Jump to content
Shipfriends

Νήσος Ρόδος (IMO 8704406)


Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Νήσος Ρόδος χθες μεθορμισε στον Άγιο Διονύσιο και φόρτωσε για το Ηράκλειο, που θα είναι το δρομολόγιο του για ένα μήνα. Είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει στη γραμμή του Ηρακλείου. 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στον Πειραιά χθες

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ«ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (Πύλη Ε3) του κεντρικού λιμένα Πειραιά, το δεξί πρυμναίο τμήμα του ήρθε ομαλά σε επαφή με προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκδορές – απόξεση χρώματος.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τετρακόσιοι είκοσι οχτώ (428) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καθώς επίσης και τα εκατόν είκοσι επτά (127) Ι.Χ., τα ογδόντα έξι (86) Φ/Γ, το ένα (01) λεωφορείο και τα δεκατρία (13) Δ/Κ.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Το διάστημα 15/1 - 16/3 θα κάνει τη γραμμή του Μπάρι για τις ακινησίες των τριών κόκκινων της Αδριατικής. Λογικά η δική του ακινησία θα γίνει από 11 Δεκεμβρίου (που αποδεσμεύεται από Ηράκλειο) κ μέχρι να πάει Πάτρα.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κι εδώ το πλοίο σε Κρητική θέση πρόσδεσης την περασμένη εβδομάδα. Εξελίσσεται σε νέο Ρομίλντα το πλοίο υπό την έννοια ότι μπαλώνει όλες τις τρύπες και φυσικά έχει και πλοίαρχο που το πάει παντού. Άλλη μια από πιο κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Βράδυ Σαββάτου,  η ώρα πάει 9 παρα 10 και το Νήσος Ρόδος ήδη έτοιμο, παρά τις τελευταίες νταλίκες που περιμένουν ξεκινά να ξανοίγεται από τον ντόκο μαζεύοντας αργά όσα κλειδιά μπορούσε πριν πάρει καταπέλτη

Link to comment
Share on other sites

Ξεκούραση από σήμερα για το βαπόρι. Θα το ξαναδουμε στο Αιγαίο μετά τις 17 Μαρτίου. Από 15/1 θα κάνει τη γραμμή του Μπάρι για τις ακινησίες των τριών κοκκινων της Αδριατικής.

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, mytilene said:

Λογικά στη θέση του ξεκινάει το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ σε λίγες ώρες

Από το πρωί το Νήσος Ρόδος ήταν standby για να φύγει για τη Χίο, για να κάνει το δρομολόγιο του Νήσος Σάμος.

Link to comment
Share on other sites

Το Νησος Ροδος εδεσε το μεσημερι στην Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος ,στα πλαισια της ετησιας ακινησιας του.Το Νησος Ροδος συμφωνα με το συστημα κρατησεων προκειται να αντικαταστησει το SUPERFAST  I στην γραμμη του Μπαρι απο τις 15/1.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
5 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 Επίσης όταν μετασκευάστηκε σε Ε/-Ο/Γ είχε δεχτεί αρκετή κριτική η τότε διοίκηση της HSW (δηλαδή ΑΝΕΚ) για την μετασκευή του.

 

2 hours ago, ΝΟΜΙΚΟΣ said:

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

και πολυ σωστα τη δεχθηκε την κριτικη η τοτε διοικηση (και οι μετεπειτα που συνεχισαν να το ταϊζουν με ευρω)

μετασκευαστηκε το 2010,  ταξιδεψε 9 μηνες στα δωδεκανησα μεταφεροντας μυγες, εμεινε δεμενο εναμισυ χρονο, πηγε για λιγους μηνες (12-13)στην τουρκια κανοντας ταξιδια ως ro ro αλεξανδρεττα, αιγυπτο, ξαναεδεσε καποιους μηνες, πηγε εναμισυ χρονο (9/13-5/15), ως roro παντα, στην παλια του γραμμη (κορινθο βενετια), το υπολοιπο 2015 το περασε μεταφεροντας μεταναστες απο ικαροσαμια. τις σαιζον 2016 & 2017 εκανε την αγονη του ΒΑ Αιγαιου (και γιορταζαν στη HSW επειδη γεμισε το γκαραζ 4 αυγουστιατικα σαββατα), το καλοκαιρι του 2018 καλυψε το κενο του BS1 στη χιο μυτιληνη και εκ τοτε μπαλωνει τρυπες γιατι ειναι το μονο που περισσευει.

