Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στην αγορά πλοίου θα προχωρήσει και ο δήμος της Τήλου μέσω της εταιρείας « Δωδεκάνησος 21ος Αιώνας».

Πηγή: ΠΡΟΟΔΟΣ
 

Στην αγορά πλοίου θα προχωρήσει και ο δήμος της Τήλου μέσω της εταιρείας « Δωδεκάνησος 21ος Αιώνας». Θα πρόκειται για ένα πλοίο σύγχρονο που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων της. Ακόμη ο δήμαρχος της Τήλου θα καταθέσει και πρόταση ως μέλος του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων για τη βελτίωση των συγκοινωνιών αλλά και για τη μείωση του κόστους γεγονός που όπως είπε θα συμβάλει στο να κοστίζει το εισιτήριο στα νησιά 10 με 15 ευρώ.

Μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τα δρομολόγιά του και το πλοίο Sea Star της Τήλου.



Καλά εδώ δε μπορούν να συντηρηθούν με το ένα βαπόρι που έχουνε (το Sea Star), θέλουν να αγοράσουν και άλλο :confused::eek:

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Προτείνεται η απαλλαγή του δημάρχου Τήλου

Πηγη: Δημοκρατική

Την απαλλαγή του δημάρχου Τήλου κ. Τ. Αλιφέρη και του Αντιδημάρχου κ. Κ. Σακελλάρη από τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου κατ εξακολούθηση με συνολικό όφελος άνω των 150.000 ευρώ και της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος πρότεινε με πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση που εισήγαγε χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Κ. Παρασκευαΐδης.

Σύμφωνα με το πόρισμα το έτος 2004 εκδόθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Tήλου και εξοφλήθηκαν από τη Δ.O.Y. Pόδου στη φερόμενη ως δικαιούχο ναυτική εταιρεία THΛOΣ 21ος AIΩNAΣ τα Xρηματικά εντάλματα πληρωμής αριθ. 7, 54, 102, 244, 243, 268, 302, 332, 352, 498 με το συνολικό ποσό των 672.300,00 ευρώ, για δήθεν μεταφορές του Δήμου Tήλου με το πλοίο SEA STAR, ποσό υπερβολικά μεγάλο, αφού είναι μεγαλύτερο των συνολικώς εισπραχθέντων, στο ίδιο χρονικό διάστημα, τακτικών εσόδων του Δήμου. Oι πληρωμές αυτές κρίνονται από τον έλεγχο ως ανοίκειες και ως εκ τούτου αποτελούν ισόποσο έλλειμμα της διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Τηλίων κ. Αλιφέρης υπεραμύνεται της νομιμότητας των δαπανών αλλά και της πολιτικής που ακολούθησε η δημοτική αρχή για την εξυπηρέτηση των δημοτών της και την άρση της απομόνωσης του νησιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δικαίωση Αλιφέρη

Tο Συμβούλιο Eφετών Δωδεκανήσου απάλλαξε με το υπΆ αριθμόν 16/2009 βούλευμά του τον δήμαρχο της Tήλου, Aναστάσιο Aλιφέρη των κατηγοριών της απιστίας σε βάρος του δημοσίου κατΆ εξακολούθηση, της υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Όλο το άρθρο εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Sea Star ανήκε και θα ανήκει στην Τήλο

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Με γραπτή δήλωσή του, από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται, ο δήμαρχος Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης πληροφορεί τους Τηλιακούς «και όσους αγαπούν τις ωραίες προσπάθειες των μικρών νησιών να επιβιώσουν, να μην ανησυχούν», μετά την απόφαση κατάσχεσης του πλοίου για χρέη προς την ΕΚΟ.

Την αναστολή κατασχέσεως του πλοίου Sea Star της ναυτιλιακής εταιρείας "Τήλος 21ος Αιώνας Ναυτική Εταιρεία" επέτρεψε χθες η εταιρεία ΕΚΟ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πετρελαιοειδών υπό τον όρο της ολοσχερούς εξόφλησης του χρέους ύψους 135.967,08 ευρώ που αφορά οφειλές σε καύσιμα αλλά και δικαστικά έξοδα μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2009.

Η ΕΚΟ δέχτηκε συγκεκριμένα να διακανονίσει την καταβολή των οφειλομένων με την ναυτιλιακή της Τήλου επιτρέποντας της ταυτόχρονα να εκτελεί τους προγραμματισμένους της πλόες στις γραμμές Ρόδου - Τήλου και Σύμης.

Σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνηθέντων το πλοίο θα εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό ενώπιον της συμβολαιογράφου κ Μαρίας Καρποδίνη - Καντιδενού την 14η Οκτωβρίου 2009 και ώρα 16.00.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Χρηματική αποζημίωση στον δήμαρχο Τηλίων

Πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 12.000 ευρώ διατάσσονται με την υπ' αρίθμ. 10/2009 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, που εκδόθηκε χθες, να καταβάλουν εις ολόκληρο στον Δήμαρχο Τήλου κ Τ. Αλιφέρη τα μέλη της αντιπολίτευσης κ.κ. Xρ. Γιαννουράκης, Δ. Xριστοφής, I. Xατζηφούντας, Aντ. Kαμμάς, N. Γαϊτάνης, Aντ. Mαγκαφάς, M. Γαϊτάνης και Xρ. Γιάζος αφού κρίθηκε ότι τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που εξέτασε τις εφέσεις των ανωτέρω αλλά και την έφεση του Δημάρχου έκρινε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να διατηρήσει την πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κρίνοντας ουσία ότι τον καταμήνυσαν ψευδώς.

Οι ανωτέρω κάτοικοι Tήλου κατέθεσαν την 10η Σεπτεμβρίου 2002 ενώπιον του Eισαγγελέα Eφετών Δωδεκανήσου μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Tήλου με την οποία ζητούσαν την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την διαχείριση της ναυτιλιακής εταιρείας, Tήλος «21ος Aιώνας» την περίοδο των ετών 1999-2002 .

Με την αναφορά τους αυτή είχαν υποστηρίζει ότι ο κ Αλιφέρης εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του δήμου ως μεγαλομετόχου της ναυτικής εταιρείας προέβη σε διασπάθιση των επιχορηγήσεων του Yπουργείου Eσωτερικών. Υποστήριξαν παραπέρα ότι "εκμεταλλευόμενος" τον ενθουσιασμό των κατοίκων μετέτρεψε την ναυτική εταιρία σε μέσο πορισμού προσωπικών του ωφελειών και ατασθαλιών και συγκεκριμένα ότι διορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Tήλου, έμμισθος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, αρνούμενος να αποδίδει το μισθό αυτό στον Δήμο Tήλου, ιδιοποιούμενος από τον Aύγουστο του 1999 τα χρήματα του μισθού ενώ έπρεπε ή να μην λαμβάνει καθόλου μισθό από την εταιρία... ή να τον λαμβάνει και να τον αποδίδει στα ταμεία του Δήμου Tήλου.

Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι ο Δήμαρχος Tήλου κ. Aλιφέρης έπεισε μέλη του Δ.Σ. της Nαυτικής Eταιρίας «Tήλος 21ος Aιώνας N.E.» να ψηφίσουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και εν συνεχεία παράνομα αντί να διαθέσει όλες τις μετοχές της ως άνω αύξησης ελεύθερα, μια και δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα προτίμησης οι ήδη υπάρχοντες μέτοχοι, διέθεσε μόνο το 7% αυτών και το υπόλοιπο των μετοχών της αύξησης κεφαλαίου το διέθεσε παρανόμως και δεσμευτικά στην εταιρία «Kυριακούλης Mεσογειακαί Kρουαζιέραι A.E.».

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...

Μεγαλη απωλεια,πηγε στο νησι ως αγροτικος ιατρος και κατεληξε μετα απο καποια χρονια δημαρχος.Ιδρυσε την εταιρεια 21ος αιωνας Τηλος και αγορασε το ταχυπλοο Sea Star.Ανεδειξε την Τηλο με διαφορους τροπους.Ηταν πολυ νεος και απορω με τον ξαφνικο θανατο του!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια δεν κοιτάει ηλικία. Τον πρωτογνώρισα εδώ και περίπου 30 χρόνια, ως αγροτικό γιατρό ακόμα. Καταγόταν από την Πελοπόννησο, αλλά τελικά ρίζωσε στο νησί. Παρ' όλες τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κανένας για ορισμένες του ενέργειες, ως δημάρχος...είναι αναμφισβήτητο ότι σε αυτά τα χρόνια πήρε το νησί από τον "μεσαίωνα" και το έφερε στον 21ο αιώνα. Σίγουρα θα τον θυμούνται για πάντα στη Τήλο, με τα όποια λάθη που μπορεί να έκανε.

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτά που μου είχαν μεταφέρει σχεδόν 35 χρόνια πριν είναι ορθά, ο μακαρίτης ήταν αδελφός της ηθοποιού Μ. Αλιφέρη και ενός πασίγνωστου φροντιστή-μαθηματικού της δεκαετίας τιου 1970. Ο αποθανών δεδικαίωται, αλλά αν επιθυμούσε κάποιος να κάνει μία μίνι προσωπογραφία του αλύγιστου (και ασυλλόγιστου) άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της εποχής 1990-2010, που μοίραζε λεφτά που (δεν) υπήρχαν, θα έβαζε μιά φωτογραφία του Τ. Αλιφέρη-ο οποίος σημειωτέον κατήγετο από την Λακωνία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 7 months later...

