Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για τρία υδροπτέρυγα που πέρασαν σχετικά απαρατήρητα όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως πρόδρομοι των σημερινών ταχυπλόων που συνδέουν τις Κυκλάδες με τον Πειραιά. Ο λόγος για τα Mega Dolphins, τα τρία υδροπτέρυγα ανοιχτής θαλάσσης που έφερε η CERES το 1996 για να συνδέσει τον Πειραιά με τις Δυτικές Κυκλάδες. Από εκεί υπήρχε προέκταση του δρομολογίου προς Σύρο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο. Ήταν ναυπηγημένα στην Ιταλία, στα ναυπηγεία Rodriguez στη Messina και είχαν χωρητικότητα 205 επιβατών σε δύο καταστρώματα. Η υπηρεσιακή τους ταχύτητα ήταν 35 κόμβοι. Το πείραμα δεν πρέπει να πέτυχε πάντως, γεγονός παραμένει ότι μεταβιβάστηκαν στην MFD / HFD και ένα από αυτά το θυμάμαι να εκτελεί δρομολόγια στις Σποράδες και αργότερα αφημένο πάνω σε μια προβλήτα στο λιμάνι του Βόλου. Γνωρίζει κάποιος τι απέγιναν?

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Tα μεγα ντολφινς που ειχε φερει η ceres στην ελλαδα το 1997 ηταν ναυπηγησης το παλαιοτερο του 87 και το νεοτερο του 90.Ηταν πολυ καλοταξιδα και ενας απο τους λογους ηταν οτι δεν ειχαν κολησεις αλλα ηταν καρφωτα πραγμα που τουσ εδινε καποια ελαστικοτητα και ανεση στο ταξιδι.Ακομα ειχαν και ενα ακομα πηδαλιο πισω απο το κυριο στελεχος των εμπρος πτερυγιων.Την πρωτη χρονια ειχαν μεγαλο προβλημα με τις ηλεκτρομηχανες το οποιο ομως μαλλον δεν λυθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Απο ανθρωπο που τα δουλεψε η αποψη ηταν "ευτυχως που τα αποσυραν νωρις γιατι θα ημασταν για κλαματα"..τα καρφια (πριτσινια στην ουσια) εφευγαν συνεχεια με τους καιρους, οπως και πολλα προβληματα με τις ηλεκτρομηχανες οπως ειπε και miko

Link to comment
Share on other sites

Kι αυτά τα προβλήματα τα οποία παρέμειναν άλυτα οδήγησαν την τότε MFD να τα παροπλίσει λίγους μήνες μετά την αγορά τους τα περισσότερα έξ'αυτών στο Πέραμα (στην γνωστήθέση που βγαίνουν τα δελφίνια) και λίγα χρόνια αργότερα να τα διαλύσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Γιατί όμως άραγε δέν υπάρχουν σήμερα απόγονοι αυτών των "πετυχημένων" δελφινιών? και εννοώ μικρά μεγάλα...

Φιλε αποστολε κυκλοφορουν ακομα μερικοι απογονοι και ενα που βρηκα ειχαν πανω-κατω ιδια ηλικία http://photos2.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=77271&size=fullhttp://photos3.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=232396&size=fullhttp://photos2.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=84845&size=full

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...