Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εγκαίνια τηs γραμμήs έγιναν το Σάββατο 17 Μαίου 08.Παρουσία του Νομάρχη Σάμου,κ.Μανόλη Κάρλα,των 2 αντινομαρχών,του Δημάρχου Πυθαγορείου,των 2 αντιδημάρχων,του προέδρου και του αντιπροέρου του Επιμελητήριου Σάμου,Νομαρχιακών Συμβούλων και των αντίστοιχων του bodrum αρχών στιs 13.30 στον λιμένα Πυθαγορείου.Με μία σημαντική διαφορά:Δεν ήρθαν με cat ούτε με f/d όπωs είχαν δηλώσει πριν απο ένα μήνα στιs αντίστοιχεs εκδηλώσειs στην Αλικαρνασό.Ηρθαν με το Τ/Ρ-Ε/Γ asim captan γνωστό για την μικρή του ταχύτητα.Εγιναν ανταλλαγέs δώρων,γεύματα εργασίαs,ελληνική βραδυά με σουβλάκι -πίτα-γύρο και χορευτικά αι έφυγαν σήμερα το απόγευμα.Το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Σάββατο απο και πρό το bodrum, αλλά δεν είδα ενθουσιασμό απο τουs ντόπιουs πράkτορεs.

Eύχομαι να κάνω λάθοs και να πάει καλά η νέα γραμμή.Με αυτή την αναδουλειά που έχει πέσει δεν υπάρχουν περιθώρια για επιλογέs.Αλλά αυτά είναι ψι(η)λά γράμματα για ορισμένουs.

post-878-128326974407_thumb.jpg

post-878-128326974409_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ASIM K πέρασε και από την γραμμή Χίου - Τσεσμέ το 2005. Νεότευκτο τότε, δεν στέριωσε στην γραμμή και νομίζω οτι έφυγε πριν καν φύγει το καλοκαίρι. Πάντως σε τέτοιες γραμμές έχω την εντύπωση οτι κυβερνήσεις ανεβάζουν και κατεβάζουν οι τοπικοί πράκτορες και δεν έχουν μεγάλη σημασία οι ηλικίες και οι ταχύτητες.

Link to comment
Share on other sites

TO ASIM K πέρασε απο την Σάμο το 2004 νεότευκτο και έκανε την γραμμή απο την Τουρκία προς την Σάμο και θυμάμε ότι κυνηγήθηκε τόσο απο τους Τούρκους του Κουσάντασι που άντεξε μόνο για 2 μήνες. Πιο πολλόύς επιβάτες έπερνε ααπο την Σάμο παρά απο το Κουσάντασι. ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν θα γίνει το δρομολόγιο του Σαββάτου 31/5,l;λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος απο πλευράς Σάμου,αλλά πρόκειται να έλθουν τη Δευτέρα Τούρκοι επίσημοι στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στη Σάμο και τους Φούρνους.

Edited by ΜΥΚΗΝΑΙ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την παρθενική της ρότα πραγματοποίησε το Σάββατο η Τουρκική ακτοπλοϊκή εταιρεία Bodrum Express Lines μέσω της νέας σύνδεσης που προωθεί με τη χώρα μας, από τη γραμμή Yalikavak -Σάμος.

Το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής, που στόχο έχει σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας να δώσει μία ώθηση στις εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, μετέφερε τους πρώτους 35 επιβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Bodrum Express Lines τα τακτικά δρομολόγια θα αρχίσουν από την προσεχή εβδομάδα.

Πηγη: SeaNation.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 11 months later...

