Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τα δρομολόγια του Άγιος Παντελεήμων στη γραμμή για τον Απρίλιο είναι τα εξής:

Quote

Δευτέρα-Σάββατο

Από Πρίνο: 07:15-12:15

Από Καβάλα: 09:00-14:00

Κυριακή

Από Πρίνο: 12:15-16:00

Από Καβάλα: 14:00-17:30

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου Καβαλα γίνονται πλέον από το Άγιος Παντελεήμων και το Παναγία Θάσου.

Quote

Δευτέρα-Σάββατο

Από Πρίνο: 07:20-10.00-12:15-15.00-16:00

Από Καβάλα: 08.00-10:30-12:15-14.00-17:30

Κυριακή:

Από Πρίνο: 10:00-12.15-14:00-17.00-18:00

Από Καβάλα: 10.00-12:00-14:00-16.00-19:30

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυξάνονται σε 8 τα δρομολόγια της γραμμής κατά την θερινή περίοδο σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Πρωινή.

3 από αυτά τα δρομολόγια υπενθυμίζεται ότι θα (πρέπει να) εκτελεί το νέο πλοίο Νικητής.

dromologia.JPG

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα τρέχοντα πλοία της γραμμής είναι:

ΑΝΕΘ

Άγιος Παντελεήμων                       

 

Thassos Ferries (Ν.Ε.Κ.)

Παναγία Θάσου                       

 

Thassos Link

Νικητής                                             

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πιέσεις για τη παράταση των δρομολογίων της γραμμής Καβάλα Πρίνου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. 

Quote

Δεδομένη θεωρεί την παράταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης (12/9).

Η παράταση, εκτιμά ο κ. Μαρκόπουλος, θα δοθεί ακόμη κι αν δεν υπάρξει η πλήρης συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις πορθμειακές γραμμές, ειδικότερα δε σε αυτή Πρίνου – Καβάλας («Όσιος Δαυίδ», «Νικητής», Α.Ν.Ε.Θ. και Ν.Ε.Κ).

Η Π.Ε. Καβάλας απαιτεί δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Είναι γνωστό ότι ξεκίνησε από νωρίς μια προσπάθεια, ώστε να ενημερωθεί το Σ.Α.Σ. και το υπουργείο Ναυτιλίας, ότι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας απαιτεί την ύπαρξη δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, του ντόπιου, αλλά και των τουριστών. Όταν το υπουργείο πήρε την τελευταία επιστολή μου, την κοινοποίησε στις δύο ναυτιλιακές εταιρείες, που διαφωνούν με την παράταση των δρομολογίων για το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου, ζητώντας την άποψή τους. Την περασμένη Παρασκευή έγινε μια σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Καβάλας, όπου κι εκεί δεν προέκυψε κάποιο συμπέρασμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα (Τρίτη) το υπουργείο επανήλθε με νέα επιστολή προς αυτές τις δύο εταιρείες (συμφερόντων Φιλιάγκου). Πραγματικά δεν κατανοώ για ποιο λόγο πρέπει να συμφωνούν και οι τέσσερις εταιρείες για να επιτευχθεί η εν λόγω παράταση», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Αν δεν εκδοθεί απόφαση παράτασης των δρομολογίων ο κ. Μαρκόπουλος θα επανέλθει με νέα επιστολή

«Με τις συνεχόμενες αρνήσεις χάνεται χρόνος. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι τα δρομολόγια από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα παραταθούν και είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παράταση αυτή θα πρέπει να γίνει γνωστή και να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δεν μπορεί να παίζουμε με τον τουρισμό ή με θέματα που μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια. Αν δεν εκδοθεί απόφαση, που θα παρατείνει τα δρομολόγια, θα επανέλθω κι αύριο το πρωί (Τετάρτη) με έγγραφες παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίσω αυτή την παράταση για το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς είναι αναγκαία. Ο καιρός περνά και με έναν αμείλικτο ρυθμό, χωρίς να υπολογίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες εκ του μακρόθεν εφαρμόζει το Σ.Α.Σ.», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 30/09/17 τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου Καβάλα γίνονται με το Άγιος Παντελεήμων και το Παναγία Θάσου.

