Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων


Recommended Posts

  • Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Το σημερινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos, μετά την αποκατάσταση της βλάβης, θα εκτελεστεί ως ακολούθως:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 19:30 - ΣΥΡΟΣ 23:10/23:25 - ΠΑΡΟΣ 00:30/00:50 - ΝΑΞΟΣ 01:35/01:55 - ΗΡΑΚΛΕΙΑ 02:50/03:05 - ΣΧΟΙΝΟΥΣΣΑ 03:10/03:25 - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ 03:55/04:10 - ΚΑΤΑΠΟΛΑ 04:50

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
14 hours ago, express skiathos said:

Η ημερησία διάταξη για το ΣΑΣ στις 30-03.

SynHmerDiatSAS03D260321.doc 234.5 kB · 35 downloads

Ενδιαφέρον έχει το Thunder που ζήτησε Πειραιά-Συρο-Μυκονο-Ναξο και το Andros Jet για Πειραιά-Συρο-Παρο-Μυκονο-Ναξο-Σαντορινη. Επίσης το Tera ζήτησε Πειραιά-Παρο-Ναξο-Μυκονο-Τηνο-Ανδρο-Ραφηνα. Προφανώς θα εκμεταλλευτεί την Παροναξια και αφήνει την Σαντορίνη στο WorldChampion Jet που άφησε με την σειρά του την Νάξο. Επιπλέον εντύπωση μου κανει προσωπικα το ότι η Συρος από 1 ταχυπλοο περυσι και προπερυσι με τα δεδομένα αυτών των δρομολογίων θα έχει 4(!) ταχύπλοα. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το Andros Jet ζήτησε Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Σύρο-Πειραιά και επιστροφή. Αν δεν υπάρχει λάθος στη σειρά των νησιών τότε θα διανύει τουλάχιστον 13 ν.μ. παραπάνω για να κάνει το ανεβοκατέβασμα Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Σύρο απο το να έπιανε Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Σύρο.

Το κάνουνε για να μην γκρινιάζουν πάλι οι Συριανοί οτι δεν έχουν βαπόρια, αλλά ακόμα και έτσι, κάτι θα βρουνε να γκρινιάξουν πάλι. Να, θα πουνε οτι δεν έχουν απογευματινό από Πειραιά το Σάββατο :D

Link to comment
Share on other sites

Εκτός εάν το Thunder κάνει ανάποδα δρομολόγια από το Worldchampion Jet!! Δηλαδή να φεύγει το πρωί από τη Νάξο και το απόγευμα από το Πειραιά. Αυτή η αλλαγή μάλλον σημαίνει ότι θέλει να κάνει το δρομολόγιο με μονό πλήρωμα, που εάν πήγαινε μέχρι τη Σαντορίνη θα χρειαζόταν δεύτερο πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, fourtounakis said:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και με πλούσιο παρασκήνιο , εγκρίθηκε η σύνδεση και της Θηρασιάς με τον Πειραιά μια φορά την εβδομάδα με το Olympus. Αποτελούσε , όπως αναφέρεται στο άρθρο ,δέσμευση του Πρωθυπουργού προς το δήμαρχο Θήρας. 

Μακάρι να έχει εγκριθεί προσέγγιση και στην Ανάφη.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Στην επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος Θηρασιας ότι μετά από 31 χρόνια δρομολογείται πλοίο απευθείας από το Πειραιά δεν ισχύει. Γιατί κάποιες έκτακτες προσεγγίσεις στη Θηρασια έχει κάνει πριν λίγα χρόνια η Zante Ferries σε διάρκεια ακινησίας του ενδοκυκλαδικου πλοίου της Seajets. Επιπλέον το καλοκαίρι του 2000 θυμάμαι το Εξπρές Άρτεμις προσέγγιζε στη Θηρασια στο δρομολόγιο της Πέμπτης στις 8:00 από το Πειραιά.

EPISTOLH-KALOGEROU.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nikos_Chania said:

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στην τακτική ακτοπλοική σύνδεση από Πειραιά, όχι την έκτακτη. Μην τα μπερδεύουμε.

