Jump to content
Shipfriends

Queen Anna Maria (IMO 5103924)


Recommended Posts

Εγώ δεν έχω λόγια όποιος θέλει ας σχολιάσει :(

Industry sources report the 1956-built SS THE TOPAZ has been sold for scrap. The venerable liner will finish her current Peace Boat voyage on April 28 at Yokohama and proceed from there to an undetermined Indian shipbreaking yard.

Πηγή maritime matters.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Για όνομα του Θεού κατ'ευθείαν για το διαλυτήριο ?. Τόσο πολύ καιροφυλακτούσαν με το που θα τελειώσει η ναύλωση κατ'ευθείαν στο θάνατο ?.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά μετα την οπως φαίνεται αποτυχημένη προσπάθεια που κάναμε για να σώσουμε το Γεωργιος μήπως θα θέλατε να κανουμε μια εκστρατεία για να πείσουμε το ΥΕΝ να σώσει το ιστορικό βαπόρι που μαζί με το Ολύμπια δόξασαν την Ελληνική σημαία και την Ελληνική κρουαζιέρα?Το ξέρω οτι είναι καπως εξωπραγματικό αλλα πριν καποια χρονια είαχα ακουσει οτι το Ολύμπια προοριζόταν για μουσείο?Τωρα που το πλοίο βρισκεται συμφωνα με τις τελευταιες πληροφορίες στη Σιγκαπούρη οπου και περιμένει το μέλλον του?Λοιπον τι θα λέγατε να προσπαθήσουμε??

Link to comment
Share on other sites

Το βαπόρι αδειάστηκε στη Γιοκοχάμα και περιμένει το μέλλον του στην Σιγκαπούρη.Αφού βλέπω οτι υπάρχει το ενδιαφέρον για να προσπαθήσουμε περιμένω και τα ''μεγάλα'' κεφάλια του site μας να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

Link to comment
Share on other sites

Φρέσκα νέα από το maritimematters.com

April 30: The 1956-built SS THE TOPAZ (ex EMPRESS OF BRITAIN, QUEEN ANNA MARIA, CARNIVALE, FIESTA MARINA, OLYMPIC) departed her lay up in Yokohama bound for Singapore and an uncertain future. Rumours of her scrapping were accompanied but still others of future preservation. TOPAZ will be replaced in Peace Boat service by 1970-built CLIPPER PACIFIC, (ex SONG OF NORWAY).

Όσο για την πρόταση σου Captain Argy, θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με ενα ιστορικό βαπόρι, από τα τελευταία κλασικά υπερωκεάνεια που απομένουν.

Μιας και είναι το τελευταίο δείγμα από το στόλο της κάποτε σπουδαίας Canadia Pacific θα περίμενα κάποιο φορέα του Καναδα να έχει ευαισθητοποιηθεί.

Επειδή η προσπάθεια να έρθει το 2010 πίσω το ΟΛΥΜΠΙΑ δεν είναι καθόλου σίγουρη θα πρότεινα να εστιάσουμε τις όποιες προσπάθειες σε εκείνο. Στο κάτω κάτω μια σοβαρή προσπάθεια διατήρησης ενός καραβιού δεν μπορεί να αρχίζει καθε φορά στο παρά πέντε, απλά γιατί δεν πρόκειται να πετύχει.

Δείτε το παράδειγμα των Σουηδών που θέλουν να αποκτήσουν το 2010 το νυν Mona Lisa και έχουν ήδη ετοιμάσει το πλάνο τους.

Link to comment
Share on other sites

Οχι μονο ιστορικο παιδια αλλα εχουμε να κανουμε με ενα απο τα πιο γερα κρουαζιεροπλοια που εχουν ταξιδεψει για την Ελλαδα.Απιστευτα καλοταξιδο πλοιο,θυμαμαι σε ενα ταξιδι του που ημουν μεσα ενα 10ρι στο Αιγαιο και το καραβι δεν καταλαβαινε τπτ,οι πισινες του ηταν γεματες και ο κοσμος περπατουσε σαν να μην τρεχει τπτ.Ειναι ενα φανταστικο πλοιο που εχει στιγματισει την Ελληνικη κρουαζιερα επι Ποταμιανου και παλαιοτερα ως Αννα Μαρια με την παρουσια του.Κριμα να παει ετσι.Θα ηταν φανταστικο να διατηρουνταν παντως οι δυο αδερφες(Ολυμπια,ΑνναΜαρια) διπλα διπλα και ο κοσμος να ειχε προσβασει να τις θαυμασει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

το maritime matters αναφερει οτι απεπλευσε απο σιγκαπουρη προς ανατολας. απετυχε και μια τελευταια προσπαθεια για να ναυλωθει

THE TOPAZ Exits

June 9: SS THE TOPAZ (ex EMPRESS OF BRITAIN, QUEEN ANNA MARIA, CARNIVALE, FIESTA MARINA, OLYMPIC) departed the Eastern anchorage at Singapore on June 7th headed in an easterly direction. Kyma Ship Management removed her from the scrap market list to show her in Singapore from May 18 in the hopes of finding a last-minute charter. However, recent news has her sold for scarp at US12 m

εδω στη ραδα της σιγκαπουρης:

topaz20080517jb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Δυστυχώς .........πολύ ασήμαντη λέξη για το παρακάτω......http://www.midshipcentury.com/index.html

O πατέρας μου πέρασε 11 χρονια από τη ζωή του πάνω σε αυτό το αριστούργημα! Ήταν το πρώτο πλοίο που ανέβηκα στη ζωή μου σε ηλικία 2 ετών.....Καλά ταξίδια βασίλισσα....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αυτο που εχει μεινει μονο με βαπορι δεν μοιαζει:(

Και επειδη τελευταια μονο τα ασχημα βλεπουμε απο το ιστορικο βαπορι ας το δουμε σε μια φωτο το 2005 τοτε που στο προγραμμα του ηταν και ο Πειραιας

Και επειδη το maritimematters δεν εχει μονο φωτο απο το διαλυτηριο ας το δουμε σε εσωτερικες και οχι μονο φωτο απο ολη τη καριερα του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...