Jump to content
Shipfriends

Νεάπολη - Κύθηρα - Αντικύθηρα


Recommended Posts

Kρίμα και για τα Κύθηρα που πουλήθηκε το ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΙ, που τα εξυπηρετούσε πάρα πολύ καλά. Ελπίζω να βρεθεί αντικαταστάτης του και να είναι του ίδιου επιπέδου, αν και πολύ αμφιβάλω.

Κάποιες ιδέες για το ποιό μπορεί να το αντικαταστήσει;

Link to comment
Share on other sites

Για ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ δεν ξέρω αλλά φοβάμαι ότι θα αρχίσει να μυρίζει Σαμοθράκη η γραμμή (και δεν εννοώ το πλοίο). Αν υπάρχει επειδότηση (συγχωρέστε με αλλά δεν το γνωρίζω) τότε βλέπω ΑΡΣΙΝΟΗ ή ακόμα χειρότερα φοβάμαι ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ μιας και μέχρι να έρθει το LIBERTY BELL και να μετασκευαστεί μπορεί να αντικατασταθεί από ΣΑΟΣ ΙΙ ή ΣΟΥΜΕΛΑ. Αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη εταιρία που θα δρομολογήσει πλοίο. Μη δούμε καμιά παντόφλα:confused:

Link to comment
Share on other sites

το πελαγος χλωμο το κοβω για εκει. ανηκει στην κοινοπραξια των παντοφλιερηδων του Ληξουριου. Τωρα με καμια επιδοτηση ποτε δεν ξερεις, αλλα πιο πιθανα βλεπω οσα μας λεει ο George παραπανω.

Χωρια που για τις θαλασσες του Καβο-Μαλια δε νομιζω οτι το Ιονιον Πελαγος ειναι το καλυτεροτερο:confused:.

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ φοβάμαι οτι η γραμμή θα πέσει σε επίπεδο ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ, αν και υπάρχουν και χειρότερες λύσεις όπως το ΝΕΑΣΑ ΕΞΠΡΕΣ :confused:, το ΜΕΝΗΙR :eek::eek: και το back to the future ΜΑΡΘΑ :D

Για να σοβαρευτούμε, η κάθοδος του Αγ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ίσως αποδεσμεύσει ένα από τα ΣΥΜΗ ή ΠΡΩΤΕΥΣ που ταιριάζουν καλύτερα στη γραμμή.

Διαθέσιμο φαίνεται και το ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Φ., και δεν ξέρω αν κάποιο από τα 3 της Κέας συμφέρει να κατέβει στα Κύθηρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
4. Διασφαλίστηκε και εγκρίνεται καθημερινό δρομολόγιο επιβατηγού οχηματαγωγού από Νεάπολη Βοιών προς Κύθηρα, μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου Επικρατείας επί ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από ναυτιλιακή εταιρεία, λόγω απόρριψής της από την Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Τα Αντικύθηρα θα εξυπηρετούνται μία φορά την εβδομάδα με το ίδιο πλοίο.

Το Πορφυρουσα έτσι και αλλιώς εκτελούσε ένα δρομολόγιο μετά επιστροφής καθημερινά από Νεάπολη προς τα Κύθηρα.:rolleyes: Το μόνο που αποφασίστηκε ως εξτρά είναι να πιάνει και στα Αντικύθηρα (κάθε Τρίτη):(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Αλλαγή δρομολογίου πλοίου προς Αντικύθηρα

Πηγη: THE SEANATION

Την αλλαγή του δρομολογίου του πλοίου «Πορφυρούσα» προς τα Αντικύθηρα για την ημέρα Δευτέρα ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινότητας για να καταστεί έτσι πιο ομαλή η συχνότητα των δρομολογίων στη διάρκεια της εβδομάδας.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε και πλέον το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Δευτέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Πάντως το Πορφυρουσα είναι ίσως από τα καταλληλότερα που έχουν περάσει από αυτό το δρομολόγιο - όχι ότι είχε και μεγάλο ανταγωνισμό αλλά τέλος πάντων - καθώς μπορεί να πάρει αρκετά αυτοκίνητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι "κατεβαίνουν" στη Νεάπολη με το αυτοκίνητό τους και μετά περνάνε απέναντι (πάλι μαζί με το αυτοκίνητο). Επομένως το να έχει αρκετούς χώρους επιβατών και να παίρνει λιγότερα αυτοκίνητα όπως ήταν μερικά από τα προηγούμενα καράβια στο δρομολόγιο δεν θα ήταν ορθολογικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Ορίστε τα δρομολόγια του Πορφυρουσα από τις 01/11/11

