Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σημερα το Σαμοθρακη που εσπασε το χθεσινο του ρεκορ των 7 ωρων κανοντας 7.30 (ε δε βιαζεται και κανεις μωρε :D :D) και το Πρεβελης που εφερε τους εκδρομεις απο το Ρεθυμνο και θα ερθει να τους παρει την Δευτερα.

post-23-128326964923_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Σήμερα είναι η εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής στην Σίφνο. Έτσι για αλλη μια φορά φέτος, το Speedrunner IV ξεκίνησε στις 14:00 απο Πειραιά για Σέριφο και έπειτα Σίφνο(Αφ 17:10) απ' οπου θα παραλάβει την εικόνα και θα την μεταφέρει λίγα λεπτά αργότερα στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπηγής. Έπειτα θα αναχωρήσει για Μήλο (Αφ 19:15) οπου και θα διανυκτερεύσει.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα βρήκα λίγο χρόνο και ανέβασα και άλλες φωτογραφίες από την Χρυσοπηγη Σίφνου από την γιορτη της στις 1-6-2011.Speedrunner IVφτάνει στον Ιερο ναο πανυγηρικά έρχεται από την Βόρεια πλευρα και παραδίδει την εικόνα στο καικι.Αφου πήρε την εικόνα έκανε μια σβούρα γύρω από το ταχύπλοοενώ αυτο σφυραγε συνεχως και τα σκάφη γύρω από αυτο άναβαν συνεχως καπνογόνα.Για αυτες τις καταπληκτικες στιγμες αξίζει κάποιος να βρεθεί στην Σιφνο εγω δεν πήγα οι φωτογραφίες είναι από φίλο :(B)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Οποιος ερθει Σαββατο πρωι στη Σιφνο μπορει να ζησει μεγαλες στιγμες στο λιμανι. Οποιος παλι δεν εχει ορεξη να ερθει ας δει το βιντεακι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την Παρασκευή 26/6/15 πριν κάνει το διάγγελμα για το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός είπα να κάνω ένα ταξίδι μέχρι τη Σίφνο. Παρασκευή απόγευμα από το Πειραιά υπήρχε πληθώρα επιλογών για να ταξιδέψω μέχρι τη Σίφνο. Στις 14:55 υπήρχε ο Ανδρέας Κάλβος μέσω Κύθνου Σερίφου, στις 15:00 το Flying Cat 3 μέσω Σερίφου, στις 15:30 το Master Jet απευθείας και στις 16:30 το Speerunner IV μέσω Σερίφου. Η επιλογή μου τελικά ήταν το Flying Cat 3 έτσι ώστε να φτάσω πρώτος στη Σίφνο και να πετύχω τα υπόλοιπα πλοία που θα ερχόντουσαν.

 

Το Flying Cat 3 έφτασε με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση στη Σίφνο στις 17:45 αντί για τις 17:35, μιας και στο Πειραιά περίμενε το τρενάκι των 15:00 (άφιξη του Blue Star Paros, αναχώρηση του Ανδρέας Κάλβος). Έφερε γύρω στα 90 άτομα στη Σίφνο και αναχώρησε στις 17:55 για Κουφονησι που ήταν κατά τα ήμισυ των επιβατών (είχε φύγει με πρωτόκολλο από το Πειραιά).

Γύρω στις 18:55 έφτασε το Master Jet στη Σίφνο με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση από τη προγραμματισμένη άφιξη (είχε φύγει με 30 λεπτά καθυστέρηση από το Πειραιά). Το πλοίο έκανε αριστερή στροφή στο λιμάνι της Σίφνου για να δέσει στη θέση που κοιτάει προς τη μπούκα, από κίνηση είχε γύρω στα 150 άτομα και 8 ΙΧ

Γύρω στις 19:55 έφτασε το Speerunner IV στο λιμάνι της Σίφνου (γύρω στα 20 λεπτά καθυστέρηση), όπου με δεξιά στροφή στη μανούβρα έδεσε στη θέση που κοιτάει προς τη μπούκα. Από κίνηση είχε τη πιο μεγάλη από τα αλλά πλοία με διάφορα γύρω στα 350 άτομα και 60 ΙΧ.

