Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Άφιξη Blue Star Delos από Σαντορίνη και Νάξο στις 2305. Εκφόρτωση 4 ΙΧ, 3 μονά φορτηγά, και 3 νταλίκες.

 

Φόρτωση για Πειραιά καμιά 10αριά επιβάτες, 5 ΙΧ, 2 ημιφορτηγά, 2 μονά φορτηγά, 2 νταλίκες. Από γκαράζ όσο μπόρεσα να διακρίνω πρέπει να ήταν μισογεμάτο(αισιόδοξη εκτίμηση). Ανεχώρησε 2325 στις για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη Άρτεμις στις 1954 με εκφόρτωση 2 ημιφορτηγά και 1 μικρό bobcat. Φόρτωση 7-8 επιβάτες και 3 ΙΧ. Απόπλους για Σύρο στις 2000.

 

Στις 2210 έριξε καταπέλτη ο Μπλέ Κουβαλητής 1, και εκφόρτωσε 1 ημιφορτηγό, 2 μονά φορτηγά και 20 επικαθήμενα. Τσόντα πάλι η Πάρος σήμερα, καταλαβαίνει κανείς τι φορτηγό έχει μείνει έξω. Σήκωσε καταπέλτη στις 2245 για Κώ και Ρόδο.

 

Η άφιξη του Blue Star Paros από Πειραιά και Σύρο έγινε στις 2305. Με το roro να έχει σκουπίσει τα φορτηγά, όσο μπόρεσα να δω βγήκαν καμιά 20αριά επιβάτες 45 ΙΧ, 2 ημιφορτηγά, 3 μονά φορτηγά. Φόρτωση 1 ημιφορτηγό. Απέπλευσε 2320 για Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Κατάπολα.

 

Όπως κάθε Κυριακή βράδυ στην Πάρο υπάρχει εφοδιαστικό, σήμερα το Ζέφυρος ενώ στις 2300 κατέπλευσε και το μοτορσπιπάκι Άρτεμις Σ από τη Σίφνο.

Link to comment
Share on other sites

Στις 1955 η άφιξη του Άρτεμις στην Πάρο, ελάχιστοι επιβάτες και 2 ΙΧ εκφόρτωση. Φόρτωση 1 ΙΧ, 1 ημιφορτηγό, 1 πουλμανάκι και 1 μεγάλο 52-θέσιο πούλμαν. Άμεση αναχώρηση για τη Σύρο.

 

Συνέχεια με το Τάλως προερχόμενο από Σαντορίνη και Νάξο, ο Κώστας Βελαλόπουλος το έδεσε στις 2200. Φόρτωση 1 μονό βυτίο, 1 επικαθήμενο βυτίο και 1 νταλίκα. Άμεση αναχώρηση μέσα σε 5 λεπτά για Μύκονο. Όσο μπόρεσα να διακρίνω το πλοίο είχε ήδη αρκετά κομμάτια μέσα από τα προηγούμενα νησιά.

 

Κατά τις 2250 έριξε καταπέλτη το Blue Star Naxos με γκαράζ γεμάτο ώς τον καταπέλτη. Καμιά 50αριά επιβάτες, 50 ΙΧ(τουλάχιστον), 3 μονά φορτηγά και 7 νταλίκες εκφόρτωση. Αναχώρηση 2320 για Νάξο και Φώκλαντς. 

Link to comment
Share on other sites

Τρία πλοία της Blue Star το ένα πάνω στο άλλο απόψε στην Πάρο. Πρώτα το Blue Star Naxos από Πειραιά και Σύρο, με οχήματα ως τον καταπέλτη. Εκφόρτωση καμιά 100ή επιβάτες, ένα φορτηγό και περί των 90ΙΧ. Φόρτωση 7-8 ΙΧ και ένα φορτηγό για Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια με αναχώρηση 2310.