Quote

Δευτέρα-Σάββατο

Από Πρίνο: 07:20-10.00-12:15-15.00-16:00

Από Καβάλα: 08.00-10:30-12:15-14.00-17:30

Κυριακή:

Από Πρίνο: 10:00-12.15-14:00-17.00-18:00

Από Καβάλα: 10.00-12:00-14:00-16.00-19:30

 

Από την 1η Οκτωβρίου τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου Καβάλα γίνονται με το Άγιος Παντελεήμων και το Παναγία Θάσου.

 

Quote

Δευτέρα-Σάββατο

Από Πρίνο: 07:15-10.00-12:15-15.00

Από Καβάλα: 08.00-09:00-12:15-14.00

Κυριακή:

Από Πρίνο: 10.00-12:15-15.00-16:00

Από Καβάλα: 08.00-12:15-14:00-17:30

Ουσιαστικά από τα πέντε δρομολόγια γίνονται τέσσερα τα δρομολόγια στη γραμμή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Σ.Α.Σ. θα κρίνει τα δρομολόγια του Χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου

Quote

Για τη γραμμή του Πρίνου όλοι αναμένουν τη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. Τις περισσότερες μέρες του Οκτώβρη εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια από Πρίνο και τέσσερα από Καβάλα. Αυτό ισχύει από Δευτέρα ως Σάββατο. Τις Κυριακές τα δρομολόγια είναι 2 συν 2. Το πρόγραμμα ισχύει έως 27 Οκτώβρη. Τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη τα δρομολόγια μειώνονται 2 συν 2 κάθε μέρα. Τα δρομολόγια τις 6 ημέρες της εβδομάδας εκτελούνται το πρωί και το μεσημέρι. Δηλαδή η γραμμή κλείνει το μεσημέρι! Κάθε Κυριακή υπάρχει ένα απογευματινό δρομολόγιο. Για τα Χειμερινά δρομολόγια της Κεραμωτής έχει ήδη αποφασίσει το Σ.Α.Σ. Πέρσι στην γραμμή του Πρίνου υπήρχαν 2 δρομολόγια την ημέρα. Οι φορείς πιέζουν για να ισχύσουν τα προπέρσινα 3 δρομολόγια την ημέρα, εκ των οποίων ένα θα είναι απογευματινό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Την αναγκαιότητα επιστροφής της αρμοδιότητας ρύθμισης των δρομολογίων από και προς το νησί της Θάσου στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής (20/10) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Quote

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών να κρατήσουν ζωντανή τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί μια εξαιρετική θερινή περίοδος γι’ αυτές.

Όσο αποδυναμώνεται η γραμμή Καβάλας – Πρίνου, τόσο αποκόπτεται το νησί ακτοπλοϊκά από την πόλη

«Είναι γνωστό το πρόβλημα. Αλλά επειδή πάλι προβλέπω ότι θα γίνουν συσκέψεις στην αντιπεριφέρεια με το γνωστό θέμα, με δεδομένο ότι η Θάσος σιγά – σιγά αποκόπτεται ακτοπλοϊκά από την πόλη, όσο αποδυναμώνεται η γραμμή Πρίνου – Καβάλας και δεδομένου ότι το καλοκαίρι έχει πάει εξαιρετικά καλά για το νησί, νομίζω ότι οι εταιρείες μπορούν φέτος στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να κρατήσουν ζωντανή αυτή τη γραμμή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Δικαίως πρέπει να πάρει πάνω της τη ρύθμιση και τον προγραμματισμό των δρομολογίων η αντιπεριφέρεια

