Jump to content
Shipfriends

Anna Maru (IMO 7809297)


Recommended Posts

Μετά από σχεδόν εννέα μήνες απουσίας από το Πειραιά, χθες το απόγευμα το Anna Maru επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν αναχωρήσει για τη Βόρεια Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

To Anna Maru αναμένεται να ξεκινήσει της ημερήσιες κρουαζιέρες από τα Νέα Μουδανιά τη 1η Ιουνίου, όποτε το πλοίο σήμερα ή αύριο θα φύγει για πάνω. Κανονικά θα είχε φύγει από χθες εάν δε προεκυπταν κάποια μικρό απρόοπτα

Link to comment
Share on other sites

Το Anna Maru έφυγε για τη Βόρεια Ελλάδα αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το πλοίο άλλαξε κατηγορίας πλόων από Γ΄ κατηγορίας σε Β’ κατηγορία με αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτόκολλο του από 800 επιβάτες γύρω στους 600 επιβάτες, ενώ τοποθετήθηκε Fast Rescue Boat από τη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Διοτι ξεκίνησε σήμερα της ημερήσιες κρουαζιέρες στις Σποράδες από τα Νέα Μουδανιά. Φαντάζομαι ότι η πλειονότητα των επιβατών του θα είναι τουρίστες από τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκου (κυρίως Ρώσοι) σε αντίθεση με τις Κρουαζιέρες στο Σαρωνικό που ήταν από την Ιαπωνία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξεκίνησε καλά η περίοδος.:mad:

Θλαστικό τραύμα στον αριστερό οφθαλμικό κόγχο υπέστη σήμερα στις 15.45, στο λιμάνι Σκοπέλου, 61χρονη αλλοδαπή, η οποία επέβαινε στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΟΥ» Ν.Π. 6731, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα, εκτελώντας περιηγητικό πλου (Νέα Μουδανιά * Σκιάθος * Σκόπελος * Νέα Μουδανιά), με 83 επιβάτες.

Η 61χρονη τραυματίστηκε τη στιγμή που αποβιβαζόταν, ύστερα από πτώση στη θάλασσα της πρυμναίας κλίμακας του πλοίου, ενώ μετά από την ανάσυρσή της, με τη συνδρομή του πληρώματος του «ΑΝΝΑ ΜΑΡΟΥ», μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο πλοίο, προκειμένου να επιστρέψει στα Νέα Μουδανιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου.

Πηγή ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

Το όνομα του Anna Maru προέρχεται από το όνομα της κόρης (Άννα Μαρία) του κ. Δρακόπουλου.

Αυτό το Maru δε μου καθόταν καλά, αλλά κάνοντας κάποια μετάφραση του Μαρία στα Ιαπωνικά (マリア) και από εκεί στα Αγγλικά καταλήγουμε στο Maru.;)

Maru στά ιαπωνικά σημαίνει κύκλος και πολλά βαπόρια στην χώρα τού ανατέλλοντος ηλίου έχουν ονόματα μέ αυτό ώς δεύτερο συνθετικό (μερικά τοιαύτα βαπόρια μάς έρχονται και εδώ...).Εξ ού και υιοθετήθηκε τό όνομα αυτό δεδομένου ότι το πλοίο στόν Σαρωνικό έκανε κρουαζιέρες με Ιάπωνες.Τώρα άν συνέπεσε να "μοιάζη" με το όνομα τής κόρης τού πλοιοκτήτη,σίγουρα πρόκειται γιά καλή διαφημιστική κίνηση (μοιάζει βέβαια και μέ τό όνομα γνωστής τέως εστεμμένης που είχαμε στην Ελλάδα,αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο-ή μάλλον άλλο στέμμα:D )

Υπενθυμίζω ότι το πλοίο είναι το πρώην John P. που άν δέν απατώμαι,είχε δράσει και παλιότερα στό Βόρειο Αιγαίο,αφού έκανε κρουαζιέρες στην Χερσόνησο τού Αθω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Anna Maru εδώ και λίγες ημέρες (τέλος Αύγουστου) τελείωσε τις ημερήσιες κρουαζιέρες από τα Βόρειο Ελλάδα προς τις Σποράδες. Πλέον το πλοίο είναι δεμένο στο μωλο της ΔΕΗ. Έχω την απορία να μάθω πως πήγε από κίνηση τη σεζόν??

