Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Superexpress στην Πάρο στις 1110 σήμερα από Ραφήνα, Τήνο και Μύκονο. Περί των 250 επιβατών βγήκαν μαζί με 19 ΙΧ. Επιβίβαση καμιά 200αριά επιβάτες, δεν είδα κανένα ΙΧ. Απόπλους στις 1120 για τη Νιό και τη Σαντορίνη.

 

Στα καπάκια Blue Star Naxos με άφιξη στις 1123 από τον Πειραιά. Δεν πρέπει να είχε πάνω από 80 επιβάτες για το νησί μαζί με 14 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό, 1 σιλοφόρο και 9 νταλίκες. Περίπου 100 επιβάτες επιβιβάστηκαν συν 9 ΙΧ για Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια. Αναχώρηση 1147. 

 

Συνέχεια με Υπερταχύ 4 που έριξε καταπέλτη στις 1210 κι αυτό από τον Περαία. Περίπου 200 επιβάτες, 9 δίκυκλα, 55 ΙΧ, 1 βανάκι και 1 φορτηγό. Φόρτωση 1 ΙΧ και ελάχιστοι επιβάτες με απόπλου στις 1220 για Νάξο, Κουφονήσι και Κατάπολα.

 

Τέλος με το Παλάτι της Σαντορίνης προερχόμενο από Ηράκλειο και Σαντορίνη, που έφτασε στην Παροικιά στις 1312 με μανούβρα 3 βαποριές μακριά από το ντόκο. Κίνηση για Πάρο 300 επιβάτες, 5 δίκυκλα και 14 ΙΧ. Κίνηση από την Πάρο για τη Μύκονο περίπου 250 επιβάτες, 3 δίκυκλα και 9 ΙΧ. Απόπλους ώρα 1321.

Link to comment
Share on other sites

Απογευματινή άφιξη του Highspeed 4 στην Παροικιά στις 1733 με μόλις 7 λεπτά παραμονή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έβγαλε 1 ημιφορτηγό, έβαλε 80 επιβάτες, 2 δίκυκλα και 18 ΙΧ.

 

Στις 1750 έφτασε και το Μπλού Στάρ Δήλος στην Πάρο από Σαντορίνη, Ίο και Νάξο με εκφόρτωση 4 ΙΧ, 1 κλούβα, 1 μονό φορτηγό μαζί με καμιά 200αριά επιβάτες. Φόρτωση 35 ΙΧ, 2 κλούβες, 2 μονά φορτηγά, 2 σιλοφόρα, 1 επικαθήμενο ψυγείο και 5 νταλίκες. Αναχώρηση για τα άγια τσιμέντα του Πειραιά στις 1915.

 

Την ίδια ώρα άφιξη και της παντόφλας Άγιος Αντώνιος στην Παροικιά, τελευταίο του λιμάνι πρέπει να ήταν η Νάξος. Έκφόρτωσε 2 μονά βυτία όπως και ένα φορτηγό ξηρού φορτίου και φαίνεται πως θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι να επιστρέψουν τα βυτία.

Link to comment
Share on other sites

Στις 2300 έφτασε απόψε το SuperStar στην Πάρο και το compteur έγραψε 30 επιβατες, 7 ΙΧ, 3 βανάκια και 3 μονά φορτηγά. Διανυκτέρευση και τα λέμε το πρωί.

 

Στα καπάκια το Τάλως που απόψε κάνει βραδυνό Παροναξία, 2315 η άφιξή του. Κάμποσα κομμάτια και στο πάνω γκαράζ, κάτω γκαράζ κόμπλα. Από κίνηση 2 μονά βυτία, 5 επικαθήμενα βυτία και 1 νταλίκα. Το όλον 8 κομμάτια και απόπλους για τη Νάξο στις 2325.

Link to comment
Share on other sites

Πολλή κίνηση απόψε στην Παροικιά με ταυτόχρονη σχεδόν άφιξη SuperStar και Μπλού Στάρ Χίος στις 2305.

