Jump to content
Shipfriends

Aδαμάντιος Κοραής (IMO 8613607)


Recommended Posts

  • Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η νέα προκήρυξη της γραμμής φωτογραφίζει ότι το πλοίο θα είναι εκ νέου του Αδαμάντιος Κοραής, όταν ζητάνε πλοίο με μήκος πάνω από 100 μέτρα, όταν οι προηγούμενες προκήρυξεις για πλοίο πάνω από 70 μέτρα. Όλο τυχαίως το Αδαμάντιος Κοραής έχει μήκος 100.15 μέτρα!! 

Link to comment
Share on other sites

On 9/10/2020 at 2:10 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η νέα προκήρυξη της γραμμής φωτογραφίζει ότι το πλοίο θα είναι εκ νέου του Αδαμάντιος Κοραής, όταν ζητάνε πλοίο με μήκος πάνω από 100 μέτρα, όταν οι προηγούμενες προκήρυξεις για πλοίο πάνω από 70 μέτρα. Όλο τυχαίως το Αδαμάντιος Κοραής έχει μήκος 100.15 μέτρα!! 

Ακριβώς έτσι. 

 

On 9/9/2020 at 10:45 PM, Strofalos said:

Μακάρι φιλε να σας το αφήσουν μόνιμα στη γραμμή εκεί και να πάει και σε διπλανά νησιά. 

Ξεκίνησε φέτος με την Λήμνο, αλλά... Για να σας προλάβω η Λήμνο όποια χρονιά και αν ήταν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μόνη της, δεν θα έκανε δουλειά... Την σύνδεση με την Λήμνο την ήθελε και την πήρε η Αλεξανδρούπολη... Η Σαμοθράκη θέλει την Καβαλά (- Θάσο), αλλά μόνοι μας δεν μπορούμε να την διεκδικήσουμε, αφού Αλεξανδρούπολη - Έβρος από τους οποίους εξαρτώμαστε ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Βλέπω στο πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ ότι το Αδάμ. Κοραής είναι προγραμματισμένο να μπει 10-12/11. Ακούγεται μάλιστα ότι το πλοίο θα φύγει για επισκευή. Οπότε αναρωτιέμαι πιο θα το αντικαταστήσει, το Δ. Σολωμός ή πάλι το Πρωτεύς που όπως γράφτηκε 1/11 έως 15/12 θα κάνει την ακινησία του.

 

09.10.2020_program.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10/11/2020 at 11:44 AM, samothrax said:

Βλέπω στο πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ ότι το Αδάμ. Κοραής είναι προγραμματισμένο να μπει 10-12/11.

Το Αδαμάντιος Κοραής άλλαξε ημερομηνίες για το δεξαμενισμό του για τις 22/10/20 έως τις 24/10/20, οπότε αύριο αναμένεται να φύγει από τη Σαμοθράκη για να κατέβει στο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Φολέγανδρο 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ἰο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Φολεγάνδου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Μήλου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Κύθνο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Θήρα - Ἰο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Κύθνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.

 Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τρεις (03) επιβάτες, ένα (01) ΙΧ και ένα (01) δίκυκλο προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν έντεκα (11) επιβάτες, τρία (03) ΙΧ και ένα (01) δίκυκλο προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Τελειώνει σήμερα η δρομολόγηση στο κατεργο των Κυκλάδων με τα δρομολόγια σιδηρόδρομο, τις ολονύχτια προσεγγισεις κλπ. Θα γυρίσει στη ξεκουραστη Σαμοθράκη με 4 ώρες ταξίδι τη μέρα και τις υπόλοιπες να κααααθετε που έλεγε κ ο μακαρίτης ο Φωτόπουλος 🤣

