Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το βαποράκι ολοκλήρωσε τις καθιερωμένες εργασίες συντήρησης στο ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα και αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Μαΐου τα καθιερωμένα του δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Σουβάλα - Αγία Μαρίνα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μάλλον από το ναυπηγείο του Μπεκρή εννοείς γιατί πλέον βρίσκεται εκτός νερού στο ναυπηγείο του Χαλκίτη. Σήμερα έβαλαν καινούρια αφίσα στο εκδοτήριο του Αγία Μαρίνα Αιγινης που πιάνει την μισή επιφάνεια από τη παλιά.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, το φετινό του ξεκίνημα είναι αρκετά μουδιασμένο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια ταξίδευε γύρω στους 13,4 knots.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστυχως η ταχυτητα του εχει πεσει και αλλο και κυμαινεται στα 11 μιλια με αποτελεσμα να κανει 1'15 για να φτασει Σουβαλα και σχεδον 2 ωρες μεχρι την Αγ Μαρινα.Το εισιτηριο αντιθετως ειναι πανακριβο.8 για Σουβαλα και 12 για Αγ Μαρινα.Απλα απαραδεκτο.

Link to comment
Share on other sites

Για όποιον θυμάται το βαποράκι επί Alex Cruises είχε τρελές τιμές! Συγκεκριμένα για Σουβάλα 9,5 ευρώ (όταν το ίδιο καλοκαίρι το Φαίδρα το είχε 8,5) και για Αγία Μαρίνα 14 ευρώ. Τα τρία τελευταία χρόνια όμως που δουλεύει ως Evoikos Lines/Anes Ferries οι τιμές έχουν έρθει κάπως σε πιο λογικά επίπεδα. Για Σουβάλα είναι 8 ευρώ και για Αγία Μαρίνα 12 ευρώ. Μπορεί το 12 ευρώ να ακούγεται κάπως πολύ, όμως η εξυπηρέτηση όπως και να το κάνουμε πληρώνεται. Και εξηγούμαι. Κάποιος που θέλει να πάει Αγία Μαρίνα θα πάρει το πλοίο για το κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου τα περισσότερα δρομολόγια στοιχίζουν 8,90 και έπειτα στην καλύτερη περίπτωση το ΚΤΕΛ Αίγινας που έχει 2 ευρώ και μέχρι να φτάσεις έχεις βράσει απ' τη ζέστη, εκτός κι αν είσαι τυχερός και δουλεύει ο κλιματισμός! (για ταξί άστο γύρω στα 15). Άρα δίνεις κάτι παραπάνω (η διαφορά δηλαδή 1,10 ευρώ) και φτάνεις ακριβώς στον προορισμό σου με μεγαλύτερη άνεση.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως φαίνεται να επανέρχεται κάπως στα παλιά επίπεδα ταχυτήτων (+ - 13 knots).

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία του πλοίου διεξάγει λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση ένα Nissan Micra πορτοκαλί χρώματος αξίας 16.000 ευρώ. Η τιμή του λαχνού είναι 3 ευρώ. Με την αγορά δέκα λαχνών έχεις δώρο ένα ατομικό εισιτήριο για τον προορισμό της επιλογής σου (Σουβάλα ή Αγία Μαρίνα), ενώ με την συμπλήρωση πέντε ταξιδίων εξασφαλίζεις μία συμμετοχή για την κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου εντός του πλοίου παρουσία συμβολαιογράφου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ- Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγίνης στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' N.Π. 10767 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Αγίας Μαρίνας Αίγινας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για Σουβάλα Αίγινας.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση έξι (06) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγινης στον Αργοσαρωνικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. 10767, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Σουβάλας Αίγινας προς λιμένα Πειραιά, λόγω κυματισμού και χειρισμών σφιξίματος αριστερής άγκυρας, κόπηκε το κλειδί της ένωσης με την καδένα, με αποτέλεσμα την απώλεια της άγκυρας στη θάλασσα.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά όπου αποβιβάστηκαν τα έντεκα (11) μέλη πληρώματος, οι πενήντα (50) επιβάτες και τα τρία (03) Δ/Κ.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' και το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά δρομολογημένα στην ίδια γραμμή πλοία, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού τύπου Β διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη ή ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους στο ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ''

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ανακοίνωση της εταιρείας του Αγία Μαρίνα Αιγινης σχετικά με το πέρας των δρομολογίων της

Quote

Η εταιρεία και το πλήρωμα του Ε/Γ Δ/Ρ "ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ", θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο επιβατικό κοινό για την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη που εξέλαβαν και αυτή την χρονιά. Συνεχίζουμε να κινούμαστε δυναμικά, με γνώμονα τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Σας ευχόμαστε καλό χειμώνα και καλή αντάμωση!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 13/05/19, βλέπουμε ότι το Αγία Μαρίνα Αιγινης ζητάει να δρομολογηθεί έκτακτα στη γραμμή Πειραιά Σουβάλα Αγία Μαρίνα και Πειραιά Αγία Μαρίνα Ύδρα από τις  06/06/19 έως 08/09/19.

Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστο νέο η θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την καλοκαιρινή δρομολόγηση του Αγία Μαρίνα Αιγίνης και στην γραμμή Πειραιάς - Αγία Μαρίνα - Ύδρα.

Το βαποράκι όλα τα προηγούμενα χρόνια ναι μεν τα πήγαινε καλά και στους δύο προορισμούς που εξυπηρετούσε, όμως όπως και να το κάνουμε η Αγία Μαρίνα ήταν αυτή που του έδινε δύναμη και τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών. Η εταιρεία βλέποντας φέτος τον ερχομό κι άλλων ανταγωνιστών στη Σουβάλα και μάλιστα με Ε/Γ - Ο/Γ που είναι και ο διακαείς πόθος των κατοίκων της Βόρειας Αίγινας, πιστεύω πως έπραξε σωστά και επένδυσε σε έναν νέο προορισμό. Και μάλιστα σε έναν καθαρά "επιβατικό" προορισμό. Ναι μεν δεν αφήνει ολοκληρωτικά την Σουβάλα, αλλά ως αμιγώς επιβατικό πλοίο, ρίχνει περισσότερο την σημασία του σε δύο καθαρά "επιβατικούς" προορισμούς. Απ' την μία η Αγία Μαρίνα με τους ημερήσιους εκδρομείς για μπάνιο και απ' την άλλη η Ύδρα που δεν έχει αυτοκίνητα και γενικά δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πιστεύω ότι εάν η τιμή του για την Ύδρα κυμαίνεται γύρω στα 17 - 19 ευρώ (σε σχέση με τα 29,50 ευρώ των ταχυπλόων) θα αποσπάσει μεγάλο μέρος της κίνησης. Κι επιτέλους όπως και να το κάνουμε μετά από σχεδόν μια δεκαετία έρχεται και πάλι "συμβατικό" πλοίο για την Ύδρα με όμορφα καταστρώματα που θα απολαμβάνεις την θαλασσινή αύρα του Σαρωνικού και πιο οικονομικό εισιτήριο. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειάζεται 3 γεμάτες ώρες για το δρομολόγιο Πειραιάς - Αγία Μαρίνα - Ύδρα και με την προοπτική ότι θα ταξιδεύει πάντα ακατέβατα στα 13,5+ knots (και όχι όπως πέρυσι που ήταν απ' τις πιο πεσμένες του χρονιές με ταχύτητες γύρω στους 12,5 knots). Τέλος, καλό θα ήταν να αξιοποιήσουν κατάλληλα και το δεύτερο μπαρ που τα τελευταία χρόνια παραμένει ανενεργό. Καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα & καλή σεζόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τόσο στον τιμοκατάλογο του πλοίου στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΣ, όσο και στο σύστημα κρατήσεων, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου μοτοσυκλέτας για την Ύδρα!

Αρκετά οξύμωρο, καθώς όπως γνωρίζουμε στο νησί απαγορεύονται τα Ι.Χ και οι μοτοσυκλέτες!

Link to comment
Share on other sites

Το Αγία Μαρίνα Αιγινης ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμου του και πραγματοποιησε δοκιμαστικο σήμερα. Ήταν να ξεκινήσει αύριο δρομολόγια, αλλά ακυρώθηκε το δρομολόγιο του. 

Link to comment
Share on other sites

Με το αριστερό φαίνεται να έχει ξεκινήσει το βαποράκι φέτος. Αφού ματαίωσε τα δρομολόγια της Πέμπτης, και τα δύο χθεσινά δρομολόγια (πρωινό & μεσημεριανό) ξεκίνησε χθες με καθυστέρηση για την εκτέλεση μόνο του απογευματινού δρομολογίου με απογοητευτικές ταχύτητες. Πραγματικά σέρνεται γύρω στους 8,5 knots. Κάτι πρέπει να κάνουν για να επιστρέψει επιτέλους στις παλιές του καλές ταχύτητες που πολλές φορές έπιανε ακόμη και 14+ knots.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...