Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μπαίνει και η Πάρος σιγά-σιγά στον Χάρτη της κρουαζιέρας με διπλή άφιξη σήμερα με το Norwegian Jade από την μια και το Running on Waves από την άλλη. Το ότι βέβαια το Norwegian Jade είναι εκτός του Κόλπου της Παροικιάς και οι επιβάτες θέλουν κάνα μίλι στις λάντζες για να πιάσουν λιμάνι και να κάνουν την βόλτα τους στο νησί, εν έτη 2023, είναι ανεκδιήγητο. Τουλάχιστον τα βασικά νησιά (Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Συρος) έπρεπε να έχουν λιμάνια της προκοπής αλλά φευ... 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ας δούμε και μια μικρή εικόνα της σημερινής κίνησης στη Πάρο

Superexpress αποβίβασε 100+ επιβάτες, 12 Ι.Χ. και 2 βαν ενώ φόρτωσε 3 Ι.Χ., 1 minibus και 100+ επιβάτες 

Άφιξη του Speedrunner jet 2 ( και μέσα στον χαμό από νταλίκες του BS 1) αποβίβασε περίπου 30 επιβάτες, 9 Ι.Χ. ενώ φόρτωσε 2 Ι.Χ. και μια χούφτα επιβάτες

Ενδιαφέρον είχε η κίνηση του Highspeed 4 με περίπου 30 επιβάτες, 37 Ι.Χ., 1 φορτηγό, ενώ φόρτωσε 2 Ι.Χ. και καμία 20αρια επιβάτες. 

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μεσημέρι μεταξύ 13:30-14:00 φτάσανε τρενάκι κατά σειρά τα Fast Ferries Andros, Thunder και Power Jet από τη Μύκονο. Το Andros έδεσε στο κεφάλι ενώ το Thunder έδεσε στις δυτικές θέσεις, όπως τα περισσότερα ταχύπλοα. Εντύπωση μου έκανε ότι το Power Jet περίμενε να σαλπάρει το Thunder για να δέσει. Γνωρίζουμε πόσα πλοία μπορούν να πέσουν ταυτόχρονα στην Πάρο; Παλαιότερα θυμάμαι να πέφτουν ταυτόχρονα τουλάχιστον δύο ταχύπλοα στις δυτικές θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ας πάρουμε μια γεύση από την σημερινή κίνηση των ταχυπλόων της Πάρου:

Άφιξη του Santorini Palace λίγα λεπτά μετά τις 13:00 ερχόμενο από Ηράκλειο και Σαντορίνη. Αποβίβασε 21 ΙΧ και πολλούς επιβάτες , ενώ φόρτωσε 15 ΙΧ και 2 δίκυκλα με προορισμό την Μύκονο και τον Πειραιά.

Συνέχεια με την άφιξη του Highspeed 4 ερχόμενο από Κατάπολα, Κουφονήσι και Νάξο, το οποίο έριξε καταπέλτη στις 17:21. Το ταχύπλοο της Attica αποβίβασε 5 ΙΧ, και φόρτωσε 27 ΙΧ, 6 βαν, 1 δίκυκλο και 1 φορτηγάκι. Αναχώρησε στις 17:29 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

Τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου σήμερα, οπότε είναι καλή ευκαιρία να δούμε την κίνηση της Πάρου.

Άφιξη του Power Jet, ερχόμενο από Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ίο, Νάξο και Μύκονο. Έριξε καταπέλτη ώρα 14:04 και αποβίβασε 13 ΙΧ και 1 βαν, ενώ φόρτωσε 7 ΙΧ. Αναχώρηση 14:11 για Νάξο, Ίο, Σαντορίνη και Ηράκλειο. Το ταχύπλοο, περίμενε λίγο να περάσει το Thunder μπροστά από την πλώρη, και ύστερα επιτάχυνε.

Συνέχεια με την άφιξη του Thunder 

έριξε καταπέλτη στις 14:14 ερχόμενο απο Συρο και Πειραιά. Αποβίβασε 18 ΙΧ , ενώ φόρτωσε άλλα 5 με προορισμό την Σαντορίνη και το Ηράκλειο.

Ας κλείσουμε με ένα συμβατικό, το Άρτεμις. Άφιξη ώρα 15:17.Αποβίβασε 18 ΙΧ και 6 μηχανάκια ενώ φόρτωσε 6 ΙΧ και 5 μηχανάκια. Καλά νούμερα πάντως. Χρόνος παραμονής στο λιμάνι 16 λεπτά και αναχώρηση στις 15:33. 

