Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χθες το απόγευμα έφτασε στο πλοίο, ο νέος στρόφαλος του πλοίου. Αυτή τη φορά είναι «οριτζιναλε»;) (όπως θα έλεγε ο καπτα-Μάκης) και όχι μεταχειρισμένος όπως στη περίπτωση του Λατω πέρυσι. :rolleyes:

Από ότι μαθαίνω οι δουλειές προχωράνε εντατικά για την αντικατάσταση του στροφάλου, αλλά παράλληλα γίνονται εργασίες στις μηχανές, που το πλοίο είχε να δει χρονιά (ίσως από την εποχή της Ρεθυμνιακης).:o Το πλοίο όταν θα ανέβει για δεξαμενισμο (ακόμα δεν έχει βρεθεί διαθέσιμη δεξαμενή) θα βγάλει και τα αξονικά συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Προβλήματα στο Bow Thruster από το κάβο του «Πρέβελης»

Βλάβη υπέστη το «Πρέβελης» κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι της Ρόδου τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, όταν ο πρωραίος κάβος τυλίχτηκε στον πρωραίο έλικα χειρισμών (BOW THRUSTER) του πλοίου. Το περιστατικό συνέβη στις 5:45 το πρωί, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους 52 επιβάτες του πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κάρπαθο - Κάσο - Σητεία - Ηράκλειο - Θήρα - Μήλο - Πειραιά. Η Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομιστεί βεβαίωση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ο κάβος κόπηκε.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, το βεβαιωτικό προσκομίστηκε και τελικά επετράπη ο απόπλους του πλοίου στις 9:20 το πρωί.

Για αυτό η ΑΝΕΚ τροποποίησε ελαφρώς τα ωράρια του σε αυτό το δρομολόγιο. Πάντως το τελευταίο καιρό πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει συχνά πυκνά το Πρεβελης.

(δε κάνετε κανένα αγιασμό μπας και ηρεμήσετε λιγάκι)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ξανά προσέκρουσε σε προβλήτα λιμανιού το πλοίο «Πρέβελης». Αυτή τη φορά, η πρόσκρουση συνέβη το απόγευμα της Τρίτης κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο. Το πλοίο, προφανώς, λόγω κακού χειρισμού, προσέκρουσε στην προβλήτα, δημιουργώντας απλώς αναστάτωση. Βλάβες δεν υπήρχαν, ούτε τραυματισμοί επιβατών, γι’ αυτό και το πλοίο απέπλευσε κανονικά για Κάρπαθο. Δικαίως κάποιοι αναρωτιούνται «υπάρχει λιμάνι του Αιγαίου στο οποίο το ''Πρέβελης'' δεν έχει προσκρούσει;».

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι ένα πολύ δύσκολο βαπόρι στους χειρισμούς του και τα αποτελέσματα είναι αυτά. Ευτυχώς που οι ζημιές είναι μικρές όμως τόσα χτυπήματα που έχει "φάει", η πρύμνη του θα έχει γίνει στρογγυλή. ;)

Γνωρίζουμε μήπως τι καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στο νησί εκείνο το απόγευμα? αν ήταν δηλαδή και κανένα αεράκι θα έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη κατάσταση της πρόσδεσης. Εύχομαι όλα να πάνε καλά απο εδώ και ύστερα για αυτό το όμορφο βαπόρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Σαντορίνη

Πηγή: ΥΕΝ

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Θήρα Ανάφη Κάσο Πηγάδια Διαφάνι Χάλκη Ρόδο.

Μετά τον κατάπλου του στο λιμένα Σαντορίνης, διαπιστώθηκε, από το Τοπικό

Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, θραύση σωλήνα καυσίμων κυλίνδρου αριστερής κύριας μηχανής και η αποκατάσταση αυτής με αμοιβή.

Κατόπιν κατάθεσης πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, με 23 επιβάτες, για ένα κυκλικό ταξίδι μέχρι το λιμένα Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Χάλκη

 

Πηγή: hcq

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06.   

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο-Σαντορίνη-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Χάλκη-Ρόδο.

Κατόπιν δήλωσης του Πλοιάρχου δεν κατέστη δυνατός ο κατάπλους του πλοίου στο λιμένα της Χάλκης και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ρόδο, όπου κατέπλευσε με 121 επιβαίνοντες εκ των οποίων οι 06 με προορισμό τη Χάλκη, 10 Φ/Γ, 09 Ι.Χ.Ε. και 06 Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου επετράπη ο απόπλους του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίου Νηογνώμονα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” στην Κάρπαθο 

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα (σσ. χθές) , η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά τον απόπλου του από το λιμένα “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” Καρπάθου.

