Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σάββατο 28 Οκτωβρίου σήμερα και το ένα από τα δύο εθνικά μας στολίδια (Blue Star Myconos) ήταν όπως πάντα πιστό στο δρομολόγιό του. Όμορφη εικόνα κατά την άφιξη με το πλοίο να γλιστράει στα ήρεμα νερά του Θερμαϊκού ανάμεσα στα αγκυροβολημένα πλοία με φόντο τα Πιέρια, τον Όλυμπο, τον Κίσαβο και τα υπέροχα χρώματα του ουρανού πριν τη δύση του ηλίου (βοήθησε και η υπέροχη ορατότητα).

Πέρασε τη μπούκα του λιμανιού ακριβώς στην ώρα του, σφύριξε δυνατά και χαιρέτησε το πολυάριθμο κοινό που το χάζευε στην παραλία. Ακολούθως έδεσε στο Γ με μια γρήγορη μανούβρα ακριβείας, με την πρύμνη να γυρίζει λίγα εκατοστά από το ντόκο. Στο λιμάνι ανέμεναν τουλάχιστον 70-100 άτομα-μεταξύ των οποίων πολλές αιθέριες υπάρξεις😁-για να παραλάβουν δικούς τους ανθρώπους αλλά και τα-πάρα πολλά-ασυνόδευτα οχήματα, δίκυκλα και δέματα.

Όσον αφορά την εκφόρτωση, είχαμε σίγουρα πληρότητα που άγγιζε 100% στο γκαράζ, χωρούσαν λίγα ακόμα ΙΧ στο κυρίως γκαράζ (πάντα χωρίς κατεβασμένα πατάρια λόγω φορτηγών). Από κόσμο αδύνατον να βγει συμπέρασμα. Πάντως το τελευταίο ΙΧ βγήκε από το κατάμπαρο γύρω στις 19:00. Όσο για τη φόρτωση, είχαμε 22 καρότσες, άλλες 2 μαζί με τράκτορα, συνολικά 24 με τη συντριπτική πλειοψηφία για Μυτιλήνη, λίγες για Λήμνο και ελάχιστες για Χίο (νομίζω 2-3). Από ΙΧ είχαμε κάτι παραπάνω από 75 καθώς επίσης και 5 δίκυκλα αλλά και μία βάρκα. Από κόσμο δεν πρέπει να μιλάμε για πάνω από 350 άτομα. 

Αξίζει να τονιστεί η συμπεριφορά μιας γυναίκας του ΛΣ η οποία βοήθησε αρκετούς ηλικιωμένους με τη μεταφορά των αποσκευών τους. Στα ευτράπελα, η άφιξη ενός σκαραβαίου με δύο ηλικιωμένους ταξιδιώτες και ένα μεσήλικα οδηγό, ελάχιστα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου. Αφού αποβιβάστηκαν οι δύο ηλικιωμένοι με την ψυχή στο στόμα, ο οδηγός πήγε να βάλει μπροστά για να φύγει, δυστυχώς όμως το αμαξάκι είχε αντίθετη άποψη, δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα, προκαλώντας την αγανάκτησή του. Επειδή όμως εμπόδιζε και έπρεπε να βγει εκτός λιμανιού, ένας λιμενικός άνοιξε την πύλη και ο οδηγός αφού έλυσε χειρόφρενο το έσπρωξε εκτός λιμανιού. Τότε λοιπόν μάθαμε ότι το όχημα ήταν του ηλικιωμένου ζευγαριού, τους άφησε στο δρόμο ενώ ταξίδευαν προς το λιμάνι, ο συγκεκριμένος κύριος προσφέρθηκε τυχαία να τους βοηθήσει, τελικά μπόρεσε να το βάλει μπροστά, μάλιστα τους εξυπηρέτησε μεταφέροντάς τους στο λιμάνι και τελικά βρήκε το μπελά του😁...Το λόγο πλέον έχει η οδική βοήθεια.

