Jump to content
Shipfriends

Flyingcat 5 (IMO 9134543)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Οχι τόσο απο την ταχύτητα. Αυτή είναι γνωστή- δεδομενη. 

Όσο από την ασφάλεια.  Οι επιβάτες είπαν οτι σήμερα κάθονταν όπου ήθελαν.  Σε συμβατικό ανοιχτού τύπου  θα είχαν την δυνατότητα να κάτσουν κατάστρωμα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Με την επιστροφή του Flying Cat 4 στα δρομολόγια του Σαρωνικού, το Flying Cat 5 μειώνει (σχεδόν σταματάει) τα δρομολόγια για την Ύδρα Σπέτσες και γίνεται ουσιαστικά αμοιβό πλοίο και θα κάνει κάποια δρομολόγια προς Αίγινα Αγκίστρι (τα πιο εμπορικά, δηλαδή Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή απόγευμα) και μπορεί κάποια για Ύδρα Σπέτσες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Το Flying Cat 5 είχε ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμου του τη προηγούμενη Τετάρτη και είχε έρθει στο Πειραιά. Σήμερα πραγματοποιησε δοκιμαστικό και αύριο θα ξεκινήσει δρομολόγια στο Σαρωνικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Το Flying Cat 5 ολοκλήρωσε σήμερα τα δρομολόγια του και  είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά (μπροστά απο το WorldChampion Jet) για το δεύτερο μέρος της ακινησίας του.

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...

Επεισοδιακά κύλησε το ταξίδι από τα νησιά του Αργωσαρωνικου προς Πειραιά το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου.

Quote

«Ξεκινήσαμε από Σπέτσες με καλό καιρό», λέει επιβάτης του Flying Cat 5 της Hellenic Seaways που πήγε να γιορτάσει τα Θεοφάνια στο νησί και μίλησε στο protothema.gr μετά την περιπέτειά του. «Μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι οι συνθήκες ήταν καλές. Έπειτα από εκείνο το σημείο άρχισε να ενισχύεται ο αέρας και με δυσκολία δέσαμε στο λιμάνι του Πόρου.
Ο κόσμος, περίπου 30 με 40 άτομα, επιβιβάστηκε και κάθισε στις θέσεις του. Ξεκινήσαμε μετά από 5 λεπτά. Όσο ανοιγόμασταν στο πέλαγος, ο αέρας ενισχυόταν, αλλά ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί όταν μέλη του πληρώματος ήρθαν και κάθισαν μπροστά στις πόρτες που προορίζονται για την εκκένωση σε περίπτωση κινδύνου.

Εγώ είχα καθίσει όπως πάντα, μπροστά – ατυχής επιλογή γιατί, όπως μου είπε ένας ναυτικός που καθόταν μπροστά μου, στις μπροστινές θέσεις στη μύτη του πλοίου, κουνάει πάντα περισσότερο. Είχε περάσει περίπου μια ώρα και ήμασταν μεσοπέλαγα, στα μισά της διαδρομής. Το πλοίο άρχισε να κλυδωνίζεται, τα κύματα έσκαγαν στο τζάμι μπροστά μου, τα μπαλόνια που προορίζονται για να μην χτυπούν τα πλαϊνά του πλοίου στην προβλήτα έφυγαν από τη θέση τους κι άρχισαν κι αυτά να χτυπούν στα τζάμια».

Ωστόσο, όπως μας λέει, η πιο τρομακτική στιγμή ήταν όταν ένα μέλος του πληρώματος έχασε την ισορροπία του από τους έντονους κλυδωνισμούς και γύρισε ο αστράγαλό του. «Έπεσε κάτω ουρλιάζοντας από τους πόνους. Τα υπόλοιπα μέλη έτρεξαν κοντά του φωνάζοντας στον κόσμο να μην σηκώνεται από τη θέση του και ρωτώντας αν υπάρχει κάποιος γιατρός. Το πλοίο αναγκαστικά είχε κόψει ταχύτητα. Όπως έμαθα αυτό ήταν το τελευταίο δρομολόγιο πριν βγει απαγορευτικό. Αλλά 10 λεπτά και δεν θα μας είχαν αφήσει να φύγουμε».

Όπως επίσης αναφέρει, η ανταπόκριση του πληρώματος προς τις εκκλήσεις των επιβατών που ζαλίζονταν για κάποια βοήθεια, ήταν υποδειγματική καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τραυματισμό του ναυτικού στο Ε/Γ-Υ/Γ Flying Cat 5 στον Πειραιά

Quote

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από μέλος πληρώματος Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό (διάστρεμμα ποδοκνημικής) ναυτικού, ειδικότητας επίκουρου, εντός του πλοίου, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο σε περιοχή δικαιοδοσίας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...