«Εν γνώσει τους ότι δεν είναι κερδοφόρα η γραμμή τον χειμώνα, αλλά και εν γνώσει όλων μας ότι οι καλοκαιρινές γραμμές και ιδίως τα δρομολόγια Κεραμωτής – Λιμένα πρέπει να ήταν εξαιρετικά κερδοφόρες, είναι ζητούμενο να κρατηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις δυο τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο για μια που θα ωφεληθεί. Έχουν αποσταλεί οι σχετικές επιστολές από τον αντιπεριφερειάρχη προς τα κάτω κι όταν έρθει η ώρα πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Και επιτέλους τη ρύθμιση και τον προγραμματισμό των δρομολογίων δικαίως πρέπει να τα πάρει πάνω της η αντιπεριφέρεια, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση, που ξέρει καλύτερα τοπικές συνθήκες, να κάνει τον προγραμματισμό της», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Link to comment
Share on other sites

Δήλωση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Θάσου έκανε το πρωί της Παρασκευής (27/10) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος. (Ουσιαστικά πήρε σειρά μετά τον Βουλευτή να επαναλάβει την ίδια σκέψη)

Quote

Σ’ αυτήν, για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι το Σ.Α.Σ. είναι σαφές πλέον ότι δεν μπορεί να χειρίζεται το θέμα της ρύθμισης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να τηρήσει την υπόσχεσή του για επιστροφή της αρμοδιότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η λύση δεν κοστίζει – Απαιτείται μια γενναία απόφαση από την πολιτεία

«Εκείνο το οποίο αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο είναι ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα. Παρακολουθούμε ατέρμονες συζητήσεις, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κανένα αποτέλεσμα. Προβληματίζομαι σε πολλά σημεία από αυτά που παραλάβαμε πρόσφατα. Νομίζω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η συγκοινωνιακή σύνδεση Καβάλας – Θάσου. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά λύνοντας το θέμα. Η λύση του δεν κοστίζει ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Απαιτείται μια γενναία απόφαση την οποία ο κ. υπουργός μας την έχει υποσχεθεί δυο φορές, αλλά δεν την έχει υλοποιήσει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά τη βλάβη του Άγιος Παντελεήμων, τη μεταδρομολόγηση του Παναγία Θάσου στη γραμμή Κεραμωτή Θάσου και το Νικητής που είναι δεμένο από το Σεπτέμβριο η γραμμή Καβάλα Πρίνο είναι κλειστή μιας και δεν υπάρχει πλοίο!!! Ενώ σύμφωνα μετά τα αποτελέσματα του ΣΑΣ στις 19/10/17, από 1η Νοεμβρίου στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα εκτελούνταν κανονικά δύο δρομολόγια καθημερινά από το Δημήτριος Χ ή τον αντικαταστάτη του δηλαδή το Άγιος Παντελεήμων. Άραγε το ΥΕΝ δεν θα μπορούσε να επιβάλει στο Δημήτριος Χ να κάνει τα δρομολόγια που έχει εγκριθεί κανονικά μέχρι να επισκευαστεί η μηχανική βλάβη του Άγιος Παντελεήμων!!

Αποκομμένη η Θάσος από την Καβάλα - Οργή για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια 

Quote

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Θάσου η αποκοπή του νησιού από την Καβάλα λόγω της βλάβης που υπέστη το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "Άγιος Παντελεήμων" της ΑΝΕΘ (το μοναδικό πλοίο που είχε αναλάβει, βάση προγράμματος, την εκτέλεση δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας-Πρίνου από το πρωί του Σαββάτου ως και τουλάχιστον την Τρίτη 31 Οκτωβρίου -ημέρα λήξης της σαιζόν 2016-2017). Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα επιστρέψει το πλοίο στις θάλασσες, αν και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να περάσει ακόμα και μια εβδομάδα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Με βάση, λοιπόν, τα ισχύοντα δεδομένα αν κάποιος κάτοικος Καβάλας επιθυμεί να μεταβεί στη Θάσο θα πρέπει να πάει στην Κεραμωτή, να μπει στο πρώτο διαθέσιμο πλοίο με προορισμό τον Λιμένα και από εκεί να πάει στο μέρος που επιθυμεί. Δεν είναι λίγοι, βέβαια, αυτοί που δηλώνουν απρόθυμοι να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, με τα παραδείγματα συμπολιτών που ακύρωσαν τις μετακινήσεις τους (είτε για αναψυχή είτε για προγραμματισμένες υποχρεώσεις) να είναι δεκάδες.

