Το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα Ηρακλείου και του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα.

Το πλοίο είχε σήμερα προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07:10 από Ηράκλειο για Θήρα - Πειραιά. Από τους 317 επιβάτες, οι 250 ακύρωσαν τα εισιτήριά τους, ενώ οι 67 θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η βλάβη δε μετράει...Καλύτερα να μη σας πω το παρασκήνιο γιατί θα αρχίσετε να φτύνετε δεξιά και αριστερά με κάτι "τάληρα" να...τις αρχές του κράτους αυτού....

Απλά παρατηρήστε στο κείμενο της "Ν" με πόσους ξεκίνησε και με πόσους τελικά έφυγε...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα ότι άργησαν να έρθουν οι επιβάτες από τις εκδρομές στη Σαντορίνη. Και για να μην μείνουν στη Σαντορίνη, θα αναγκάστηκε η εταιρεία να δηλώσει κάποια βλάβη για να μην τους αφήσει αμανάτι στο Lefteris68.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τώρα που λασκάρισα, ακούτε μιά ιστορία...

Χθες το Mega Jet είχε αναχώρηση για Ρέθυμνο στις 18.00.

Επιβάτες στο σύστημα 692.Ένα μεγάλο μέρος αποτελούσαν οι επιβάτες της ¨εκδρομής" από Κρήτη.Η ώρα είχε πάει 18.05 και τα καικια που τους είχαν πάει εκδρομή για το Ηφαίστειο δεν φαινόντουσαν στον ορίζοντα.

Ο αξιωματικός που που ταν ΑΦ διέταξε το πλοίο να αναχωρήσει.Ο πλοίαρχος αναρωτήθηκε πως να γίνει αυτό αφού περίμενε 200+ άτομα με εισιτήρια για το πλοίο και παρακάλεσε για 5 λεπτη αναμονή.Ο αξιωματικός ανένδοτος.

Ο πράκτορας (ένας εξαιρετικός Κύριος, δεν ξέρω αν τον ξέρετε):D:D:D ασθμαίνωντας , είναι και υπέρβαρος, προσπαθούσε να εξηγήσει στον αξιωματικό ότι ούτε άλλο πλοίο υπάρχει και μόνο για λόγους ανθρωπιάς καλό θα ταν να περιμένανε κανε πεντάλεπτο - δεκάλεπτο τον κόσμο.

Ο αξιωματικός ανένδοτος.Τελευταία προτροπή του πάντα εξαίρετου πράκτορα :D:D να εφαρμώσει τον κανονισμό λιμένος και να επιβάλει το προβλεπόμενο γι αυτές τις περιστάσεις πρόστιμο.

Η απάντηση του αξιωματικού ήταν εντολή από το VHF στον πλοίαρχο "ή αναχωρείς αμέσως ή πας Εισαγγελέα, διάλλεξε" .Ο πλοίαρχος βιράρει ενώ είχαν φτάσει τα καικια με τους επιβάτες.Ο αξιωματικός επ ουδενί να κάνει μία ανάποδα το πλοίο και να τους πάρει.Οι επιβάτες (ολοι αλλοδαποί) κοιτουσαν το πλοίο να απομακρύνετε ενώ ο πράκτορας σκεφτόταν αν θα του πηγαίνει το "μπλε μαρέν" από το ξύλο που προδιαγραφόταν στον ορίζοντα.

Ο καλός όμως πράκτωρ (και παλιά καραβάνα) εσκέφθει να δηλώσει το πλοίο βλάβη για να μην απομακρυνθεί.Με γρήγορα τηλέφωνα ενημέρωσε για το "σχέδιο πλημύρα".Το πλοίο δήλωσε ότι πήρε αντικείμενο στην KaMeWa και επιστρέφει στο λιμάνι .Κατά την διάρκεια της πρόσδεσης δηλώνει ξανά στο VHF ότι το ξένο σώμα απομακρύνθηκε και από τις μηχανές και μπορεί να πλεύσει άνετα.Όμως η αθάνατη Ελληνική λεβεντιά αποφάσισε ότι το πλοίο πρέπει να επιθεωρηθεί απο το ΚΕΠ Θήρας αν απεκαταστάθη η βλάβη.Σβήσαν οι μηχανές και περιμέεεενανε.Να ντυθεί ο μηχανικός του ΚΕΠ.Να ντυθεί ο αξιωματικός του ΚΕΠ.Να κατεβούν στο Αθηνιό.Να ενημερωθούν για το συμβάν.Να συσκεφθούν.Να εκκενωθει το πλοίο από τους επιβάτες και τα οχήματα.Να βγεί το πλοίο για δοκιμαστικό με το κλιμάκιο και να επιστρέψει.Να ξαναεπιβιβαστεί ο κόσμος και τα οχήματα και να αρχίσει ο μαραθώνιος των χαρτιών.Εκθέσεις από το κλιμάκιο, δηλώσεις από τον πλοίαρχο, σήματα, fax,νηογνώμονες , απαντήσεις , εγκρίσεις....Γ@@@@ την αγανάκτησή μου...

