Jump to content
Shipfriends

Νεάπολη - Κύθηρα - Αντικύθηρα


Recommended Posts

Η εταιρεία Πορφυρούσα Ν.Ε. ενημερώνει πως το πλοίο Πορφυρούσα που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί όλο το χρόνο, καθώς και την περίοδο που διανύουμε με τα υπάρχοντα δρομολόγια,  θα εξυπηρετήσει άμεσα με επιπλέον δρομολόγια εφόσον αυτό χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και αλλά έκτακτα δρομολόγια του Πορφυρούσα στη γραμμή Νεάπολη Κύθηρα για να καλύψει το κενό της απουσίας του Βιτσέντζος Κορνάρος. Να σημειώσω ότι τα δρομολόγια για Αντικύθηρα είναι μόλις δυο την εβδομάδα

EXTRA ROUTES PORFYROUSA 12072017(1).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Πορφυρούσα θα πραγματοποιήσει επιπλέον έκτακτα δρομολόγια στη γραμμή Νεάπολη Κύθηρα

Δευτέρα 14/08/2017

Νεάπολη – Κύθηρα: 19.00

Κύθηρα – Νεάπολη:20:30

Και στις 16/08 , 18/08, 21/08, 26/08 & 27/08

Νεάπολη – Κύθηρα: 06.00

Κύθηρα – Νεάπολη: 07:45

Link to comment
Share on other sites

Τις τελευταίες ημέρες το Πορφυρούσα έχει μεταφέρει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και γκρέιντερ του στρατού για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Τροποποίηση δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρούσα το Σάββατο 28/10 λόγω προσέγγισης στα Αντικύθηρα

Quote

Λόγω του μη εκτελεσθέντος δρομολογίου των Αντικυθήρων την Πέμπτη 26/10, το αυριανό πρόγραμμα του Πορφυρούσα διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10/2017         ΑΝΑΧ.   ΑΦΙΞΗ

ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ          10.00    11.15 
ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ     11.30    14.00
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΥΘΗΡΑ     14.05    16.35
ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ           17.00    18.15

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα το Πορφυρουσα θα κάνει έκτακτο δρομολόγιο για Αντικύθηρα

Quote

Σας ενημερώνουμε πως το δρομολόγιο Αντικυθήρων που δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 27/11/2017 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29/11/2017. Τα δρομολόγια του Πορφυρούσα διαμορφώνονται ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11/2017 ΑΝΑΧ.  ΑΦΙΞΗ

ΝΕΑΠΟΛΗ          -  ΚΥΘΗΡΑ                   09.30     10.45   

ΚΥΘΗΡΑ             -  ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ          11.00     13.30

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ   -  ΚΥΘΗΡΑ                    13.35     16.05

ΚΥΘΗΡΑ             -  ΝΕΑΠΟΛΗ                16.30     17.45

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα το Πορφυρούσα δεν έκανε το δρομολόγιο μέχρι τα Αντικύθηρα λόγω του καιρού, έτσι το δρομολόγιο για τα Αντικύθηρα θα γίνει το Σάββατο 06/01/18. Από Νεάπολη στις 10:00 για Κύθηρα (11:15-11:30) Αντικύθηρα (14:00) και επιστροφή από τα Αντικύθηρα στις 14:05 για Κύθηρα (16:35-17:00) Νεάπολη (18:15).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
2 hours ago, AQUA JEWEL said:

Το πλοίο το διάστημα 26/1 - 30/1 θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα, καθώς η σύμβαση της γραμμής από Πειραιά έληξε και ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί νέα. Επίσης, το Πορφυρούσα απουσιάζει στο Πέραμα για συντήρηση, οπότε αποτελεί την μοναδική λύση για να μην μείνουν τα Κύθηρα χωρίς καράβι.

Το υπουργείο λέει ότι δρομολογείται εκτάκτως το ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Κύθηρα - Νεάπολη Βοιών»

Quote

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργώντας με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων των Κυθήρων και της απρόσκοπτης σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, και ύστερα από την ανάγκη διακοπής δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για εργασίες ετήσιας επιθεώρησης, προχωρεί στην έκτακτη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ. Το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα εκτελεί από αύριο, 26/01/2018 έως και τις 30/01/2018, καθημερινά ένα (01) δρομολόγιο την ημέρα, με επιστροφή στην γραμμή Κύθηρα- Νεάπολη Βοιών.

Το θέμα είναι τι γίνεται μετά από αυτές τις 5 ημέρες?? Το πιθανότερο είναι ότι το Ιονις θα συνεχίσει τα δρομολόγια από τη Νεάπολη μέχρι να επιστρέψει το Πορφυρούσα.

Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Στράτος Χαρχαλάκης κάνει σαφές ότι η δρομολόγηση του Ιονις προσωρινά στη γραμμή Νεάπολη Κύθηρα δεν έγινε προς αντικατάσταση του Πορφυρουσα αλλά για να μην μείνουν τα νησιά χωρίς σύνδεση, μιας και είναι ελεύθερη δρομολόγηση στα Κύθηρα, σε αντίθεση με τα Αντικύθηρα που δεν γίνεται προσέγγιση

Quote

Η έκτακτη για 5 μέρες δρομολόγηση του ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα ΔΕΝ έγινε λόγω της αποχώρησης του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για ετήσια συντήρηση όπως γράφτηκε σε ορισμένα sites (το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ λείπει για συντήρηση εδώ και 15 μέρες και θα λείπει μέχρι αρχές Μαρτίου χωρίς ποτέ να έχει αντικατασταθεί στη γραμμή της Νεάπολης εδώ και 10 χρόνια!), αλλά λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του ΥΕΝ στην υπογραφή της νέας σύμβασης του ΙΟΝΙΣ, με αποτέλεσμα το πλοίο από σήμερα να μην μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του στις γραμμές του Γυθείου και του Πειραιά.

