Jump to content
Shipfriends

titanic χιουμορ


Angelos

Recommended Posts

Τιτανικός και άλλα...

Μετά την τεράστια επιτυχία της υπερπαραγωγής "Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ'' του Τζέημς Καμαρών, τα γραφεία της Fox, της Paramaunt, της Fix και της Baglamaunt έχουν πλημμυρίσει από προτάσεις και σενάρια για το σήκουελ, καθώς και για το κάτσε-ελ. Επειδή όμως η πραγματική ιστορία τελείωσε όπως τελειώνει και στην ταινία (τα τελευταία 80 χρόνια το καράβι κάθεται ήσυχα στον πάτο και δεν ενοχλεί κανένα), οι υποψήφιοι σεναριογράφοι διάνθισαν τα γεγονότα με φαντασία, τόλμη και μουστάρδα. Ιδού μερικά αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα:

Ο ΤΣΙΤΣΑΝΙΚΟΣ: Ο Βασιλάκης, μέγας μουσικοσυνθέτης και μπουζουκογρατζουνιάρης, μπαρκάρει στο παπόρι για Αμέρικα. Το λοιπόν, μια Κυριακή, όπως συννεφιάζει, ο Βασιλάκης βγάζει το μπαγλαμά και τα ρίχνει μόρτικα και λεβέντικα. ''Ωχ αμάν'' λένε όλοι και γίνεται το καράβι κουτούκι. Ο καπετάνιος πλακώνει τα ούζα και τα τσίπουρα και ο κάραβος στουκάρει σε διερχόμενη οτομοτρίς. Στις βάρκες μπαίνουν μόνο όσοι έχουν μουστάκι.

Ο ΠΙΤΑΝΙΚΟΣ: Ένα μυστηριώδες φορτίο με πίτες (για σουβλάκι), ικανό να τινάξει στον αέρα την αμερικάνικη αγορά των πιτών (για σουβλάκι), γίνεται στόχος καραβοπειρατών, που κρατούν ομήρους μια κότα και τρία μπουκάλια ρετσινόλαδο. Ο σούπερ ήρωας Μήτσος (τον υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάφριο) με κίνδυνο της ζωής του σώζει την κότα, αλλά όχι και το ρετσινόλαδο, που βυθίζεται για πάντα στον πάτο του Ατλαντικού. Πρόκειται για πολύ συγκινητική ταινία.

Ο ΦΡΥΓΑΝΙΚΟΣ: Το ίδιο με το παραπάνω, με φρυγανιές.

Ο ΘΗΤΑΝΙΚΟΣ: Αδίστακτοι τρομοκράτες, που αυτοαποκαλούνται : ''Η ομάδα Θ΄΄ καταλαμβάνουν υπερωκεάνιο. Απαιτούν την κατάργηση του Σ στα αλφάβητα του κόσμου και την αντικατάστασή του απ' το Θ. Λένε: '' Εμείθ δεν μπορούμε να πούμε το θίγμα.Αλλά όλοι μπορούν να πούν το Θ !!!''. Τα Ηνωμένα Έθνη συνεδριάζουν, αλλά εξαιτίας του βέτο της Σουηδίας και της Σαουδικής Αραβίας οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο. Την κατάσταση αναλαμβάνει να σώσει ο Πίρθ Μπρόθναν, μαζί με το σκύλο του το Θωτήρη. Στο τέλος οι τρομοκράτες πάνε στον πάτο, μαζί με το αγαπημένο τους γράμμα.

Ο ΒΗΤΑΝΙΚΟΣ: Το ίδιο με το παραπάνω, με Βήτα.

Ο ΦΥΤΑΝΙΚΟΣ: Οι περιπέτειες μιας ομάδας κηπουρών που προσπαθούν να αναδείξουν και να συντηρήσουν έναν κήπο. Ενδελεχής μελέτη στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, ανάμεσα στα φυτά, και ανάμεσα σε ανθρώπους και φυτά. (Το σενάριο αυτό απορρίφθηκε γιατί δεν έχει καράβι).

THE LOVE BOAT: Μια παραλλαγή στο μύθο του Τιτανικού, με το καράβι να μη βουλιάζει και όλοι να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Ο ΚΡΗΤΑΝΙΚΟΣ: Καράβι γεμάτο Κρητικούς φεύγει για υπερατλαντικό ταξίδι. Πριν περάσει μισή ώρα, Χανιώτες και Ηρακλειώτες έρχονται στα χέρια. Για να εκτονωθεί η κατάσταση, ο καπετάνιος (που είναι από τα Φάρσαλα) προτείνει να χωριστεί το πλοίο στα δύο και έτσι να χωρίσουν οι αντιμαχόμενες παρατάξεις. Οι Κρητικοί βρίσκουν την ιδέα καλή και σπάνε το καράβι στα δύο. Πίσω στο νησί, οι συγγενείς των θυμάτων ορκίζονται εκδίκηση και υποστηρίζουν ότι οι δικοί τους βούλιαξαν πρώτοι.

Ω-ΤΙ-ΠΑΝΙΚΟΣ: Ταινία του σχιζοφρενή σκηνοθέτη Φράνσις Φόρντ Πόμολα, που αφηγείται την τραγική ιστορία του ''ΘΑΝΑΣΗΣ'', του μοναδικού καραβιού στην ιστορία που βυθίστηκε ανάποδα. Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο-αντι-Μεθαύριο.

apo to www.blackhumor.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλεί ο πλοίαρχος όλους τους επιβάτες του πλοίου του να συγκεντρωθούν στο κατάστρωμα, πράγμα που έγινε.

-Έχω να σας πώ, ευχάριστα και δυσάρεστα νέα, ποιά θέλετε να σας πώ πρώτα;

-Τα ευχάριστα! Τα ευχάριστα! Φώναξαν οι επιβάτες.

-Λοιπόν τα ευχάριστα νέα είναι, πως πάμε για 11 όσκαρ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...