Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καραβολατρική βραδιά έχει διοργανώσει η Attica στην Παροικιά για σήμερα και για τις επόμενες Πέμπτες , με προγραμματισμένη ώρα άφιξης 22:40 τόσο για το Blue Star Naxos όσο και για το Αριάδνη.

Link to comment
Share on other sites

Απόψε έχουμε ένα πέρασμα του Τάλως από την Πάρο, προερχόμενο από Σαντορίνη και Νάξο. Το γέρικο roro έφτασε στην Παροικιά στις 2300 και φόρτωσε 1 ΙΧ, 2 μονά φορτηγά που κάνουν γεωτρήσεις, 2 μονά βυτία και 3 επικαθήμενα βυτία, το όλον 7 κομμάτια από την Πάρο. Απόπλους ώρα 2315 για Μύκονο, Τήνο, Σύρο και Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Βραδυνό Παροναξίας κάνει απόψε το Τάλως από Πειραιά, και στην Παροικιά σαν πρώτο λιμάνι έριξε καταπέλτη στις 2320. Η κίνησή του για την Πάρο ήταν 1 μονό φορτηγό, 1 μονό βυτίο, 3 επικαθήμενα βυτία και 1 νταλίκα η οποία μετέφερε επάνω της ένα μεγάλο λεωφορείο σαν κι αυτά που μεταφέρουν επιβάτες στα αεροδρόμια. Σύνολο 6 κομμάτια και απόπλους στις 2327 για Νάξο - Ίο - Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαμε και στο σχετικό θέμα, το Ιωσήφ Κ λόγω της απουσίας του Τάλως, αντί για Μύκονο - Κώ - Ρόδο, κάνει Πάρο - Νάξο - Κώ - Ρόδο. Ευκαιρία λοιπόν να χαζέψουμε την άφιξή του στην Παροικιά η οποία έλαβε χώρα στις 2307. Η κίνησή του ήταν 4 επικαθήμενα βυτία, άμεσως απόπλους στις 2311 για τη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σήφακας στην Παροικιά απόψε προερχόμενος από Πειραιά και Μύκονο, με κατάπλου στις 0110. Η κίνησή του για την Πάρο ήταν 2 μονά και 5 επικαθήμενα βυτία, το όλον 7 κομμάτια και απόπλους στις 0115 για Νάξο, Κώ και Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

Χτές είχαμε Σήφακα στην Παροικιά, σήμερα έχουμε τη Χρήστς με άφιξη στις 2335 καρφί από την Ελευσίνα. Δεν είχε φορτηγά στο επάνω γκαράζ, πλήν όμως το κάτω φαινόταν αρκετά γεμάτο, πρέπει να χώραγε 1-2 κομμάτια ακόμη. Εδώ να σημειώσω ότι στην Πάρο το πλοίο δένει κανονικά με καβοδέτες. Με το που έπεσε ο καταπέλτης βγήκε 1 επικαθήμενο βυτίο που ήταν σκάντζα και από εκείνη τη στιγμή το πλοίο έμεινε ανενεργό για 25 λεπτά. Κι αυτό γιατί ο τράκτορας που έπρεπε να βγάλει την επόμενη καρότσα καθυστέρησε, μάλλον γιατί είχε βγάλει καρότσα από το Μπλού Στάρ Νάξος το οποίο είχε φτάσει λίγο πρίν το Καπετάν Χρήστος. Τελικά από κίνηση είχαμε 3 επικαθήμενα εκφόρτωση αλλά και 1 φόρτωση. Για 4 κομμάτια έμεινε 1 ώρα στο λιμάνι και τελικά απέπλευσε στις 0035 για το επόμενό του λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έβλεπα μόλις το Blue Star Naxos στην βραδυνή του άφιξη στην Πάρο. Μεγάλη ρεστία μέσα στον κόλπο της Παροικιάς, αγάντα η αριστερή άγκυρα, τσίτα και οι κάβοι για να μπορέσει να δέσει το πλοίο και με μεγάλη δυσκολία. Κατά την παραμονή του πλευρικός ο αέρας με το κύμα να φτάνει στην επιφάνεια της προβλήτας. Ενδεικτικό το ότι με το που μολάρησαν οι κάβοι στην αναχώρηση, αμέσως ο αέρας γύρισε το πλοίο επ' αγκύρα. Δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την ικανότητα και την αυτοθυσία των πληρωμάτων που κάνουν προσεγγίσεις με τέτοιες τραγικές συνθήκες. Από την άλλη σκέφτεσαι πως αν ήταν καμιά άλλη λατσιόνα, πιθανόν να είχαμε φτιάξει και λιμάνια:D, γιατί πολύ απλά κανείς άλλος δεν θα έκανε τέτοιες "τρέλες". Ειδικά το αποψινό δρομολόγιο, δεν ξέρω αν είχε και πολύ νόημα με τέτοιες συνθήκες. Πρέπει όμως να πέσει το μπαγιόκο της επιδότησης. 