Και κατά τις 21.30 απέπλευσε το πλοίο αφού αποκαταστάθει το πρόβλημα....

Τι να κάνουμε ρε παιδιά ???Καθυστέρησαν να έρθουν τα καικια.Να τους παρατούσαν στο ντόκο και να τους λέγαν ότι θα γυρίσετε αύριο το βράδυ???

Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου....

Α!!!! Παιδιά ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ??? ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ..ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Για να περάσει η ώρα τα γραψα.Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι καλό παιδί αυτός ο πράκτορας(Χα-Χα)

Να σας πω και κάτι για να φρικάρετε πιο καλά ???Οι πάντες γνωρίζαν ότι ήταν μουφα, αλλά προτίμησαν την όλη διαδικασία για να ναι politically corect...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια, έχοντας υπ’ όψη το «...πριν αμφί μύθον ακούσεις». Και δεν αμφισβητώ στην ουσία την «φανταστική μυθιστορία», απλώς πάντα υπάρχουν πολλές πλευρές που μπορείς να δεις το ίδιο ακριβώς θέμα.

Εάν, λοιπόν, κατάλαβα καλά, εάν το πλοίο περίμενε τους καθυστερημένους εκδρομείς, θα καθυστερούσε το πολύ μισή ώρα, ενώ τελικά με αυτή τη μεθόδευση καθυστέρησε τρεισήμισι ώρες! Πιστεύω ότι εάν επικρατούσε η κοινή λογική…θα έπρεπε να επιδειχθεί ανοχή…για λόγους ανθρωπισμού και προστασίας του τουρισμού. Δεν είναι λογικό για μισή ώρα…να μείνουν αμανάτι τόσοι άνθρωποι στο νησί που ίσως να έχαναν και την αυριανή πτήση. Πιστεύω ότι αρκούσε μια τηλεφωνική ενημέρωση του ΥΕΝ και μια τηλεφωνική έγκριση. Δεν νομίζω ότι σε αυτό το ακτοπλοϊκό τοπίο θα «έσταζε η ουρά κανενός γαιδάρου» για μια απολύτως δικαιολογημένη ημίωρη καθυστέρηση. Αλλά και αυτό να μην γινόταν και ο πλοίαρχος περίμενε τα καΐκια για μισή ώρα, τι θα γινόταν? Θα του περνάγανε χειροπέδες και θα τον έστελναν αυτόφωρο? Και ποιος εισαγγελέας θα του ασκούσε δίωξη, όταν υπήρχε τόσο σοβαρή αιτιολογία. Από εκεί και πέρα…από την στιγμή που δηλώθηκε βλάβη, πολύ σωστά ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία επιθεώρησης.

Όμως το μεγάλο ζήτημα δεν είναι με αυτούς που καθυστέρησαν, αλλά με όσους έφαγαν μια καθυστέρηση 3.30 ωρών αδικαιολόγητα. Προσωπικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να περιμένω μισή και μία ώρα τους καθυστερημένους επιβάτες...άντε να τους έριχνα κανένα μπινελίκι όταν έρχονταν.:rolleyes:...αλλά με αυτες τις τρεισήμισι ώρες...θα ήμουν εξοργισμένος.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Λευτερη εννοειται πως δεν πιστευω την ιστορια σου γιατι πολυ απλα το MegaJet δεν εχει KaMeWa αλλα τζετ της Lips :D:D

Χα-χα!!! Πολύ σωστά...Μόνο που ούτε οι Λιμενικοί το ξέρουν αλλά και ο πράκτορας δεν το θυμήθηκε τη στιγμή του πανικού...

Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια, έχοντας υπ’ όψη το «...πριν αμφί μύθον ακούσεις». Και δεν αμφισβητώ στην ουσία την «φανταστική μυθιστορία», απλώς πάντα υπάρχουν πολλές πλευρές που μπορείς να δεις το ίδιο ακριβώς θέμα.

Εάν, λοιπόν, κατάλαβα καλά, εάν το πλοίο περίμενε τους καθυστερημένους εκδρομείς, θα καθυστερούσε το πολύ μισή ώρα, ενώ τελικά με αυτή τη μεθόδευση καθυστέρησε τρεισήμισι ώρες! Πιστεύω ότι εάν επικρατούσε η κοινή λογική…θα έπρεπε να επιδειχθεί ανοχή…για λόγους ανθρωπισμού και προστασίας του τουρισμού. Δεν είναι λογικό για μισή ώρα…να μείνουν αμανάτι τόσοι άνθρωποι στο νησί που ίσως να έχαναν και την αυριανή πτήση. Πιστεύω ότι αρκούσε μια τηλεφωνική ενημέρωση του ΥΕΝ και μια τηλεφωνική έγκριση. .:mad:

Για να είμαι σωστός και δίκαιος είχε ξανασυμβεί άλλη μία φορά στα προηγούμενα δρομολόγια και ο πλοίαρχος είχε προοειδοποιηθεί ότι δεν θα του επιτρέπαν να επαναληφθεί.Η ουσία όμως είναι ότι ακόμα και έτσι προτιμήθηκε να μείνει ο κόσμος στον ντόκο και να ταλαιπωρηθούν κατόπιν από το να γίνουν τα στραβά μάτια.Επίσης θέλω να πιστεύω (και έχω ενδείξεις γι αυτό) πως ο εν λόγω αξιωματικός διατάχθηκε από προιστάμενο να ενεργήσει έτσι.

Η φράση΄"ή φεύγεις ή εισαγγελέας" ειπώθηκε από ανώτερο απ αυτόν και διαβιβάσθει στον πλοίαρχο.Επίσης εκ των υστέρων έμαθα ότι ορισμένοι εκ του Υπουργείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να φύγει το πλοίο και να αφήσει τον κόσμο έξω...

Edited by Neptune
merge
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ - ΚΑΤ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ»

Πηγη: ΥΕΝ

Tο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ - ΚΑΤ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11720 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου του δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Θήρας – Ρεθύμνου, κι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ν. ΦΛΕΒΩΝ, με 336 επιβάτες και 30 μέλη πληρώματος, παρουσιάστηκε βλάβη στην πρωραία δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Θήρας, όπου, αφού επιθεωρήθηκε από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, του επετράπη ο απόπλους για τη συνέχιση του δρομολογίου του.

Το σημερινο δρομολογιο του πλοιου δεν εκτελεστηκε

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Τη Παρασκευή 31/07/09 το Mega Jet δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο του από το Ηράκλειο λόγω βλάβης στη μια μηχανή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που υπήρχε στο εκδοτήριο της εταιρείας στο λιμάνι, αναφέρει ότι αιτήθηκε να κάνει το δρομολόγιο με 3 μηχανές και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου το αρνήθηκε επικαλούμενο σχετική συνεννόηση με τη προϊσταμένη αρχή του. Ως εκ τούτου το δρομολόγιο της Παρασκευής από Ηράκλειο Θήρα Πειραιά και επιστροφή δε θα εκτελεστεί. Για όσους από τους επιβάτες του δρομολογίου επιθυμούν καταβάλλεται προσπάθεια από την εταιρεία να προωθηθούν στους προορισμούς τους με αλλά μέσα. Ειδικά για τους επιβάτες του Πειραιά είχε ναυλωθεί αεροσκάφος για τη μεταφορά τους με ώρα αναχώρησης από την Αθήνα στις 22:15. Οι επιβάτες θα αναχωρούσαν από το λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε9) στις 16:00 με λεωφορεία της εταιρείας για το αεροδρόμιο.

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Mega Jet έκανε για αρκετή ώρα δοκιμαστικό στο Σαρωνικό και επέστρεψε στο Κερατσίνι. Και σήμερα έκανε ένα ακόμα δοκιμαστικό και αυτή τη φορά έδεσε στο Πειραιά, όποτε σήμερα αναμένεται να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...