 

Το Ηλιοπουλόκτητο φέρρυ έβγαλε περί των 40 επιβατών, 10 ΙΧ και 3 μονά φορτηγά.

 

Το Χίος έβγαλε καμιά 25αριά ΙΧ, 4 μονά φορτηγά και 8 νταλίκες. Εδώ οι αριθμοί με επιφύλαξη γιατί χτύπησε και το ντεντέφωνο. Είχαμε και φόρτωση μερικά ΙΧ όπως επίσης και 1 νταλίκα, απόπλους 2323 για τη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κλασσικό Παροναξίας απόψε το Τάλως, με άφιξη στην Παροικιά στις 0040 περίπου προερχόμενο από τον Πειραιά. Εκφόρτωση 1 αγροτικό που έσερνε σκάφος, 1 μονό βυτίο όπως και 3 επικαθήμενα βυτία. Μόλα όλα σε λιγότερο από 4 λεπτά και συνέχεια για Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άφιξη ίσως του καλύτερου ταχύπλοου των ελληνικών θαλασσών,του Highspeed 4  στην Παροικιά πριν από λίγο από Πειραιά. Αποβιβάστηκαν  πάνω από 300 επιβάτες ,52 ΙΧ ,1 βανακι και 1 ημιφορτηγό. Επιβίβαση περίπου 90-100 επιβατών και κανενός οχήματος και απόπλους στις 12 και 20.

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη Santorini Palace 13:25 προερχόμενο από Ηράκλειο και Σαντορίνη με 180 επιβάτες και 14ΙΧ ΚΑΙ 2 Δ/Κ.Αναχώρηση 13:40 για για Μύκονο και Πειραιά με 260 επιβάτες 29ΙΧ, 1 επαγγελματικό Φ/Γ και 5 Δ/Κ.Δουλεύει αρκετά καλά στη Πάρο το συγκεκριμένο ακόμα και για Πειραιά παρά τις 4 ώρες που κάνει,ίσως επειδή είναι και η οικονομικότερη επιλογή...

Συνέχεια αφίξεων με το Power Jet αυτή τη φορά.Επεισοδιακή η άφιξη του καθώς ενώ το πλοίο είχε σταματήσει στη θέση του και ξεφόρτωνε επιβάτες, δεν πρέπει να είχε πιάσει καλά η άγκυρα με αποτέλεσμα ο αέρας να γυρνάει συνεχώς τη πλώρη του και ο καταπέλτης με 50 επιβάτες πάνω σε αυτόν να βρεθεί διπλα-πάνω από μια μπίντα.Ως αποτέλεσμα τα μέλη του πληρώματος ξεκίνησαν να γυρνάνε τους επιβάτες που ήταν να βγούν από το πλοίο στο γκαράζ πάλι.Δηλαδή εκεί που τους έβλεπες να βγαίνουν ξανέπμπαιναν μέσα.Πήρε πόρτα το πλοίο μόλαρε ξαναφούνταρε και έδεσε στη θέση του για να αποβιβάσει 200 επιβάτες 9ΙΧ και 1 ΔΚ.Επιβίβασε 100 περίπου επιβάτες 4ΙΧ 1 minibus και 1 επαγγελματικό φορτηγό.

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Οικονομικότερη επιλογή κατά 1 ευρώ σε σχέση με την blue star αν δεν κάνω λάθος. Πάντως και μένα όσοι φίλοι μου πάνε πάρο φέτος επιλέγουν το σαντορίνη.

Εϊδα και γω την κίνησή του αλλά για να μην επαναλαμβανόμαστε πάμε στο power jet το οποίο ενω έφτασε κατά τις 14:15-20, δυσκολεύτηκε να δέσει και ενω ακούμπησε καταπέλτη και αποβίβασε 10 επιβάτες, έλυσε κάβους και έκανε ακόμα μια προσπάθεια η οποία ήταν επιτυχημένη. 

