Jump to content
Shipfriends

Hellenic Trader (IMO 7419456)


Recommended Posts

Μου έκανε πάντα εντύπωση η θέση της τσιμινιέρας (και προφανώς το μήκος του άξονα). Μου είχε περάσει η σκέψη μήπως είχαν μοτέρ (diesel/electric) σαν τα Canguro.

Link to comment
Share on other sites

Συμβατική κ η μία,συμβατική κ η άλλη Πάντως δεν ήταν πυρηνική,αστειεύομαι.
Τα Canguro που αναφέρεις,ήταν τα ρο-ρό  τύπου CANGURO GRIGIO  To συγκεκριμένο μάλιστα πέρασε κ από ΄Ελληνες MARINO K,STROFADES κλπ

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Τα Canguro Grigio κλπ. (νομίζω 4 ήταν η σειρά) είχαν πρόωση από μοτέρ. Οι γεννήτριες (ας πούμε κύριες μηχανές) ήταν κάτω από το κομοδέσιο. Αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή (αλλά δεν ξέρω αν ακόμη και με το τότε κόστος καυσίμων τα κέρδη/ζημίες ήταν μαύρα ή κόκκινα).  Γιαυτό και η τσιμινιέρα ήταν σχεδόν πάνω από την γέφυρα. Δεν ξέρω αν αυτό έφταιγε ή το ότι ήταν άσχετοι με πλοία, αλλά αυτοί που έφεραν το MARINO K. (νομίζω Κανδύλης και Σια) έχω ακούσει ότι ζορίστηκαν αρκετά.

Η λίγο παλαιότερη σειρά CANGURO (νομίζω άλλα 5 ήταν) κάποια εκ των οποίων ήρθαν Ελλάδα (VERDE/BRUNO) ήταν φέρρυ με συμβατική πρόωση (αν δεν κάνω λάθος). Το ένα ήταν το IONIAN SEA-DIMITRA-LEROS. Αυτά είχαν τσιμινιέρα στο κέντρο περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...