Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ποδαρικό στις βλάβες για το 2008 έκανε το Αλεξάνδρα Τ, όπως αναμενόταν από μένα (ούτε γραφείο στοιχημάτων δεν θα δεχόταν ποντάρισμα για τη πρώτη βλάβη σε πλοίο με το Αλεξάνδρα Τ στη πιάτσα). Χθες έφτασε στο Πειραιά κατά τις 12:30 με συνοδεία τριών ρυμούλκων, κάπου ανοικτά της Σύρου έμεινε καραβοφάναρο το πλοίο.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ (ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ) ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ.ΤΑ ΜΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αλεξανδρα Τ, το ότι ο Πλοίαρχος ζήτησε 3 ρ/κ, σημαίνει ότι το λιγότερο δεν είχε μηχανές, ένα πλοίο το οποίο σχεδόν ποτέ δεν είχε ανάγκη ρ/κ.

Το οτι πιθανά να είχε μείνει καραβοφάναρο κάπου στην Σύρο , είναι ένδειξη παραδοχής τα 3 ρ/κ.

Τα ετζιαν του Αγαπητού παίρνουν πιλότο? γιατί να θεωρούνται δρομολογημένα πηγαίνοντας όπου έχει φορτίιο?

Τέλος η παρουσία ρ/κ δεν σημαίνει ντε και καλά κάτι ύποπτο? άρα θα δείξει..

Link to comment
Share on other sites

Να τον υποχρεώσει ο πιλότος να πάρει ένα ρυμουλκό, μπορώ να το δεχτώ και εγώ. Αλλά τρία είναι κάπως πολλά.

Γιατί το πλοίο κάθισε 11 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά?? Δεν είχε το πλοίο κίνηση και καθόταν ή είχε κάποιο πρόβλημα???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ζημια στο τιμονι ειρθε σημερα στην ροδο εδεσε με βοιθηεια 2 ρυμουλκων για πσαξτε το λιγο παιδια το θεμα γιατι τα βλεπο δυσκολα τα πραματα με αυτο το καραβακι εδω..

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε και η σειρά του Λαυρίου...:D

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ / Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008

Πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα Λαυρίου

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, στον εμπορικό λιμένα Λαυρίου, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, το Φ/Γ - Ο/Γ πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ.» Ν.Π. 11679, αρχικά στον προβλήτα και εν συνεχεία στο πλαγιοδετήμενο Φ/Γ πλοίο «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 7147, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο πλοία.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενώ παρατηρήθηκε, πλησίον του προβλήτα, θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή εκτάσεως 50 τ.μ. περίπου.

Άμεσα ακολούθησαν ενέργειες απορρύπανσης της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής, από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. και από την εταιρία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.».

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ - Ο/Γ πλοίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ.» Ν.Π. 11679 μέχρι επιθεωρήσεώς του, ενώ το Φ/Γ πλοίο «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 7147, μετά από έκτακτη επιθεώρηση, κρίθηκε αξιόπλοο και του επετράπη ο απόπλους για αμμοληψία.

Via ANA
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

...Κάλυμνος...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008

Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στον προβλήτα Καλύμνου

Στον προβλήτα του λιμένα Καλύμνου προσέκρουσε ελαφρώς, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-Τ» Ν. Π. 11679. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στο δεξιό πρυμναίο περίζωμα σε έκταση μήκους περίπου 2 μ. και ύψος περίπου 1-1,5 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς και μικρή στρέβλωση του ελάσματος του καθρέπτη στο σημείο πρόσκρουσης με την πρύμνη.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε το εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, είχαν φορτωθεί είκοσι πέντε (25) φορτηγά οχήματα.

Μετά από προσκόμιση αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 17.55 για Κω-Ρόδο.

ΥΕΝ μέσω ΑΠΕ
Link to comment
Share on other sites

Απ' ό,τι λέει το ΥΕΝ έτσι πρέπει να είναι. Όχι όμως στην επιστροφή, αλλά στο επόμενο δρομολόγιο και όχι από δεξιά...από αριστερά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο

Στον προβλήτα του λιμένα Καλύμνου προσέκρουσε, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-Τ» Ν. Π. 11679. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση του περιζώματος στην αριστερή πλευρά της πρύμνης έκτασης ενός μέτρου περίπου και σε απόσταση ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε το εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, είχαν φορτωθεί τριάντα οκτώ (38) φορτηγά οχήματα.

Μετά από προσκόμιση αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 18.00 για Κω-Ρόδο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...