Οικονομικά προβλήματα φαίνεται να έχει η εταιρεία, και δεν μπορεί να ξεκινήσει το πλοίο της μετά την ακινησία του. Γι'αυτό υπεγράφη η αντικατάσταση του sea star από το ΕΓ/ΔΡ Φαίδων, για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
 Έχοντας υπόψη :
 
...7. Το από 2/5/2014 αίτηµα της Ναυτικής Εταιρίας «ΤΗΛΟΣ 21Ος ΑΙΩΝ» για αντικατάσταση του πλοίου της Ε/Γ-∆/Ρ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10728 από το Ε/Γ-∆/Ρ  «ΦΑΙ∆ΩΝ Ν.Ρ. 278 σε ένα (1) επιδοτούµενο δροµολόγιο εβδοµαδιαίως, κάθε Τετάρτη, λόγω οικονοµικής αδυναµίας για επανεκκίνηση του µετά την λήξη της  ακινησίας του στις 18/4/2014. 
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνεχίζονται τα οικονομικά προβλήματα, γι'αυτό για τον Ιούνη το sea star θα αντικαθίσταται από το Δωδεκάνησος Εξπρές (για 2 δρομολόγια την εβδομάδα).

 

...
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε 
 
 1. Την αντικατάσταση του Ε/Γ-∆/Ρ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10728 από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ∆Ω∆ΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ Ν.Ρ. 38 από 3/6/2014 έως και 30/6/2014 για την εκτέλεση δύο (2) δροµολογίων την εβδοµάδα ΤΗΛΟΣ-ΣΥΜΗ ΡΟ∆ΟΣ και επιστροφή , µε επιδοτούµενο το τµήµα ΤΗΛΟΣ-ΣΥΜΗ και επιστροφή, έναντι αναλογικού µισθώµατος δύο χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα Ευρώ και τριάντα δύο λεπτών ( 2.560,32 ) σε σχέση µε το ολικό µίσθωµα ανά δροµολόγιο ΤΗΛΟΣ-ΡΟ∆ΟΣ και επιστροφή, που ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα Ευρώ και πενήντα δύο λεπτών (4.480,52 ) 
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Ενδιαφέρουσα η θέση που παίρνει το υπουργείο για την αιτιολόγηση της αντικατάστασης του ΣΗ ΣΤΑΡ από το Παναγία Σπηλιανή, για 2-3 δρομολόγια. Λάστιχο την έκαναν τη σύμβαση.

 

1. Έχοντας υπ’ όψιν:

...

ιγ) Το γεγονός ότι πρόκειται για Ν.Ε. επιδοτούμενη από ΝΠΔΔ (Δήμος Τήλου) και επομένως συντρέχουν σπουδαίοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιωτικότητας για την άμεση εκτέλεση δρομολογίων ανάμεσα στις νήσους Τήλος και Ρόδος

ιδ) Το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Τήλος 21ος αιώνας Ν.Ε. κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αντικατάσταση του Ε/Γ-Δ/Ρ ΣΗ ΣΤΑΡ Ν.Π. 10728, ενώ από τα μέχρι σήμερα τεθέντα υπόψιν μας στοιχεία δεν προέκυψε υπαίτια υπερημερία στην εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων.

...

2. Eπειδή με την υπ’ αριθμ.43/08 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας , όπως παρατάθηκε με τις υπ’ αριθμ.ΔΜ/Φ 231.09/8229/12-10-2010 και υπ’ αριθμ.ΔΜ/Φ 231.09/6625/30-08-2012 αποφάσεις ΓΓΑΝΠ/ ΔΜΦ/Τμήμα Άγονων Γραμμών και ισχύει, στην Ν.Ε Τήλος 21ος αιώνας ανατίθεται η εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΤΗΛΟΣ – ΡΟΔΟΣ, χωρίς περαιτέρω καθορισμό των λιμένων αναχώρησης και προορισμού.

...

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1.Εγκρίνεται η αντικατάσταση του Ε/Γ-Δ/Ρ ΣΗ ΣΤΑΡ Ν.Π.10728 από το Ε/Γ-Δ/Ρ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ Ν.Π.10556 και η εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή «ΤΗΛΟΣ – ΣΚΑΛΑ ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΡΟΔΟΥ» και επιστροφή, για την Κυριακή 23/08/2015, Τετάρτη 26/08/2015 και Κυριακή 30/08/2015 της υπό στοιχείο (ε) συμβάσεως της παρούσας υπό την προϋπόθεση έγκαιρης και ευρείας ενημέρωσης επιβατικού κοινού με μέριμνα και ευθύνη πλοιοκτήτριας εταιρείας καθώς και ανάληψης υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις διατάξεις του υπό στοιχείου (β) νόμου της παρούσας.

 

Btw, μάλλον Τήλος 21ος αιώνας θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του topic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...