Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη Κ/Ζ ΓΙΩΡΓΗΣ, βόρεια του Πόρου.


Recommended Posts

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του alter το ΓΙΩΡΓΗΣ προσάραξε σε βραχώδη ακτη βόρεια του Πόρου κι αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει διαδικασία εκένωσης του σκάφους από τους 280 επιβάτες που μεταφέρει.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Όπως, λέει ο ο Ρ/Σ ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει καθήσει πάνω στη ξέρα και δεν κινδυνεύει να βουλιάξει. Όλοι οι 280 επιβάτες είναι αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων. Ήδη έχει αρχίσει η εκκένωση του πλοίου με λάντζες και οι πρώτοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο FC και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΚΕ Πόρου, όπου έχει οργανωθεί κέντρο υποδοχής.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν μπεί νερά στο μηχανοστάσιο μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Πάντως στα πλάνα του ΣΚΑΙ το πλοίο δεν φαίνεται να έχει καποια σημαντική κλίση (ελάχιστα προς την πρύμη) και οι επιβάτες επιβιβάζονται στο διάδρομο της παντοφλίτσας ΕΛΠΙΣ Ι του Πόρου, που έχει πλευρίσει το σκάφος.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι οι επιβάτες βρίσκονται πλέον εκτός πλοίου και προωθούνται με τα ταχύπλοα Flyingcat1 και flying dolphin 19 στον Πειραιά.

Τα ανωτέρω πλοία λειτούργησαν και σαν απάγκιο στις μικρές λάντζες(οι οποίες κάνουν Γαλατά -Πόρο) που έβγαλαν αρκετό κόσμο.

Οι υπόλοιποι έπιβιβάστηκαν στην μικρή παντόφλα ΕΛΠΙΣ Ι όπως μας είπε ο φίλος Χιώτης

Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκεται και το ρυμουλκό Καραπιπέρης 13

Link to comment
Share on other sites

η ΝΕΤ παντως στο ρεπορταζ της αναφερει οτι θα ρυμουλκηθει στον πειραια (πρωτα πορο και μετα πειραια).

το καλο με τη ΝΕΤ ειναι οτι εκανε εκτενη αναφορα στην ιστορια του πλοιου (απο τη ναυπηγηση το 1959 μεχρι σημερα), ενω επισημανε οτι οι πλοιοκτητες στο site τους αναφερουν σαν ετος κατασκευης το 1997 που εγινε η τελευταια μετασκευη

ΥΓ@tegea

α) το γιωργης ταξιδευει ως κρουαζιεροπλοιο, για τα οποια δεν ισχυε ποτε οριο ηλικιας (το οποιο υπο προϋποθεσεις δεν ισχυει και για τα ferries)

Link to comment
Share on other sites

Στον Εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο πλοίαρχος του επιβατηγού-τουριστικού πλοίου «Γεωργής», που χθες κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες προσάραξε με 278 αλλοδαπούς επιβάτες στη νησίδα «Πλατιά» του Πόρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις που έλαβαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος προκύπτει ότι ο καπετάνιος, που θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, σε βαθμό πλημμελήματος, δεν ήταν στη γέφυρα του πλοίου, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και το δρομολόγιο γνωστό και καθημερινό.

Στη γέφυρα, όπως κατέθεσε ήδη ο πλοίαρχος, ήταν η «βάρδια», δηλαδή ο ανθυποπλοίαρχος, καθώς και ο ναύτης - τιμονιέρης- ο οποίος εκτελούσε τις εντολές πορείας που του έδινε ο αξιωματικός.

Στο μεταξύ, το πλοίο παραμένει προσαραγμένο στον ύφαλο, μέχρι οι τεχνικοί να κλείσουν το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί, ενώ αργά χθες το βράδυ τους αλλοδαπούς επιβάτες του Γεωργή υποδέχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ο ΥΦΕΝΑΝΠ Πάνος Καμμένος.

