Jump to content
Shipfriends

Aegean Glory (IMO 7712121)


George

Recommended Posts

AEGEAN GLORY το νέο πλοίο της Aegean Cargo και δεν είναι άλλο από το πολυσυζητημένο TOLOSA.

Το πλοίο είναι δρομολογημένο στη γραμμή St Petersburg - Kίελο από όπου θα σταματήσει 6 Νοέμβρη και σιγά σιγά θα πάρει το δρόμο του για την Ελλάδα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Στις 2:30 περίπου το μεσημέρι μεθόρμισε με την βοήθεια ενός ρυμουλκού στην Καρβουνόσκαλα. Όμορφο βαποράκι μου θυμίζει κάτι λίγο από BOA VISTA.

Έχει μεγάλο καταπέλτη που ανοιγοκλείνει κι από μέσα έχει υδατοστεγή για το κλείσιμο του γκαράζ

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο οντως πηγε στην Καρβουνόσκαλα κι οχι σε καποια επισκευαστικη βαση, πολυ απλα διοτι αποψε στις 2300 ξεκινησε δρομολογια για Λεμεσσο και Χαιφα. Αυτα με τα ματακια του Nick the Greek κι οχι απο AIS. Επισης απο τα χερακια και την μηχανουλα του ιδιου φαιδρου-εγκαθετου, να και μια σχετικη φωτογραφια. Πληρωμα ολοι αλλοδαποι, σημαια Αγίου Βικεντίου, βοήθεια μας η Χάρις του.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Το Aegean Glory είναι έτοιμο να ξεκινήσει πάλι ταξίδια, περιμένει κάποια χαρτιά από το Νηογνώμονα (νομίζω RINA). Αλλά αυτή τη φορά δε θα ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρο, Ισραήλ) αλλά για τη Δυτική Μεσόγειο, γιατί ναυλώθηκε και αυτό το Ro-Ro του Κώστα Αγαπητού.

Link to comment
Share on other sites

Η χθεσινή κινητικότητα χθες στο καταπέλτη οφειλόταν, σε ένα πρόβλημα της στιγμής στο καταπέλτη. Το πλοίο από τις 17:00 κάπνιζε έντονα, και κατέλαβα ότι θα έφευγε από στιγμή σε στιγμή. Έκατσα για λίγο μπας, και έφευγε εκείνη την ώρα αλλά μάταια. Τελικά την έκανε στις 19:30, (που είχε σκοτεινιάσει για να το αποθανατίσω), για την Ισπανία και το λιμάνι του Sagunto.

Το πλοίο μάλλον θα κάνει δρομολόγια από Ισπανία για Αφρική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Οντως το πλοιο και αφου εκανε δρομολογια μεχρι τα μεσα Δεκεμβριου αναμεσα σε Ιταλια(Λιβορνο), Γαλλια(Μασσαλια) και Ισπανια(Αλγεθιρας, Καστεγιον), την εκανε για Δυτικη Αφρικη και τωρα βρισκεται στο εξωτικο Cotonou της αγλαους Δημοκρατιας του Benin(κρατος γνωστο και ως "η Ελβετια της Δυτικης Αφρικης:D"), ενω φαινεται να προκειται αμεσως μετα να επισκεφθει την κοσμοπολιτικη Lome(γνωστης και ως Μοντε Καρλο της Υποσαχαριας Ζωνης λογω της αθροας προσελευσης των φυλαρχων της περιοχης για ιαματικα μπανια στα νερα του container terminal και την πασιγνωστη αγορα της σε κουκλες voodoo) του Togo.

Πληροφοριες προερχομενες απο τον κουλουρτζή που πουλαει σιμιτια με La Vache Qui Rit στην γωνια απο τα γραφεια του Agapitos Constantin(οπως λεμε Vacheron Constantin:D), αναφερουν οτι ναυλωτες για το συγκεκριμενο ταξιδι ειναι οι πρωην ποδοσφαιριστες του Ολυμπιακου Peter -δεν ξερω ποσον χρονων ειμαι- Ofori-Quaye και Aruna Babangida. Οι εν λογω παλαιμαχοι ποδοσφαιριστες, σε συνεργασια με τον παλιο προεδρο του Ολυμπιακου και Βασιλια των Διαμαντιων Αργυρη Σαλιαρελη, σκοπευουν να χρησιμοποιησουν το πλοιο ωστε να φερουν -στην κυριολεξια- ενα καραβι τοπικα ποδοσφαιρικα ταλεντα στην Πατρα, για να περασουν απο το κοσκινο του νεο-εκλεγεντος προεδρου της Παναχαικης, Αλεξη Κουγια με απωτερο σκοπο την ανοδο της Παναχαικης στα μεγαλα σαλονια της Β' Εθνικης, μαζι με το Θωμα Μητροπουλο, τον Αχιλλεα Μπεο και τον Μακη Ψωμιαδη:P.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Τωρα τι δρομολογια κανει δεν το εψαξα.

Απαράδεκτόν! Απαράδεκτον για Shipfriends! Μετά την λυπηρή ομολογία του συντροφου Νησος Χιος, να πουμε οτι το παπόρο τους τελευταιους 2 μηνες φαινεται να εκανε δρομολογια προς το λιμανι Khoms της Λιβύης απο τη Γένοβα, το Παλέρμο αλλα και το Sagunto(Ισπανια) και τη Μάλτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Από ότι έμαθα ένα πλοίο του Αγαπητού βρήκε ναύλο. Όποτε από τα δεμένα πλοία που έχει αυτή τη στιγμή δηλαδή το Aegean Heaven (αυτό αποκλείεται γιατί μόλις τώρα ξεκίνησε την επισκευή του), το Aegean Star (είναι καιρό δεμένο αλλά έχει να πάει και δεξαμενισμό το Μάιο), όποτε μάλλον για το Aegean Glory κτυπάει το καμπανάκι.

Από ότι λένε οι σημερινές πληροφορίες όντως πρόκειται για το Aegean Glory, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να αναχωρήσει (μάλλον το Σάββατο)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...