Τέλος, το πλοίο έλυσε κάβους με 4 λεπτά καθυστέρηση περιμένοντας να φτάσει με ταξί μια αργοπορημένη επιβάτιδα. Η κυρία Μακρυπούλια τα βλέπει αυτά;😁

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αποψινή άφιξη του Blue Star Myconos στην παγωμένη Θεσσαλονίκη έπειτα από απαγορευτικό και 26ωρη παραμονή στη Μυτιλήνη. Έφτασε στις 20:05, μία ώρα μετά την τροποποιημένη ώρα άφιξης (19:00) γι' αυτό είχαμε τροποποίηση στην τροποποίηση με νέα αναχώρηση 23:00 αντί 22:00.

Κλασικά σβέλτη μανούβρα για το Γ, σε 3 λεπτά είχε δέσει. Από επιβάτες είχαμε χοντρικά γύρω στους 250-300 και από γκαράζ γύρω στα 65 ΙΧ, 1 νταλίκα από Λήμνο, 27 καρότσες, 3-4 βανάκια και 18 δίκυκλα. Τα 43 ΙΧ από το άνω γκαράζ αποβιβάστηκαν ταχύτατα. Αντίθετα οι οδηγοί για τα ΙΧ που βρίσκονταν στο κατάμπαρο (στη συντριπτική πλειοψηφία ασυνόδευτα) χρειάστηκε να περιμένουν μία ώρα για να τα παραλάβουν έως ότου "καθαρίσει" από ξεκοτσάριστα η αριστερή πλευρά του κυρίως γκαράζ.

Όσον αφορά τη φόρτωση είχαμε γύρω στους 200-250 επιβάτες, 63 ΙΧ, 25 καρότσες, 2 μικρά φορτηγά, 2-3 βανάκια και 7-8 δίκυκλα. Απόπλους από την έρημη προβλήτα on time στις 23:00 όπως πάντα με μπόλικη κάπνα. Αξιοσημείωτο ότι μέσα Νοέμβρη υπήρχαν επιβάτες τόσο για Μύκονο όσο και για Σύρο. Το δευτεριάτικο δρομολόγιο της Ικαροσαμίας προφανώς έχει ακυρωθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Το τροποποιημένο πρόγραμμα που βγήκε λόγω απαγορευτικού έδινε ώρα άφιξης 19:00 τόσο στα σάιτ της Λήμνου όσο και της Λέσβου, στα οποία και ανέτρεξα. Τώρα που το ξαναβλέπω, έκαναν λάθος υπολογισμό στο σκέλος Λήμνος-Θεσσαλονίκη (αντί για 5,5 ώρες το δώσανε 4,5) οπότε με πήρε και μένα η μπάλα. Ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση. 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου και σύλληψη μελών πληρώματος του Φ/Γ Elreedy Star στη Θεσσαλονίκη

Quote

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Υποπλοιάρχου φορτηγού πλοίου σημαίας Αιγύπτου, προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης, για διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, στο εν λόγω φορτηγό πλοίο, με δεκαοκτώ μέλη πληρώματος, διαπιστώθηκε η υπέρβαση γραμμής φόρτωσης του εν λόγω πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη χθεσινή άφιξη του Blue Star Myconos είχαμε γύρω στα 95 ΙΧ (περισσότερα από τα μισά ήταν ασυνόδευτα), 1 βάρκα, 2 νταλίκες, 28 ξεκοτσάριστα, 2 μικρά φορτηγά και 9 δίκυκλα. Από φόρτωση είχαμε γύρω στα 70 ΙΧ, 1 βάρκα, 1 νταλίκα, 23 ξεκοτσάριστα, 1 μικρό φορτηγάκι, 8 δίκυκλα, 1 μπουλντόζα και 1 ούνιμοκ. Από κόσμο λίγα πράγματα, γύρω στα 200-250 άτομα η άφιξη, λιγότερα στην αναχώρηση. Στο πλοίο έχει προστεθεί ένα χριστουγεννιάτικο αστέρι στο τελευταίο ντεκ, μεταξύ γέφυρας και φουγάρου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...