Jump to content
Shipfriends

Νήσος Ρόδος (IMO 8704406)


Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παρόλο που δεν έχουν περαστεί ακόμη δρομολόγια απ ότι είδα. Εφόσον μπει για Πάτρα-Μπριντιζι, θα χει ενδιάμεση στάση Ηγουμενίτσα ή απευθείας;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε.

Ούτε έχει επιβεβαιωθεί κάτι για την δρομολόγηση του ούτε για το ποια γραμμή θα αναλάβει. Άρα είναι και λίγο υπερβολικό να συζητάμε για λεπτομέρειες του τύπου αν θα κάνει στάση σε Ηγουμενίτσα.

3 hours ago, mytilene said:

Θεματάκι στο πλοίο σήμερα!!!Εφυγε με αρκετή καθυστέρηση απο Πειραιά και με φουλ γκαραζ!!!

Πολύ κίνηση στο λιμάνι σήμερα, περισσότερη από την Τετάρτη. Σήκωσε καταπέλτη 21:55, πραγματικά αδιαχώρητο.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη αποψε εκανα μια ενδελεχη ερευνα στον Ιταλοφωνο-ηλεκτρονικο-τυπο(ναυτιλιακο κ μη)ο οποιος γενικα ειναι πολυ πιο ενημερος,πλουσιοςκαι αξιοπιστος σε τετοια θεματα απο τον αντιστοιχο ελληνικο,δεν προκυπτει απο πουθενα οτι ξεκιναει μια τετοια δρομολογηση σαν αυτη που αναφερει το συγκεκριμενο site και μαλιστα σε μολις(!)4 μερες απο σημερα.Μακαρι να εχουν πιαστει ολοι στον υπνο παντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γνωρίζουμε γιατί το πλοίο παρεκκλίνει τόσο εντονα της ροτας του για Ηράκλειο; Είναι ανοιχτά της Σερίφου. Μεταφορά ασθενούς ή κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Και στα δρομολόγια της 30 Μαρτίου από Πειραιά και 31 Μαρτίου με το 3ωρο απαγορευτικό από Ηράκλειο, λόγω των Β. ανέμων (7-9 Bft) ακολούθησε πορεία Α. Μήλου και Δ. Σερίφου, Σίφνου, Φολεγάνδρου μέχρι να βγει στο Κρητικό και αντίστροφα στην επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Νήσος Ρόδος αναμένεται να ολοκληρώσει τη παρουσία του στη γραμμή του Ηρακλείου στις 13 Μαΐου και την ίδια ήμερα θα πάει στη γραμμή της Πειραιάς Χίου Μυτιλήνης, για να αντικαταστήσει το Διαγόρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Το Ν. Ρόδος έφυγε από Πειραιά για Πάρο την Πέμπτη 3/6 με 10 λεπτά καθυστέρηση. Ο καταπέλτης ακούμπησε στη Πάρο με 35 λεπτά καθυστέρηση δηλ. 01:15. Αναχώρηση 02:07 για Χίο και Μυτιλήνη. Στη Χίο ακούμπησε καταπέλτη και αποβιβαστήκαμε 07:08

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο που προκυπτει ρε παιδια ολη αυτη τη υποθεση;

Ολο το καλοκαιρι,  και τουλαχιστον μεχρι τελη Σεπτεμβριου ,το βαπορι εχει δρομολογια για Χιο Μυτιληνη.Τωρα αν μιλαμε για μελλοντικα ,ειναι μια αλλη ιστορια .Μπορει να παει και για σκραπ που λεει ο λογος

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος  στη Μυτιλήνη στις 09/07/21

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τραυματισμό 23χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρος) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος έχασε την ισορροπία του σε κυλιόμενη πρυμναία κλίμακα του εν λόγω πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υστερα απο επωνυμη καταγγελια επιβατη για υπεραριθμους, γινεται καταμετρηση των επιβατων στη Χιο.Το πλοιο εφυγε με 40 λεπτα καθυστερηση απο Πειραια λογω πολλων φορτηγων και εχει μαζεψει ηδη αλλο ενα μισαωρο τουλαχιστον στη Χιο.Συνολικη καθυστερηση 1.15