Σκεψεις για καταμαραν και καθημερινη συνδεση με το Seferihisar

Σημειώνεται ότι, ενόψει της λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Σεφερί- Χισάρ- Καρλόβασι, ξεκίνησαν επαφές Τούρκων επιχειρηματιών με επιχειρηματίες του νησιού, ενώ υπάρχει η πρόθεση από τουρκικής πλευράς να γίνεται καθημερινά το δρομολόγιο με σκάφος Καταμαράν. Η γραμμή αυτή θα συνδέει τη Σάμο, σε δύο ώρες περίπου με μία αγορά 5 εκατ. ανθρώπων -αυτή της Σμύρνης- και οι Σαμιώτες αναμένουν πολλά από αυτή την οικονομική σχέση.

http://www.era-aegean.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ SIGACIK (ΤΟΥΡΚΙΑ)-ΣΑΜΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με 200 Τούρκους επιβάτες κατέπλευσε στον λιμένα Βαθέος Σάμου, το Ε/Γ (τύπου cat) PRINCE OF GIRNE ( Πρίγκιπας της Κυρήνειας ) προερχόμενο από τον λιμένα του SIGACIK της πόλης του SEFERI-HISAR της Τουρκίας, εγκαινιάζοντας την πολυπόθητη γραμμή που θα ανοίξει την πύλη εξόδου με βάση τον ανωτέρω λιμένα ,της επαρχίας της Σμύρνης που αριθμεί περί τα 4 εκατομμύρια κατοίκους. Η προσέγγιση στον λιμένα Βαθέος έγινε ,επειδή δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική Υπουργική Απόφαση για τον χαρακτηρισμό και του λιμένα Καρλοβάσου ως πύλης εισόδου αλλοδαπών επισκεπτών, κάτι που αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία περί δρομολόγησης πλοίων, το Ε/Γ CAT/ PRINCE OF GIRNE για να μας ξανάρθει και να αρχίσει τακτικά δρομολόγια ,θα πρέπει να αλλάξει σημαία από St Vincent Grenadines σε Turkey flag ώστε να είναι σύννομη η δρομολόγηση.

Οι Τούρκοι επισκέπτες έφθασαν στις 13.30, διαδρομή που έγινε σε 50 λεπτά της ώρας και αναχώρησαν στις 18.45 μμ, έμειναν δε τόσο ενθουσιασμένοι από τα αξιοθέατα της πόλης που περιηγήθηκαν, ώστε στο τέλος το έριξαν στο shopping therapy απ ότι είδαμε.

Ας ελπίσουμε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στα τουριστικά δεδομένα της νήσου, με την προϋπόθεση όμως να υπάρξει και ανταπόκριση από Σάμο προς το SIGACIK . Ας μην ξεχνάτε ότι η απόσταση που χωρίζει το λιμάνι του SIGACIK από την πόλη της Σμύρνης είναι περίπου 50 χιλ. δηλαδή 1½ ώρα δρόμος με το πούλμαν. Ας δούμε λοιπόν την παρθενική προσέγγιση του cat στο λιμάνι μας και τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Vessel's Details-Χαρακτηριστικά πλοίου

Ship Type-Τύπος πλοίου: Passengers ship-Ε/Γ- catamaran

Year Built-Έτος κατασκευής: 1981-Mandal Νορβηγίας

Length x Breadth x Draft-Διαστάσεις: 30 mX 8 m X1.8m

Gross Tonnage-Χωρητικότητα : 288, Dead Weight: 30 t

Speed recorded (Max / Average)-Ταχύτητα μέγιστη-Μ.Ο : 28.9 ν.μ / 27.6 knots

Flag-Σημαία : St Vincent Grenadines [VC]

Call Sign-Διεθνές σήμα κλίσης : J8B3290

IMO: 7808047

MMSI: 375234000

Λιμένας Νηολόγησης: SIGACIK TURKEY

Ex Names-Προηγούμενα Ονόματα : GIMLEBAY -1985 POREC 1- 1996 RAINBOW-1997

ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

PRINCE OF TEOS (ex.prince of girne)

Αλλαξε όνομα (prince of teos) και σημαία(turkie) το ex.prince of girne και άρχισε δρομολόγια.