Δεν ζηλέυω τους επιβάτες που θα περίμεναν όλη αυτή την ώρα στο γκαραζ, αλλά ούτε και αυτούσ που ήταν στον ντόκο μιας και τουσ είχαν να περιμένουν στον ήλιο απο τις 2 μέχρι τις 2:40 που επιβιβάστηκαν κακήν κακώς στο γκαραζ με τον καταπέλτη να κλείνει δευτερόλεπτα αφού μπήκε ο τελευταίος.

Αποβίβασε συνολικα 220επιβάτες, 8 ιχ και 2 δίκυκλα και επιβιβάστηκαν γύρω στους 110, 4 ιχ και 2 βανάκια. Διάρκεια φορτοεκφόρτωσης 5 λεπτά.

Στις 14:10 έδεσε και το fast ferries andros προερχόμενο απο ραφήνα άνδρο τήνο μύκονο, στο οποίο δεν ήμουν και πολυ συγκεντρωμένος αλλά χοντρικά κατέβασε 250 επιβάτες 6 ιχ 1 νταλίκα και επιβιβάστηκαν γύρω στους 150 επιβάτες, 2 ιχ ενα βανάκι και 2 ημιφορτηγά. Απόπλους στισ 14:25

Link to comment
Share on other sites

Μαζί ποστάραμε φίλε @superfastship, συμπάθα με για το άμεσο καπέλωμα. Αλλά απ' ότι βλέπω είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

 

Λυσσομανάει ο αέρας μέσα στην Παροικιά σήμερα, η πρόγνωση το δίνει 7-8, κάτι που μάλιστα φαίνεται να κρατά μέχρι και την επόμενη Πέμπτη τουλάχιστον. Σα συνέπεια αυτού το Power Jet έκανε πάνω από 15 λεπτά και 2 προσπάθειες για να δέσει, δεν κρατιόταν με τίποτα. Το καλύτερο φυσικά ήταν η απόφαση του Λιμεναρχείου Πάρου να δώσει απόπλου στο Fast Ferries Andros την ώρα που ακόμη το Power Jet δεν είχε δέσει. Με το Andros όλο αριστερά και πλώρη πρός τα έξω, μολάρει κάβους από αποτυχημένη προσπάθεια το Power Jet, σας αφήνω να φανταστείτε. Έδωσε όλο το δρόμο το Fast Ferries Andros, έβαλε όλο δεξιά το Power Jet, δεν είχαμε χειρότερα. Λιμεναρχείο Πάρου, παντελής έλειψη situational awareness που λέμε και στο Πλεβούνοβο, να μην πω και παντελή έλειψη στοιχειώδους λογικής.

 

Φανταστείτε πως από φόβο μη σπάσει κανένας κάβος κι έχουμε χειρότερα, αποβίβαση και επιβίβαση έγιναν με τους επιβάτες να κινούνται τμηματικά και σε μικρές ομάδες επάνω στον καταπέλτη. Έβγαλε περί των 180 επιβατών, έβαλε περί των 150 μαζί με 5 ΙΧ και 2 κλούβες. Το ότι αυτό το πλοίο θα βγεί τώρα στο μπουγάζι σε τέτοιες καιρικές συνθήκες και  με κόσμο που πιθανότητα θα είναι ακόμη στο γκαράζ και θα κοπανιέται αναμένοντας έλεγχο εισιτηρίων, το θεωρώ εγκληματικό πραγματικά.

 

Μια που είπαμε και για το Fast Ferries Andros, εντυπωσιακή και με τη μία η μανούβρα πρόσδεσης, πολλά μπράβο. Και μάλιστα για ένα πλοίο που υποτίθεται πως δεν είναι το φόρτε του τέτοια πράγματα. Επίσης αξιοσημείωτη η κίνησή του από και πρός την Πάρο, πρέπει να έβγαλε πάνω από 350 επιβάτες ενώ πέραν των ΙΧ που δεν μέτρησα είχε και 2 νταλίκες στο γκαράζ. Έβαλε σίγουρα 150 άτομα.