Και όλα αυτά την ώρα που μέχρι και σήμερα δεν έχει καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα ισχύσει από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Διακοπή δρομολογίων σημαίνει διακοπής της απευθείας διακομιδής από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας και στο Νοσοκομείο-Διαβάστε την ανακοίνωση αγωνίας του Κ.Υ. Πρίνου και την έκκληση προς τους αρμόδιους να λύσουν το πρόβλημα 

Quote

Την αγωνία του εκφράζει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου για την κλειστή ναυτιλιακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας, θεωρώντας ότι κυριολεκτικά βλάπτει σοβαρά την Υγεία.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας Πρίνου επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επανέλθει η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση, με κυριότερο λόγο τη δυνατότητα απευθείας διακομιδής από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας και συνεπώς στο Νοσοκομείο, κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη στο χρόνο διακομιδής και επομένως στην έκβαση των περιστατικών, απαιτεί ελάχιστη κίνηση ασθενοφόρων και ελαττώνει την απασχόληση υγειονομικού προσωπικού, καθώς και το δημοσιονομικό κόστος.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να επιλύσουν άμεσα το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης δρομολογίων, πριν οι συνέπειες περάσουν από τη θεωρία στην… πράξη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Η παντελής έλλειψη δρομολογίου στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας δημιουργεί στους Θάσιους αίσθημα αποκλεισμού (κυρίως δυσχεραίνει στη Β.Δ. και Ν. πλευρά του νησιού) και δυσχεραίνει τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα του νομού. Η οικονομική και χρονική επιβάρυνσή τους είναι μεγάλη και καθιστά προβληματική την εξυπηρέτησή τους στο Νοσοκομείο ή άλλες υγειονομικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες και στην αγορά της Καβάλας.

Οι συνέπειες είναι επίσης ιδιαίτερα βλαπτικές στη λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ, του ΕΚΑΒ Καβάλας, του Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ και εν τέλει στην Υγεία του πληθυσμού της Θάσου.

Η ύπαρξη πολλών δρομολογίων στη γραμμή κατά τη θερινή περίοδο βοήθησε σημαντικότατα στην αντιμετώπιση και διακομιδή των πολλών έκτακτων ή επειγόντων περιστατικών που προέκυψαν λόγω της εκρηκτικής τουριστικής κίνησης. Η δυνατότητα απευθείας διακομιδής από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας έχει πολλαπλά οφέλη στο χρόνο διακομιδής και επομένως στην έκβαση των περιστατικών, απαιτεί ελάχιστη κίνηση ασθενοφόρων, ελαττώνει την απασχόληση υγειονομικού προσωπικού και το δημοσιονομικό κόστος.

Η διακομιδή μέσω Κεραμωτής απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο, την ταυτόχρονη κίνηση δύο (2) ασθενοφόρων με τέσσερις (4) διασώστες και την αντικατάσταση του γιατρού του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ με γιατρό Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ. Η αποδυνάμωση των δύο Κ.Υ. αλλά κυρίως του ΕΚΑΒ Καβάλας επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη ολόκληρου του νομού.

Οι μεταφορές υγειονομικών υλικών και εφοδίων, δείγματα αίματος για ειδικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, φιάλες οξυγόνου κ.λπ. γίνονται μέσω της γραμμής αυτής και είναι απολύτως αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ.

Τέλος, τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται ήδη για τα εξιτήρια του Νοσοκομείου προς τη Θάσο που ενόψει και της επαπειλούμενης αποχής του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ από «δευτερογενείς» μεταφορές μπορεί να καταστεί αδύνατη η εκτέλεσή τους από δημόσιο φορέα.

