Jump to content
Shipfriends
Earl Granville

Ναυτική εβδομάδα 2008

Recommended Posts

Από 29/6-6/7 θα εορταστεί φέτος η Ναυτική εβδομάδα σύμφωνα με ΄την ακόλουθη ανακοίνωση του ΓΕΝ.

1. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 6 Ιουλίου 2008 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της «Ναυτικής Εβδομάδας 2008» συμπληρώνοντας 75 έτη θεσμού.

2. Η Πανελλήνια αυτή θαλασσινή εορτή καθιερώθηκε το 1933 και περιλαμβάνει εκδηλώσεις που έχουν ως κύριο στόχο τη διατήρηση της αγάπης του Ελληνικού λαού προς τη θάλασσα, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

3. Ως κύρια πόλη Εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας για το 2008, επελέγη η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

4. Με τη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων, προβάλλεται αφενός η Ναυτική μας Ιστορία και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί θεματοφύλακα της Ναυτικής μας παράδοσης και βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ασφάλειας, αφετέρου το Λιμενικό Σώμα και το Εμπορικό Ναυτικό που αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντικό παράγοντα της Οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

5. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ως κύριος φορέας του συντονισμού και της οργάνωσης των εκδηλώσεων, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις της κύριας πόλης εορτασμού της «Ναυτικής Εβδομάδας 2008», γεγονός που καταδεικνύει τόσο την αγάπη τους για το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, όσο και την αναγνώριση της συμβολής τους στην προαγωγή της ασφάλειας και την ευημερία της πατρίδος μας.

Αντιπλοίαρχος Α.ΒΕΤΤΟΣ ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Πηγή:Γ.Ε.Ν

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και η έναρξη της Ναυτικής εβδομάδας πλησιάζει σιγά σιγά το ΠΝ μέσω της ιστοσελίδας του ξεκίνησε έναν διαγωνισμό κι όποιος απαντήσει σωστά σε ένα Quiz το οποίο έχει αναρτηθεί μπαίνει στην κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 5 νικητές οι οποίοι θα έχουν την εμπειρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι με ελικόπτερο και υποβρύχιο του ΠΝ κατά την διάρκεια της Ναυτικής εβδομάδας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βγαίνουν σιγά σιγά και τα προγράμματα εκδηλώσεων στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Για την Αθήνα- Πειραιά ξεχωρίζουμε την διοργάνωση διαγωνισμού καλύτερης βιτρίνας καταστημάτων δήμου Πειραιά...Άκρως ναυτική εκδήλωση, δεν μπορώ να πώ.:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημοσιοποιήθηκε και το πρόγραμμα διασποράς των πολεμικών πλοίων (τύπος πλοίου - λιμάνι) κατα την διάρκεια της ναυτικής εβδομάδας. Την Χίο την έχουν φυσικά γραμμένη, αφού δεν έχει κατι να προσφέρει στην ναυτιλία και το ναυτικό αυτού του τόπου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χίος και Σάμος δύο μεγάλα κι ακρητικά νησιά με πλούσια ναυτική παράαδοση σε μικρή απόσταση από την Τουρκία με Ναυτικούς Σταθμούς (ΝΑΣΧΙ και ΝΑΣΣΜ) και ναυτικά παρατηρητήρια δεν περιλαμβάνουν επισκέψεις πολεμικών πλοίων.:(

Για την Χίο δεν γνωρίζω αλλά στην Σάμο και κατά την διάρκεια της προηγούμενης ναυτικής εβδομάδας το 2006 δεν παραβρέθηκε στους εορτασμούς κανένα πολεμικό πλοίο.

Σαν να μην τα ζυγίζουν καλά τα πράγματα στο ΓΕΝ.:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόγραμμα Εορτασμού Ναυτικής Εβδομάδας 2008

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας έτους 2008, που θα εορτασθεί φέτος από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2008, θα γίνουν στο Νομό μας οι κάτωθι εκδηλώσεις:

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΒΑΘΥ (Με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ)

08.00: Επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα

20.00: Υποστολή της σημαίας

ΒΑΘΥ (Με μέριμνα του Ναυτικού Ομίλου Σάμου)

10.00π.μ Αγώνες Ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Μιλτιάδης Χούμας»

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ (Με μέριμνα του Εκπολιτιστικού κι Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου)

20.30: Στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (πίσω από το φαρμακείο)Εγκαίνια έκθεσης ξύλινων χειροποίητων σκαφών, συλλογής περιοδικών ναυτικού περιεχομένου, έκθεσης ζωγραφικής γνωστών Σαμίων ζωγράφων και μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας .

20.45: Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Σαμιώτη (από τη Χώρα) καπετάνιου Μιλτιάδη Χούμα. Χαιρετισμοί από εκπρόσωπο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Διοικητή Ναυτικού Σταθμού Σάμου. Ομιλία, παρουσίαση κειμηλίων της οικογένειας Μ.Χούμα, απόδοση αναμνηστικής πλακέτας σε μέλος της οικογένειας, απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.

Χορευτικά Συγκροτήματα: Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος» και Εκπολιτιστικού Μυτιληνιών.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ (Ναυτικός Σταθμός Σάμου)

18.00 - 2.00 : Επίσκεψη κοινού στο Π.Π Μονίμου Διασποράς στο λιμένα Πυθαγορείου.

20.30 Λιμάνι Πυθαγορείου: Παραδοσιακοί χοροί

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΒΑΘΥ (Ναυτικός Σταθμός Σάμου)

18.00 - 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο Ναυτικό Σταθμό Σάμου.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Όρμος Μαραθοκάμπου: (Δήμος Μαραθοκάμπου και φορείς)

18.30: Άφιξη Π.Π Μονίμου Διασποράς στο λιμάνι Μαραθοκάμπου

19.30: Ρίψη στεφάνων στη θάλασσα για τον Άγνωστο Ναύτη από τον Λιμενάρχη Σάμου και τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Σάμου

20.00: Επίσκεψη κοινού στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

20.30: Χορευτικά συγκροτήματα

21.00: Μουσική Σκηνή από το συγκρότημα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΒΑΘΥ (Διοργάνωση : Λιμεναρχείο Σάμου)

11.00 έως 13.00: Επίσκεψη κοινού στο πλωτό του Λιμενικού

19.00 έως 22.00: Επίσκεψη κοινού στο πλωτό του Λιμενικού

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ (Ναυτικός Σταθμός Σάμου)

18.00-20.00 Επίσκεψη κοινού στο Π.Π Μονίμου διασποράς στο λιμάνι Πυθαγορείου

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΒΑΘΥ (Διοργάνωση: Δήμος Βαθέος- Λιμενικό Ταμείο Σάμου )

20:30: Χορευτικά συγκροτήματα στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη

21:30: Συναυλία από τη φιλαρμονική του Δήμου Βαθέος

22.00: Δεξίωση και ομιλία του Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Σάμου. Απονομή μεταλλίων αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Μιλτιάδης Χούμας» .

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΒΑΘΥ

10.45: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον Πλατείας Πυθαγόρα στη μνήμη του αφανούς ναύτη και κατάθεση στεφάνων από τους:

-κ. Βουλευτή Σάμου

-κ. Νομάρχη Σάμου

-κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ

-κ. Δήμαρχο Βαθέος

Ρίψη στεφάνων στη θάλασσα στη μνήμη του αφανούς ναύτη από Διοικητή Ναυτικού Σταθμού Σάμου και Λιμενάρχη Σάμου

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (Δήμος Καρλοβάσου και φορείς)

18.00 Λιμάνι Καρλοβάσου: Αγώνες Ναυταθλητικού Συλλόγου. Επίδειξη ναυαγοσωστικής διάσωσης. Χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων «Ρίβα» και «Ιωνικός»

Μουσική σκηνή από το συγκρότημα Γιαννούλη.

Οι Δήμοι παρακαλούνται για την τοποθέτηση εξέδρας και καθισμάτων στους χώρους των εκδηλώσεων. Επίσης, παρακαλούνται για την διάθεση εργατών, στο μέτρο του δυνατού, κατά την διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας, για την καθαριότητα των χώρων, κτλ.

Ο Δήμος Βαθέος παρακαλείται να διαθέσει τη Φιλαρμονική κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση σε συνεργασία με την 79 ΑΔΤΕ, να μεριμνήσει για την κατασκευή στεφανιών, να ρυθμίσει τα της τελετής της Επιμνημόσυνης Δέησης και της κατάθεσης στεφανιών στο Ηρώο της πόλης (προετοιμασία, τελετάρχης, τελετή).

Η 79 Α.Δ.Τ.Ε. παρακαλείται για την διάθεση των Τμημάτων των Στρατού και της στρατιωτικής μουσικής για την απόδοση τιμών και να ορίσει αντιπροσωπεία Αξιωματικών και οπλιτών για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων.