Απο χθές 22/6 και σήμερα 23/6 τα πρώτα επίσημα.Αναχωρεί στις 08.00 απο το SIGACIK φθάνει στις 09.00 στη Σάμο και επιστρέφει γύρω στις 19.00 περίπου.Θα είναι 3 την εβδομάδα στην αρχή μέχρι να το μάθει ο κόσμος και γίνουν περισσότερα.Ας ευχηθούμε καλά ταξίδια και καλή επιτυχία στη νέα γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τίτλοι τέλους τουλάχιστον για φέτος για το prins of teos αφού έχει να εμφανισθεί πάνω απο 1 μήνα.

Δεν υποστήριξαν τη γραμμή οι tour operators αφού δεν έπεσε η σχετική προμήθεια, τέλειωσε και η επιδότηση του

Επιμελητηρίου Σμύρνης και μείναμε με το πρωτόκολλο συνεργασίας (απο το 2009) στο χέρι.

Αντίθετα το αδιαχώρητο γίνεται στην άλλη γραμμή ΣΑΜΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΣΑΜΟΣ μετά τις 10 Αυγούστου.

Πρωτόκολλα καθημερινά γράφουν τα samos star-meander express & kusandasi express.Μέχρι και το sultan 1 επιστράτευσε

ο κ.Αbdulah για να καλύψει τη ζήτηση στις επιστροφές ,αφού συνοστίζονται στην αναχώρηση οι πρωινοί με τους επιβάτες

που ήρθαν για διακοπές με την γνωστή κόκκινη visa της Π.Β.Αιγαίου.

Κάτι είναι κι αυτό. Το ταμείο τον Οκτώβριο θα δείξει το πόσο + ή - είμαστε απο πέρσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά απο απουσία 18 και πλέον μηνών απο την γραμμή ΣΑΜΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ,αμέτρητες δικαστικές διαμάχες μεταξύ παλαιών και νέων πλοιοκτητών,αφίχθη εκ Θεσσαλονίκης όπου είχε ανέβει για δεξαμενισμό και επιθεώρηση το Ε/Γ-Τ/Ρ SAMOS STAR. Με νέο ιδιοκτήτη και νέα σινιάλα θα ξεκινήσει δρομολόγια για Κουσάντασι και μιά φορά την εβδομάδα Πάτμο.

Με δεδομένο την έναρξη ήδη των δρομολογίων του ομόσταυλου VENUS απο το Πυθαγόρειο,η γραμμή πλέον θεωρείται κορεσμένη.

Απο τη απέναντι όχθη έχει δρομολογηθεί ήδη το MEANDER EXRESS που θα ο 2πλώσει όταν ανεβεί η κίνηση το KUSANDASI EXPRESS.

(φωτό σύντομα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Μετά την νέα παράταση -προσωρινή πάλι για ένα χρόνο-που έδοσε το υπουργείο και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ1499Β/17/7/2015

και που χαρακτηρίζει τον λιμένα Καρλοβάσου ως πύλη ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ απο και προς το εξωτερικόν δρομολογήθηκε απο 01/09/ το Ε/Γ-Τ/Ρ SAMOS STAR

απο και προς το SIGACIK   της Τουρκίας.Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά-εκτός Τρίτης- 08.00 απο Καρλόβασι και Sigacik εάν διανυκτερεύει και 17.00 προς Καρλόβασι.

Η διαδρομή (26 ν.μ) καλύπτεται σε 2 ώρες περίπου.Η εταιρεία του πλοίου έχει ανοίξει δρομολόγια στο openseas.Για τιμές-ώρες  κλπ.επικοινωνία με τα τοπικά πρακτορεία.

Κάθε Τρίτη το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγιο για Κουσάντασι. και επιστροφή.

