Jump to content
Shipfriends

Sardinia Vera (ΙΜΟ 7360617)


Recommended Posts

Πιστο στην παραδοση της καθυστερησης και σημερα το VERA.

Περιπου 45 λεπτα υπολογιζεται η καθυστερηση αλλα πιθανον να εινια και μεγαλυτερη.

Ο λογος ειναι ο γνωστος:πετρελαιευση

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Έναν μήναν ακατάπαυστης ξεκούρασης συμπληρώνει την Παρασκευή ο κίτρινος πύραυλος :P Μήπως σιγά σιγά να πηγαίνει σε καμιά ντάνα γιατί σφίγγουν οι ζέστες, σφίγγει και η κίνηση και τρώει μία από τις πιο εμπορικές θέσεις του λιμανιού;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κινητικότητα υπήρχε πριν κανα 20λεπτο μέσα και έξω από το πλοίο και επίσης ρυμουλκά εθεάθησαν να είναι stand by γύρω του :eek: Τι θέλει να πει ο ποιητής; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Ο τελευταίος απόπλους απο το Βαθύ στις 26/5/2009

Ας πάει στο καλό.Ηταν καλό βαπόρι,σωστός και φτηνός εργάτης.Ταξίδεψε τη φτωχολογιά των νησιών μας σχεδόν τζάμπα.

Σύνδεσε 5 λιμάνια με τον Πειραιά,χωρίς επιδότηση,όπως και κλότσησε αρκετά μύρια τον Νοέμβριο του 08 με την μη συμμετοχή του στους διαγωνισμούς για τις άγονες,που τις πήραν πολύ χειρότερα βαπόρια απ αυτό.Ας αποδειχθεί καλύτερος ο αντικαταστάτης του.Μέχρι τότε ας απολαύσουμε ,ταξιδεύοντας όρθιοι,τα καλά που μας προσφέρουν τα μονοπώλια ή αλλοιώς τα καρτέλ,όπως τα ονοματίζει και η επιτροπή αναταγωνισμού που δεν έχει τη τσίπα να συνεδριάσει κάν.

Ενας πτωχός πλήν τίμιος shipfriend.

post-878-128326982379_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο τελευταίος απόπλους απο το Βαθύ στις 26/5/2009

Μα 10 Ιουνίου δεν σταμάτησε τα δρομολόγια; :confused:

Φίλε ΜΥΚΗΝΑΙ διαφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις αλλά δεν θα αντιδικήσουμε για αυτό. Στο μόνο που θα σταθώ είναι το "εργάτης" που αναφέρεις. Ένα πλοίο είναι "εργάτης" μιας γραμμής όταν την εξυπηρετεί σωστά, ενελειπώς και χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς το πλοίο από τη μέρα που ήρθε τίποτα από τα παραπάνω δεν επέδειξε.:(

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον George.

Aν χαρακτηρίσουμε "εργάτη" το Βέρα, τότε τι να πούμε για άλλα και άλλα πλοία της ακτοπλοίας.....

Στο καλό να πάει, αλλά δεν νομίζω πως θα λείψει ιδιαίτερα (καλώς ή κακώς) σε οποιονδήποτε. Είτε shipfriend, είτε ...κοινό θνητό :D:D:D.

Όσον αφορά το : "Ταξίδεψε τη φτωχολογιά", -συγχώρεσε μου το σχόλιο καλέ μου φίλε ΜΥΚΗΝΑΙ-, πολύ μελοδραματικό μου ακούγεται και δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

....Όσον αφορά το : "Ταξίδεψε τη φτωχολογιά", -συγχώρεσε μου το σχόλιο καλέ μου φίλε ΜΥΚΗΝΑΙ-, πολύ μελοδραματικό μου ακούγεται και δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κρίμα που έφυγε. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε καμιά διαφήμιση της γνωστής εταιρείας παροχής πληροφοριών με πρωταγωνιστή τον "Ξανθόπουλο.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

" Ένα πλοίο είναι "εργάτης" μιας γραμμής όταν την εξυπηρετεί σωστά, ανελειπώς και χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς το πλοίο από τη μέρα που ήρθε τίποτα από τα παραπάνω δεν επέδειξε. "

Φίλε George το ομολογείς μόνος σου.Ενα πλοίο είναι "εργάτης"μιας γραμμής όταν τη εξυπηρετεί σωστά,ανελειπώς και χωρίς προβλήματα.

Πές μας λοιπόν,πόσα μπλακ -άουτ έπαθε το βαπόρι;πόσες μηχανικές βλάβες;πόσες βλάβες στα τιμόνια;σε πόσα ταξίδια έμεινε ακυβέρνητο;Σε πόσα;

Σε κανένα.Το βαπόρι Βέρα αυτό καθαυτό.Τί φταίει λοιπόν το βαπόρι,που το παράτησαν και έφυγαν και ξύρισε 3 μπίντες και 4 κολόνες σε όλα τα λιμάνια;

και έχασε 10 δρομολόγια και βάλε;Το Βέρα φταίει;Εχεις ξανακούσει σ ένα χρόνο να κόβουν και να ράβουν τον καταπέλτη 5 φορές;Η Βέρα φταίει που δεν έβλεπε η πρύμνη,ή αν προτιμάς δεν άκουγε η γέφυρα;Για δεν τα ξέρεις;

Η Βέρα φταίει που δεν της έκαναν δεξαμενισμό;Η που δεν της έβαζαν πετρέλαια;Για φταίει που ξεθύμαναν όλα τα σωματεία πάνω της;

Το ναυπήγημα-πλοίο Βέρα ανταποκρίθηκε παρά τα χρόνια του,άψογα.

