Jump to content
Shipfriends

SSF Ania (IMO 9203605)


Recommended Posts

Και όμως βρέθηκε μουστερής για το πλοίο, και μάλιστα από τη Μέση Ανατολή. Καινούριος πλοιοκτήτης η εταιρεία Simatech Shipping & Forwarding με έδρα το Dubai. Δεν πρόκειται για εταιρεία φάντασμα, έχουν στην πλοιοκτησία τους άλλα 13 πλοία τύπου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το πλοίο λοιπόν μετονομάστηκε σε SSF Ania και βρίσκεται εν πλώ πρός το Jebel Ali έχοντας υψώσει σημαία Αγίου Βικεντίου. Κάτι μου λέει πως θα το δούμε να πηγαίνει κανένα Ιράκ. Τέλος πάντων, έχει ψωμί η δουλειά εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 months later...

Απ’ ότι βλέπω το πλοίο έφυγε από τον Περσικό και χτές μπήκε στο Κανάλι του Σουέζ από νότια. Κάπου εκεί χάνονται και τα ίχνη του όμως, πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Το άλλο που έχει συμβεί είναι ότι άλλαξε σημαία από Αγίου Βικεντίου σε St Kitts & Nevis. Το τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον του πλοίου, είναι ένα καλό ερώτημα. Όπως και να έχει, ένα πρός παρακολούθηση.

Link to comment
Share on other sites

On 12/15/2022 at 4:38 PM, Neptune said:

(αν τιμονευει βασικα)

Οτι κινείται στο νερό -με κάποια ταχύτητα και πάνω- τιμονεύει (καλύτερα-χειρότερα άλλη ιστορία). Το πρόβλημα είναι ότι η ασύμμετρη ώση πρέπει να αντισταθμίζεται με το τιμόνι (άρα αυξάνεται η οπισθέλκουσα). Σε σύγκριση με το ίδιο πλοίο με την ίδια ώση αλλά μοιρασμένη, έχει μεγαλύτερη κατανάλωση (άρα σαν μακροχρόνια επιλογή είναι αντιοικονομικό). Φυσικά δεν συζητάμε για μανούβρες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...