Edited by proud_ionian
Λ
Link to comment
Share on other sites

Η χθεσινή άφιξη του blue star 1 στο λιμάνι της παρου αριθμουσε γυρω στα 30 κομμάτια αλλα με πανω  από 1 ωρα καθυστέρηση στην αναχώρηση αποτέλεσμα να ρίξει καταπέλτη στην ναξο στη 1 τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Champion Jet 1 στις 19:41 από Ραφήνα, Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και Νάξο. Αποβίβασε 15 ΙΧ, ενώ φόρτωσε περίπου 65 ΙΧ και 20 δίκυκλα με προορισμό τον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια που έφτανε το Σποράδες Στάρ στην Πάρο, ας πάρουμε μια μικρή γεύση της κίνησής του. Ώρα 1510 ήταν άφιξη από Μήλο - Κίμωλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Νάξο και το πλοίο έφερε περίπου 70 επιβάτες, 2 δίκυκλα, 13 ΙΧ, 1 ημιφορτηγό και 2 φορτηγά. Η παραμονή του ήταν μόλις 5 λεπτά με αναχώρηση στις 1515 και φόρτωση 25 επιβάτες, 6 ΙΧ και 2 ημιφορτηγά με προορισμό τη Σύρο. Σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει μαζέψει περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και καλή ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από κίνηση Πάρου.

Ξεκινάμε με την άφιξη του Speedrunner II, το οποίο έριξε καταπέλτη στις 13:07, ερχόμενο από Πειραιά και Μύκονο. Αποβίβασε 6 ΙΧ, 1 βαν και 1 δίκυκλο, ενώ φόρτωσε 1 ΙΧ το οποίο είχε προορισμό την Νάξο. Αναχώρηση στις 13:12 μετά από 5 λεπτά παραμονής στο λιμάνι της Παροικιάς.

Συνέχεια με την άφιξη του Thunder, το οποίο ήρθε από Πειραιά, Σύρο και Μύκονο. Έριξε καταπέλτη στις 13:49 και αποβίβασε 7 ΙΧ και γύρω στους 250 επιβάτες. Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν 13 ΙΧ και 3 δίκυκλα. Απόπλους ώρα 13:55, για Ίο, Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Ένα λεπτό νωρίτερα από το Thunder, έριξε καταπέλτη το Fast Ferries Andros , ερχόμενο από Ραφήνα, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι έβγαλε, γιατί είχα επικεντρωθεί στο Τhunder, αλλά μπορώ να πω πως αποβιβάστηκαν 15-20 ΙΧ και φορτώθηκαν άλλα 10.

Συνεχίζουμε με το Power Jet. Το ταχύπλοο έριξε καταπέλτη στις 13:59 ερχόμενο από Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ίο, Νάξο και Μύκονο. Αποβιβαστηκαν 3ΙΧ, 2 δίκυκλα, 1 βαν και περίπου 250-300 επιβάτες. Φόρτωσε 6 ΙΧ και 3 δίκυκλα και αναχώρησε στις 14:04 για Νάξο, Ίο, Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Ας πάρουμε γεύση και από τη γραμμή Πειραιάς - Κυκλάδες - Ραφήνα. Άφιξη Champion Jet 1 από Ραφήνα, Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και Νάξο στις 18:44. Τον καταπέλτη προς τα έξω πέρασαν 13 ΙΧ και 5 δίκυκλα, ενώ προς τα μέσα πέρασαν 24 ΙΧ, 5 δίκυκλα και 1 βαν. Απόπλους στις 18:52 για Πειραιά.

Επόμενο πλοίο το Δήλος,  το οποίο έφτασε με καθυστέρηση στην Πάρου. Αποβίβασε 7 ΙΧ τα οποία ήρθαν από την Σαντορίνη και τη Νάξο, ενώ φόρτωσε 70+ οχήματα για τον Πειραιά.