 

Τη Κυριακή 28/06/15 αναχώρησα με το Speedrunner IV που είχε αναχώρηση στις 17:45 (γύρισε με πρωτόκολλο στους επιβάτες και σχεδόν γεμάτο το γκαράζ) και έφυγε στην ώρα του, όπως και το Flying Cat 3 που αναχωρησε για το Κουφονήσι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Επισης το Σπιντραννερ παιζει συνηθως στα 31+ ενω το αλλο στα 30-

οσο το παρακολουθω παντως το καλοκαιρι θα ελεγα οτι ειναι 50-50 οι πρωτιες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 8 months later...

Σημερα πηραμε τα βουνα, να δουμε τα 3 ταχυπλοα που φτανουν με μικρη διαφορα στο νησι. Πρωτος και καλυτερος το Σητζετ 2, ηρθε, εβγαλε λιγους, συμπληρωσε τις αδειες θεσεις του, και εφυγε σφαιρατο.

Λιγο η πεσμενη κινηση, λιγο ο καλουτσικος καιρος, λιγο παραπανω το ποδι στο γκαζακι (33+ αντι για τα 30 και 31 φετεινα) εκαναν τα 29 του Χαισπιντ λιγα, και ικανα για να φτασει πρωτο στη Σιφνο το Σπιντραννερ 3. Μπηκε με φορα, ξεκινησε τη στροφη, μας εδειξε και λιγο κ0λ0, τραβηξε χειροφρενο, και εβγαλε κι αυτο λιγο κοσμο.

Τελος το Χελλενικ Χαισπιντ, ηρθε, περιμενε τη σειρα του, και με την αναχωρηση του Σπιντραννερ, ξεκινησε τη στροφη του, μας εδειξε κι αυτο την κ0λ@ρ@ του, τραβηξε κι αυτο χειροφρενο, και εβγαλε τον λιγο κοσμο που ηρθε.

Συνεχιζεται με τους πορτοκαλι πυραυλους...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...

Της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα γίνόταν στη σίφνο γύρω στις 12 φέτος το καλοκαίρι 😝Σολωμός φεύγει, speedrunner III έρχεται. Η θέα απο το μοναστήρι του αγίου συμεών είναι φανταστική , αλλά η λόγω του υψομέτρου το κινητό ζορίστηκε λίγο οπότε η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε το άρτεμις το οποίο φάνηκε να περιμένει την αναχώρηση του speedrunner . Λίγο πριν το τελευταίο σηκώσει καταπέλτη, το άρτεμις ξεκίνησε να πάει να δέσει στο κεφάλι της προβλήτας και το sifnos jet έκανε την εμφάνισή του. Υπέροχες καραβολατρικές στιγμές .

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 9 months later...

Πάμε να δούμε ένα ωραίο βιντεάκι από την ταυτόχρονη άφιξη και μανούβρα του Speedrunner 3 και Champion Jet 2 στη Σίφνο.Απορία.Γιατί το Speedrunner δεν πέφτει στο κεφάλι;Έχουν χαμηλώσει το προβλήτα σε αυτό το σημείο;

Βλέπουμε επίσης πως και οι δύο έρχονται από Μήλο.Το Runner και η εταιρεία του είναι στη γραμμή 15 χρόνια,ο άλλος ήρθε πέρσι και τον έβαλαν πάνω στα δρομολόγια του παλιού.Αυτά μόνο στο Ελαντα...

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Μα το champion έκανε Πειραιά Σέριφο Σίφνο Μήλο και επιστροφή ενώ το Runner Πειραιά Μήλο Σίφνο Σέριφο Πειραιά...Λογικό να πέσουν πάνω στις ίδιες ώρες τα δύο πλοία άμα το ένα πάει κατευθείαν Μήλο και η διαφορά στην ώρα αναχώρησης μειώνεται με τον λιγότερο χρόνο ταξιδιού του Runner.Επίσης ο ηλιόπουλος είναι χρόνια στη γραμμή με τα μικρά και παλιότερα δύο σεζόν και με μεγάλα καταμαράν.

Link to comment
Share on other sites

Αποκλειστικά και μόνο Δυτικές κάνει από πέρυσι.Δυτικές με προέκταση Νότιες Κυκλάδες μέχρι Σαντορίνη ναι συμφωνώ κάνει αρκετά χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πρώτη άφιξη του Πρέβελης στη Σίφνο για την αντικατάσταση του Άνεμος. Προσπάθησα να δω λίγο τη κίνηση από τη webcam, η οποία όμως δεν είναι στο καλύτερο σημείο, οπότε τα νούμερα έχουν περιθώριο σφάλματος !

Αποβίβασε 50+ επιβάτες, 15 Ι.Χ., 1 φορτηγό, 1 βαν και 1 νταλίκα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...