Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Υγιής ο ανταγωνισμός στις γραμμές της Καβάλας
Πηγη ΚΕΡΔΟΣ
 

Δεν μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστική η ασκούμενη εκπτωτική πολιτική τόσο από την κοινοπραξία πλοίων που εξυπηρετεί τις γραμμές Θάσου - Καβάλας και Κεραμωτής - Θάσου όσο και από την ανταγωνίστριά της Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου ΑΕ (ΑΝΕΘ) σύμφωνα με την εκτίμηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε συνέχεια αιτήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερεύνησε καταγγελίες περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης που διατύπωσε η κοινοπραξία πλοίων που εξυπηρετεί τις γραμμές Θάσου - Καβάλας και Κεραμωτής - Θάσου κατά της πολιτικής εκπτώσεων της ανταγωνίστριάς της Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου ΑΕ (ΑΝΕΘ). Από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι η διάσπαση μετά το 2002 ενιαίας κοινοπραξίας στην οποία συμμετείχαν οι διάδικοι, δημιούργησε συνθήκες ανταγωνισμού μέσω μίας έντονης εκπτωτικής πολιτικής των ενδιαφερόμενων που συνέχιζαν να δραστηριοποιούνται στις ίδιες γραμμές.

Με την απόφαση που εξέδωσε την 25η Σεπτεμβρίου 2007 η Επιτροπή έκρινε ότι ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης δεσπόζουσας θέσης σε κάποια από τις ανωτέρω γραμμές, η ασκούμενη εκπτωτική πολιτική τόσο από την ως άνω κοινοπραξία όσο και από την ανταγωνίστριά της ΑΝΕΘ δεν μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστική, επειδή αφενός λειτουργεί προς όφελος των καταναλωτών και αφετέρου δεν απειλεί την επιβίωση των εμπλεκομένων εταιρειών, έστω και αν μειώνει σημαντικά την κερδοφορία τους.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τη Τρίτη το απόγευμα χάλασε το Πλατύτερα, όπου υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και τα συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επισκευαστεί. Έτσι η γραμμή Κεραμωτή Θάσος είχε μείνει με ένα μόνο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε έχουμε το Παναγία Θάσου απο Κεραμωτή και Παπαγεωργίου 4 απο Καβάλα. Ελπίζω να ξεκίνησαν σήμερα τα πλοία της ΑΝΕΘ γιατί θα αυξηθεί αρκετά η κίνηση απο αύριο. Μην έχουμε εικόνες 15-αύγουστου έξω απο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

πω!πω! τι μου θυμησες τωρα !δεν ξερω ποσο ετων εισαι αλλα εικονες δεκαπενταυγουστου στο Λιμενα της θασου να φτανουν τα αυτοκινητα σχεδον στην Παναγια και να υπαρχει η παντοφλα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μιλαμε για ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙς ΥΠΟΜΟΝΗΣ.

παραδοσιακα αυριο πρωτομαγια θα γεμισει το νησι ,πως ομως να δουμε......

Link to comment
Share on other sites

Ωραια η Θάσος Παιδιά...δεν έχει το χάλι κάποιων υποτιθεται glamourάτων νησιών. Πως ειναι δυνατον να μην πάει καλά μια εταιρεια οπως την ΑΝΕΘ οταν κατεχει βασικη θεση στις μεταφορες του νησιου;;; Ακουστηκε οτι ξεκινησε δρομολογια η παντοφλα ¨Αγιος Ραφαηλ¨ που ηρθε απο Σαλαμινα.... Είναι καλό το fery , ξέρει κανεις;;;

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον στη Θάσο υπάρχουν fery τα οποία είναι αρκετα καλά... αν τα συγκρινεις με αυτά της Κέρκυρας αλλα και καλά όπως το Αικατερινη Π... βλέπε θάσος 6, θάσος 7. Δηλαδή υπάρχουν και παντοφλεσ οι οποίες αξιζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομιζω οτι τα δυο βαπορια δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους ωστε να μπορουμε να τα συγκρινουμε.

Απο τη μια εχουμε στην ουσια μια παντοφλα και στην αλλη ενα κανονικο ferry.

Το θεμα ειναι να ξεκινησει και το ΘΑΣΟΣ.