Link to comment
Share on other sites

Απ ότι έχω ακούσει το πλοίο σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. 70 ευρά η κρουαζιέρα συμπεριλαμβανομένου και φαγητού. Σε πολλούς δίνονταν η δυνατότητα να μείνουν στα νησιά και να επιστρέψουν μετά από μια-δυο ημέρες, και ήταν αρκετοί που το έκαναν αυτό. Δύο ώρες παραμονή στην Σκιάθο και δύο ώρες στην Σκόπελο. Στην Σκιάθο έπεφτε στο ίδι οσημείο που πέφτει και ο ΠΗΓΑΣΟΣ, γι αυτό και αναγκαζόταν πολλές φορές να βγεί έξω από το λιμάνι για να ελευθερωθεί η θέση και μετά ξαναέμπαινε. Σ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να πιθανολογήσω ότι μπορεί να επανακάμψη στον Σαρωνικό;Εχω την εντύπωση πως τα πήγαινε πολύ καλά,άν κρίνω από τόν κόσμο που είχε όποτε το έβλεπα σε κάποιο από τά νησιά (μέχρι και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα τους είχε κατεβάσει τους Ιαπωνέζους).

Επίσης,ελλείψει και τού ΓΙΩΡΓΗΣ (αλήθεια,τί γίνεται με το παπόριον τούτο;),νομίζω ότι θα ήταν καλή κίνηση να ξαναδραστηριοποιηθή εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Σαν αντικαταστατης του ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ισως και να ξαναδουλεψει στο Σαρωνικο.Πιστευω ομως οτι ειναι δυσκολο να εχει η εταιρεια δυο πλοια να κανουν την κρουαζιερα ταυτοχρονα.Και οπως ειδαμε το ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ τα παει μια χαρα

Link to comment
Share on other sites

Ναί όντως δέν μπορεί να γίνη κάτι τέτοιο.Πάντως έχω την εντύπωση ότι το ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ δέν είχε τόσο κόσμο όσο το ANNA MARU-εμπειρικά συγκρίνω,έχοντας δεί αμφότερα τα πλοία στην Αίγινα.

Μιά άλλη καλή σκέψη θα ήταν να κάνη κρουαζιέρες στο νότιο Αιγαίο,π.χ. από Ηράκλειο πρός Σαντορίνη και άλλα κοντινά νησιά-αλλά δέν ξέρω άν είναι εφικτό λόγω τού (σχετικά μικρού) μεγέθους τού πλοίου.

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

Το Anna Maru παλιότερα έκανε ημερήσιες κρουαζιέρες μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης ως John P. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο τέτοιου τύπου πλοίο που να κάνει ημερήσιες εκδρομές μεταξύ των δυο νησιών, θα ήταν μια καλή λύση για να δραστηριοποιηθεί το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Μακάρι να προχωρήσει το σχέδιο της δρομολόγησης μεταξύ Κρήτης-Σαντορίνης, για να προσφέρει κάτι διαφορετικό από την απλή μετάβαση που προσφέρουν οι ανταγωνιστές στην ίδια γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ειναι τοσο κοντα οσο τα δειχνει η φωτογραφια ή μου φαινεται εμενα?Γιατι αν ειναι τοσο κοντα, τα βλεπω με κανα αερα να κοπανανε μεταξυ τους και να τρεχουν και να μην φτανουν στην Υδραϊκη

Link to comment
Share on other sites

της τελευταιες μερες υπαρχει εντονη κινηση στο καραβακι μαλλον ξεκινησαν την ετησια επισκευη του

και καποιες φημες που κυκλοφορησαν ελεγαν για αντικατασταση του πλατυτερα των ουρανων με το αννα μαρου

εχετε ακουσει κατι για την τυχη του πρωτου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

απο τι εμαθα μαλλον ειναι πιθανον το σκαφοσ θα παραμεινει δεμενο αυτο το καλοκαιρι....εγω παντοσ δεν το πιστευω......θα μαθει καποιοσ εαν αληθευει αυτο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...