Εδώ και 10 χρόνια που είναι το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στη γραμμή της Νεάπολης, πάντα τους μήνες Γενάρη-Μάρτιο βγαίνει σε συντήρηση καθώς τα 2 νησιά εξυπηρετούνται τους μήνες αυτούς μόνο από το περιφερειακό πλοίο. Περιφερειακό πλοίο (ΙΟΝΙΣ) από χτες δεν υπάρχει λόγω λήξης της σύμβασης, η οποία θα ανανεωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μετά από πίεση και φωνές κατάλαβε το ΥΕΝ ότι τα Κύθηρα θα μείνουν χωρίς καθόλου πλοίο για 6 μέρες και έτσι παρακάλεσε τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ να το βάλουν εκτάκτως στη Νεάπολη.

Δρομολόγιο στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (συνολικά 11 μέρες χωρίς πλοίο το νησί) και ο Γ.Γ. του ΥΕΝ μου ζήτησε χτες να "παρακαλέσω" τους πλοιοκτήτες να πάνε και Αντικύθηρα (χωρίς επιδότηση φυσικά), με εμένα να του απαντάω ότι όλα αυτά είναι ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Κράτος στοιχειωδώς οργανωμένο. Αν κ. Γενικέ οι πλοιοκτήτες δεν ήταν ο Τουρλομούσης με τον Τσαϊλά αλλά ήταν ο Grimaldi θα μου ζητούσατε πάλι να τον παρακαλέσω να κάνει δωρεάν δρομολόγια στα Αντικύθηρα;;; 

Για να ανεφοδιαστεί το νησί με ψωμί παρακάλεσα τον Αρχηγό του Λ.Σ. να μεταφέρει σήμερα προμήθειες στα Αντικύθηρα ελικόπτερο του Λιμενικού, κάτι που έγινε αποδεκτό αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά. Ευελπιστώ την προσεχή Τετάρτη το ΙΟΝΙΣ να επανέλθει στα δρομολόγιά του για να μην χοντρύνει η κατάσταση.

Το ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ημέρες που είναι κενές συμβάσεως είναι δεδομένο. Εντός ολίγου θα καταθέσω αναφορά στον κ. Εισαγγελέα.

Το να παρουσιάζουμε τα σφάλματα ως επίτευγμα είναι αστείο και δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Κύθηρα, το Ε/Γ - Ο/Γ Πορφυρούσα θα εκτελέσει σε λίγο έκτακτο δρομολόγιο από τη Νεάπολη προς τα Κύθηρα ώστε να μεταφέρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις που θα καταφθάσουν στο νησί με οχήματα και προσωπικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Αρκετές οι περικοπές δρομολογίων και απ' το Πορφυρούσα, όπου στην ουσία κρατάει μόνο τα δύο επιδοτούμενα δρομολόγια - προεκτάσεις μέχρι Αντικύθηρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Ευχαριστούμε τη Seajets που έδωσε λύση για τη σύνδεση των Κυθήρων με τη Νεάπολη δυο μήνες το χειμώνα

Quote

Ως μόνιμος κάτοικος και ως επαγγελματίας που δραστηριοποιούμαι 12 μήνες το χρόνο στα Κύθηρα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την SEA JETS πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, όπως επίσης και τον πράκτορα του πλοίου στα Κύθηρα τον κ. Παναγιώτη Δρακάκη καθώς με τη συμβολή τους, το 2021 δεν διεκόπη για δύο μήνες το Χειμώνα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τη Νεάπολη.

Τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο της δίμηνης ακινησίας του πλοίου που εκτελεί τα τοπικά δρομολόγια από Νεάπολη για Κύθηρα κι Αντικύθηρα, τα δρομολόγια αυτά σταματούσαν και δεν υπήρχε σύνδεση των νησιών μας με τη Νεάπολη για δύο ολόκληρους μήνες. Γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα και στην τροφοδοσία των Κυθήρων και στην εμπορική δραστηριότητα επαγγελματιών αλλά και στις μετακινήσεις των νησιωτών προς την Πελοπόννησο, καθώς υπήρχε μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από και προς το Γύθειο.

Πάγιο αίτημα και των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων των νησιών μας ήταν να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην σταματάει η σύνδεση με τη Νεάπολη. Έτσι φέτος όταν ο κ. Δρακάκης μετέφερε το αίτημα αυτό προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία του AQUA JEWEL που εκτελεί τα περιφερειακά δρομολόγια, αμέσως έδωσαν την έγκριση για ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο προς τη Νεάπολη, για όσο θα έκανε την ακινησία του το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, δίνοντας λύση στο πρόβλημα και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

Κλείνοντας είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως το δρομολόγιο αυτό προς τη Νεάπολη ήταν με καθεστώς ελεύθερης δρομολόγησης, χωρίς δηλαδή η εταιρεία να  λαμβάνει κάποια επιδότηση!

Τα τρία πρώτα δρομολόγια ήταν ελεύθερα, μετά τις 8 Φεβρουαρίου υπήρξε κορωνο επιδότηση για αυτό το δρομολόγιο.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...