Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 months later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρουσα στη Νεάπολη Βοιών στις 09/08/17

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για τον τραυματισμό μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732 το οποίο βρισκόταν στον οικείο λιμένα.

Ο ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί ισχίο και στο δεξί χέρι του κατά τη διαδικασία εργασίας επί του πλοίου και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επιστολή προς την «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε.» απέστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, στην οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της για την προσφορά της κατά το διάστημα της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Κύθηρα. Συγκεκριμένα η επιστολή που υπογράφεται από τον Διοικητή Χριστόδουλο Δ. Παπαμιχαήλ, Αντιπύραρχο, αναφέρει:

Quote

Αξιότιμοι κύριοι

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σας ευχαριστεί για την αμέριστη συμπαράστασή σας και τις παρεχόμενες εξυπηρετήσεις που αφειδώς προσφέρατε κατά το διάστημα της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Αδιαμφισβήτητα η συμβολή σας στη μεταφορά προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων μέσω του πλοίου «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ», και μάλιστα εκτός προγραμματισμένων δρομολογίων, συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Εκφράζοντας δια της παρούσης το καθολικό αίτημα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, πέραν των ευχαριστιών, σας συγχαίρουμε για τις ταχύτατες και αποτελεσματικές σας παρεμβάσεις σε όποια κωλύματα παρουσιάστηκαν και δηλώνουμε τον εντυπωσιασμό μας για τις επιτυχείς εκβάσεις όλων ανεξαιρέτως των ενεργειών σας.

Παρακαλώ να διαβιβαστούν οι ευχαριστίες και στον άοκνο συμπαραστάτη μας, τον πλοίαρχο του «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ», κ. Παύλο Αλειφέρη

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

To Πορφυρουσα εφυγε απο το ναυπηγειο του χαλκιτη οπου βρισκοταν περιπου για εναν μηνα  και κατευθυνεται για κυθηρα συμφωνα με το ΑIS του 

                  Καλη αφιξη !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρουσα στο λιμένα Νεάπολης Βοιών

Quote

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του, στην προβλήτα του λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Το παραπάνω πλοίο προερχόταν από το λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Αντικύθηρα για Κύθηρα και Νεάπολη Βοιών, με 148 επιβάτες, 4 Φ/Γ  και 46 Ι.Χ.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες του, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” μέχρι την αποκατάσταση της ζημιά και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ασθένεια επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρούσα στη Νεάπολη Βοιών

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρωινές ώρες σήμερα, για ασθένεια 35χρονου αλλοδαπού επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Νεάπολη Βοιών προς λιμένα Κυθήρων – Αντικυθήρων.

Στη συνέχεια το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου ο 35χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 6/6/2018 at 4:35 PM, AQUA JEWEL said:

Υπό κατασκευή η νέα ιστοσελίδα στο ίντερνετ για τα Πορφυρούσα και Ιονίς:  porfyrousa-kythira.gr   και  ionis-kythira.gr

Πλέον είναι ενεργή η σελίδα της εταιρείας του Πορφυρουσα και του Ιονις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...