Jump to content
Shipfriends

Golden Prince (IMO 7323449)


Recommended Posts

  • 1 month later...

Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ των ιδιοκτητών του επιβατηγού "Golden Prince" έφεραν, όπως φαίνεται, την απαγόρευση του απόπλου από τις 6 Ιουλίου καθώς κατατέθηκε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης εκ μέρους, προφανώς, ενός εκ των ιδιοκτητών.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο- Σαντορίνη και το αντίστροφο και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία από το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπως ανέφερε μιλώντας στο "Ράδιο Κρήτη" ο λιμενάρχης, έχει ενημερωθεί σχετικά ο Εισαγγελέας κ. Μαρκάκης και όλοι είναι εν αναμονή των εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μία μικρή "αχτίδα" φωτός για την άρση της διαδικασίας κατάσχεσης ώστε το πλοίο να συνεχίσει κανονικά και πάλι τα δρομολόγια τα οποία καλύπτονται, σε κάθε περίπτωση, από τα ταχύπλοα της γραμμής

πηγη cretalive.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To Golden Prince είναι δεμένο ανατολικά της προβλήτας V στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω κατάσχεσης από τις αρχές Ιουλίου. Το βραδυ υπάρχουν λίγα φώτα στο πλοίο, από παροχή ρεύματος από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Καποια ενδιαφερον αρθρο για τη κατασχεση του πλοιου, τις συνθηκες διαβιωσης των ναυτικων του πλοιου αλλα και τη λυση που εδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας απέστειλε αιτήσεις στον Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου τις οποίες θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μέλη του πληρώματος που δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες προκειμένου να εξεταστεί η ένταξή τους σε ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει την κάλυψη των εξόδων και των μισθών του πληρώματος από τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΝΑΤ).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Golden Prince (IMO 7323449)

(1973, ex-Απόλλων, Minoan Prince, Sun Flower 7, Wakashio Maru)

Τι γίνεται αλήθεια το πλοίο, υπάρχει κάτι το νεώτερο, εξακολουθεί να βρίσκεται δεμένο και κατασχεμένο στο Ηράκλειο ???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Στην ιδια θεση ειναι ακομα στο Ηρακλειο με εμφανη διαφορα ομως στην εξωτερικη του εμφανιση.Το πλοιο δειχνει σαν να εχει ξεβαψει και μονο στην πλωρη κραταει ακομα το αρχικο του χρωμα.Πραγματικα τεραστια διαφορα μεσα σε ενα χρωμα και λογικα αυτο ειναι λογω της ποιοτητας μπογιας

Παρακατω βλεπουμε και δυπ ενδεικτικες φωτογραφιες

gallery_1819_360_358158.jpg

gallery_1819_360_383099.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το πλοιο εξακολουθει να ειναι στο ιδιο ακριβως σημειο και στην ιδια ακριβως κατασταση.Φωτο δεν βαζω μιας και ειναι ακριβως ιδιες με τις περσινες

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ετυχε πριν μερικες μερες να δω το πλοιο απο κοντα μετα απο καιρο.Ειναι σε τραγικη κατασταση.Καμια ωρα θα''βυθιστει''μεσα στο λιμανι και δεν θα καταλαβει κανεις τιποτα..

Link to comment
Share on other sites

Μπα, οι φωτογραφίες την εξωραϊζουν την κατάσταση. Αν το πλησιάσετε περισσότερο (δηλαδή στην στροφή από/προς Νέα Αλικαρνασσό, στην μικρή ανηφόρα)εικόνα ανάλογη με αυτήν (http://www.shipfriends.gr/forum/gallery/image/46386-samothraki-laid-up/) θα δείτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Προχθές λογικά έγινε ο πλειστηριασμός ,ωστε να απομακρυνθεί το πλοίο με το νόμο περι ναυαγίων απο το Ηράκλειο...Με τιμή εκκίνησης γύρω στα 600 χιλιάρικα ευρώ...λογικά κάποιος θα το χτύπησε σε κανένα το πολύ 100αρικο παραπάνω...εφοσον έγινε..

Αν και πιθανότατα θα έγινε ,γιατι ήξερα πως θα έχει σχετικά αθρώα συμμετοχή...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Εγινε η εκποιηση του πλοιου απο το Λιμένα Ηρακλείου, που ανακηρύξε ανάδοχο πλειοδότη την εταιρία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» αντί του ποσού των 491.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Εδω υπαρχει το πληρες πρακτικο της αποφασης

Link to comment
Share on other sites

Και που το πηρε...δε ξερει τι να το κανει...για αυτο και εχει κατσει κατω...και δεν το εχει φερει στα μερη του που εχει χωρο...εχει δουλεια το πλοιο για να παει για σκραπ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν προκειται καποιος να συμμετειχε στο διαγωνισμο για να απομακρυνει το πλοιο και να μην ξερει τι πρεπει να κανει!! Ας υπογραφει η σχετικη συμβαση για την απομακρυνση του πλοιου (μεταξυ οργανισμου λιμενος και της Χρηστος ΝΕ) και μετα να εισαι σιγουρος οτι θα απομακρυνθει το πλοιο απο το Ηρακλειο ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αν, λέω ΑΝ, μου τα μετέφεραν σωστά, έχει έρθει η ώρα που το πλοίο θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Και λέω αν διότι στην Aliaga περιμένουν τις επόμενες μέρες κάποιο επιβατηγό από Ελλάδα με συνθετικό στο όνομα τη λέξη "GOLDEN".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...