 

Στις 2305 ήρθε το Blue Star Delos που απόψε έκανε Νάξο και Πάρο αντί Μύκονο - Τήνο - Σύρο, μια και από εκεί είχε περάσει νωρίτερα το Μύκονος. Φόρτωση για Πειραιά περίπου 10 ΙΧ και 5 επικαθήμενα ενώ εκφόρτωσε και 3 καρότσες στην Πάρο. Αναχώρηση στις 2325 για Πειραιά.

 

Είπα νωρίτερα πως το BS Naxos  εκφόρτωσε μόνο ένα φορτηγό στην Πάρο. Αυτό γιατί στις 2350 κατέπλευσε ο Μπλέ Κουβαλητής 1 προερχόμενος από Πειραιά κατάφορτος και με όλα τα φορτηγά της Πάρου βασικά. Εκφόρτωσε 32 νταλίκες, 2 μονά φορτηγά, 1 ΙΧ και 1 τζήπ που έσερνε ένα φουσκωτό. Βασικά σχεδόν το μισό γκαράζ ήταν για την Πάρο, έκατσε μία ώρα στο λιμάνι το πλοίο. Απόπλους στις 0053 για Κώ και Ρόδο σίγουρα, δεν ξέρω αν περάσει κι απ' τη Νάξο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοιτούσα την live camera της Πάρου πριν από λίγο την ώρα που το delos πραγματοποιούσε την άφιξη του . Παρατήρησα αρκετή κίνηση. Κάπου στα 80 ιχ  150 επιβάτες και 15 φορτηγά.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

825619968_Screenshot_20200718-185532_SamsungInternet-01.thumb.jpeg.dc995ae803041cbad85714bb16938f70.jpeg

Αλλο ενα απογευμα στη δουλεια😂 για το πρωταθλητη των κυκλαδων!αναμενεται να σκουπισει την προβλητα στη Παρο..επεσε στην 7 μετα απο πολυ καιρο συνηθως με το νοτια προτιμαει να πηγαινει εκει,βεβαια εχει μικροτερες αποστασεις στις μπιντες κ δεν  ανοιγει ο καταπελτης των επιβατων,ειναι 22 μετρα μεταξυ τους!

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε τι έγινε στην πραγματικότητα, , μέχρι πριν από 5 λεπτά από τον κατάπλου του συγκεκριμένου πλοίου, ήταν στην προβλήτα 2 το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ σε έκτακτο δρομολόγιο. image.thumb.jpeg.27cc30217fce70a94bdcaec663ce672d.jpeg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην εποχή της πανδημίας η Πάρος άγγιξε την περσινή τουριστική της κίνηση

Quote

Για κάποιους δημοφιλείς Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς η εποχή του κορωνοϊού έφερε κολοσσιαία πτώση της κίνησης, για κάποιους άλλους μικρότερη. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις, δηλαδή λίγες περιοχές της Ελλάδας που έμειναν σχεδόν ανεπηρέαστες από την υγειονομική κρίση και είδαν την τουριστική τους κίνηση να αγγίζει τις καλές, προ κορωνοϊού εποχές.

Ένας από τους ελάχιστους τουριστικούς προορισμούς που εμφάνισε φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, ανοδική δυναμική ήταν η Πάρος! Έκανε την έκπληξη και αναδείχτηκε σε τουριστική «πρωταθλήτρια» σε πείσμα των χαλεπών καιρών!

Και εξηγούμαστε: Παρά το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία έφθανε το 60% και στη συνέχεια το 80%, παρά το γεγονός επίσης ότι φέτος τα πλοία προς το νησί ήταν λιγότερα από πέρσι, το νησί «βούλιαξε» τον Αύγουστο από κόσμο όπως και πέρσι!

Και για του λόγου το αληθές, σημειώνουμε, ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2020 αφίχθησαν στην Πάρο ακτοπλοϊκώς 55.000 επισκέπτες, όταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2019, μια εξαιρετικά εύρωστη τουριστικά χρονιά, είχαν φθάσει μόλις 11.000 περισσότεροι, δηλαδή 66.000 επισκέπτες!