 

Τέλος πάντων, άφιξη στις 2335 από Πειραιά και Σύρο με κίνηση καμιά 60αριά νοματαίους, 3 δίκυκλα, 7 ΙΧ, 2 μονά φορτηγά και 6 νταλίκες. Επίσης φόρτωσε 2 μονά φορτηγά και απέπλευσε στις 2355 για Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Κατάπολα. Κι Άγιος Νικόλας στην πλώρη τους..

Link to comment
Share on other sites

Με το Τάλως εκτός υπηρεσίας και το Ωρίων να μην την έχει ακόμη αναλάβει στον Κουκιανάκειο στόλο, το Σηφαλιό συνεχίζει τα δρομολόγια-σιδηροδρόμους. Απόψε είχαμε απόπλου λίγο μετά τις 1430 από τον Πειραιά για Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Κώ - Ρόδο. Κάπως έτσι το βρίσκουμε απόψε να ρίχνει καταπέλτη στην Παροικιά στις 0105. Γενικά το πλοίο δε φαίνεται γεμάτο, τουλάχιστον όχι από την webcam. Η κίνηση της Πάρου ήταν 1 μονό φορτηγό, 1 μονό βυτίο, 1 συρόμενο βυτίο και 5 επικαθήμενα βυτία, το όλον 8 κομμάτια. Το φανταστικό απόψε ήταν πως το Λιμεναρχείο δεν μπήκε στον κόπο να ανοίξει την πόρτα της κεντρικής προβλήτας για να βγούν τα φορτηγά, αυτά χρειάστηκε να περάσουν στην καινούρια προβλήτα όπου είναι δεμένο απόψε το Εκο 1, για να κάνουν μανούβρα και να βγούν από την πόρτα της καινούριας προβλήτας. Πάλι καλά που δεν τους άφησαν αμανάτι να περιμένουν πότε θα ξυπνήσει το πρωί ο Α/Φ. Η προσέγγιση κράτησε μόλις 6 λεπτά και το πλοίο απέπλευσε στις 0111 για τη συνέχεια του ταξιδιού του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τάλως απόψε στην Πάρο, προερχόμενος από Πειραιά και Μύκονο. Καταπέλτης έπεσε στις 0130 και εκφόρτωση 1 μονό βυτίο, 1 επικαθήμενο ξηρού φορτίου και 12 επικαθήμενα βυτία. Το όλον 14 κομμάτια η αξιόλογη κίνηση της Πάρου και απόπλους στις 0145 για Κώ και Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτή ήταν η συνολική κίνηση στο λιμάνι της Πάρου το 2022

Quote

Τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, μας δίνουν μια ευκρινή εικόνα για τη συνολική διακίνηση επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι του νησιού κατά το απερχόμενο έτος 2022, χρονιά κατά την οποία υπήρξε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Έτσι λοιπόν, στη διάρκεια των 12 μηνών του 2022, διακινήθηκαν ακτοπλοϊκώς στο παριανό λιμάνι 1.343.782 επιβάτες, 119.088 Ι.Χ., 21.908 φορτηγά και 20.313 δίκυκλα.

Αν συγκρίνουμε τώρα την χρονιά που μόλις πέρασε με το προ πανδημίας έτος 2019, με βάση τα αριθμητικά στοιχεία συμπεραίνουμε, ότι οι ακτοπλοϊκά διακινηθέντες επιβάτες και τα οχήματα ήταν κατά προσέγγιση φέτος στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2019. Τότε, στο λιμάνι της Πάρου, είχαν διακινηθεί συνολικά 1.301.997 επιβάτες, 121.694 Ι.Χ., 18.536 φορτηγά και 23.918 δίκυκλα.