Κλείνουμε με την άφιξη του Σποράδες Σταρ στις 19:43, ερχόμενο από Mήλο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο. Αποβίβασε 26 ΙΧ, 2 δίκυκλα, 1 βαν και 50 επιβάτες. Επιβιβάστηκαν 5 ΙΧ, 3 δίκυκλα, 1 κινητός γερανός και 15 επιβάτες με προορισμό την Σύρο. Πολύ καλή κίνηση θα έλεγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μόλις τελείωσε το κοντσέρτο κλασσικής μουσικής στο προαύλιο της εκκλησίας μας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής ναι και μαζί μ’ αυτό μιας και δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο εφυγε και ο κύριος που είχε έρθει με το βαρκάκι του το Queen Miri ….Ο κύριος όπου όλο το μεσημέρι έπαιζε με το τζετ σκι του στον κόλπο μας και τον κυνηγούσαν από πίσω δύο ταχύπλοα σκάφη όπου ήταν η ασφάλεια του προφανώς ….τη δυστυχία να είσαι μόνος σου σ’ αυτό τον κόσμο ή να μη σ’ αφήνουν μόνος σου ….Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα μόνο ένας καλλιτέχνης καταλαβαίνει τέτοιους δύσμοιρους ανθρώπους.

Το κρασί παλιό      Ο αστακός ψόφιος.  
Το τυρί μουχλιασμένο.   Φτώχεια καταραμένη…

Προφήτης και μόνο.

Ας πούμε και καμιά …. Να μας φτιάξει και διάθεση λίγο

Όπως το είδα είναι τέλειο για τα ενδο κυκλαδικά…😀.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κλασσική Κυριακάτικη προσέγγιση του ενδοκυκλαδικού περί ώρας 1930 στην Πάρο, απόψε ήταν το Σποράδες Στάρ και προερχόταν από Μήλο - Κίμωλο - Σίφνο και Σέριφο. Για έξω είχε 5-6 επιβάτες, 3 ΙΧ και 3 φορτηγά ενώ η φόρτωσή του από την Παροικιά ήταν γύρω στους 20 επιβάτες, 16 ΙΧ και 2 ημιφορτηγά. Απόπλους για τη Σύρο στις 1955, στο κατόπι του Blue Star 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάρος: Αριθμοί – «έκπληξη»! – Διψήφιο το ποσοστό τουριστικής ανόδου το τελευταίο 7μηνο στο νησί!

Quote

Η αλήθεια των αριθμών είναι αδιάψευστη.

Και στην περίπτωση των στατιστικών στοιχείων του Λιμεναρχείου βάσει των οποίων υπολογίζονται οι αφίξεις επισκεπτών στην Πάρο ανά περίοδο, η αριθμητική αλήθεια επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν ήταν μακράν καλύτερη από την περσινή!

Λαμβάνοντας υπόψη μια μακρά περίοδο η οποία περιλαμβάνει την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο εκτεινόμενη σε διάστημα 7 μηνών Απρίλιο – Οκτώβριο, παρατηρούμε αύξηση των φετινών αφίξεων στο λιμάνι του νησιού της τάξης του 12,2% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή 7μηνη περίοδο!

Απρίλιο έως Οκτώβριο δηλαδή του 2023 έφθασαν ακτοπλοϊκώς στο νησί 686.954 επισκέπτες έναντι 612.167 που είχαν φθάσει το 2022.

Αρκούντως μεγάλη ήταν και αποβίβαση Ι.Χ. αυτοκινήτων στο νησί. 53.427 αυτοκίνητα αφίχθησαν στο λιμάνι της Πάρου μέσα στο εν λόγω 7μηνο, με την αντιστοιχία μεταξύ επιβατών και οχημάτων να διαμορφώνεται σε 13/1, δηλαδή για κάθε 13 αφιχθέντα άτομα είχαμε 1 άφιξη αυτοκινήτου

Οι αφίξεις που όπως σημειώθηκε άγγιξαν το 12,2% σε σχέση με το 2022, πραγματοποιήθηκαν με 3.784 κατάπλους πλοίων.

 

statistika-limani-sygkentrotika-2023.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στην βροχερή Παροικιά απόψε το βράδυ το Σαόνησος, το σημερινό του δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 1000 το πρωί από τη Σύρο το πήγε σε Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσια - Κατάπολα - Αιγιάλη - Δονούσα - Νάξο - Πάρο και Σύρο. Ο καταπέλτης έπεσε ώρα 2205 και η κίνηση ήταν ελάχιστοι επιβάτες και 1 ΙΧ για την Πάρο. Δεν είδα να μπεί κάτι εκτός από 4-5 επιβάτες για τη Σύρο. Μέσα σε λίγα λεπτά λοιπόν πήρε καταπέλτη και λίγο πρίν τις 2210 ανεχώρησε, κουβαλώντας κανένα μισάωρο καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...