Απο οσο καταλαβαινω παντως και τα δυο βαπορια ειναι αναβαθμιση στη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Ενα από τα επακόλουθα της εκλογής του νέου ΔΣ της ΑΝΕΘ ήταν αυτό ακριβώς. Η κατάργηση των εκπτώσεων η οποία ήταν εδώ και καιρό πάγιο αίτημα των μετόχων της ΑΝΕΘ. Τώρα που εξελέγη στο ΔΣ της ο οικονομικός σύμβουλος της ανταγωνίστριας εταιρίας, φαίνεται πως αυτό κατέστη πιο εύκολα δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

Kαλά κάνουν και τις καταργούν αν έτσι προκειται να σωθει η εταιρεια... Απο κει και πέρα πρέπει να καταλάβουν οτι επρεπε ειδη να ειχαν βάλει το Θάσος 8 τουλάχιστον για Λήμνο ετσι ωστε να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι... απορω γιατι δ το χουν κάνει ηδη. Οσο για τον οικονομικο συμβουλο της ανταγωνιστριας που ειναι στο ΔΣ... για να το εξέλεξαν οι μέτοχοι θα ειναι σοβαρος ανθρωπος κ θα βοηθησει την εταιρεια... ουτως η άλλος ειναι ελευθερος επαγγελματιας και με οτι καταπιάνεται θα το κάνει αρκετα καλά γιατι πολύ απλά δ τον συμφέρει το αντιθετο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα δρομολόγια των πλοίων της ΑΝΕΘ στη γραμμή Κεραμωτή – Θάσου από 01-06-2009 έως 31-08-2009 και τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα - Πρίνου από 01-06-2009 έως 30-06-2009.

Τα δρομολόγια των πλοίων της Α.Ν.Ε.Κ (Thassos Ferries) στη γραμμή Κεραμωτή-Θάσο από 01-06-2009 έως 31-08-2009

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εγκρίθηκε από το ΣΑΣ το αίτημα των δυο ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Καβάλα Θάσου και τελικά μειώνονται τα δρομολόγια Καβάλα Πρίνος καθημερινά σε τέσσερα, ενώ τις Κυριακές δε θα γίνεται κανένα δρομολόγιο, αυτά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

Μία φράση ταιριάζει απόλυτα με την τα νέα δεδομένα.. "Κυριακή γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδόμαδα όλη". Τι πρωτάκουστα πράγματα είναι αυτά. Δηλαδή όσοι γυρνάνε απο τα πατρικά τους που είχαν πάει για weekend, πρέπει αναγκαστικά να πηγαίνουν απο Κεραμωτή. Βάλτε τουλάχιστον 2 δρομολόγια, μεσημέρι και απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναυτεργάτες: Τα δρομολόγια είναι και δική μας υπόθεση

Από το πρωί της Τέταρτης εκπρόσωποι το Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας ξεκίνησαν επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς της Θάσου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μείωση των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας Πρίνου και Κεραμωτής Λιμένα από τη 1η Νοεμβρίου
Link to comment
Share on other sites

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογράφων διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας Θάσου αναλαμβάνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Studio 7 με στόχο να τις προωθήσει στη νέα υπουργό οικονομίας ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, Λουκά Κατσελη, προκειμένου να δρομολογηθεί η διευθέτηση του θέματος
Link to comment
Share on other sites

Συνάντηση με τους προέδρους των ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ, είχε το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Καβάλας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου Καβάλας και τη κατάργηση των δρομολογίων της Κυριακής. Επαφές με τους εκπροσώπους των εταιρειών θα έχουν σήμερα τα μελή της συντονιστικής επιτροπής αγώνα με μπροστάρη το δήμαρχο Θάσου.
Link to comment
Share on other sites

Αδιάλλακτοι εμφανιστήκαν οι εκπρόσωποι των δυο ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ στο θέμα των δρομολογιων των πλοίων κατά τη συνάντηση που είχαν τη Παρασκευή 30/10/09 στο γραφείο του Λιμενάρχη με εκπροσώπους του ενιαίου συνδικάτου ναυτεργατών Ν. Καβαλας
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ορατό το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης της γραμμής Καβάλας Πρίνου, καθώς η ΝΕΚ σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ενιαίου συνδικάτου ναυτεργατών Ν. Καβάλας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του χρόνου να εγκαταλείψει τελείως τη γραμμή του Πρίνου
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο Καβάλας ναύλωσε ένα πλοίο της ΑΝΕΘ για να κάνει ένα δρομολόγιο τη Κυριακη 20/12/09, από τη Θάσο προς Καβαλά, έτσι όσοι τυχεροί επιβάτες και ΙΧ θα ταξιδέψουν δωρεάν έτσι ώστε να τονωθεί η κίνηση στην αγορά της Καβάλας.

Link to comment
Share on other sites

Off topic με αφορμή την παραπάνω δημοσίευση...

Η παραπάνω κίνηση ειναι χαρακτηριστική της οικονομικής κατάστασης της Καβάλας... Μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων να περιμένει απελπισμένα να τονωθεί η αγορά της από ένα νησί δεκαπέντε χιλιάδων...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...