Και αν σκεφτεί κανείς ότι στις τουριστικές «απώλειες» λόγω μειωμένων πληροτήτων και κατάπλων προστίθεται και η έλλειψη εισιτηρίων - τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Πάρο στις αρχές Αυγούστου ήταν δυσεύρετα εξαιτίας μεγάλης ζήτησης - γίνεται αντιληπτή η τεράστια τουριστική δυναμική που παρουσιάζει και συνεχίζει να κατακτά το νησί χρονιά με τη χρονιά, κατορθώνοντας μάλιστα φέτος να παραμείνει σχεδόν αλώβητο τουριστικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας!

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι τα οχήματα που αφίχθησαν στο νησί τις πρώτες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου 2020 ήταν περισσότερα από το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του 2019, στοιχείο που φανερώνει επίσης την εξελισσόμενη εδραίωση της Πάρου στο χάρτη των κορυφαίων παραθεριστικών νησιών.

Συγκριτικά τώρα με άλλα Κυκλαδονήσια και για το μήνα Ιούλιο 2020, η Πάρος και πάλι πήρε «κεφάλι»! 67.912 άτομα την επισκέφθηκαν ακτοπλοϊκώς μέσα στο δεύτερο καλοκαιρινό μήνα, όταν το ίδιο διάστημα στη Νάξο έφθασαν 52.444 επισκέπτες, στην Τήνο 50.404 και στη Σύρο 35.735.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Το ισοζύγιο του φετινού καλοκαιριού θα κλείσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και εκεί να δώσετε τα αριθμητικά δεδομένα αγαπητή εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή ο προσεχής μήνας μόνο ακυρώσεις έχει σε όλα τα καταλύματα του νησιού. Οπως λένε στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. 

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανέφερα στο θέμα του Superferry II, το πλοίο κάθε Κυριακή πρωί έβγαινε στη ράδα του κόλπου της Παροικίας, για να εξυπηρετηθούν τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής. Συνήθως έβγαινε μετά την αναχώρηση του Άρτεμις, έτσι ώστε να έρθει πρώτα το Blue Star Patmos, μετά το Blue Star Naxos και επέστρεφε μετά την αναχώρηση του Blue Star Delos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρό 5 λεπτών μόλησε από την Πάρο το Blue Star Naxos με κίνηση 1 ΙΧ και 10 νταλίκες. Φανερά άσχημος ο καιρός, έχω την αίσθηση πως δούλευε συνέχεια το προπελλάκι όσο το πλοίο ήταν δεμένο.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Κι απόψε 7-8 μποφώρ βοριάδες γενικά στο Αιγαίο, κάτι που δυσκολεύει τα μικρά ρορό. Ο Νέαρχος για παράδειγμα με πρώτο λιμάνι την Πάρο και περίπου 11.5 κόμβους απόψε, κρύφτηκε αρχικά λίγο στην Τζιά και φτάνοντας στον Ταμελο έφυγε ΝΑ για να κρυφτεί και να περάσει κάτω από όλη την δυτική ακτή της Κύθνου και να συνεχίσει με κατεύθυνση τη Σέριφο. Στα μέσα του στενού Κύθνου - Σερίφου έστρεψε αριστερά με πορεία ΒΑ για το νοτιοδυτικό άκρο της Σύρου κι αφού πλησίασε αρκετά στη Σύρο, τώρα έχει αλλάξει πορεία για να πάει γραμμή για την Παροικιά.

 