Το αξιοσημείωτο βεβαίως είναι, ότι η όλη ακτοπλοϊκή διακίνηση στην Πάρο το 2019 πραγματοποιήθηκε με 4.590 κατάπλους πλοίων ενώ του 2022 με 3.770 κατάπλους. Δηλαδή το νησί επισκέφθηκε κατά την απερχόμενη χρονιά, χονδρικά, ο ίδιος αριθμός επισκεπτών συγκριτικά με το 2019, με 1000 περίπου λιγότερες προσεγγίσεις πλοίων!

Η πλειονότητα των επιβατών μέσα στο έτος 2022, είχε ως προορισμό τον Πειραιά (624.931 άτομα) και ακολουθούν τα λιμάνια της Μυκόνου, της Νάξου, της Σαντορίνης, της Σύρου και της Ραφήνας.

Στη διάρκεια του έτους, στο νησί εκτελούσαν δρομολόγια 26 διαφορετικά πλοία, 12 συμβατικά και 14 ταχύπλοα, τα οποία συνέδεσαν το λιμάνι της Παροικίας με 35 διαφορετικά λιμάνια της χώρας μας. Επίσης κατέπλευσαν 62 κρουαζιερόπλοια που αποβίβασαν 6.830 επιβάτες. Στη γραμμή Πάρου – Αντιπάρου, διακινήθηκαν 62.779 επιβάτες σε 913 δρομολόγια.

Η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση αποβίβασης ήταν η 6η Αυγούστου 2022, με 7.646 αποβιβασθέντες επιβάτες, 792 αυτοκίνητα, 23 φορτηγά, 94 δίκυκλα, σε 24 αφίξεις πλοίων.

stoixeia-limena-2022.jpgstoixeia-limena2-2022.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νωρίς-νωρίς σήμερα στην μουντή κι ανεμοδαρμένη Παροικιά ο Μπλέ Κουβαλητής 1, έριξε καταπέλτη στις 1655 προερχόμενος από τον Πειραιά. Φαινόταν να είναι αρκετά γεμάτο το πλοίο και στην Πάρο έβγαλε 2 ημιφορτηγά, 1 μονό φοτηγό, 1 επικαθήμενο βυτίο, 9 σιλοφόρα και 18 επικαθήμενα ξηρού φορτίου. Το όλον 31 κομμάτια για την Πάρο. Μολάρισε κάβους λίγο μετά τις 1730 μετά από 35-λεπτη παραμονή με προορισμό τη Νάξο. 

Link to comment
Share on other sites

Μεσάνυχτα κατά τας Γραφάς η άφιξη του Ωρίωνα στην Πάρο. Δηλαδή όχι ακριβώς μεσάνυχτα, μέχρι να δέσει πιάσαμε 0035, κι αυτό γιατί το πλοίο κάνει κινήσεις σε slow motion ενώ ακόμη και για την προσέγγισή του στον όρμο της Παροικιάς πέφτει στους 3-4 κόμβους η ταχύτητά του. Ώ του θαύματος απόψε είχαμε στην προβλήτα μέχρι και τζιπάκι του Λιμενικού με αναμμένους τους φάρους. Υπερπαραγωγή. Θα ήρθαν να θαυμάσουν το φιδάκι το Διαμαντή:D. Τέσπα, από κίνηση είχαμε 1 μονό και 8 επικαθήμενα βυτία με το πλοίο να διανυκτερεύει στην Πάρο και να αναχωρεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 0800 το πρωί για το Λαύριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυξημένες ήταν οι αφίξεις επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Πάρου κατά τον φετινό Μάρτιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προ πανδημίας έτους 2019.

Συγκεκριμένα κατά τον πρώτο ανοιξιάτικο μήνα του 2023, 15.912 επιβάτες, 2.653 Ι.Χ., 1.161 φορτηγά και 451 δίκυκλα αποβιβάστηκαν στο νησί, έναντι 15.178 επιβατών, 2.073 Ι.Χ., 743 φορτηγών και 400 δικύκλων που είχαν αποβιβαστεί τον Μάρτιο του 2019.