Το πρόβλημα είναι οξύτατο με πολλαπλές επικίνδυνες συνέπειες και απαιτείται να επιλυθεί άμεσα από τους αρμόδιους και θεσμικούς παράγοντες.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο, το μόνο σίγουρο είναι πως όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν από το καλοκαίρι στη γραμμή, είναι για τα πανηγύρια. Για μένα είναι προφανές πως ούτε το Υπουργείο, ούτε και τα Λιμεναρχεία είναι διατεθειμμένα να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να επιβάλλουν τη νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Aιγαίου Παναγιώτη Κουρουμπλή :

Quote

Kύριε Υπουργέ,

Το θέμα των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας πολλές φορές μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια. Τα παράπονα, όμως, δεν βρήκαν ανταπόκριση μέχρι και σήμερα για οριστική λύση του θέματος. Εισπράττουμε  υποσχέσεις,  οι οποίες δεν υλοποιούνται. Και υποσχεθήκατε, κ. Υπουργέ, όταν σας επισκεφτήκαμε στην Καβάλα ότι θα μεταφέρετε την αρμοδιότητα των δρομολογίων από το ΣΑΣ στις τοπικές Αρχές, που είναι γνώστες των τοπικών προβλημάτων, αλλά λησμονήσατε την υπόσχεσή σας. Έτσι τα ίδια προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο. Οι πλοιοκτήτες εισπράττουν τα κέρδη του καλοκαιριού από τη θαλάσσια γραμμή Καβάλας-Πρίνου και αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια το χειμώνα που μειώνεται η κίνηση του επιβατικού κοινού. Το καλοκαίρι εκτελούν οκτώ δρομολόγια καθημερινά, ενώ το χειμώνα εκτελούν μόνο δύο. Αλλά και αυτά τα δύο καταστρατηγούνται, γιατί επικαλούνται βλάβες και έτσι δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Εδώ και μία εβδομάδα η γραμμή του Πρίνου είναι κλειστή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, και κυρίως της νότιας Θάσου, να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν  στην Καβάλα, μέσω Κεραμωτής, χάνοντας όλη τη μέρα τους και ξοδεύοντας τετραπλάσια χρήματα, για να γίνεται το θέλημα των πλοιοκτητών.

Κύριε Υπουργέ, πάνω από 20.000 κάτοικοι της Θάσου και της Καβάλας, που υπέγραψαν αναφορές διαμαρτυρίας, ζητούν να παρέμβετε και να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα υποχρεώνοντας του πλοιοκτήτες να εκτελούν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και μάλιστα, όταν επικαλούνται βλάβη των πλοίων τους να μην διακόπτονται τα δρομολόγια αλλά να μεταφέρουν ένα από τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Λιμένα- Κεραμωτής που είναι πολύ περισσότερα από τα χρειαζούμενα.

Έτσι θα εκλείψει το φαινόμενο της συχνής διακοπής των δρομολογίων που παρατηρείται κατά τη χειμερινή περίοδο και θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία και τα πολλαπλάσια έξοδα του επιβατικού κοινού.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Χιόνης Κων/νος

Σήμερα πάντως ξεκίνησαν πάλι δρομολόγια στη γραμμή με το Παναγία Θάσου, όπου θα κάνει δυο δρομολόγια την ημέρα το Σαββατοκύριακο.

Quote

Από Πρίνο: 7:30-11:30

Από Καβάλα: 9:30-13:30

Για τα δρομολόγια της εβδομάδας θα υπάρξει νέα τροποποίηση όπου προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα των δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, και η οποία κοινοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Καβαλας περί τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, επανασυνδέθηκε ακτοπλοϊκά η Καβάλα με το νησί ης Θάσου μετά από μια εβδομάδα μη εκτελέσεως δρομολογίων λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη το επιβατικό πλοίο "Άγιος Παντελεήμων" (το μοναδικό πλοίο που επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου).

Με την απόφαση αυτή ορίστηκε εκτάκτως ότι το επιβατικό πλοίο "Παναγία Θάσου" θα συνδέει ως τις 20 Νοεμβρίου την Καβάλα με τον Πρίνο, εκτελώντας 2 δρομολόγια από και προς την Καβάλα σε καθημερινή βάση. Ήδη από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η εκτέλεση των δρομολογίων, παρά το γεγονός ότι το λιμεναρχείο δεν πρόλαβε α ενημερώσει εγκαίρως το επιβατικό κοινό.

