Jump to content
Shipfriends

Dona Candida (IMO 8869335)


Recommended Posts

  • 1 year later...

Ενα βιντεο της εταιρειας του πλοιου με τις δραστηριοτητες της στην Ισημερινη Γουινεα

Απο το 1.55 και μετα εχει αρκετα πλανα του πλοιου εξωτερικα ,αλλα και εσωτερικα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Το πλοιο ουτε ναυπηγηθηκε το 1991 , ουτε το πρωτο του ονομα ητανε Μυρινα Εξπρες . Ξεκινησε να ναυπηγητε το 1973 ως παντοφλα (νομιζω αδελφο του Σαρωνικος) , και τελειωσε το 1975 ως κλειστο ρο ρο-φορτηγο (παλεταδικο). Πηρε το ονομα λεανδρος και IMO 7364807. Ποτε δεν δουλεψε με αυτο το ονομα , ουτε και ολοκληρωθηκε εντελως . Το 1985 πηρε το ονομα Χιονι , και υποτηθετε οτι διαληθηκε το 1990 στο περαμα ως Νησος Κεα. Στην πραγματικοτητα ομως ο Γουτος το αγορασε και το μετονομασε Νησος Κεα . Το 1991 ολοκληρωθηκε η μετασκευη του και πηρε IMO 8869335.

Link to comment
Share on other sites

Καμία απολύτως σχέση με παντόφλα.

Με πλοιοκτητρια την τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος ή παραγγελία στα ναυπηγεία ΝΑΥΣ - Φιλίππου με ναυπηγο τον Ελ. Καβαλάρη αφορούσε δύο ΕΓ/ΟΓ κλειστού τύπου, πανομοιότυπα σε σχεδίαση και τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ΛΕΑΝΔΡΟΣ ολοκληρώθηκε τελικά ως ro/ro - παλεταδικο το 1975, το ΑΣΤΑΚΟΣ παρέμεινε ημιτελές και ολοκληρώθηκε το 1981 από τον Ιωσήφ Σαβιολάκη ως ανοικτού τύπου με το όνομα ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ. 

Το ΛΕΑΝΔΡΟΣ μετονομάστηκε ΝΤΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ το 1986, κατόπιν ΧΙΟΝΗ και ΝΗΣΟΣ ΚΕΑ, όνομα με το οποίο διεγράφη απο τα νηολογια ως διαλυθεν το 1990.

Επίσημα, στη ναυπήγηση του ΜΥΡΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ το 1991, χρησιμοποιήθηκε το 25% των σιδηροκατασκευων του ΝΗΣΟΣ ΚΕΑ, ανεπίσημα.......... ιστορίες για αγρίους. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...

Και ενω το πλοιο εξακολουθει και βγαζει το ψωμι του στην Ισημερινη Γουινεα,εμεις το βλεπουμε δεμενο στα Λεμοναδικα του 1991 μεσα απο μια φωτο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ

Το βαπορι ειναι ολοκαινουριο και με λευκη φορεσια.Θεωρω οτι η συγκεκριμενη εκδοση του παει καλυτερα σε σχεση με την κοκκινη εκδοχη του

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...