Σημειώνεται ότι φέτος οι κατάπλοι πλοίων μέσα στο μήνα ήταν 190 ενώ το 2019 ήταν 140.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αφιχθέντων είχε ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά (10.827 άτομα) και ακολουθούν τα λιμάνια της Νάξου και της Σύρου.

Μέσα στον Μάρτιο 2023 στην Πάρο εκτελούσαν δρομολόγια 8 διαφορετικά πλοία.

statistika-martios-23.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι σήμερα το πρόγραμμα του Τάλως έχει πάει λίγο όρτσα. Προέρχεται από δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος - Νάξος και νωρίτερα σήμερα εκφόρτωσε τα βυτία του στην Πάρο, προχωρώντας μετά πρός το αγκυροβόλιο όπου και παρέμεινε, αναμένοντας να ολοκληρώσουν τα βυτία του τον εφοδιασμό του νησιού. Θα έπρεπε να έχει απόπλεύσει από την Παροικιά ήδη στις 1800, πλήν όμως μόλις ώρα 2205 έριξε καταπέλτη για φόρτωση, μετά από αρκετή δυσκολία στη μανούβρα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο λιμάνι. Πήγε μάλιστα στη διπλανή θέση από αυτή που το περίμεναν. Φόρτωσε εν μέσω αστραπών 1 μονό φορτηγό, 1 επικαθήμενο ξηρού φορτίου και 6 επικαθήμενα βυτία. Ο απόπλους του έλαβε χώρα στις 2250 για Νάξο - Μύκονο - Τήνο - Σύρο - Πειραιά. Μιλάμε για περίπου 5 ώρες πίσω από το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Superrunner Jet στην Πάρο προερχόμενο από τη Μύκονο, καταπέλτες έπεσαν στις 1323. Από τον αριστερό καταπέλτη βγήκαν 7 ΙΧ και μπήκε 1, από τον δεξί καταπέλτη αποβιβάστηκαν περί των 100 επιβατών και επιβιβάστηκαν άλλοι 80. Απόπλους 1328 για Νάξο - Σαντορίνη - Ηράκλειο. Ούτε τσιγάρο δεν πρόλαβε κανείς να κάνει.

 

Δέκα λεπτά μετά ακριβώς(1338), έριξε καταπέλτη και το Χίος, προερχόμενο από τη Νάξο. Καμιά 10αριά επιβάτες αποβιβάστηκαν, όπως επίσης και 3 ΙΧ. Φόρτωση γύρω στους 25 επιβάτες, 1 δίκυκλο και 12 ΙΧ. Απόπλους για τον Πειραιά στις 1405.

Link to comment
Share on other sites

Την αυπνία μου μέσα.

 

Πρώην Νήσος Χίος στην Πάρο λοιπόν απόψε, έκτακτο δρομολόγιο από τον Πειραιά με άφιξη 0220 τοπική. Επιβάτες δεν είχε καθόλου, τουλάχιστον εγώ δεν πρόσεξα να βγήκε κανείς. Το γκαράζ ήταν όμως γεμάτο μέχρι τον καταπέλτη. Εκφόρτωσε 1 ΙΧ, 1 φορτηγό ψυγείο, 7 σιλοφόρα, 5 επικαθήμενα ψυγεία και 30 νταλίκες. Σύνολο 43 κομμάτια, η εκφόρτωση κράτησε 45 λεπτά περίπου. Όσον αφορά τη φόρτωση επιβάτες και πάλι δεν είδα, είχε όμως 4 ΙΧ, 1 μονό ψυγείο, 2 σιλοφόρα, 2 επικαθήμενα ψυγεία και 12 νταλίκες. Σύνολο 17 κομμάτια και απόπλους λίγο μετά τις 0340 για τον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρησα αυτη τη βδομαδα να ειναι η 3 φορα που πεφτει το Paros ετσι,κατι το οποιο δεν ειναι συνηθησμενο τοσα χρονια,ασε που δε χρησιμοποιουνταν η θεση αυτη 

