Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δε θυμάμαι ποιά ήταν η τελευταία φορά. Σίγουρα όμως έχει και γιώτ εκεί ακόμη οπότε δε νομίζω να δούμε κάτι τέτοιο. Κι εγώ σου λέω άντε και του έδιναν θέση εκεί, ποιός θα πάει να το βάλει νυχτιάτικα με κανένα 7άρι? Το know-how για το παλιό της Μυκόνου έχει χαθεί σιγά-σιγά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 5/2/2017 at 12:53 AM, margaritis24 said:

 Καθιζιση εχει παθει η θεση 5β κ δεν χρησιμοποιειται.κ  σε καποια fender εχουν φυγει τα λαστιχα με αποτελεσμα να ειναι μονο σιδερο κ να μην μπορει να ακουμπησουν τα πλοια

 

On 9/20/2017 at 4:30 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Αφού ανέφερε ο Nick The Greek κάποια προβλήματα στις προβλήτες του νέου λιμανιού της Μυκόνου, μπορούμε να δούμε τη θέση 5Α που είναι κλειστή για τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία αλλά χρησιμοποιείται για μικρά κρουαζιερόπλοια. Καθώς και τη θέση Νο: 7 που έχει φύγει ένα κομμάτι πάνω από τη τρύπα που έχουν για να σπάνε τα απόνερα των πλοίων. Αλλά και στις υπόλοιπες προβλήτες Νο: 1-2-3-4 από το σκάψιμο των καταπελτών έχουν φάνει και αλλού έχουν βγει τα σίδερα από το μπετόν.

 

On 9/22/2018 at 3:49 PM, Nick the Greek said:

Για την κατάσταση του νέου λιμανιού της Μυκόνου τα έχουμε πεί και παραπάνω, σε σχέση με πέρυσι δεν έχει μπεί ούτε μια μυστριά τσιμέντο κυριολεκτικά. Αυτό που έχει αλλάξει είναι φυσικά το ότι η χρήση και ταλαιπωρία ενός ακόμη χρόνου έχουν περάσει πάνω από το λιμάνι. Η θέση 7 έχει γίνει χειρότερη, η θέση 5Β παραμένει σε εγκατάλειψη, ελάχιστα fenders έχουν μείνει στη θέση τους κι αυτά σκουριασμένα, εγκατάλειψη και απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης, παντού. Σε αυτά να προστεθεί και το γεγονός πως έχει καταρρεύσει και ένα κομμάτι από τον δυτικό κυματοθραύστη στο παλιό λιμάνι, εκεί που φεύουν για Δηλιανά για όσους έχουν την εικόνα στο μυαλό τους.

Όσοι πεπλανημένοι εξ΄ υμών όμως πιστεύετε πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου παραμένει απών, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Κι αυτό γιατί ένα τσιμέντωμα στην προβλήτα και κάτι fenders δεν είναι μεγάλες δουλειές. Αυτό όμως είναι.

Όσο για το κομμάτι της ασφάλειας των πλοίων, δε @#$#%#, άμα γίνει και κανένα ατύχημα θα συλλάβουμε τον πλοίαρχο και καθαρίσαμε.

 

On 7/23/2019 at 12:45 PM, gtogias said:

Τις κατεστραμμένες θέσεις πρόσδεσης δεν θα τις φτιάξουν? Μόνο προσκρουστήρες θα αλλάξουν? Κοστίζουν τόσα πολλά για ένα λιμάνι?

 

On 3/7/2020 at 3:35 PM, Nick the Greek said:

Όποτε ξεκινώ να γράψω κάτι για το λιμάνι της Μυκόνου, αισθάνομαι σαν τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης:rolleyes:. Αυτούς που κατεβαίνανε απ' τα βουνά μια φορά το χρόνο στην πόλη και τη λέγανε χοντρά στους Ισραηλίτες γιατί είχανε κάνει το μαγαζί σαν το maison de tolerance της Καλλέργαινας. Κι οι Ισραηλίτες τους έγραφαν τους προφήτες εκεί που δεν πιάνει μελάνι, εκτός από λίγους ευσεβείς. Και γιατί βέβαια να μη με γράψουν στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου? Μήπως και να καταρρεύσουν οι προβλήτες, θα έχει κανείς καμία επίπτωση? Μήπως αν γίνει κανένα ατύχημα λόγω της ελλείψεως προσκρουστήρων, θα τα ακούσει κανείς εκτός από τον πλοίαρχο?