Τελικά, αν η αναφερόμενη ώρα στο Μαριντράφικ:D είναι σωστή, ο Νέαρχος έφυγε 1715 από τη Δραπετσώνα και έδεσε στην Πάρο στις 0235 τη νύχτα. Ταξίδι που διήρκεσε 9 ώρες και 20 λεπτά. Παραμονή 3 λεπτών με το ρολόι και αναχώρηση στις 0238 έχοντας αποβιβάσει 2 μονά και 3 νταλίκες βυτία. Επόμενα λιμάνια η Νάξος και η Σαντορίνη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το αδιαχώρητο απόψε στην Πάρο με την άφιξη του Μπλέ Κουβαλητή 1 στις 0010. Εκφόρτωσε περίπου 40 νταλίκες και από το πάνω και από το κάτω γκαράζ να ανεχώρησε μετά από παραμονή περίπου 50 λεπτών. Μανούβρα δύσκολη, φαίνεται να φυσάει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Touchdown έκανε για λιγότερο απο 5 λεπτά ο καταπέλτης του Τάλως στην Πάρο, πρίν από λίγο. Εκφόρτωση 2 βυτία και 1 νταλίκα, φόρτωση 1 μονό φορτηγό και απόπλους για Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στις 0100 έριξε καταπέλτη στην Πάρο απόψε το Νήσος Ρόδος προερχόμενο από τον Πειραιά. Μελετημένη και ακριβής η μανούβρα του με πολύ αέρα και πολλή ρεστία μέσα στο λιμάνι. Ελάχιστοι επιβάτες, 13 ΙΧ, 4 ημιφορτηγά, περίπου 7 μονά φορτηγά και 50 νταλίκες η κίνησή του. Απόπλους στις 0155 για Χίο και Μυτιλήνη με σχεδόν 1 ώρα στην Πάρο, οπότε αναρωτιέμαι τι ώρα θα σου έρθει σήμερα φίλε @mytilene. Κανονικά νομίζω είναι μια προσέγγιση που θα έκανε ο Μπλέ Κουβαλητής 1, που όμως απόψε πάει Βαθύ απ' ευθείας. Το ρεζουμέ είναι βλέποντας όλα τα έκτακτα δρομολόγια της τελευταίας εβδομάδας από την Άττικα, ότι είμαστε στο Μάιο και πολλά νησιά υποεξυπηρετούνται ήδη. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
3 minutes ago, BlueStarLeros said:

Το Ν. Ρόδος έφυγε από Πειραιά για Πάρο την Πέμπτη 3/6 με 10 λεπτά καθυστέρηση. Ο καταπέλτης ακούμπησε στη Πάρο με 35 λεπτά καθυστέρηση δηλ. 01:15. Αναχώρηση 02:07 για Χίο και Μυτιλήνη. Στη Χίο ακούμπησε καταπέλτη και αποβιβαστήκαμε 07:08

Αποβίβασε 4 Φορτηγά , 1 γερανοφόρο όχημα , 1 τράκτορα , 5 καρότσες κονεξαρισμενες από τον Πειραιά με τον τράκτορα, 37 ή 38 ασυνόδευτες καρότσες , 5 φορτηγάκια βαν ,30-35 ιχ , και καμιά 30ρια επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή γύρω στους 60 επιβάτες, όχι άσχημα για έκτακτο.

Το οτι έφερε 5 ολόκληρα και 37-38 καρότσες, δείχνει οτι πραγματικά κάτι τέτοιες στιγμές υπάρχει ανάγκη από σταθερό δρομολόγιο ρορο για Πάρο.

Link to comment
Share on other sites

Βραδυνή άφιξη του BS Naxos απόψε στην Πάρο, την οποία δεν πέτυχα από την αρχή. Όσο είδα, είδα 30 ΙΧ και 2 νταλίκες εκφόρτωση, φόρτωση 1 νταλίκα και 6 ΙΧ με το πλοίο να αποπλέει στις 2240 για Νάξο - Δονούσα - Αιγιάλη - Αστυπάλαια.

 

Κατά τις 2235 προσέγγισε και ο Τάλως προερχόμενος από Πειραιά. Το κάτω του γκαράζ ήταν μάλλον άδειο, δεν πρέπει να είχε παραπάνω από 10-15 κομμάτια. Εκφόρτωσε 4 επικαθήμενα βυτία, 3 μονά βυτία με γκάζια και άλλα επικίνδυνα όπως και 1 ακόμη μονό φορτηγό. Το όλον 8 κομμάτια, παρέα με 6 ασυνόδευτα ΙΧ. Απόπλους στις 2250 για Νάξο - Ίο - Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...