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή άφιξη Santorini Palace από Ηράκλειο Σαντορινη Νάξο με 200 επιβάτες 11ΙΧ και αναχωρηση για Μύκονο Σύρο Πειραια με 500 επιβάτες και 9ΙΧ

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

@Champion Jet_2 με πρόλαβες, ο,τι το έγραφα 🤣 πραγματικά πολύ καλή κίνηση έχει κάθε μέρα που το παρατηρώ.

Λίγο νωρίτερα έφτασε και το blue carrier 1, το οποίο έδεσε με την πρώτη παρόλο τον πολύ αέρα. Κατέβασε 27 κομμάτια απο όσο είδα.

Link to comment
Share on other sites

Όντως τα πηγαίνει πολύ καλά.Το μόνο που χρειάζεται το δρομολόγιο αυτό είναι δίπλωμα από ένα παρόμοιο πλοίο για να δουλεύει καλά και σε αλλά σκέλη του δρομολογίου όπως το Ηράκλειο -Σαντορινη.Τόσα πλοία ναυπηγεί ο Grimaldi.Ένα ταχύπλοο αδερφάκι του Santorini θα ήταν ότι πρέπει…

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή άφιξη του Power Jet ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες από Μύκονο με 470 επιβάτες 6 ΙΧ και 1 Πουλμανάκι και αναχώρηση για Νάξο Σαντορίνη  Ηρακλειο με 200 επιβάτες 1 ΙΧ και 1 φορτηγάκι 

Link to comment
Share on other sites

43 κομμάτια κατέβασε σήμερα ο μπλε κουβαλητής 1, το γκαράζ του οποίου φαινόταν γεμάτο μέχρι τον καταπέλτη.

Αλλά και όλα τα πρωινά καράβια που είδα σήμερα στην Πάρο κατέβασαν πολύ κόσμο και πολλά αυτοκίνητα (ειδικά το highspeed4)

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω χτες, ειναι οτι άργησαν και τα δυο πρωινά blue star απο Πειραιά και μου έκανε πολύ εντύπωση οτι μπήκαν μαζί την ώρα που ανάμεσά τους αναχωρούσε το superexpress και άρχισαν να κάνουν ταυτόχρονη μανούβρα με την πλώρη του νάξος να περνάει δίπλα απο την πρύμνη του δήλος.

Το έβλεπα απο την κάμερα και κρατούσα την ανάσα μου. Μόνο ασφάλεια δεν μου ενέπνευσε αυτή η εικόνα, αλλα τι συζητάμε; Λες και πρόκειται να αλλάξει κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Άρτεμις σήμερα το μεσημέρι στην Παροικιά στην ώρα του από Λαύριο - Τζια - Κύθνο - Σύρο. Αποβιβάστηκαν περίπου 200 επιβάτες, 15 ΙΧ, 1 φορτηγάκι και 1 τρίκυκλο. Επιβιβάστηκαν πάνω από 300 επιβάτες,7 ΙΧ, 2 ή 3 φορτηγάκια και 1 βαν. Μετά από 20λεπτη παραμονή "μολα όλα" και αναχώρηση για Νάξο - Ιό - Σίκινο -Φολεγανδρο - Κίμωλο - Μήλο.

Πολύ καλή κίνηση για ακόμη μια μέρα . Επίσης θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι παρότι μετά το τέλος της φόρτωσης των οχημάτων είχαν βάλει όλους τους επιβάτες στο γκαράζ ,περίμεναν να ελεγχθούν και να ανέβουν στα καταστρώματα όλοι και εν συνεχεία ξεκίνησε το βαπόρι. Πολλά μπράβο (για το αυτονόητο βέβαια :lol:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάρος – Ιούλιος 2022: 10% περισσότερες ακτοπλοϊκές αφίξεις τουριστών από το 2019 με πολύ λιγότερους κατάπλους πλοίων