 

Πάμε λοιπόν εν πρώτοις να δούμε την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων. Σε σχετικά καλή κατάσταση την λές, δεν έχει άλλωστε τη χρήση της προβλήτας των ferries. Μπορείτε να δείτε συγκριτικά τη θέση 1 των ferries και το μαύρο χάλι στο οποίο βρίσκεται. Και φυσικά για τους παρατηρητικούς έχει και yokohama fenders(είναι οι προσκρουστήρες που πρώτη δημιούργησε η εταιρεία ελαστικών Yokohama), τέλος πάντων ένα κρουαζιερόπλοιο δένει εκεί ασφαλώς. Από την άλλη, και στη θέση 1 όμως που είδατε στην προηγούμενη φωτογραφία, αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις για τα ferries που μπορείτε να δείτε εδώ, βλέπουμε μια κατάσταση εγκατάλειψης. 

 

Τα fenders που υπήρχαν εκεί είτε λείπουν εντελώς, είτε όσα έχουν απομείνει(θέσεις 4 και 5) είναι σε άθλια κατάσταση. Στα κρηπιδώματα φαίνοντα πια τα σίδερα, υπάρχουν αυτοσχέδια τσιμεντένια μπαλώματα, κάτι παρατημένα λάστιχα ΙΧ αυτοκινήτου που υποπτεύομαι πως θα γίνουν αυτοσχέδιο fender κάποια στιγμή, γενικά μια εικόνα σήψης και παρακμής. Και αν μιλάμε για λιμάνι που εισπράττει λιμανιάτικα κάθε χρόνο. Αυτά όμως πάνε σε πιο προσοδοφόρα έργα όπως τα άχρηστα κτίρια που έχτισαν. Να πάνε να αναπαραχθούν τα πλοία.  

 

Και πάμε στο ετήσιο χεστήριο του γραφικού υπογράφοντος πρός το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για τα χάλια του λιμανιού ενός εκ των πιο γνωστών προορισμών διακοπών, παγκοσμίως. Η μάλλον ας αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν. Οι θέσεις 5 και 5Β η οποία παραμένει σε κατάσταση σήψης εδώ και χρόνια, απλά έχουμε περιφράξει το χώρο. Εδώ το μπαστούνι με μια γενικότερη άποψη, κάμποσα fenders λειπουν ενώ τα υφιστάμενα είναι διαφορετικού τύπου. Εδώ η θέση της πλαγιοπρυμνοδέτησης που θυμίζει προβλήτα στο Καράτσι του Πακιστάν. Και τέλος όλη η κυρίως προβλήτα που δένουν τα φέρρυ, σε πλήρη εγκατάλειψη, σαν αρχοντικό σπίτι για το οποίο μαλώνουν οι κληρονόμοι του μακαρίτη:rolleyes:.

 

Αυτοί που ξέρουν πάνω στο νησί και πάνω στα πλοία, λένε πως η κατάσταση είναι απείρως χειρότερη απ΄ ότι φαίνεται εξωτερικά μια και η προβλήτα έχει υποστεί εκτεταμμένη υποσκαφή σαν αποτέλεσμα της πολυετούς εγκατάλειψης και διαχρονικού καθαρισμού της μύτης των εγκληματικά ανευθύνως υπευθύνων για τη συντήρηση του λιμανιού(με λένε Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου). Και φοβούνται πως μπορεί να έχουμε ακόμη και ατυχήματα κατά τη διαδικασία φορτο-εκφόρτωσης των πλοίων. Αλλά δε βαριέσαι, μήπως θα ζητηθούν ποτέ ευθύνες από κανέναν στην Κολομβία της Ελλάδας? Εμείς τα λέμε και τα φωνάζουμε χρόνια πάντως, μετά αν έχουμε κανένα συμβάν, θα φταίει το ότι είμαι εγώ γκαντέμης:D.