Quote

Το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει ως εξής:

Πρίνος-Καβάλα: 07:30-11:00

Καβάλα-Πρίνος: 09:15-13:30

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επανέναρξη των δρομολογίων δεν φαίνεται να προκαλεί τον εφησυχασμό των κατοίκων της Θάσου, καθώς τα (δικαιολογημένα) παράπονα για τα λιγοστά δρομολόγια και το μη βολικό πρόγραμμα παραμένουν έντονα. Πέραν, μάλιστα, των επιστολών διαμαρτυρίας που έχει αποστείλει στο υπουργείο Ναυτιλίας η Θασιακή Ένωση Καβάλας, και της διαμαρτυρίας της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πρίνου για τα προβλήματα που προκαλούνται στην διακομιδή ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από την έλλειψη δρομολογίων, μια ομάδα κατοίκων της Θάσου αποφάσισε να αυτό-οργανωθεί, μέσω μιας κίνησης για τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας για τη σύνδεση των λιμανιών Πρίνου-Καβάλας. Ήδη η πρώτη συνάντηση των μελών της ομάδας πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, στην Καλλιράχη ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν και νεότερες συναντήσεις.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Συντονιστική Επιτροπή για τα δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας

Quote

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Θάσου εξ αφορμής της δραματικής (στα όρια της εξαφανίσεως) μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας, συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε τις παρακάτω δράσης:

  • Να καλέσει την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων του νησιού, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους καθώς και τη κλιμάκωση των από δω και πέρα κινητοποιήσεων. Η συνάντηση θα γίνει στη Σκάλα Καλλιράχης, στις 18,30, στη καφετέρια Μιχάλης.
  • Να προβεί σε άμεση και κατ’ ιδίαν επαφή με τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού (βουλευτές, δημάρχους, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς), κοινοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις της για το συγκεκριμένο θέμα και απαιτώντας την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • Να ζητήσει εγγράφως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με μοναδικό θέμα το μέλλον της γραμμής Πρίνου – Καβάλας, διεκδικώντας σε αυτήν την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και την εν τοις πράγμασι συνεισφορά του.

 

Link to comment
Share on other sites

Παραμένει η αβεβαιότητα για τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο, μιας και από τη Δευτέρα κανονικά θα πρέπει να επιστρέψει ο Άγιος Παντελεήμων, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι έτοιμο

Quote

Συνεχίζει ως την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου να εκτελεί δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας-Πρίνου το επιβατικό πλοίο "Παναγία Θάσου" της "Κοινοπραξίας", στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στα τέλη του περασμένου μήνα. Ως και αυτή την ώρα δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το πλοίο που θα "διαδεχτεί" το "Παναγία Θάσου", το οποίο κινείται στην εν λόγω γραμμή σε αντικατάσταση του "Άγ. Παντελεήμων" της ΑΝΕΘ -το οποίο υφίσταται επισκευές.

Αν και τις τελευταίες ημέρες είχε διαφανεί ότι οι εργασίες στο "Άγιος Παντελεήμων" δεν επρόκειτο να ολοκληρωθούν ως την ερχόμενη Δευτέρα -κάτι, μάλιστα, που είχε τονιστεί και σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές, τελικά οι πληροφορίες που θέλουν το πλοίο να επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στις θάλασσες πληθαίνουν. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκαν και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, η οποία διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης, και στην οποία ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ παρέπεμψε το όλο θέμα στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αγανάκτηση των κατοίκων της Θάσου (ιδίως αυτών που διαμένουν στα νότια του νησιού) και η απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Πρίνου ξεχειλίζουν. Σε αυτά έρχεται πλέον να προστεθεί και η έκπληξη για το περιστατικό με τα 23 ΙΧ οχήματα που παρέμειναν εκτός του τελευταίου δρομολογίου που επρόκειτο να εκτελεστεί από την Κεραμωτή προς τον Λιμένα, αν και οι οδηγοί τους είχαν κόψει εισιτήριο!

