Jump to content
Shipfriends

Σαόνησος (IMO 9104627)


Recommended Posts

  • Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έστω και με 2,5 ώρες καθυστέρησης χθες το Σαονησος ξεκίνησε επιτέλους δρομολόγια από την Αλεξανδρούπολη για τη Σαμοθράκη, όπου η ταχύτητα του στο πρώτο δρομολόγιο έφτασε μέχρι 16 κόμβους,

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Όλα πήγαν καλά στο πρώτο ταξίδι για την Σαμοθράκη, του νέου πλοίου Σαονησος, σύμφωνα με δηλώσεις στο Status Radio 94.2 τον Διευθυντή της Εταιρείας Δημήτρη Λαζόπουλο. Αδυναμίες ή αστοχίες δεν εντοπίστηκαν και οι 110 επιβάτες του, ταξίδεψαν για το νησί με απόλυτη ασφάλεια, όπως ακριβώς είχε φροντίσει το πλήρωμα. Ο κ. Λαζόπουλος, ανακοίνωσε επίσης ότι, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το Πάσχα να είναι σε θέση να ξαναρχίσει τα δρομολόγια, το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ, δίνοντας την δυνατότητα στους Σαμοθρακίτες και τους επισκέπτες του νησιού για ασφαλή ταξίδια, ενώ με την επιστροφή του Σάος ΙΙ θα έχουν το φετινό καλοκαίρι, πολλαπλές επιλογές δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγιασμό παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή που θα επισκεφθεί την Σαμοθράκη, ανακοίνωσε για το ερχόμενο Σάββατο η εταιρεία του Σαονησος

Quote

Η τελετή αγιασμού του νέου πλοίου της Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ που θα γίνει λοιπόν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 13:00, επί του πλοίου, στο λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και θα την τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η συμβολή του οποίου στο να ξεπεραστούν τα γνωστά γραφειοκρατικά προβλήματα και να βρεθεί λύση αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ που έπρεπε να μπει σε δίμηνη ακινησία, υπήρξε σημαντική. Μάλιστα η εταιρεία του Φώτη Μανούση, ο οποίος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του δεν θα μπορέσει να παραστεί αν και θα το ήθελε πάρα πολύ μια και απαγορεύεται η μετακίνηση του απ’ την Αθήνα, έβαλε για το Σάββατο έκτακτο δρομολόγιο, αν και εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε κάποιο προγραμματισμένο και επίσης προσφέρει δωρεάν μετ΄επιστροφής εισιτήριο σε όλους τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με το έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ  το Σάββατο 21 Απριλίου 2018. Η ώρα αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη θα είναι 08:00 και ώρα επιστροφής από Σαμοθράκη 17:00, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή στην ανοιχτή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης και στην τελετή του Αγιασμού του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Ανάρτηση του κ. Φώτη Μανούση στο Facebook σχετικά με τα εγκαίνια του Σαονησος σήμερα

Quote

Στην Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή Αγιασμού του επιβατηγοί πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουπλή. Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γιώργος Καϊσας, Νατασα Γκαρά Δημήτρης Ρίζος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Πέτροβιτς , ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ Θανάσης Βίτσας ο πρόεδρος του οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Δούκας οι Λιμενικές Αρχές, οι τοπικές Αρχές
και πλήθος φίλων.
Εγώ δυστυχώς παρακολούθησα την τελετή από μακριά μιας και μου απαγορεύτηκε από τους γιατρούς οποιαδήποτε μετακίνηση μου.
Με εκπροσώπησαν όμως επάξια τόσο η κόρη μου Μαρία όσο και ο στενός μου συνεργάτης Δημήτρης Λαζοπουλος.

 

31069151_1672031019510628_5305417395299418112_n.jpg

30850033_10156364906533817_890254015_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά τη βλάβη του το πλοίο πρέπει να ταξιδεύει με ελαφρώς μειωμένη ταχύτητα καθώς χρειάζεται πλέον περίπου 3 ώρες για το δρομολόγιο του. 

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Σαόνησος στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού μίας 77χρονης επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' Ν.Π. 12489, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Αλεξανδρούπολης προς λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά τη διάρκεια επιβίβασής της στο εν λόγω πλοίο από την κλίμακα, έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι της, ενώ άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μάλλον βρήκαμε την αιτία για τη καθυστερημένη έγκριση των χαρτιών του Σαονησος, με αφορμή τη χορήγηση παράτασης συμμόρφωσης του μέσου καθαίρεσης της Τ/Χ Λέμβου διάσωσης του. Πρέπει να παραγγείλει η εταιρεία του νέο μέχρι τις 08/07/18, για να πάρει παράταση μέχρι τις 30/09/18.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

To θέμα είναι να γίνονται πράγματα για το καλό των πολιτών και όχι για το καλό των πολιτικών . Γιατί η κόντρα μόνο τους πολίτες και τους τουρίστες δεν βοηθάει .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη από το Σαονησος

Quote

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΚΡΗΣ” Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ενημέρωσης από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489,  πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Σαονησος ξεκίνησε τη Πέμπτη 27 Ιουνίου από την Αλεξανδρούπολη ρυμουλκούμενο από το ρυμουλκό Αστέρι και έφτασε το Σαββάτο το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά. Στο πρόγραμμα του ΟΛΠ λέει ότι σήμερα θα μπει στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη αλλά μάλλον δεν θα βγει το Sifnos Jet εγκαίρως!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...