 

Εννοείται βέβαια πως οι εμπλεκόμενοι των οποίων το ψωμάκι και η ασφάλεια εξαρτάται από το λιμάνι, έχουν κάνει επανειλημμένες παραστάσεις πρός τους υπευθύνους αλλά εξ' όσων μαθαίνω αντιμετωπίζονται με απάθεια. Κυκλοφορεί μάλιστα και μια προκήρυξη για τα έργα(ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ αν θυμάμαι καλά) η οποία αναφέρεται όμως απλά στην αντικατάσταση προσκρουστήρων κι όχι στην αντιμετώπιση της εκτεταμμένης υποσκαφής, με συνέπεια ακόμη και η απλή αντικατάσταση να κολλάει εκεί. Τέλος πάντων, χάλια μαύρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω πως η κατάσταση των προβλητών είναι στα ίδια και χειρότερα χάλια με πέρυσι, δεν έχει πέσει ούτε ένα μυστρί τσιμέντο ή ό,τι άλλο χρησιμοποιούν τέλος πάντων. Χάλια αδιόρθωτα και θα έπρεπε να ντρέπονται για το κατάντημα του λιμανιού. Λιμανιού το οποίο για τα 90s οπότε και φτιάχτηκε ήταν τεράστιο έργο, πλήν όμως για τη Μύκονο του 2021, έναν από τους πιο premium προορισμούς παγκοσμίως, έχει αντίστοιχη αξία με την προβλήτα στη Σουβάλα της Αίγινας. 

 

Μοναδικές αλλαγές στο χερσαίο χώρο με παρεμβάσεις όπως κλειστό χώρο για στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ αλλά και για τη στάθμευση των ΙΧ του ΛΣ και του Λιμενικού Ταμείου και της Μαρίνας. Για το δικό μας συμφέρον είμαστε αβέρτοι και ξοδεύουμε. Έχουμε επίσης και αυξημένη παρουσία του προσωπικού του ΛΣ το ΣΚ σε επίπεδο διαχείρισης της κυκλοφορίας, θετικό είναι αυτό.   

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
4 hours ago, polmyt said:

Στο group του facebook "Παλια Μυκονος¨ εχει ανέβει μια εντυπωσιακη φωτογραφια με το πλοιο να εχει ξεσυρει ,με την πλωρη να ειναι στο μολαρακι και την πρυμη στα τουριστικα της Δηλου

Η φωτογραφια ειναι του κ.Χρηστου Ρησσου

Θυμαται κανει ποτε εγινε αυτο το ατυχημα;

261726567_10159825881479756_1166744245498900473_n.thumb.jpg.55c970f1163eef07ff2afd4969aef99b.jpg

Σχεδόν όλοι οι καπεταναίοι της τότε εποχής έχουν ακουμπήσει με τέτοιο τρόπο στη παραλία του παλιού της Μυκόνου.Ακόμα και το Άνεμος που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο Κυκλάδες Θεσσαλονίκη.

Αυτό το λιμάνι πρέπει να ήταν το πιο καραβολατρικό από όλα.Τέσσερα βαπόρια μέσα και ένα στο φάρο. Εκει ανδρώθηκαν οι πλοίαρχοι θρύλοι της εποχής.Σήμερα ούτε τρελός δε θα έμπαινε.

Πάμε να θυμηθούμε και μία φωτογραφία του 2008.Λίγο πριν πάνε όλα στο νέο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Βλέποντας το λιμάνι της Μυκόνου απορώ ..δεν σκέφτηκε ένας από αυτούς που το σχεδίασαν να κάνει ένα μπαστουνι να μπορούν να πέφτουν τα βαπόρια δεξιά και αριστερά?

Το FF ANDROS στην άγκυρα έδωσε μεχρι και λεντία σήμερα,το THEOLOGOS κρατιόταν οριακά μέχρι που έφυγε και εν συνεχεια

το να βγάζεις αρόδο το FF ANDROS για να δέσει το BS PAROS σήμερα πχ είναι τουλάχιστον για γέλια με ΜΟΝΟ άλλο ένα πλοίο στο λιμάνι(SF).