Ο Δήμαρχος δεν αναφέρει πουθενά στην ανακοίνωση για τακτική δρομολόγηση!!! Επίσης με την έννοια έκτακτες προσεγγίσεις εννοούσα στη διάρκεια της απουσίας του ενδοκυκλαδικου δρομολογίου!! Πέρα από το Εξπρές Άρτεμις που έκανε το καλοκαίρι του 2000 κάθε εβδομάδα δρομολόγια, υπήρχαν δρομολόγια του Ποσειδών Εξπρές 2 γύρω στο 1997.

Link to comment
Share on other sites

Το καταλληλότερο πλοίο για να προσεγγίζει τη Θηρασιά σε μόνιμή βάση και απροβλημάτιστα είναι ο Διονύσιος Σολωμός.20 λεπτά υπόθεση είναι στο ήδη επιδοτούμενο δρομολόγιο του αυτό των Δυτικών-Νότιων Κυκλάδων.

Αυτό για το Όλυμπος στη Θηρασιά κτλ μου φαντάζει λίγο δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω λόγω μεγέθους να έχει πρόβλημα.

Εδώ Τ Σάμος έδενε έστω για να μην πιάνει θέση στον Αθηνιο. Άλλο το ότι του είχε προκαλέσει ζημιά.. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι δε χωράει.Είπα το καταλληλότερο πλοίο για την εξυπηρέτηση της Θηρασιας είναι ο Σολωμός.Είναι το πιο ρεαλιστικό και εύκολο σενάριο ως προς την υλοποίηση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα είδαμε το πρωί Πρέβελης και Όλυμπος να πηγαίνουν τραινάκι το ένα πίσω από το άλλο στην Ανάφη.Και άλλες μέρες μέσα στην εβδομάδα να μην έχει τίποτα.Όμορφα πράγματα.

Αν δε κάνω λάθος πρέπει να είναι η πρώτη προσέγγιση του Όλυμπος στην Ανάφη.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια, θα περίμενα μια βδομάδα μετά το άνοιγμα να είχαν ξεκινήσει επιστολές κλπ οι δήμαρχοι των νησιών για τη δεύτερη ενδοκυκλαδική, αλλά δε βλέπω συμμετοχή μέχρι τώρα. Θα ασχολούνται με άλλα πράγματα φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
6 minutes ago, gtogias said:

Σύμφωνα με ανάρτηση του πράκτορα της Attica στη Πάρο, το 4 ξεκινά δρομολόγια στις 2 Ιουλίου. Από Πειραιά στις 9:30 για Πάρο-Νάξο-Κουφονήσι-Κατάπολα. 

Το έχουμε ξαναπει αλλά και παλι πολυ θετικό το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν πολλες διαφορετικές ώρες αναχώρησης. Αυτό που γινόταν με το 7 έως 7:30 που έπρεπε να ξυπνήσεις από τις 5(για τους κατοίκους της Αθήνας) ήταν πολυ βασανιστικό και κουραστικό. Ας ελπίσουμε και του χρόνου να πάει έτσι. 

Να πουμε ότι η Attica κάθε Παρασκευή και Κυριακή έχει μόνο το Hellenic Highspeed για Άγιο Κυρηκο, και για την Λέρο μόνο την Κυριακή έχει το BS2 μαζί. Έξυπνη κίνηση για να τραβήξει κόσμο. 

Link to comment
Share on other sites

Ο δήμος Αμοργού μόλις ανακοίνωσε οτι το Highspeed 4 θα μπεί στην γραμμή Πάρο Νάξο Κουφονήσι Κατάπολα από 2/7.Ώρα έναρξης δεν γράφει αλλά το 9:30 που έγραψε κάποιο μέλος από εδώ το θεωρώ δύσκολο...εκτός και αν γίνεται όλο το δρομολόγιο 4 μέρες την βδομάδα και τις άλλες 3 μόνο Πάρο Νάξο Κουφονήσι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...