Το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν διακόσιοι δέκα (210) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Φ/Γ, δεκαέξι (16) Ι.Χ.Ε. και έξι (06) Δ/Κ, ενώ κατόπιν επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκε η απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά από θραύση του κλειδιού της αλυσίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του για Χάλκη-Διαφανη Καρπάθου-Πηγάδια Καρπάθου-Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημοσίευμα για βλάβη στο βαπόρι. Άραγε θα το δούμε φέτος να ξαποσταίνει καθόλου? Η φημολογούμενη αντικατάσταση απο το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δε νομίζω να προχωρά λόγω της γνωστής επίσχεσης. Μια καλή λύση θα ήταν το European.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη βλαβη του Πρεβελης

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, για περιστατικό βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σητείας με 187 επιβάτες, 37 Ι.Χ., 15 Φ/Γ & 3 Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'', ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης, την επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε την 21.05 για τους επόμενους λιμένες προορισμού του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλάβη στο βαρουλκο της αγκυρας στο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ στη Θήρα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρεθ. 06, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών άπαρσης των αγκυρών προκειμένου να αποπλεύσει από το λιμένα Αθηνιού προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, διαπιστώθηκε ζημιά στο δεξιό βαρούλκο των σχοινιών με αποτέλεσμα την αδυναμία έλξης της άγκυρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της ζημιάς από το πλήρωμα του πλοίου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για τη συνέχιση του εγκεκριμένου του δρομολογίου για Ανάφη- Κάσο – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο – Χάλκη - Διαφάνι Καρπάθου – Πηγάδια Καρπάθου – Κάσο – Ανάφη – Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας ενημερώθηκε ο Νηογνώμονας που παρακολουθεί το πλοίο για την προσκόμιση οριστικού βεβαιωτικού κλάσης λαμβάνοντας υπόψη τις δρομολογιακές υποχρεώσεις του Ε/Γ -Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗ''.
Πηγη: ΥΕΝ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στο καταπέλτη του Πρεβελης στην Κάρπαθο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ Ν. ΡΕΘ. 06 για βλάβη στο σύστημα λειτουργίας του καταπέλτη  μετά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένα Κάσου. Εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Διαφάνι Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρπάθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” και μετά την προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του για ένα μόνο απευθείας πλου για λιμένα Ρόδου.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Και σήμερα παραμένει στο λιμάνι στο Ηράκλειο με πρόβλημα στη μηχανή....

 

 

(από το σάιτ του ΛΣ-ΕΛΛ ΑΚΤ (hcg.gr))

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τη βλάβη του Πρεβελης στο Ηράκλειο

Αναφορικά με την βλάβη στην κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06 την 18-06-2016 στο Ηράκλειο, γνωρίζεται ότι, μετά την προσκόμιση στην οικεία Λιμενική Αρχή βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη ο απόπλους του πλοίου για συνέχιση του δρομολογίου του.

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» απέπλευσε βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ηρακλείου για Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη – Ρόδο – Χάλκη – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά, μεταφέροντας συνολικά 106 επιβάτες, 29 φορτηγά οχήματα, 44 ΙΧΕ οχήματα και 5 δίκυκλα ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας μέρος των επιβατών προωθήθηκε στον προορισμό τους αεροπορικώς.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 months later...

Με προγραμματισμένη  αναχώρηση από Σαντορίνη 2:40 τα ξημερώματα, πριν λίγο έφυγε από τον Αθηνιο με μόνο 8μιση ώρες καθυστέρηση.. Οπότε η αναχώρηση που έχει από τον Πειραιά σήμερα το απόγευμα στις 18:00 πάει για μετά τις 22:00.

Edited by Lord
Link to comment
Share on other sites

Εμενα μου μυριζει βλαβουλα.

Σε ταχυτητα δεν ξεπερασε ποτε τα 17μιλια και το περισσοτερο χρονο πηγαινε γυρω στα 15.5 με 16 πέφτοντας ορισμένες φορες και στα 9-10.Ειδικα το Αναφη-Σαντορινη εγινε με αυτή την ταχυτητα.Στη Σαντορινη εκατσε ένα τετραωρο

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lord said:

Οπότε η αναχώρηση που έχει από τον Πειραιά σήμερα το απόγευμα στις 18:00 πάει για μετά τις 22:00.

Οπως ήταν αναμενόμενο πήγε στις 23:00 το απογευματινό δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να φτάσει στο Ηράκλειο χθες το βράδυ, κινήθηκε με αξιοπρεπείς ταχύτητες, μέχρι και λίγο πάνω από 18 κόμβους. Τα υπόλοιπα γράφτηκαν ήδη...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη είναι η αιτία της καθυστέρησης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 ότι το εν λόγω πλοίο, με 344 επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θήρας.

Το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Ρόδο – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Θήρας, όπου έλαβε απαγόρευση απόπλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής 

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το εν λόγω πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για Μήλο και Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...