Το Λιμενικό Ταμείο Σάμου παρακαλείται για το σημαιοστολισμό των παραλιακών λεωφόρων καθώς και στα μέρη που γίνονται εκδηλώσεις

Το Λιμεναρχείο Σάμου παρακαλείται να μεριμνήσει για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου παρακαλείται να μεριμνήσει για την τάξη των πεζών στους χώρους της εκδήλωσης.

Τα ΜΜΕ καλούνται να παραστούν στις παρακάτω εκδηλώσεις και να δώσουν ευρεία δημοσιότητα στο πρόγραμμα του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας, που έχει σκοπό την προβολή της ναυτικής μας παράδοσης.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά δεν μείναμε και τελείως απο πλοίο.

Το ΠΠ ΚΥΚΝΟΣ & η ΤΠΚ ΚΡΑΤΑΙΟΣ θα είναι τα πλοία που θα εκπροσωπήσουν τ

το ΠΝ.

post-878-128326975044_thumb.jpg

post-878-128326975279_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2008, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν., Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη (Π.Ν.), ο συμπατριώτης μας Υποναύαρχος Δημήτρης Παπαγιαννίδης (Π.Ν.), συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου «ΜΑΧΗΤΗΣ», Πλωτάρχη, Σταύρο Πολυδώρου (Π.Ν.) και το Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Λέσβου, Πλωτάρχη, Αντώνη Ψαρουδάκη (Π.Ν.)

Ο Νομάρχης, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς επισκέπτες στο Νομαρχιακό Μέγαρο είχε με τον κ. Παπαγιαννίδη, μια αναλυτική συζήτηση για θέματα που αφορούν στα νησιά μας ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα για ζητήματα που έχουν σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στο τέλος ο Νομάρχης τίμησε τον κ. Παπαγιαννίδη με το μετάλλιο της Νομαρχίας και δώρισε μια σειρά από εκδόσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου.

Με τη σειρά του ο κ. Παπαγιαννίδης, χάρισε στον κ. Βογιατζή το θυρεό της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης και τον ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία, ενώ ο κ. Πολυδώρου χάρισε στο Νομάρχη το θυρεό της Κανονιοφόρου «ΜΑΧΗΤΗΣ».

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τελικά δεν μείναμε και τελείως απο πλοίο.

Το ΠΠ ΚΥΚΝΟΣ & η ΤΠΚ ΚΡΑΤΑΙΟΣ θα είναι τα πλοία που θα εκπροσωπήσουν τ

το ΠΝ.

Για 3 μέρες μας τίμησε με την παρουσία του ο ΚΡΑΤΑΙΟΣ. την Τρίτη έφυγε για άλλο λιμάνι.

post-878-128326975314_thumb.jpg

post-878-128326975319_thumb.jpg

post-878-128326975321_thumb.jpg

Edited by polmyt

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Δεξίωση του Ν.Σ Σάμου του Π.Ν στο R/G του SAMOS HOTEL-Ομιλία κ.Δ/κτή.

2.Φωταγόγηση πλοίων.

3.Επιμνημόσυνος δέησης-Κατάθεση στεφάνων στην μνήμη του αφανούς ναύτη

3.Και του χρόνου....sorry το 2010!!!

post-878-128326975323_thumb.jpg

post-878-128326975325_thumb.jpg

post-878-128326975326_thumb.jpg

post-878-128326975328_thumb.jpg

post-878-12832697533_thumb.jpg

Edited by ΜΥΚΗΝΑΙ
συμπληρώματα..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2008, ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2008, το πρωί, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και στη ρίψη στεφανιών στη θάλασσα, στη μνήμη του αφανούς ναύτη, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σ.Ε.Α.Λ.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων σε δήλωσή του, ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, συνεχάρη θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη διοργάνωση και υλοποίηση των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας. «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου –τόνισε ο Νομάρχης- θεώρησε υποχρέωση και χαρά της να συμμετάσχει σ’ αυτές τις εκδηλώσεις και πήρε μέρος στη διοργάνωσή τους, μια και τα νησιά μας έχουν παράδοση τόσο στη ναυτοσύνη όσο και στον πολιτισμό. Ήταν μια εβδομάδα μ’ ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, που ικανοποίησε και ψυχαγώγησε τους συμπατριώτες μας και τους επισκέπτες».

post-878-128326975337_thumb.jpg

post-878-128326975338_thumb.jpg

post-878-128326975339_thumb.jpg

post-878-12832697534_thumb.jpg

Edited by polmyt
2 σε 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×