Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επιστροφη πλεον καθως και πρωτο κανονικο δρομολογιο (οχι καυσιμα) για το Αιολις το οποιο επεστρεψε απο την επισκευη του που εγινε κατω απο το αγρυπνο ματι του νηογνομωνα.:confused:

Η σκουρια παντως ιδια εμεινε.Καλα χαθηκε λιγο χρωμα?Αν μη τι αλλο η επιδοτηση καλα παει.

Edited by StratosP
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...

O καιρος τοπικα ειναι 6-7 μποφορ βορειοανατολικος.Το ΜΥΚΟΝΟΣ ενω φαινονταν να εχει αγκρυροβολησει απο το μεσημερι,τωρα παει πανω κατω(προφανως δεν μπορει να κρατηθει στις αγκυρες).Αναρωτιεμαι αν μπορει να δεσει στο λιμανι με ΤΑΞΙΑΡΧΗ και ΘΕΟΦΙΛΟ μεσα...μπα ε...(μην προκαλουν και την τυχη τους)

Να δουμε μηπως προλαβαινει αυριο το ΛΙΣΣΟΣ να πεταχτει μια να μαζεψει επιβατες και οχηματα η το ΜΥΚΟΝΟΣ να λειτουργησει εκτακτα ως εγ-ογ.

Link to comment
Share on other sites

Το να γίνει το ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΓ/ΟΓ έστω και για λίγο αποκλείεται , διότι παίζουν πολλά θέματα.Μάλλον κάποιο από τα τακτικά της Χίου Μυτιλήνης θα πάει να μαζεψει τον κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

επεισοδιακη η επισκεψη του θεοφιλου στην λημνο.

Sυγκεκριμένα, το βράδυ του σαββάτου, κατά τη διαδικασία ελιγμών προσέγγισης, το πλοίο «θεόφιλος» έκοψε και ανέσυρε την αριστερή άγκυρα του δεξαμενόπλοιου «Ζέφυρος», το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στη βόρεια πλευρά της προβλήτας του αγίου νικολάου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση και την πρόσκρουση του δεξαμενόπλοιου στην αριστερή πρυμναία γωνία του.

από το περιστατικό της πρόσκρουσης προκλήθηκαν υλικές Ζημιές στο δεξαμενόπλοιο «Ζέφυρος», ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση ή υλικές Ζημιές στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της μύρινας, καθώς το πλοίο, που εκτελούσε ένα έκτακτο δρομολόγιο, θα παρέμενε όλη τη νύχτα στο λιμάνι. ο καπετάνιος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισε να δέσει σε πιο ασφαλές σημείο το πλοίο «θεόφιλος», αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα. στη συνέχεια και μέχρι τις 11 το βράδυ που κόπασαν οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι, το «θεόφιλος» βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού της μύρινας.

και Ζημιές

από το λιμεναρχείο μύρινας απαγορεύθηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου μέχρι να αποκαταστήσει τις Ζημιές και να προσκομίσει βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. ο λιμενάρχης λήμνου, ευστράτιος ψύρρας, δήλωσε στο «ε»: «πάντα με το δυτικό καιρό αντιμετωπίΖουμε διάφορα προβλήματα. το ευτύχημα ήταν ότι από την πρόσκρουση δεν είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν πνέουν στο νησί θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι, είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.»

αξίΖει να σημειωθεί, ότι στο λιμάνι της μύρινας θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις και κυρίως να τοποθετηθούν προσκρουστήρες, καθώς τα πλοία αντιμετωπίΖουν, πολλές φορές, σοβαρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους στην προβλήτα. το έργο του προσήνεμου μόλου φαίνεται ότι δεν έλυσε τα προβλήματα, ενώ πολλοί καπετάνιοι αρνούνται να δέσουν στο λιμάνι κάτω από αυτές τις συνθήκες.

http://www.emprosnet.gr

υπαρχει και ενα

απο εκεινο το βραδυ.

αυτο ομως δειχνει πραγματικα τι γινονταν στο λιμανι :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=Ms0XcxHHgEs

Link to comment
Share on other sites

να πάνε οι Λημνιοί τώρα και να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν έδεσε το θεοΦιΛος στο Λιμάνι άνετα, γιατί "πήρε" την άγκυρα του ΖεΦυροσ,γιατί κόντεψε να χτυπήσει το ποΛέμικο,γιατί έκανε 2-3 μανούβρες,γιατί βγήκε από το Λιμάνι κΛπ.........

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 years later...

Προσάραξη του Φ/Γ Άρτεμις Σ στο Μούδρο Λήμνου τη Τετάρτη 29/06/16

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το  Φ/Γ 'ΑΡΤΕΜΙΣ Σ'' ν.Πειραιά 11496 προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Μούδρου ν.Λήμνου, προερχόμενο από λιμένα Βόλου, με εννέα (9) μέλη πληρώματος και φέροντας 1858 Μ.Τ αδρανή υλικά.

Το ανωτέρω Φ/Γ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε ασφαλώς, πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Μούδρου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση, ούτε τραυματισμός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ Σ'' μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Λήμνου, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Μύρινας 54.093 επιβάτες κατά το διάστημα των τριών καλοκαιρινών μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 5 weeks later...
  • 1 year later...

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού (Ιούνιο) σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Μύρινας. Έτσι λοιπόν τον Ιούνιο αποβιβάστηκαν στην Λήμνο 11.748 επιβάτες ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (6/2022) ήταν 10.717.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ανακοινώθηκαν από το Λιμεναρχείο Μύρινας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο λιμάνι της Μύρινας για τον Ιούλιο του 2023. Συγκριτικά με τον περσινό Ιούλιο 2022 παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση της τάξεως των 700 περίπου ατόμων.

Αυτό που στατιστικά έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι μέχρι στιγμής Ιούνιο και Ιούλιο στην Λήμνο αφίχθησαν 1700 άτομα περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αναμένουμε και τον Αύγουστο γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Λήμνο.

οοο.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων με την επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, προχώρησε η Λιμενική Αρχή του νησιού.

Το μήνα Αύγουστο λοιπόν, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 34.800 επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 2.500 άτομα σε σχέση με την περσυνή χρονιά και κατά 6.000 άτομα σε σχέση με το 2019

pinakas_aug23.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...