Δευτέρα: Νεάπολη (08:00) Κύθηρα (09:15-09:30) Αντικύθηρα (12:00-12:05) Κύθηρα (14:35-15:30) Νεάπολη (16:45)

Τρίτη: Νεάπολη (12:30) Κύθηρα (13:45), Κύθηρα (15:05) Νεάπολη (16:20)

Τετάρτη: Νεάπολη (09:00) Κύθηρα (10:15), Κύθηρα (14:35) Νεάπολη (15:50)

Πέμπτη: Ρεπό

Παρασκευή: Νεάπολη (15:00) Κύθηρα (16:15), Κύθηρα (17:05) Νεάπολη (18:20)

Σάββατο: Νεάπολη (09:50) Κύθηρα (11:05), Κύθηρα (15:35) Νεάπολη (16:50)

Κυριακή: Νεάπολη (11:00) Κύθηρα (12:15), Κύθηρα (14:00) Νεάπολη (15:15)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Την επιδότηση της γραμμής Νεαπόλεως- Βοιών- Κυθήρων – Αντικυθήρων για να μη διακοπεί η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ζητεί σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος συμφωνα με το portnet
 

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείται από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό ‘’Πορφυρούσα’’, το οποίο όμως λόγω της οικονομικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης στην κίνηση οχημάτων και επιβατών από και προς τα Κύθηρα από τη Νεάπολη, αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα τα δύο νησιά να μείνουν χωρίς τακτική σύνδεση με τον πλησιέστερο σε αυτά λιμένα της ηπειρωτικής Ελλάδας. 
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα απομονωμένα νησιά στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής, συνδέονται με την Νεάπολη Βοιών – μέσω τοπικού πορθμείου κλειστού τύπου- 10 μήνες τον χρόνο καθημερινά. Η εν λόγω γραμμή, η οποία τα τελευταία χρόνια εξυπηρετείται λίαν ικανοποιητικά από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό ‘’Πορφυρούσα΄΄ επιδοτείται ως προς το σκέλος το οποίο καλύπτει τη σύνδεση Κυθήρων- Αντικυθήρων. Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης στην κίνηση οχημάτων και επιβατών από και προς τα Κύθηρα από τη Νεάπολη, το ανωτέρω πλοίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες- με εξαίρεση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα δυο νησιά να μείνουν χωρίς τακτική σύνδεση με τον πλησιέστερο σε αυτά λιμένα της ηπειρωτικής Ελλάδος. Αυτό αναμφίβολα θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, οδηγώντας τα στην οπισθοδρόμηση. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να επιδοτηθεί και το σκέλος της γραμμής που περιλαμβάνει την απόσταση μεταξύ Νεαπόλεως - Βοιών – Κυθήρων, αν είναι δυνατόν, καθ’ όλη τη δρομολογιακή περίοδο. Αν τούτο δεν καταστεί δυνατόν, τουλάχιστον να ληφθεί μέριμνα για επιδότηση της γραμμής τον λοιπό χρόνο πλην Ιουλίου και Αυγούστου. 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, ώστε να επιδοτηθεί η εν λόγω τοπική γραμμή και να μην κινδυνεύσει με διακοπή η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την νοτιοανατολική Πελοπόννησο (Νεάπολη -Βοιών);

 

Τα τελευταία χρόνια επιδοτείται μόνο το δρομολόγιο που γίνεται για Αντικύθηρα!! Τα δρομολόγια Νεάπολη Κύθηρα είναι ελεύθερα εδώ και κάποια χρονια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αντικύθηρα δεν θα πηγαίνει πλέον μία φορά την εβδομάδα ? Κι αν έχει να κάνει με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την άγονη, πρέπει να καλυφθεί άμεσα γιατί σε μια βδομάδα σταματάει ο Κορνάρος και θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν πηγαίνει έστω μια φορά την εβδομάδα το Πορφυρούσα.

 
Προς το παρόν στα δρομολόγια που έχουν ανακοινώσει δεν έχουν καμία προσέγγιση προς τα Αντικύθηρα μέχρι τις 08/05/16

 

post-1850-0-22916400-1457614809_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...