Με 8άρια και 9άρια απέδειξε ότι ήταν βάπορας και εκεί μετράει ένα βαπόρι.Οταν έχει τον καιρό στη μπάντα.

Οταν είναι καθαρό-φτηνό στα εισιτήρια και στο σέρβις και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.Αν τα φρουρού και τα αρώματα και τα καθρεφτάκια είναι μέτρο σύγκρισης για σένα,στα μποφόρ χρόνια τώρα εμείς όλα αυτά τα λέμε κουνίστρες,γιατί χοροπηδάνε και τρίζουνε οι μελαμίνες και οι οροφές για να μη σου πώ πώς λένε οι ναυτικοί τα μικρά μπλού-στάρ στον Πειραιά.

Μην μπερδεύεις λοιπόν τον όρο "βαπόρι -εργάτης " με τον όρο "ναυτικός-εργάτης" που το δουλεύει; ή μας δουλεύει;και ευθύνεται γι αυτό και αποδείχτηκε περίτρανα για ποιόν ή για ποιούς δούλευε τελικά,ευτυχώς όχι μόνο στο Βέρα αλλά και στ άλλα βαπόρια των φτωχών εταιρειών,που γίνονται φέτος θυσία για να επιβιώσουν και να θησαυρίσουν τα μονοπώλια.

Οτι έχεις λοιπόν να πείς,το προτιμώτερο είναι να το γράψεις στο post της εταιρείας,να ξεθυμάνεις ,εκεί θα έχεις απόλυτο δίκιο γιατί ήσουνα επιβάτης,αλήθεια ήσουνα;αλλά όχι στο βαπόρι.Δηλαδή φταίει το "σαπιοκάραβο Σαμίνα" που το κοπάνησαν στις πόρτες;ή το Σάμαινα που ο ναύτης του Κωστάκου μπέρδεψε το πράσινο με το κόκκινο;και τόσα άλλα αξιόλογα βαπόρια που θυσιάστηκαν στην κυριολεξία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των εταιριών.

Πάμε τώρα στη φτωχολογιά,που σας πείραξε,εσάς τους πλούσιους-εφοπλιστές.

Οταν βγήκαν τα νέα ναύλα πριν το Πάσχα,γράφατε ότι το αφεντικό τρελάθηκε και κατέβασε το εισιτήριο στα 29 ευρώ.Επιβάτης+ΙΧΕ=29 ευρώ.

έναντι 45 ευρώ του ανταγωνιστή + 95 το ΙΧΕ και στα φορτηγά 37-38 έναντι 45.Τυχόν λάθη μου δεν μεταβάλουν το σκεπτικό.Μήπως σήμερα έχετε την καλοσύνη να γράψετε την αντιστοιχία;Τότε δεν είδα κανέναν να λέει ότι με τέτοιες τιμές αν τις συνεχίσει θα το κλείσει το μαγαζί, αλλά ταξιδεύατε και γράφατε ότι ήταν και πρωταθλητής στα φορτηγά αλλά στους επιβάτες όχι και τόσο, γιατί δεν είχε τις ενδιαιτήσεις του Μύκονος,μικρό το πρωτόκολο,με τόσα λιμάνια ο γαλατάς και πόσα τέτοια.Κι όταν ανέβασα μιά φωτό που είχε γεμίσει και το πάνω ντέκ με φορτηγά,γιατί τα αμφισβητούσατε,τότε γράφτηκε ότι θα ανατραπεί,ότι δεν το επιτρέπει η ευστάθεια κλπ.Γιατί τότε το προτιμούσανε τα φορτηγά;Γιατί ήταν φτηνό φυσικά.Γιατί δεν κάνατε ένα γκάλοπ για να δείτε ποιοί ταξιδεύουν με το Βέρα και ποιοί με το Μύκονος;μόνο απο Βαθύ-Καρλόβασι-Εύδηλο,στα κοινά λιμάνια.Να σας πώ λοιπόν κι ας βγούν οι πράκτορες να με διαψεύσουν.Στην πληοψηφία των επιβατών το προτιμούσαν οι συνταξιούχοι,οι άποροι,οι λαθρομετανάστες,οι υπάλληλοι,οι φαντάροι οι γεωργοί,οι ψαράδες,οι Αλβανοί και όλοι εμείς που είμαστε του αφορολόγητου ορίου,αφού σας πειράζει η φτωχολογιά.

