Jump to content
Shipfriends

Perla (ΙΜΟ 7111078)


Recommended Posts

Νομίζω ότι το The Aegean Pearl πρεπει να αντικατέστησε το Aquamarine σημερα γιατί στο αρχικό πρόγραμμα ήταν το Aquamarine, όπως και στις 06-09-13 Νοεμβριου. Πιθανότατα να σταμάτησε το Aquamarine για να ετοιμαστεί για την αναχώρηση του για την Ινδία στις 2 Δεκεμβρίου??

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τι λέει αλήθεια το πρόγραμμα του πλοίου για την νέα σεζόν ??? Με "αναμμένη" την συσκευή AIS μετά από αρκετό καιρό το βλέπω τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά. Γνωρίζουμε αν γίνονται και σε αυτό εργασίες αλλαγής των σινιάλων στα φουγάρα, ή στην αναγραφή του ονόματος του με την καινούργια γραμματοσειρά ???

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν έχουν αλλάξει τα σινιαλα αλλά ούτε ο τρόπος γραφής του ονόματος (στη πλώρη τουλάχιστον). Για το πλοίο είναι προγραμματισμένο να κάνει το ίδιο πρόγραμμα με πέρυσι. Δηλαδή 3ημερες και 4ημερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, όπως και το Aquamarine. Ενώ από χθες είδα να μένει αναμμένο το βράδυ έστω με λίγα φώτα

Link to comment
Share on other sites

Αναχώρησε σήμερα για τη Λεμεσσό. Θα κάνει κάποια έκτακτη κρουαζιέρα από κει; Διότι δεν πρόσεξα να υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απλως το πλοιο δε μπορουσε αλλο να μεινει δεμενο στο Κεντρικο λιμανι του Πειραια, γιατι ο ΟΛΠ χρειαζοταν τις προβλητες για τα κρουαζιεροπλοια που θα προσεγγιζουν στο Πειραια. Στη Λεμεσσο συνεχιζει τις εργασιες της ετησιας συντητησης του. Ηδη εχουν σβηστει τα παλια σινιαλα της Louis Cruises απο τις τσιμινιερες του The Aegean Pearl και εχουν ηδη βαφτει μπλε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και το δικό μου αυτί κάτι τέτοιο πήρε, αλλά δεν έδωσε σημασία λόγω της αποστάσεως.

Μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο της πώλησης στην Mano Cruises.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι ναύλωση ή πώληση με τη μπίλια να γέρνει προς το 2ο.Και αυτός είναι και ο λόγος που θα δούμε να ξεκινάει στη θέση του το Emerald.

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεύτηκα τώρα! Όταν λέμε για πώληση εννούμε όταν ολοκληρώσει τη σεζόν έτσι; Επειδή εγώ προχθές πήγα μια βόλτα απ'το λιμάνι (είμαι από Κύπρο και μένω Λεμεσό) και οι τσιμινιέρες του ήταν και οι δυο έτοιμες με τα νεα σινιάλα της εταιρείας... :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Την πώληση του πλοίου σε ξένη εταιρεία για το ποσό των 19,5 εκατομμυρίων ανακοίνωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της louisgroup.com

Τα δρομολόγιά του θα αναλάβει το Calypso.

Link to comment
Share on other sites

Η Louis ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Κύπρου ότι στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πολιτικής της για ανανέωση του στόλου της, έχει υπογράψει συμφωνία πώλησης του κρουαζιερόπλοιου m/v “Aegean Pearl” σε εταιρεία του εξωτερικού για το ποσό των 19,5 εκατομμυρίων Δολαρίων Αμερικής.

Η παράδοση του Aegean Pearl στους αγοραστές του θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2010, ενώ το πρόγραμμα κρουαζιέρων του θα εκτελείται από τις 21 Ιουνίου 2010 από άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, το “Calypso”.

πηγη marinews.gr

Link to comment
Share on other sites

Για αγοραστή δε γνωρίζουμε ακόμα... Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει γιατί ηλικιακά είναι γρήγορα για να πάει προς τας Ινδίας! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία στην ανακοίνωσή της δηλώνει πως η πώληση του πλοίου γίνεται στα πλαίσια της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου! Πώς γίνεται να αντικαθιστάς ένα πλοίο 17000 grt του '71 χωρητικότητας 1000 επιβατών με ένα άλλο - κατά πολύ μικρότερο σε μέγεθος - του '67 που έχει χωρητικότητα μόλις 600 άτομα ( και μεταξύ μας όχι και σε τόσο καλή κατάσταση ) και να μιλάς για ανανέωση;;;

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα αντικατασταθεί από άλλο πλοίο αργότερα και τότε θα δούμε αν όντως πρόκειται για ανανέωση.

Νομίζω ότι η χρήση του Calypso τώρα ως αντικαταστάτη είναι προσωρινή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Ο αγοραστής είναι η Mano Cruises και εννοείται οτι σε αυτή την τιμή δεν πάει με τίποτα για scrap.Τώρα αναφορικά με την ανακοίνωση της εταιρείας για ανανέωση του στόλου μπορεί να μην επιτυγχάνεται με αυτη΄την κίνηση αλλα το προσεχές μέλλον επιφυλάσει αρκετές ανακατατάξεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζουμε η εταιρεία να μας επιφυλάσσει κάποια ευχάριστη έκπληξη τότε...

Οι προορισμοί της MANO περιλαμβάνουν Κύπρο και Ελλάδα απ'όσο ξέρω, άρα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε αφού αν ακολουθήσει αυτά τα δρομολόγια θα το βλέπουμε αρκετά συχνά στα μέρη μας..!

Link to comment
Share on other sites

Χθες το απόγευμα το πλοίο στη Πάτμο είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Έσπασε ένας κάβος και υπάρχουν 2 σοβαρά τραυματίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ / ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Σήμερα στις 16:45, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Κ/Ζ "THE AEGEAN PEARL" Ν.Π. 11398, έσπασε ο πρυμναίος κάβος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 67χρονου ναυτικού πράκτορα, καθώς και μιας 56χρονης ξεναγού που ανέμενε στο λιμάνι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου.

Περισσότερα για το ατύχημα (και για πολλά άλλα...) εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Το νέο όνομα του πλοίου θα είναι RIO

Το νέο όνομα του πλοίου είναι RIO, εδώ και αρκετό πιά καιρό, και καλό θα ήταν να το περνάγαμε και στον τίτλο του topic ;) .

Να πούμε ότι πραγματοποιεί κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά και την Κύπρο. Χθες βρισκότανε στην Ρόδο ενώ σήμερα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Από τα οικονομικά αποτελέσματα της Louis για το Α΄ εξάμηνο βλέπουμε ότι το ποσό της πώλησης του The Aegean Pearl θα εισπραχτεί τμηματικά!!!

Τον Ιούνιο του 2010 το Συγκρότημα εκποίησε το κρουαζιερόπλοιο Aegean Pearl για το ποσό των €15.550 χιλιάδων (US$19.110 χιλιάδες). Από την εκποίηση πραγματοποιήθηκε λογιστική ζημία ύψους €212 χιλιάδων, η οποία χρεώθηκε στη συνοπτική ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων. Από το τίμημα πώλησης ποσό ύψους €2.007 χιλιάδων θα εισπραχθεί εντός 12 μηνών και περιλαμβάνεται στις εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις στα κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία, ενώ ποσό ύψους €12.445 χιλιάδων θα εισπραχθεί σε περίοδο μεταξύ 2 και 5 ετών και περιλαμβάνεται στις εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις στα μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...