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αύξηση δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας Πρίνου ζήτησε ο Δήμαρχος Θάσου στη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Quote

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Δήμαρχος Θάσου, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ζήτησε αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας Πρίνου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών. Έθεσε επίσης το θέμα του συντονισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των αεροπλάνων. Ο Δήμαρχος Θάσου ζήτησε φεριμπότ επιφυλακής, όταν απαιτείται, για να γίνονται διακομιδές εκτάκτου ανάγκης (ασθενών).

Ο κ. Κουρουμπλής αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του Δημάρχου Θάσου και τον παρέπεμψε στον κ. Καλαματιανό για την λεπτομερέστερη εξέταση των ζητημάτων από τις αρμόδιες διευθύνσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα το πλοίο επιφυλακής κάθε βράδυ

Quote

Σε συνεννόηση των τριών εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου, θα υπάρχει διαθέσιμο, κάθε βράδυ, πλοίο επιφυλακής για τις διακομιδές ασθενών από το νησί στο χερσαίο τμήμα του Νομού.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρεία του αρμόδιου γενικού γραμματέα του Υπουργείου,Διονύση Καλαματιανού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, οι δήμαρχοι Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, και Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Πέραν του θέματος του πλοίου επιφυλακής, ασκήθηκαν πιέσεις προς τους εκπροσώπους των πλοιοκτητών, να προσθέσουν και τρίτο δρομολόγιο στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Σύμφωνα με την εκτίμηση, που εξέφρασε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο κ. Παπαφιλίππου, εντός των επόμενων ημερών θα γίνει γνωστό αν στα δύο δρομολόγια της ΑΝΕΘ θα προστεθεί και τρίτο. Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι όταν θα είναι έτοιμο και το «Πλατυτέρα», θα εκτελεί κι αυτό δρομολόγια στην ίδια γραμμή, κι ως εκ τούτου, πιθανώς, τα δρομολόγια από δύο που είναι σήμερα, να διπλασιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν συμμετείχε στη σύσκεψη διότι βρίσκεται στη Γερμανία.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνου γίνονται με το Άγιος Παντελεήμων με τρία δρομολόγια την ημέρα.

Quote

Από Δεύτερα έως Σάββατο

Από Πρίνο: 07:15-12:00-16:00

Από Καβάλα: 09:15-14:00-17:45

Κυριακή

Από Πρίνο: 10:00-13:30-17:15

Από Καβάλα: 11:45-15:15-19:00

Φέτος βλέπουμε ότι μόνο η ΑΝΕΘ έκανε δρομολόγια στη γραμμή όλο το χειμώνα. Εκτός ένα μικρό διάστημα το Νοέμβριο που έκανε δρομολόγια το Παναγία Θάσου, που αντικατάστησε το Άγιος Παντελεήμων που ήταν εκτός δρομολογίων λόγω μηχανικής βλάβης.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από σήμερα το Παναγία Θάσου ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνου για την Thassos Ferries.

Quote

Από Πρίνο

Δευτέρα-Σάββατο: 06:15 & 10:30

Κυριακή: 12:30-16:15

Από Καβάλα

Δευτέρα-Σάββατο: 08:15 & 12:15

Κυριακή: 14:15-18:00

Εκτός από Κυριακή 8/7/18 & 23/9/18, που θα κάνει από Πρίνο στις 15:00 & 18:30 και από Καβάλα 16:45 & 20:00

Στις 25/6, 30/6, 6/7, 11/7, 28/7, 2/8, 8/8, 13/8, 24/8, 30/8, 4/9, 10/9, 15/9, 21/9 & 26/9, δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο των 6:15 από Πρίνο

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο θέμα του πλοίου αναφέρεις ότι έχει πωληθεί στην Dodecanese Flying Dolphins. Άλλαξε ξανά χέρια; Το άρθρο μιλάει για Λετονό επιχειρηματία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...