Δεν φημιζόμαστε ούτε για νησί εφοπλιστών,ούτε τραπεζιτών ούτε τίποτε golden-boys έχουμε,εκτός κι αν έχουμε κι εγώ μένω σε κάποιο άλλο νησί πιό δυτικά απ το δικό μου.Αν εσείς είστε απ αυτή τη μεριά δικαίωμά σας,αλλά αφήστε να ταξιδέψουν αξιοπρεπώς και οικονομικά και οι παρακατιανοί,οι χαμηλών εισοδημάτων,αφού δεν σας αρέσει η λέξη φτωχολογιά και ο Ξανθόπουλος.

Και επειδή δεν έγιναν όλα αυτά τότε,για νάχουμε στοιχεία,ας γίνουν τώρα.

Ας υπολογίσετε το κόστος μετάβασης-Πειραιάς-Σάμος και επιστροφή μιάς 4μελούς οικογένειας:δηλαδή ενός εργάτη ή ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ ή του ΙΚΑ ή του ΤΕΒΕ ή του ΝΑΤ,με ή χωρίς το ΕΚΑΣ,με 2 παιδιά που θα ταξιδέψουν τη νύχτα σε καμπίνα ,οι γονείς δυστυχώς στις αεροπορικές-δηλαδή όρθιοι όλη τη νύχτα-σιγά μη σ άφήσει να κοιμηθείς ο διπλανός ή το κλάμα του μωρού και ένα ΙΧΕ με το Μύκονος ή όποιο άλλο νησί σας αρέσει και δίπλα να μου πείτε πόσο θα πλήρωναν με το Βέρα,με βάση το τελευταίο ναυλολόγιο,και τώρα με το Μαρίνα (παρακαλώ με τις νέες τιμές) που κάνει 22 ώρες,γιατί π.χ ήρθε το Σάββατο που μας πέρασε 7 παρα-τέταρτο εννοείτε το απόγευμα, με αναχώρηση 23.45 της Παρασκευής (μην πείτε για καθυστέρηση,γιατί εγώ είμαι υποχρεωτικά απο το νόμο στο λιμάνι απο τις 5 γιατί το εισιτήριο γράφει 6 και δεν καταλαβαίνω απο τα υπόλοιπα-τελικά έφυγε 9 παρα τέταρτο και όλες αυτές οι ώρες μετράνε).Τα 3 ποσά που θα βγάλετε,αν τα δείξετετε στους ποιό πάνω για να τους πείσετε να διαλέξουν βαπόρι-τιμές και ώρες (10-12-21)για τα δυό θα βάλουνε τα γέλια.

Γιαυτό πολύ καλά κάνουν φέτος και προτιμούν για διακοπές τις παραλιακές πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και έχουν ως μοναδικό κόστος τη βενζίνα και τα διόδια.Γιατί τα μπάνια του λαού είναι και για τους φτωχούς.

Σιγά που θάρθουν στα νησιά.Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά κι όταν γίνει ταμείο,τότε να δώ τί θα γράφετε.Ηδη χτυπάμε ένα -25% αν θεωρείτε αξιόπιστη πηγή την Τράπεζα της Ελλάδος.Οποιοι απ αυτούς τελικά μας προτιμήσουν, θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν,εις βάρος του ποσού των διακοπών τους =λιγότερες μέρες,γιατί δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση.Ξέρετε κανένα ξενοδόχο να επιστρέφει προκαταβολές γιατί είναι ακριβά τα ναύλα; Σήμερα λοιπόν χαίρεστε που έφυγε το σούργελο,το μπαούλο,η Βέρα η φοβέρα,που απαλαχθήκατε απο τον Μπερλουσκόνι και άλλα πολλά.Εμείς όμως και είμαστε πολλοί δεν χαρήκαμε καθόλου.Απεναντίας.

Κι αν απέτυχε το πείραμα του κ.Σπανού,να δείτε αύριο ίσως και μεθαύριο που κάποιοι άλλοι που διαφωνούν και δεν πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί στα μονοπώλια,τί άραγε να ετοιμάζουν;Υπομονή έχει κι άλλη ταινία με τον Ξανθόπουλο.

post-878-128326982388_thumb.jpg

post-878-12832698239_thumb.jpg

post-878-128326982392_thumb.jpg

post-878-128326982394_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...στο δια ταύτα και για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα / επικαιρότητα, το ρυμουλκούμενο πλοίο σήμερα απάγγιασε κοντά στην Κορώνη λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο πέλαγος και οι οποίοι έκαναν τη συνέχιση του ταξιδιού αδύνατη.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

...Ακόμα δεν έφτασε στη Σαβόνα,πωλείται όπως είναι επιπλωμένο,έναντι 5,5 μυρίων,δηλαδή 2,5-3,0 το πολύ σε όποιον τα δείξει...εν τη παλάμη......

Τί άλλο θ'ακούσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Και πολλα ειναι. Ευχαριστημενοι να ειναι αμα τα δωσει καποιος και αυτα. Το βαπορι το ειδαμε εδω οσο δουλευε οποτε εχουμε αποψη. Κατα τα αλλα δε μου κανει καμια εντυπωση που πωλειται. Τι να το κανει η κορσικα με τοσα συγχρονα πλοια στο στολο της. Αντε να το κρατησει για να το ναυλωσει πουθενα αλλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...