PSX_20230421_103159.thumb.jpg.9aedd2f946ae3c36245013a3cc40296e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το συνηθίζει στον Γαρμπή νομίζω .
Εξάλλου η κεντρική προβλήτα δεν χρησιμοποιείται αρκετό καιρό λόγω επισκευών,μέχρι και πριν δεκά ημέρες υπήρχαν συνεργεία.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανήλθε στη χρήση η κεντρική προβλήτα και εκεί έπεσε το Νήσος Ρόδος στο έκτακτό του δρομολόγιο από τον Πειραιά. Κατάπλους στις 2000 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Απειροελάχιστοι επιβάτες μαζί με 2 δίκυκλα, 18 ΙΧ, 3 ημιφορτηγά, 1 μονό φορτηγό και 38 νταλίκες, τουλάχιστον εκ των οποίων 5 ήταν σιλοφόρα, ήταν η κίνηση του πλοίου για την Πάρο. Απόπλους στις 2050 για τη Σαντορίνη με μόλις πεντάλεπτη καθυστέρηση σε σχέση με το πρόγραμμα.

 

Απόψε στην Πάρο διανυκτερεύει το Superexpress ενώ προσέγγιση κάνει και το εφοδιαστικό Ζέφυρος.  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παρασκευή 12 Μαΐου η κίνηση ήδη αυξημένη στο λιμάνι της  Παροικιάς.
Ξεκινάμε το πρωί με Super Jet  Super Express και Blue Star Ναχος με ιδη φουνταρισμένα το τσιμεντάδικο Thanos έξω στις Πόρτες μέσα στο Μαρτσέλο το Eko 2 το Running on Waves συν το Super Express μετα ,συνεχίζουμε με Blue Star Δήλος και Κυρίαρχος V το Super Express ξανα στον αριστερό ντόκο, το Thanos στα δεξιά του κεντρικού ντοκου γιατί στον εμπορικό ντόκο ήταν το μικρό κρουαζιερόπλοιο Athena ,to Hellenic Highspeed από Λαύριο,το Superrunner Jet από Μύκονο,και τέλος το Talos που έκατσε μέχρι αργά περιμένοντας τα βυτία του.Όλα αυτά μέσα σε ουτε 4 ωρες

'Αντε να δούμε τι θα γίνει τώρα που θα σφίξουν και οι ζέστες….

Παροικια 12-05 a .jpg

Παροικια 12-05 b.jpg

Παροικια 12-05 c.jpg

Παροικια 12-05 d.jpg

Παροικια 12-05 e.jpg

Παροικια 12-05 f.jpg

Παροικια 12-05 g.jpg

Παροικια 09-05 h.jpg

Παροικια 12-05 i.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάρος: Έσπασαν ρεκόρ οι τουριστικές αφίξεις Μαϊου! – Μακράν ο καλύτερος μήνας ever!

Quote

Η αίσθηση ότι στη διάρκεια του φετινού Μαϊου η κίνηση στην Πάρο θύμιζε καλοκαίρι, δείχνει κατά πληροφορίες να επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία καταγραφής των τουριστικών αφίξεων στο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με αυτά, τον περσινό Μάιο (2022) 46.495 επισκέπτες είχαν αφιχθεί στο νησί, το 2018 που ήταν μια καλή τουριστική χρονιά είχαν επισκεφθεί την Πάρο 48.085, και το Μάιο του 2023 οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 60.000 αφιχθέντες!

Πρόκειται συγκριτικά με πέρσι, για μια αύξηση της κίνησης σε ποσοστό 25%! Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο αριθμός των αφίξεων αυξανόταν προϊόντος του μήνα, καθώς από τις 20 Μαϊου και μετά, στην Πάρο έφθαναν καθημερινά με πλοίο πάνω από 2.000 επισκέπτες!

Ωστόσο, τα ποσοτικά στοιχεία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και την ποιοτική ανάλυση.

Το ενθαρρυντικό για το νησί είναι ότι οι απρόσμενα μεγάλες τουριστικές μαγιάτικες εισροές, συνοδεύονταν από αύξηση του τζίρου της αγοράς. Διαφαίνεται έτσι σαφώς, μια τάση ποιοτικής αναβάθμισης στον τουρισμό της Πάρου που μένει να ενισχυθεί, αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, και μέσα στην θερινή σεζόν.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...