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ταξίδι με το Νήσος Ρόδος μετά από 4 χρόνια, αυτήν τη φορά από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά μέσω Χίου. Εσωτερικοί χώροι καθαροί και καλοδιατηρημένοι, εδώ που τα λέμε αλίμονο αν δεν ήταν έτσι με τις ημερεύσεις που έχει το πλοίο φέτος. Πλοίο για να ευχαριστηθείς ταξίδι, με πολλά και ωραία καταστρώματα, προστατευμένους εξωτερικούς χώρους αν προτιμά κανείς, ταχύτητα και καλή συμπεριφορά στη θάλασσα. Το πλοίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη ήδη πολύ γεμάτο και σε γκαράζ και σε επιβάτες με συνέπεια να αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν όταν μπούν οι επίσης πολυάριθμοι επιβάτες της Χίου.

 

Το τι έγινε τελικά στη Χίο το είδαμε εδώ, εννοείται πως από κει και πέρα δεν έπεφτε καρφίτσα στο πλοίο και σε πολλά σημεία δεν είχες άλλη επιλογή από το να πατήσεις επάνω στα στρωσίδια των επιβατών. Η γενική μου εντύπωση κατά την παραμονή μου στη Μυτιλήνη και μιλώντας με πολύ κόσμο, είναι ότι υπήρχε πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα ακόμη και για μεμονωμένα εισιτήρια, αφήνω στην άκρη το γκαράζ και τις καμπίνες, ειδικά οι τελευταίες θα έβγαιναν στη μαύρη αν υπήρχε η δυνατότητα. Νομίζω θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί 2-3 ακόμη ημερήσια δρομολόγια πρίν και μετά την 15η Αυγούστου για να αποφορτιστεί λίγο η κατάσταση. 

 

Βελτίωση επί του πλοίου χρήζει νομίζω η διαχείριση των αποσκευών των επιβατών που αποθηκεύονται στο γκαράζ. Βασικά μπαίνουν εντελώς χύμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος και στην τελική να χάνεται και χώρος στο γκαράζ. Ίσως να πρέπει να μπούν θήκες για να μπεί μια τάξη ή να δημιουργηθεί ένας χώρος στο επάνω γκαράζ όπως έχει για παράδειγμα το Νήσος Μύκονος. Ο επιβάτης που μπαίνει στο γκαράζ βλέποντας ένα βουνό από μπαγκάζια ατάκτως ερριμμένα, πλασιωμένα από την επιγραφή "το πλοίο δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή απώλεια αποσκευής", δε νομίζω πως του δημιουργείται αίσθημα εμπιστοσύνης. Όταν δε ο δόκιμος που βρίσκεται εκεί απλά του λέει "μη βάζεις εδώ την αποσκευή, μου κλείνεις το διάδρομο" δίπλα σε ένα βουνό από βαλίτσες, τότε πέφτει μέχρι και γέλιο. Κατέληξα να προχωρήσω παραμέσα στο γκαράζ και να βάλω την αποσκευή μου μαζί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν για να δένουν τα φορτηγά:rolleyes:.

 

Όπως και να έχει, παραμένει από τα αξιόλογα και αξιοπρόσεκτα πλοία εν Ελλάδι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
14 hours ago, gpap2006 said:

Έκτακτο σημερα Σαββατο ώρα 10.00 για Βαθυ Λέρο Κω Πειραιά. Λόγω απουσίας του Carrier

Και με πολύ στο "ρελαντί" χρόνους θα έλεγα: 16 ώρες και 10 λεπτά μέχρι την Κω (άφιξη 02.10!). Ήμαρτον...

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλεπω κατι περιεργο παντως.Με την συνηθισμενη ταχυτητα του παει και με μια ωρα παραμονη στη Σαμο ,χρονος που μου φαινεται λογικος αν σκεφτουμε οτι θα ειχε αρκετα κομματια να βγαλει

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...