ολα αυτα ενω εγιναν αλλες 3 "mini" μετασκευες ως σημερα.

ακουσαμε το γνωστο ποιημα με τις μετασκευες ανεβηκε η αξια του και η εκμεταλλευσιμοτητα του, οταν η περισσευε οχι μονο το ιδιο, αλλα και αλλα πλοια που στελνονταν για ναυλωση στο εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η ανασκόπηση....

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αρχική μετασκευή του ήταν λάθος πάντως για το μέγεθος του. - Άπειρα - καθίσματα, τραπεζάκια καναπεδάκια, πολλά όχι βολικά,  και απο κρεβάτια αρκετά φτωχό αν σκεφτεί κανείς τις κλίνες πχ του Κρητη Ι/ΙΙ που έχει τα μισά decks accommodation. Έγινε με μια λογική ημεροπλοίου πιο πολύ, χωρίς να υπάρχουν γραμμές να σταθεί όλο το χρονο μια τετοια διαρύθμιση. Μιας και το έχουμε δει να μπαίνει παντού στα κατάλληλα χέρια θα μπορούσε στο νεο line-up του ομίλου να ξαναεμφανιστεί στα 12νησα ειδικά στην καλοκαιρινή περίοδο αφού χωνεύει ότι φορτηγό βρεθεί :P  ή πιθανώς και στην Κρήτη μιας και στην σύντομη παρουσία του άφησε καλή εντύπωση

Link to comment
Share on other sites

Για τα δεδομένα της εποχής μπορεί η μετασκευή να έδειχνε λάθος δεδομένου ότι υπήρχε η οικονομική κρίση.Όμως το γεγονός ότι το πλοίο έγινε εκμεταλεύσιμο ως εγ/ογ αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.Αν δεν γινόταν τότε η μετασκευή το πλοίο τώρα θα δούλευε ως οχηματαγωγό ή θα είχε πωληθεί ή θα ήταν σε κανα διαλυτήριο.Επιπλέον η μετασκευή του 2010 ήταν το υπόβαθρο για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το ολοκληρωμένο πλοίο.Καμπίνες δεν προστέθηκαν γιατί αν θυμάμαι καλά το πλοίο βγήκε Ιούνιο και ήθελε η τότε διοίκηση να προλάβει τη σαιζόν και να δρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα.Επενδύθηκαν χρήματα σε ένα πλοίο με μεγάλο γκαράζ,με ικανοποιητική ταχύτητα και οικονομία στα καύσιμα.Αυτό που εστιάζεις proud και συμφωνώ μαζί σου είναι στο για πιο λόγο μετασκευάστηκε και για πια γραμμή το προόριζαν.Στα Δωδεκάνησα δεν θα είχε κάποια ελπίδα.Σε άλλη γραμμή ίσως.

Link to comment
Share on other sites

Στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης το πλοίο είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις ίσως καλύτερες από το Σάμος λόγο της ταχύτητας του! Νομίζω πως αν δεν υπήρχε το Σάμος θα μπορούσε να σταθεί άνετα μόνιμα στη γραμμή αυτή! 

Link to comment
Share on other sites

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία, την Ανεκ και τον Βενιζέλο, το πλοίο είναιτο υπ' αριθμον ένα υποψήφιο για να δρομολογηθεί το καλοκαιρι στο Ηράκλειο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Νήσος Ρόδος αναμένεται να φύγει τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου για τη Πάτρα, έτσι να περάσει τις τελευταίες επιθεωρήσεις πριν ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα Ηγουμενίτσα Μπάρι τη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...