 

Link to comment
Share on other sites

Το μπαστούνι λες εσύ φίλε mytilene, για δες ότι έγινε λιμάνι και ο χώρος που έχει απομείνει για τα πλοία και τα οχήματα είναι πια ελάχιστος αφού η επιφάνεια έχει καλυφθεί από κτήρια γραφείων, παρτέρια και θέσεις στάθμευσης. Καλά-καλά στις θέσεις 2, 3 και 4 δε χωράνε να γυρίσουν οι νταλίκες.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω τι να πρωτο-σχολιάσω βασικα αλλά νομίζω οτι από μια σχολή βγήκανε όλοι αυτοί οι ξερόλες και κάνουν τις ίδιες μα@@ες παντού!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες  αποκατάστασης της Ράμπας 6 στο Νέο Λιμένα Μυκόνου. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, ενώ η σύμβαση ποσού 255.507,64 ευρώ υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2021. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας του Νέου Λιμένα και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση της ναυσιπλοϊας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς: «Συνεχίζουμε με στοχευμένες ενέργειες τη συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.»

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ' ότι βλέπω στη webcam, είμαι αναγκασμένος να πάρω πίσω όσα έχω πεί για το Λιμενικό Ταμείο. Έδρασαν κεραυνοβόλα ομολογουμένως για την επιδιόρθωση της θέσης 2 και όσο μπορώ να δώ έχουν ρίξει και 3 τσουβάλια τσιμένο για να μπαλώσουν τις λακούβες και τις τρύπες που έχει. Να τα λέμε κι αυτά. Συλλεκτικοί οι χαμηλοί κώνοι με την κορδέλλα για να προστατευτεί αυτό το μεγάλο έργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Φέτος έχω παρατήσει ότι έχει καθιερωθεί μια νέα θέση στην οποία φουντάρουν τα κρουαζιεροπλοια στη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα στα Δ ΒΔ του λιμανιού ακριβώς μπροστά από τον Αγ. Στέφανο (σήμερα είναι το MSC Divina εκεί). Δε θυμάμαι στο παρελθόν να κάθεται πλοίο εκεί, συνήθως τα φουνταρισμενα ήταν από το Tagoo μέχρι τους μύλους μπροστά στη Χώρα. Μάλιστα η θέση αυτή είναι και πάνω στη ρότα των ferries που έρχονται από Τήνο τα οποία πάνε λίγο πιο νότια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την κίνηση της Μυκόνου μας την περιγράφει απολαυστικά ο Nick the Greek, οπότε απο εμένα έχετε δύο φωτογραφίες απο το υπερσύγχρονο και φοβερά οργανωμένο 😀 λιμάνι της Μυκόνου, μια από το καταμεσήμερο και μια νυχτερινή

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μήπως ,θυμάστε  πια χρόνια σταμάτησαν να δένουν στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου τα τζετακια ;

από το 2019 πάντως που περίμενα το SUPERCAT στο παλιό της μυκόνου για να το φωτογραφίσω,είδα ότι τόσο αυτο και τα τζετακια χρησιμοποιούσαν το έξω.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω τότε ήταν η χρονιά κατα την οποία απελευθερώθηκε η θέση 7Β στο νεο λιμανι απο ένα κατασχεμένο πλοιάριο και απο τότε πήγαιναν ολα τα μικρά σε αυτή τη θεση

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Νέο δάπεδο για το λιμάνι της Μυκόνου

Quote

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικου Ταμείου Μυκόνου, η οποία αφορά στην έγκριση σχεδίου σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου και του Δήμου Μυκόνου για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση Κυβόλιθων και Κατασκευή Βιομηχανικού Δαπέδου στον Νέο Λιμένα Τούρλος (Α΄ Φάση)».

Επίσης, με άλλη απόφαση το υπουργείο ενέκρινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, η οποία αφορά στην έγκριση σχεδίου σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου και του Δήμου Μυκόνου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση υπόλοιπου τμήματος γέφυρας – νησίδας πρόσβασης Νέου Λιμένα Μυκόνου».

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...