Για μία  ακόμη χρονιά να ευχηθούμε καλή επιτυχία γιατί τόσα χρόνια η κολώνια ξεθύμανε.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Φέτος το καλοκαίρι στη γραμμή Καρλόβασι – Sigacik ξεκίνησαν τα δρομολόγια με το πλοίο Dedetas 1 την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Τα δρομολόγια εκτελούνταν σε καθημερινή σχεδόν βάση, για όλη τη θερινή περίοδο. Από τις 23 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια εκτελούνται από το ταχύπλοο Nazli Jale που το καλοκαίρι ήταν στη γραμμή Μυτιλήνη Τουρκία.

 

Link to comment
Share on other sites

Για τον λόγο αυτό έχει πλεον κλείσει ο χώρος του λιμανιού, οπου τόσα χρόνια επιαναν τα πλοία της γραμμής. Οπότε πλεον το Ν. Μύκονος δένει σε άλλη θέση κοντα στο σημείο οπου ηταν παροπλισμένο το Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καθώς η τουριστική περίοδος τελειώνει, αναλύοντας τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις 3 πύλες εισόδου της Σάμου, όπως εξ αρχής είχε διαφανεί, προκύπτει μια πραγματικά εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων τουριστών που μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου είναι της τάξης του 68%. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το διπλασιασμό των επισκεπτών τον δύσκολο Ιούλιο καθώς και τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Νέο πλοίο με τουρκική σημαία θα συνδέσει φέτος το Σεφεριχισαν με το Καρλόβασι. Από έγκυρη πηγή πληροφορούμαστε πως το πλοίο είναι χωρητικότητας 450 επιβατών, ενώ το πρώτο ταξίδι από Σμύρνη για Καρλόβασι θα γίνει χωρίς εισιτήριο, στοχεύοντας στην γνωριμία των Τούρκων με το νησί μας. Επίσης πληροφορούμαστε ότι το πλοίο αυτό θα έχει δύο καταστρώματα και όχι τρία όπως το προηγούμενο. Αυτό σημαίνει ότι το νέο πλοίο θα είναι καλοτάξιδο καθώς το περσινό λόγω ύψους αντιμετώπιζε προβλήματα από ισχυρούς ανέμους. Τέλος το καταμαράν που βοήθησε πολύ πέρυσι τη γραμμή αυτή, θα εκτελεί άλλο δρομολόγιο, για αυτό και οι διοργανωτές προτίμησαν το πλοίο που προαναφέραμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Με προβλήματα η πρώτη προσέγγιση του τουρκικού πλοιαρίου στη γραμμή Sigacik – Καρλόβασι

Quote

Έτσι στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής σεζόν για την ακτοπλοϊκή γραμμή Sigacik – Καρλόβασι, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν είχαν υπογράψει την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας της, δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί στο ΦΕΚ και οι 160 τουρίστες αφίχθησαν στο λιμάνι της Σάμου. Μεταφέρθηκαν δε με λεωφορεία στο Καρλόβασι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο που βρέθηκε στην άφιξη στο λιμάνι της Σάμου, αλλά και από την Ομάδα Παρέμβασης Καρλοβάσου, το Τουρκικό πλοίο (DEDETAS 2) θα πραγματοποιήσει τέσσερα δρομολόγια από Παρασκευή (20/04) έως και τη Δευτέρα (23/04) μεταφέροντας περίπου 1.200 άτομα, που αποτελεί μια καλή οικονομική ένεση στον τουρισμό της περιοχής και όχι μόνο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχουν πέσει οι υπογραφές από όλα τα Υπουργεία και αναμένεται ακόμα και σήμερα η απόφαση να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Tο δρομολόγιο του Σαββάτου αφιχθεί κανονικά στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

 

Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενα τα προβλήματα, αφου έχουν δημιουργηθεί 4 πύλες εισόδου στο νησί (Πυθαγόρειο, Αεροδρόμιο, Βαθύ και τώρα το Καρλόβασι). Το ζήτημα ομως είναι οτι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό π.χ. τελωνείο για να πηγαίνουν παντού ! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...