Jump to content
Shipfriends

Σαόνησος (IMO 9104627)


Recommended Posts

LIBERTY BELL ηταν το πρωτο του ονομα και αυτό εχει μεινει και στο AIS

Προφανως δεν εχουν πειραξει τιποτα στο AIS του πλοιου ,από τη μερα που ηρθαν Πειραια.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Σαονησος έφυγε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ρυμουλκουμενο από το ρυμουλκο Κερβερος για να κατέβει στο Πειραιά. Έτσι ώστε να ετοιμαστεί για τη καλοκαιρινή δρομολόγηση!!

Link to comment
Share on other sites

Έχει  πολύ  μέλλον  ακόμα.....

Πιστεύεις ότι  το να έδινε  ένα  χιλιάρικο  να  ανέβουν στο  λιμάνι  που το είχε  επιθεωρητες να το πιστοποιήσουν  και να δώσουν  άδεια  αποπλου έστω και  για  ένα  ταξίδι, θα ήταν  πιο ακριβό  από  το να το φέρουν  ρυμουλκουμενο? Και αυτά  που  λέει  στην συνέντευξη  ότι  κατεβαίνει το πλοίο  μόνο για  χαρτιά, είναι  αν μη τι άλλο  αστείο  😉

Link to comment
Share on other sites

και γω αυτο που λες πιστευω. οτι εχει παρα πολλη δουλεια ακομη.

το ολο περα δωθε του πλοιου, ισως εχει να κανει και με παζαρια για τα λιμανιατικα, αλλα και την προσπαθεια να εκβιασθει η δυνατοτητα να αποπερατωθει στην αλεξανδρουπολη. deja vu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

O κ. Μανούσης δήλωσε στο Statusradio ότι σε καλή εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιθεώρησης του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, για το οποίο ζητήθηκαν από τις αρχές ελάχιστες επεμβάσεις, και απομένει η επιθεώρηση ευστάθειας του πλοίου η οποία θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών.

Link to comment
Share on other sites

Στο Σαονησος έχει αρχίσει να κάνει "ρήγματα" το εξωτερικό χρώμα καθώς έχει δυο σημάδια στο ζωνάρι, προφανώς από την επαφή που είχε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μιας και ήταν πλαγιοδετημενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εσείς που είστε πιο νότια από εμάς για πείτε μας βλέπετε πουθενά το γεφύρι της Άρτας... ε συγγνώμη, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ήθελα να πω;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Και νέα καθυστέρηση προκάλεσε η ελληνική γραφειοκρατία στην έναρξη των δρομολογίων του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που ενώ αναμενόταν στη Σαμοθράκη λίγο πριν ξεκινήσει το ΣΑΟΣ 2 την σύνδεση με το Λαύριο, το πλοίο περιμένει ακόμη στον Πειραιά την επιθεώρηση για την ευστάθειά του. Ο κ. Φωτης Μανουσης μιλώντας χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, άφησε αιχμές για τα εμπόδια που βάζουν ορισμένοι γραφειοκράτες των Αθηνών στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, παρά τις προσπάθειες του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και των συνεργατών του.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω έχει αργήσει το πείραμα ευσταθιας επειδή οι αρμόδιοι κωλυσιεργουν για να το πραγμαροποιησουν, οπότε το πλοίο μπορεί να αργήσει να ξεκινήσει μέχρι και δύο εβδομάδες!! Αλλιώς θα ανέβαινε μετά τον αποδεξαμενισμο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Διαφορετικά είναι τα νέα για το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που βρίσκεται ακόμη στον Πειραιά για επιθεωρήσεις, ύστερα από τις νέες απαιτήσεις που επιβάλει η νομοθεσία, για την τοποθέτηση ενός συστήματος αντίστοιχου του «μαύρου κουτιού». Ο κ. Μανούσης εκτιμά με επιφυλάξεις ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου το πλοίο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα δρομολόγια, όμως εμφανίστηκε εξαιρετικά δυσαρεστημένος για την αντιμετώπιση φορέων του νησιού που προσέφυγαν στο Υπουργείο, παραπονούμενοι για την καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων. Ακούστε όσα είπε ο κύριος Μανούσης στον STATUS RADIO 94,2

Στα μέσα Ιουλίου, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη το δεύτερο Επιβατηγό/Οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας SAOS Ferries, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, προκειμένου να ξεκινήσει δρομολόγια μαζί με το ΣΑΟΣ ΙΙ για την Σαμοθράκη και κυρίως να καλύπτει το νησί, όταν το τελευταίο εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο-Λαύριο κάθε Τρίτη και Τετάρτη.Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Φώτης Μανούσης μιλώντας χθες στο κορυφαίο ραδιοφωνικο σταθμό STATUS RADIO 94,2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ενώ έδειξε ικανοποιημένος με τις εξελίξεις για το επιβατηγό ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ, είπε ότι είναι διαφορετικά τα νέα για το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που βρίσκεται ακόμη στον Πειραιά για επιθεωρήσεις. Όπως τόνισε, ύστερα από τις νέες απαιτήσεις που επιβάλει η νομοθεσία, για την τοποθέτηση ενός συστήματος αντίστοιχου του «μαύρου κουτιού», εκτιμά με επιφυλάξεις ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου το πλοίο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα δρομολόγια.

Δεν έκρυψε πάντως την έντονη δυσαρέσκεια του για την γραφειοκρατία, η οποία εδώ και πολύ καιρό με διάφορες τυπικά ή και ουσιαστικά θέματα τα οποία όμως οι ίδιες οι δημόσιες υπηρεσίες δεν προχωρούν, καθυστερούν. Ο κ.Μανούσης εμφανίστηκε μάλιστα λάβρος στο συγκεκριμένο θέμα. «Η κρατική γραφειοκρατία δεν παίζεται πλέον στη χώρα μας. Μην τολμήσει κανείς και επενδύσει στη σημερινή Ελλάδα. Χάνει το χρόνο του, την υγεία του, τα χρήματα του. Χάνει τα πάντα. Δεν ήταν πάντα έτσι. Τα προβλήματα μεγαλώνουν. Το τέρας της γραφειοκρατίας σε λίγο θα μας καταπιεί όλους.

Τρία χρόνια παρακαλάμε να μας κάνουν ελέγχους και επιθεωρήσεις στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ και άρχισαν πριν 15 μέρες. Πρέπει να γίνουν όλα αυτά φυσικά, γιατί έχουν να κάνουν με ασφάλεια ανθρώπων. Ασφαλώς και το θέλουμε, αλλά γιατί να έρθουν τώρα και όχι 6 μήνες πριν που έχουμε το σκάφος στην Αθήνα ή ενάμισι χρόνο στην Αλεξανδρούπολη και τότε μας έλεγαν ότι προσπαθούν να εξηγήσουν το νόμο που πρέπει να γίνει η επιθεώρηση«.

Που βρίσκεται το θέμα: «Βάλαμε τα πάντα που μας ζήτησαν. Ακόμα και το «μαύρο κουτί» των πλοίων όπως λέγεται, το οποίο καθυστέρησε να έρθει από το εξωτερικό και μας πήγε πίσω άλλες 15 μέρες. Δεν είναι τίποτα φοβερό, αλλά καταγράφει όλα τα στοιχεία του πλοίου αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Τέτοιο δεν έχουν ούτε το ΣΑΟΣ και ούτε το 95% όσων κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Επιβάλλεται πλέον όποιο καινούργιο σκάφος μπαίνει σε γραμμές για δρομολόγια, πρέπει να το έχει».

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...