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο του δρομολόγιο προς τα νησιά χθες, τα φορτηγά έφταναν ως το καταπέλτη.Μαζεύτηκε κίνηση επειδή το δρομολόγιο της Τρίτης του Πρέβελης έμεινε ανεκτέλεστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ελαφριά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στην Αλεξανδρούπολη 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του στον οικείο λιμένα προερχόμενο από ν.Σαμοθράκη, προσέκρουσε ελαφρώς στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης με χαμηλή ταχύτητα, προκαλώντας ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο καθώς και τα 8 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 1 Δ/Κ αποβιβάστηκαν και εκφορτώθηκαν με ασφάλεια και με την παρουσία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την Δευτέρα ξεκίνησε, με 3 δρομολόγια την εβδομάδα, για διάρκεια 6 μηνών, ενώ πέρσι ήταν 3 μήνες, αλλά με μηδαμινή προσφορά στο τουριστικό κομμάτι της Σαμοθράκης. Σχετικό άρθρο.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τραυματισμός ημεδαπού εντός του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα για τραυματισμό 74χρονου ημεδαπού εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800. Συγκεκριμένα, ο 74χρονος παραπάτησε και έπεσε εντός του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταξιδάκι από και πρός τη Σαμοθράκη με τον Αδαμάντιο, οι εντυπώσεις γενικά εξαιρετικές. Όπως λένε και οι Άγγλοι, το πλοίο είναι "fit for purpose" και ο σκοπός του είναι να εξυπηρετεί ένα νησί 2.5 χιλιάδων μονίμων κατοίκων σε επιδοτούμενο καθεστώς. Για αυτό το ρόλο το πλοίο είναι ταμάμ. Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για ένα μετασκευασμένο γιαπωνέζικο μικρό ρορό, νομίζω η εκμετάλλευση των χώρων του και η εσωτερική αρχιτεκτονική του, ήταν απλά καταπληκτική. Δύο μεγάλα + 2 μικρότερα σαλόνια, καμπίνες, πάνω γκαράζ, 2 εξωτερικά καταστρώματα, γκαράζ χωρίς κολωνάκια, ΟΚ, τι άλλο να ζητήσεις από ένα πλοίο αυτού του μεγέθους και μήκους?

 

Στην τελευταία σελίδα της gallerie, έχουμε ήδη αρκετές εσωτερικές από τον @George, εγώ θα προσθέσω μερικές ακόμη. Σε σύγκριση με τις παραπάνω φωτογραφίες η μοναδική αλλάγή είναι αυτή του κεντρικού σαλονιού του πλοίου. Το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα έχει αντικατασταθεί από πιο σκούρα μεν αλλά εξίσου φωτεινά χρώματα. Μπλέ και πορτοκαλί στο κέντρο του σαλονιού, πράσινο στις άκρες. Κατά τα άλλα τα σαλόνια είναι όπως τα βλέπουμε στις παλαιότερες φωτογραφίες. Μάλιστα μια σύνοψη των χώρων μπορούμε να δούμε εδώ. Το γκαράζ περίμενα να το δώ με κολωνάκια, πλήν όμως είναι νέτο και έχει 5 γραμμές φόρτωσης παρακαλώ. Διαθέτουμε και ράμπα η οποία οδηγεί στο επάνω γκαράζ που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 30 ΙΧ με λίγη καλή προσπάθεια.

 

Η γενική μου εντύπωση η οποία μάλλον συμβαδίζει με αυτά που μας έχει πεί κατά καιρούς και ο @samothrax, είναι πως το πλοίο είναι μακράν ό,τι καλύτερο έχουν δεί ποτέ στη Σαμοθράκη και εξασφαλίζει απρόσκοπτη και ποιοτική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά ενίοτε και την Λήμνο. Τα χρήματα που ξοδεύονται στις επιδοτήσεις του Κοραή, είναι χρήματα σωστά δωσμένα υπό την έννοια ότι μιλάμε για τεράστια αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Αρκετα ωραιο καραβακι ,το συμπληρωνει βέβαια και η εξωτερικη εμφάνιση. Οι αναλογίες ξενοδοχειακου/γκαραζ και μεγέθους στο Κοραής και το Κάλβος πρεπει να είναι από τις καλύτερες στη κατηγορία τους

Μιας και δεν εχω μπει ποτε στο συγκεκριμενο, απο ταξίδεμα πως τα πάει?

Edited by Shippihs
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...