Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Φαίνεται να προχωράει το θέμα νέου λιμανιού στη Σαντορίνη. Όποιος διαβάσει το άρθρο θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς τη θέση του λιμανιού και το μέγεθος αυτού αλλά πιστεύω ότι ο Μονόλιθος αποτελεί τη πιο κατάλληλη θέση. Είναι ακριβώς στο μέσο του νησιού και με το νέο δρόμο Αεροδρόμιο Οία έρχονται αρκετές περιοχές πιο κοντά με το λιμάνι. Η μόνη τροποποίηση που θα χρειαστεί το οδικό δίκτυο είναι από Μονόλιθο μέχρι τη διασταύρωση του νέου δρόμου.

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ας ευχηθούμε, τουλάχιστον, εδώ να γίνει σωστή δουλειά και όχι αρλούμπες τύπου "νέο λιμάνι Τήνου" γιατί θα χαντακωθεί, όχι μόνο το ίδιο το νησί, αλλά και ολόκληρη η "Ελληνική τουριστική βιομηχανία" μίας και η Σαντορίνη είναι από τους μπροστάριδες του τουρισμού. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελευταία γίνεται λόγος για την εφαρμογή του isps code στα λιμάνια της Σαντορίνης(Γιαλός,Αθηνιός) .Δηλώσεις του νυν προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.Αφορμή τα αντιαισθητικά κάγκελα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο Γυαλό των Φηρών.

 

Και του προπροηγουμενου,με τη προηγούμενη Δημοτική αρχή.

Καλή απόλαυση.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
23 hours ago, gpap2006 said:

Τέτοιες μέρες με τεράστια κίνηση και προβληματικες χερσαίες υποδομες ας μη περιμενουμε μεγάλη συνέπεια στα ωράρια. 

Αλήθεια στη Σαντορίνη γιατί περιμένει τόσες ώρες; 
Επίσης καποιες φορές περιμένει και εκτος λιμανιου; Ξεδενει και δενει αργότερα; 

Edited by proud_ionian
μεταφορά
Link to comment
Share on other sites

Δε στέκεται μέσα στο λιμάνι του Αθηνιού επειδή είναι 175 μέτρα και η πλώρη βγαίνει πολύ έξω με αποτέλεσμα οι άγκυρες να κρεμάνε και να μη πιάνουν.Τα βάθη κάτω από τη πλώρη όταν είναι δεμένο είναι κοντά 80 μέτρα.Και όλα αυτά γιατί μπαζώσανε το λιμάνι του Αθηνιού 60 μέτρα μέσα στη θάλασσα για να φτιάξουν parking.

Ο Αθηνιός ΗΤΑΝ το καλύτερο φυσικό λιμάνι της Σαντορίνης.

Link to comment
Share on other sites

Επισης τα ρευματα της θαλασσας εκει ειναι περιεργα και το αρχικα σωστο φουνταρισμα στο τελος αποδεικνυεται ανεπαρκες....τα βαζει κανεις με τη φυση?

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

O Αθηνιός ήταν "υποφερτό" φυσικό λιμάνι, για την εποχή του "Λήμνος" και του "Σαντορίνη".

Λιμάνι σε τουριστική περιοχή, χωρίς χερσαία ζώνη, δεν νοείται. Καλά έκαναν λοιπόν και προχώρησαν στη "διαπλάτυνση" κατά εξήντα μέτρα, απο τη στιγμή άλλωστε που δεν υπάρχει ορατή εναλλακτική λύση

On 12/13/2020 at 11:00 PM, proud_ionian said:

Προσωπικά θα συμφωνήσω με όσα είχε πει ο @NIKOSNAXOS προ καιρού

Καρκίνωμα μεν ο Αθηνιός, αλλά και οι εναλλακτικές που προτείνονται έχουν πολλά μειονεκτήματα.

Για το φουντάρισμα, αν έμπαιναν τσαμαδούρες όπως στα Φηρά, δεν θα βοηθούσε;

On 5/1/2020 at 8:26 PM, NIKOSNAXOS said:

Μιας και είμαι κάτοικος και επαγγελματίας του Νησιού κατά την τελευταία 6ετία να μου επιτρέψετε να εκφράσω την άποψη μου καθώς κ το τι πιστεύει/θέλει ο περισσότερος κόσμος.

Το Λιμάνι του Αθηνιού ήταν είναι και θα είναι για πολλούς αναγκαίο κακό γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα. Εγώ προσωπικά το χαρακτηρίζω καρκίνωμα. Όχι μόνο για την χερσαία ζώνη του αλλά στο σύνολο : Απόστασή, ασφάλεια πλοίων και επιβατών, οδικό δίκτυο.

Λόγω της μορφολογίας του, το νησί δεν προσφέρει άλλες "κατάλληλες" θέσεις ώστε να δικαιολογήσουν την μεταφορά του λιμανιού σε κάποιο θεωρητικά καλύτερο σημείο.
Το μοναδικό σημείο που δείχνει να έχει τα σωστά βάθη και να είναι κάπως καλύτερα καλυμμένο απτόν καιρό είναι η Παραλία του Μονόλιθου στην Ανατολική πλευρά δίπλα στην ΔΕΗ . Εκεί βέβαια αντιδρούν οι κάτοικοί για τον λόγο του ότι θα υποβαθμιστεί η παραλία αφενός και αφετέρου η συγκεκριμένη παραλία είναι η μοναδική "οικογενειακή" παραλία στο νησί. Λέγοντας οικογενειακή εννοώ ριχά νερά στα οποία μπορούν να κάνουν και τα παιδιά μπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανοίξατε, πάλι,  το θέμα για άλλο ένα υπέροχο "λιμάνι" του Αιγαίου ας δούμε ένα 7λεπτο βίντεο που τράβηξα τις προάλλες.

Αναχώρηση του "λαβωμένου" Santorini Palace και ταυτόχρονη άφιξη του World champion Jet.  Με έναν ελαφρύ κυματισμό νοτιοδυτικής κατεύθυνσης.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...