Quote

Αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Πάρου στην καρδιά του καλοκαιριού, το μήνα Ιούλιο. Οι αφίξεις τουριστών με πλοίο στο νησί, ξεπέρασαν κατά 10% εκείνες του Ιουλίου 2019, αν και πολύ λιγότερα πλοία κατέπλευσαν φέτος στο λιμάνι της Πάρου συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Αναλυτικά τώρα, 165.585 επισκέπτες, 12.716 Ι.Χ., 1.472 φορτηγά και 1.877 δίκυκλα αποβιβάστηκαν στην Πάρο κατά το δεύτερο φετινό καλοκαιρινό μήνα, έναντι 151.896 επισκεπτών, 13.062 Ι.Χ., 1.269 φορτηγών και 2.363 δικύκλων που είχαν αποβιβαστεί το 2019.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αριθμός κατάπλων των πλοίων το 2019 ήταν 848, ενώ φέτος μόλις 646.

Η πλειοψηφία των αποβιβασθέντων στην Πάρο είχε ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά (78.786 επιβάτες) και ακολουθούν τα λιμάνια της Μυκόνου (26.063), της Σαντορίνης (17.454), της Νάξου (17.440) και της Ραφήνας (5.252).

Το μήνα Ιούλιο στο νησί εκτελούσαν δρομολόγια 20 διαφορετικά πλοία, 9 συμβατικά τα οποία πραγματοποίησαν 273 κατάπλους και 11 ταχύπλοα τα οποία πραγματοποίησαν 373 κατάπλους. Το λιμάνι του νησιού συνδέθηκε με 31 λιμάνια της χώρας. Επίσης στο νησί κατέπλευσαν 20 κρουαζιερόπλοια τα οποία αποβίβασαν 2.348 τουρίστες.

 

statistika-limani-ioulios-22.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πάρος: Ρεκόρ όλων των εποχών στις ακτοπλοϊκές αφίξεις τουριστών το Σεπτέμβριο του 2022

Quote

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, το Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκε στις ακτοπλοϊκές αφίξεις επισκεπτών στην Πάρο ρεκόρ όλων των εποχών!

Συγκεκριμένα ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε με πλοίο το νησί μέσα στον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου είναι 90.148, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τις αφίξεις του αντίστοιχου μήνα του 2019 κατά 12,8%, ενώ σε σχέση με τις αφίξεις του 2021 κατά 43,6% !

Έτσι λοιπόν, τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου 2022, 90.148 άτομα, 4.946 Ι.Χ., 1145 φορτηγά και 1.131 δίκυκλα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάρου έναντι 62.763 ατόμων, 4.505 Ι.Χ., 903 φορτηγών και 1.063 δικύκλων που είχαν αποβιβαστεί το Σεπτέμβριο του 2021.

Η πλειοψηφία των αποβιβασθέντων επιβατών είχε ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά (33.544 άτομα) και ακολουθούν τα λιμάνια της Μυκόνου, της Νάξου, της Σαντορίνης, της Σύρου και της Ραφήνας.

Τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 εκτελούσαν δρομολόγια στο νησί 20 διαφορετικά πλοία, 9 συμβατικά τα οποία πραγματοποίησαν 210 κατάπλους και 11 ταχύπλοα τα οποία πραγματοποίησαν 236 κατάπλους.

 

statistika-limaniseptemvrios-22.jpgstatistika-limaniseptemvrios01-22.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Βραδυνό Παροναξίας απόψε το Τάλως από Πειραιά και άφιξη στην Πάρο λίγο μετά τις 2200. Το κάτω γκαράζ τουλάχιστον φαινόταν γεμάτο, δύσκολο να διακρίνει κανείς το επάνω. Από κίνηση είχαμε 1 μονό φορτηγό, 1 συρόμενο βυτίο και 3 επικαθήμενα βυτία. Απόπλους στις 2210 για Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...