Απο το marinews.gr

Σιγα που δε θα τον πηγαινανε

Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε φίλοι έχετε αναρωτηθεί τη ατυχία δέρνει τη Ελληνική ναυτιλία μας;Το ναυάγιο του Sea Diamond ταιριάζει απόλυτα με του Γεωργή(εκτός της βύθισης), σε άριστες συνθήκες με γνώριμο το δρομολόγιο έχουμε προσάραξη.Τι μας δέρνει τελικά η αμέλεια ή η κακοτυχία;:D

Link to comment
Share on other sites

Το Γιώργης στις κρουαζιέρες του στον Αργοσαρωνικό προσέγγιζε 3 νησιά. Την Αίγινα, το Πόρο και την Ύδρα, αλλά όχι πάντοτε με την ίδια σειρά. Το πιο συνηθισμένο δρομολόγιο του ήταν Πόρο Ύδρα Αίγινα, μετά το Ύδρα Πόρο Αίγινα και πιο σπάνια Αίγινα Πόρο Ύδρα.

Την ημέρα του ατυχήματος έπιασε πρώτα στο Πόρο, μετά προσέγγισε την Ύδρα και στη συνέχεια θα προσέγγιζε στην Αίγινα (αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν γραφτό).

Με τη βοήθεια ενός πλοιάρχου που έχει δουλέψει στη γραμμή, μου χάραξε τις πορείες σε έναν χάρτη (οπού και οι φωτογραφίες), που θα έπρεπε να ακολουθούσε το Γιωργής.

Φεύγοντας από την Ύδρα θα έπρεπε να ακολουθούσε πορεία 034° μέχρι τις νησίδες Τσελεβινια. Παραλλάσσοντας τις νησίδες Τσελεβινια, η πορεία που θα ακολούθησε ήταν 353° μέχρι το νησί Μόδι. Παραλλάσσοντας το νησί Μόδι θα γύρναγε τη πορεία σε 329° οπού θα άφηνε στα δεξιά το Νησί Πλατεία μέχρι το νησί Μονή στην Αίγινα. Και μετά θα γύρναγε τη πορεία 004° για να φτάσει στο λιμάνι της Αίγινας.

Τώρα τι έφταιξε για το ατύχημα μόνο το πλήρωμα ξέρει και αρμόδιο για να ερευνήσει τα αιτία του ατυχήματος είναι οι λιμενικές αρχές.

post-54-128326973459_thumb.jpg

post-54-128326973461_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χθες άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ήταν ακόμα προσαραγμένο και ότι γίνονταν εργασίες στεγανοποίησης του πλοίου για να προχωρήσουν στην αποκόλληση. Επίσης, μου έκανε εντύπωση ότι είπαν ότι το πρώτο σχέδιο αποκόλλησης που υποβλήθηκε στο ΥΕΝ απορρίφθηκε και θα υποβληθεί νέο σχέδιο. Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς εννοούσαν. Και όλα αυτά με επιφύλαξη, καθώς τα άκουσα στα πεταχτά.

Σήμερα, δεν είδα ούτε άκουσα κάτι νεώτερο.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα ο Χιωτης δεν ειχε αδικο.Οπως με ενημερωσε γνωστος απο τον Πορο το βαπορι αποκολληθκε σημερα και εδεσε στον Πορο

Link to comment
Share on other sites

... και με τη βούλα ...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ / Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Αποκόλληση και ρυμούλκηση του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΓΙΩΡΓΗΣ» Ν.Π. 2842

Αποκολλήθηκε ασφαλώς, σήμερα το απόγευμα, από το σημείο προσάραξης στη νησίδα «ΠΛΑΤΕΙΑ», το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΓΙΩΡΓΗΣ» Ν.Π.2842, με τη βοήθεια των ρυμουλκών «ΑΤΛΑΣ» Ν.Π.10238, «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 12» Ν.Π.10446, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΟΣ» Ν.ΕΛ. 59 και του πλωτού γερανού «ΒΕΡΓΙΝΑ Ι»Ν.Π. 86.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΓΙΩΡΓΗΣ» βρίσκεται προσδεμένο στο πλωτό γερανό, ο οποίος έχει αγκυροβολήσει στον όρμο ρωσικού ναύσταθμου Πόρου, όπου θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ρηγμάτων και στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί στην επισκευαστική βάση Περάματος.

Κατά την διάρκεια των κινήσεων δεν σημειώθηκε διαρροή καυσίμων, ούτε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή κατάλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή τα ηλεκτρονικά μάτια δεν τα δείχνουν όλα, το καραβάκι μας μπήκε ρυμουλκούμενο στο μεγάλο λιμάνι κατά τις 10:30. Μπροστά το Ρ/Μ ΑΤΛΑΣ, πίσω το ΧΙΟΣ Ι και δίπλα το ΛΣ 10. Έδεσε στην πλώρη του ΚΕΝΤΕΡΗ.

post-24-12832697351_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...